Wowka 04.09.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Ponoć będzie od jutra. A propos jutro biorę dzień wolnego i zamierzam troche pogrzebać w ziemi przy schodach do domu więc deszczu precz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 04.09.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Jak się wam znudzi budowanie, albo potrzeba zmienić temat to kuknijcie tu http://www.wielka.net Miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 04.09.2003 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Witajcie!A ja nadal szukam ekipy do więźby!!!!!!!!!!!!!! Bo mnie zima bez dachu zastanie.Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 04.09.2003 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2003 Rena, w drugiej połowie września będę miał górali do więźby, którzy współpracują z moją ekipą. Mają do postawienia dwie więźby (u mnie i w Ząbkowicach- tam moja ekipa stawia drugi dom, równolegle z moim). Zapytam majstra co się da zrobić w Twojej sprawie. Pytanko: Czy masz już drewno na więźbę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.09.2003 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Rena - Nie wiem jak z wolnym czasem u ekipy(z małopolski), która wykonała dach u mnie, ale mogę dać namiary na priva... jak wrócę do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.09.2003 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Wowka, i gdzie ta obiecana "złota polska jesień"? Dobrze, że chociaż nie pada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.09.2003 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Sam osobiście zamawiałem ,,Złotą Polską Jesień" na październik, aby aura sprzyjała moim planom... , przecież jeszcze mamy LATO... po co Wam teraz jesień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.09.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 A ja zamawiam na październik oprócz "Złotej Polskiej Jesieni", także "Jesienny Liść Robena" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.09.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Takiemu to dobrze... ja dopiero w przyszłym roku pokryję dach dachówką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.09.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Krystian, moja "kasa" topnieje w funkcji logarytmicznej w miarę liniowego postępu robót przy moim domu . Czasami obawiam się, abym na starcie nie dostał zadyszki, albo co gorsza "zawału serca". W życiu bywa różnie. Może być i tak, że "równo maszerujący" Krystian ostatecznie dotrze do wyznaczonego celu, a sprinter Grzegorz "wywali się" po drodze i zamiast na mecie wyląduje na rekonwalescencji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.09.2003 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 No co TY, Grzegorz63, człowiek podświadomie dostosowuje ruchy do możliwości ciała...i portfela , eeeeeeeeeeeeeeeee tam zawał... tfu, tfu, tfu... 5 - HAHA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.09.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Usunąłem post powyżej Krystiana i nie zdążyłem umieścić nowego, dlatego informuję wszystkich, że stwierdzenie Krystiana "...5 - HAHA!..." dotyczy naszej piątej strony!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 05.09.2003 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Ludzie !!! Lato wraca do zagłębia !!! Na budowy - hurrrrrrrrrrrrraaa!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 05.09.2003 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 No mili państwo w tym tępie zaraz będzie 6 strona! Do Prudnika lato też wróciło. Grzegorz - moja kasa już prawie stopniała. Powoli, ale skutecznie spowalnia to moje procesy budowlane, a co gorsza zaczynam powątpiewać w sens przeprowadzki w tym roku za tzw. wszelką cenę. Lista robót koniecznych do wykonania jest jeszcze do ziemi, lista robót wskazanych równie długa, a listą zachcianek wykonam ogrodzenie mojej 14arowej działki ( 2m wysokie). Dla przykładu -gaz mam mieć wg. umowy 5 grudnia. Wg. tej samej umowie w innych paragrafach istnieje 101 powodów dla których dostawca może terminu nie dotrzymać Dla osłody dodam, że już wczoraj na działce był projektant ) Kiedyś myślałem o dwóch systemach - węglowym i gazowym. Ale życie jest brutalne i na dwa nie mam pieniędzy ....... itd .... itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 05.09.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Szadam, pamiętam Twoje zainteresowanie węglem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.09.2003 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Zastanawiam się nad systemem ogrzewania mojego domu. Prawdopodobnie będę miał kocioł CO na węgiel Eko-Groszek z podajnikiem (przynajmniej do czasu, aż gazownia stwierdzi, że opłaca się jej doprowadzenie do mnie gazu). Ale sprawa kotła nie jest dla mnie obecnie tak istotna, jak sam system grzewczy. Popadam w różne skrajności. Od pomysłu systemu opartego wyłącznie na grzejnikach, poprzez system mieszany (podłogówka na parterze, grzejniki na poddaszu) a teraz coraz poważniej myślę o zainstalowaniu ogrzewania podłogowego w całym domu . Jest tylko jedno "ale". Nie chciałbym zrezygnować z drewna na podłogach. Czy np. deska barlinecka nie będzie stanowiła przeszkody nie do pokonania dla ogrzewania podłogowego...? A może znacie jakieś inne materiały wykończone z wierzchu drewnem, nadające się do podłogówki? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.09.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Znamy, znamy, bo muratora czytamy... Murator. Numer specjalny ,,Czym ogrzewać dom"...z 2000 roku (w tym roku chyba było wznowienie )....o ogrzewaniu podłogowym: ,,Możliwe jest również wykończenie drewnem. Większość firm zaleca stosowanie parkietu grubości do 10mm. W sprzedaży jest mozaika drewniana 8- i 10-milimetrowa.Typowa klepka grubości 22mm jest nieodpowiednia.Wilgotność użytego drewna powinna wynosić około 9%" No to powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.09.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Wstyd się przyznać, ale (tu napiszę drobnym maczkiem, żeby Admin nie odczytał): Muratora czytam bardzo rzadko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 08.09.2003 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Grzegorz63 - a ja wręcz przeciwnie, więc średnią mamy dobrą... (mam wszystkie od 01.1998r.!!! + numery specjalne... ) Nie ma jak długi dystans...firmie od okien dałem trzy miesiące na przemyślenie ceny...efekt +2200zł dla mnie... hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.09.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 Poszukam w kioskach, może gdzieś znajdę ten egzemplarz... "...Długi dystans..." niestety nie zawsze się sprawdza. Kolega czekał na jeszcze większe promocje na grzejniki (myślał, że latem będzie taniej), ale się nie doczekał. W końcu kupuje drożej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts