waszka_77 15.09.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Hej Zagłębiacy, nikt tu u nas już nie buduje czy co?? Widzę że cichutko się zrobiło i nie mam się komu przedstawić jako całkiem świeża forumowiczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaaBaa 15.09.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Witamy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 15.09.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Cześć Waszka_77 gdzie zamierzasz budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrm1 16.09.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Witam po krótkiej, ale jakże pracowitej przerwie! Na mojej budowie właśnie została zakończona więźba dachowa i wreszcie dom nabrał kształtów. Obecnie powoli rozglądam się za tynkarzami - może ktoś Was może kogoś poleić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 16.09.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2006 Efilo na razie jestem na etapie szukania działki, chciałabym żeby była ona jak najbliżej miasta, po uwzględnieniu naszych upodobań wymagań i ograniczeń finansowych bierzemy pod uwagę Ząbkowice, Ujejsce i Trzebiesławice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 17.09.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2006 Efilo na razie jestem na etapie szukania działki, chciałabym żeby była ona jak najbliżej miasta, po uwzględnieniu naszych upodobań wymagań i ograniczeń finansowych bierzemy pod uwagę Ząbkowice, Ujejsce i Trzebiesławice Witam wszystkich Waszka_77 sadze ze Trzebieslawice raczej nie spelniaja warunku "blisko miasta" Z Trzebieslawic to blizej do Siewierza niz do centrum Dabrowy Zreszta odemnie tez blizej do Siewierza niz do Dabrowy U mnie budowa dopiero w planach. Zreszta teraz to na glowie mam inna bieganine niz budowe - patrz stopka Piotrm1 przejezdzalem ostatmio kolo Ciebie - znaczy Pilsudzkiego - ale nie zwrocilem uwagi na Twoja budowe .Te chaszcze kolo drogi skutecznie ja zaslaniaja. Bede jutro jechal to przylukam co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quba1001 18.09.2006 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam Właśnie jestem na etapie szukania tartaku i więdźby dachowej czy możecie polecić jakiś tartak? Jeżeli ktoś jest na etapie domu w stanie surowym otwartym, niech napisze mi ile go kosztowała robocizna. Mi firma wyceniła stan surowy otwarty z kominami na 55 tyś. robocizna. Jest szybko i solidnie po 6 tyg. są fundamenty, ściany i ścianki działowe, będzie lany strop, czy taka cena to drogo?? Pozdrawiam Quba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 18.09.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Adam_ ja wiem że z Trzebiesławic do Dąbrowy średnio blisko ale moi rodzice budują w Brudzowicach więc jak porównam ich drogę to z tych Trzebiesławic jakoś tak blisko się robi do Dąbrowy Poza tym w Trzebiesławicach bardzo mi się podoba i działki jakieś takie tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 18.09.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Witam Właśnie jestem na etapie szukania tartaku i więdźby dachowej czy możecie polecić jakiś tartak? Ja osobiscie bralem w tartaku w Siewierzu.Adresu nie znam.Ale jak sie jedzie na Kielce to po drodze po lewej stronie go widac.Tylko trzeba powoli jechac bo jest na luku.Patrz po lewej stronie Jeżeli ktoś jest na etapie domu w stanie surowym otwartym, niech napisze mi ile go kosztowała robocizna. Mi firma wyceniła stan surowy otwarty z kominami na 55 tyś. robocizna. Jest szybko i solidnie po 6 tyg. są fundamenty, ściany i ścianki działowe, będzie lany strop, czy taka cena to drogo?? W tej kwestii to gadaj z Piotrm1.Z tego co wyczytalem na forum wlasnie wiezbe postawil.I raczej bedzie w temacie Pozdrawiam Quba Ja rowniez P.S. Osobiscie sie jeszcze nie buduje takze ja tam sie za bardzo nie znam P.S.2 Jak bedziesz jachal z Trzebieslawic do Dabrowy to jakbys nie kombinowal to przejezdzac bedziesz o rzut beretem ode mnie No chyba ze bedziesz jechal DK 1 to inna rozmowa.Ale wtedy tez mnie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 18.09.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 delor... co do miejsca, jakies zniechecenie przyszlo w czasie wakacji, potem troche problemow, ktore zwalily sie grom z jasnego nieba... ale co ma byc to bedzie... w gruncie rzeczy chyba wierze w jakas karme... mysle ze to kwestia braku czasu, bo dom to nasz cel, choc ostatnio nieco sie oddalil.ale widze swiateko w tunelu.. dzialki stanialy... przynajmniej jesli chodzi o miejsce ktore nas interesuje, nie wiem jak z reszta... co do kobiet na forum, to rzeczywiscie pustki... ja tu moze i ostatnio nie czesto zagladalam, ale nie dostaje rowniez powiadomien na maila, o jakis wpsiach w tej grupie... ech.. jakis pech mnie przesladuje... waszka - witaj na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 19.09.2006 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Adam_ dopiero teraz zauważyłam, że Ty w Ujejscu masz działkę, powiedz nie orientujesz się czy są tam jakieś działki teraz do sprzedania? Szerokości min 20m? Bo ostatnio znalazłam w Ujejscu działkę o szerokości 14m Pewnie teraz to Ty tylko myślisz o swojej WIELKIEJ CHWILI a nie o jakiś tam działkach do sprzedania w sąsiedztwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 19.09.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 waszka _77 ---> i ja zauważyłam, że działki staniały. Zdradź jeśli możesz ile w Trzebiesławicach płaci się za metrpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 19.09.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 avisek nie wiem, bo dopiero niedawno zaczęłam szukać i to tylko na gratce, jakoś mało tam Trzebiesławic, praktycznie wcale. W biurach nieruchomości jeszcze nie pytałam. Też się interesujesz tymi terenami? Może kiedyś będziemy sąsiadkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delor 20.09.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Quba- Jestem na etapie stanu surowego otwartego. Myślę, że 55 tys. to b. drogo Murarka kosztowała nas ( dom ok. 140 m.) ok. 18 tys. Plus dach, ale b. skomplikowany, więc koszt dość duży. Niestety Dąbrowa jest droga. W innych okolicach ludzie za cały dom płacą do 30 tys. Musisz szukać dalej. pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 20.09.2006 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 A moze Quba1001 ma chalupke tak ze 300 m2??No i do tego dach z 3 wykuszani i 8 oknami dachowymi.No i do tego ze 3 lukarny Chociaz z drugiej stronyKolezanka w Stegnie - nad morzem - za domek kolo 110 m , za stan surowy otwarty dala cos kolo 75.000 z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 20.09.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 waszka generalnie skłaniamy się ku Mariankom, ale ceny mają dosc wysokie... jesteśmy jeszcze przed ostateczną decyzją więc próbujemy się wciąż orientować gdzie co i za ile. zależy nam jednak żeby było to raczej miejsce bliżej od strony katowic z uwagi na naszą pracę.. czy to znaczy, że ty też zabierasz się dopiero za kupno dzialki? jesli tak to wyglada ze jestesmy jednym z niewielu, bo cala reszta sie juz szczesliwie buduje )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 20.09.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 bo cala reszta sie juz szczesliwie buduje )) No niekoniecznie. Ja jestem po remoncie A dopiero przed budowa. Jak na razie to sie za projektem z luba rozgladamy Wiemy ze na 100 % bedzie parter.Powierzni okolo 140-150 m zależy nam jednak żeby było to raczej miejsce bliżej od strony katowic z uwagi na naszą pracę.. Prawie codziennie dojezdzam do Katowic.Jakies 30 km w jedna strone.Jakies 25-30 minut w jedna strone schodzi .Generalnie nie moge narzekac. Mam do wyboru 3 drogi do domu to jakos zawsze trafie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 20.09.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 avisek masz rację też się dopiero zabieramy za szukanie działki. Oczywiście Marianki to super miejscówka na budowę domu, tylko zdecydowanie nie na naszą kieszeń, jak na dzień dzisiejszy. Ach zaraz się rozmarzę, na temat działki na Mariankach... Słoneczny poranek, wstajesz i wychodzisz na taras a przed oczami masz jeziorko... marzenie Na razie jednak skłaniamy się ku tańszym nieco miejscom - czyli Trzebiesławice i Ujejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 20.09.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 adam - z marianek tez bedzie jakies 30 kilometrow do pracy, zreszta teraz mam 23 kilometry, ktorych przejechanie zajmuje mi nawet do godziny o ile trafie na jakis ciekawy zator drogowy waszka co do kwot to pewnie masz racje, chociaz ja juz sama nie wiem czy reszta jest duzo tansza, bo ogladam i szukam i sama nie wiem... czy lepiej wybrac ciut drozsze miejsce, ktore nam pasuje i placic kredyt dluzej, niz pojsc na pewne ustepstwa i kupic 10 zl tansze ale w miejscu, ktore mniej sie nam podoba. nie mam az tak duzego porownania bo w sumie skupilismy sie na kilku miejscach... ostatnio nawet zoreintowalam sie na okolice krakowa i le kosztuje metr w trzebieslawicach czy ujejscu? chyba w granicach 50/60 zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 20.09.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Nie powiem Ci ile kosztuje metr w Ujejscu Prawde mowiac nie widzialem nigdzie ogloszen ze "sprzedam dzialke"Pare razy wisiala "kupie dzialke" albo "kupie dom" Nie powiem co lepiejWziasc drozsza,fajniejsza i dluzej splacacCzy tansza a mniej atrakcyjna Mysle jednak ze ta pierwsza opcja jest chyba lepszaDom sie buduje na lata i ciezko codziennie wstawac i patrzec na cos - znaczy jakas okolice - co nam nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts