quba1001 21.09.2006 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Adam___ dom 140m2 + garaż 50m2 wolnostojący. delor 18 tyś. sama murarka czy dach + murarka?? Cena którą podałem są to fundamenty ściany, ścianki działowe, koniny strop, nadproża wience kompletny dach wszytko - garaż + dom, nie płace za szalunki oraz inne materiały deski, słupki itd.proszę więcej o cenach pisać, bo niestety wszędzie każdy chce budującego oszukać i trzeba się pilnować na każdym kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 21.09.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 avisek, Adam_ pewnie że macie rację, że nie należy sugerować się tylko ceną, a potem przez 30 lat wstawać rano i patrzeć na coś co nam się nie podoba. Ja spotkałam się z ofertami za około 30 zł z m2, w Ujejscu i Trzebiesławicach, są też oczywiście oferty za 50/60 zł. Jak na razie się rozglądamy, Marianki i okolice nowej Pogorii to nasze marzenie, ale niestety nie do spełnienia, przynajmniej tak mi się wydaje na dzień dzisiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 21.09.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 tak tak ech te pieniadze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 22.09.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Adam___ dom 140m2 + garaż 50m2 wolnostojący. delor 18 tyś. sama murarka czy dach + murarka?? Cena którą podałem są to fundamenty ściany, ścianki działowe, koniny strop, nadproża wience kompletny dach wszytko - garaż + dom, nie płace za szalunki oraz inne materiały deski, słupki itd. proszę więcej o cenach pisać, bo niestety wszędzie każdy chce budującego oszukać i trzeba się pilnować na każdym kroku. Nie robilem jeszcze rozeznania po cenach budowy domu. Ale porownujac z ta kolezanka to troche duzo mi sie wydaje No i z cenami z forum Szalunki,deski sa do odzyskania jeszcze Ale ja sie za bardzo nie znam Waszka_77 Niby z jednej strony okolica marzenie A z drugiej, jak sie okolica "rozkreci" to tabuny ludzi pod oknami. Jest kolo Pogorii wielka chalupka.Widok super i wogole zyc nie umierac Z drugiej strony domu okna na cala sciane i widac wszystko ci sie dzieje w salonie. A pod plotem leci sciezka rowerowa ktora zrobili dookola Pogorii Nie wiem czy to az takie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 22.09.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Adam_ i tu masz rację, wiem o którym domu mówisz, faktycznie niezbyt dużo prywatności tam mają, jedyna pora dnia to chyba noc.Ale mimo to ładnie tam, ja jednak chyba rzeczywiście wolę klimaty Ujejsca i Trzebiesławic, tereny pod wzgórzami z lasami bukowymi, byłeś tam kiedyś na wzgórzach trzebiesławickich? bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 22.09.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 tereny pod wzgórzami z lasami bukowymi, byłeś tam kiedyś na wzgórzach trzebiesławickich? bajka Poszedlem kiedys z psem w te lasy bukowe bo sa w Ujejscu. Chyba nawet zdobylem "Bukowa Gore" Do Trzebieslawic to jeszcze kawalek to tak daleko mnie nie zanioslo z psem Chociaz dzisiaj znalazlem miejsce z miodzio widokiem na Pogorie. Przy Alei Zwyciestwa w Ujejscu. Widok super.Widac cala Pogorie i jeszcze troche.Z jednej strony Pogoria i w tle elektrownia Lagisza. A z drugiej strony fajny - nawet - widok na Hute Katowice.Pewnei to ma jakiegos wlasciciela.Wada tego miejsca jest tylko usytuowanie przy ulicy.I dosyc duze nachylenie terenu Ode mnie na Pogorie tak z pol godzinki sapcerem.I uwazam to za "bezpieczna" odleglosc.Zaden przypadkowy turysta sie w moje strony nie zapedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 22.09.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Poszedlem kiedys z psem w te lasy bukowe bo sa w Ujejscu. Chyba nawet zdobylem "Bukowa Gore" Do Trzebieslawic to jeszcze kawalek to tak daleko mnie nie zanioslo z psem wiesz co ja się właśnie dzisiaj dowiedziałam, że te lasy bukowe, które kocham od 5 lat są nie w Trzebiesławicach, ale w Ujejscu właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 23.09.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 wiesz co ja się właśnie dzisiaj dowiedziałam, że te lasy bukowe, które kocham od 5 lat są nie w Trzebiesławicach, ale w Ujejscu właśnie. No wiem ze u nas sa jakies bukowe gorki.Nawet nazwy maja - jedna jest "Bukowa Gora" Druga ma nazwe "Trzebieslawicka Gora" - takze cos z Trzebieslawicami ma wspolnego Ta druga jest nawet troche wyzsza - wg mapy dokladnie 8,3 m Oglonie rzecz biorac okolica fajna. Jakis czas temu to nawet wogole nie przypuszczalem ze bede tu mieszkal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mega45 25.09.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 witam wszyskich forumowiczów jestem nowym użytkownikiem i zaczynam od kupna działki co musze powiedzieć niejest łatwe w naszej okolicy ale nieukrywam że ceny są masakryczne z tego co do tej pory znalazłem okolice Pogorii 3 od 100 - 200 zł za m2 , może ktoś z was słyszał lub widzial jakąś dziełeczke do sprzedania , byłbym wdzieczny za info pozdrawiam wszytskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 25.09.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 O jak fajnie nie będę tu już najmłodsza A gdzie chcesz kupić działkę? Koniecznie nad Pogorią? Czy inne dzielnice D.G. też wchodzą w grę? Ja też jestem na etapie poszukiwania działki i też przyznaję, że ceny mnie porażają, a działka to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 26.09.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 co do Pogorii i okolic to też boję się dzikich tłumów spacerujących, jeżdżących na rowerach, robiących ogniska i tułających się nocą po okolicy... sama nie wiem jak to się zakończy... gdzie się ta działka nasza trafi... co do cen... to najdorożej słyszałam 110 zł, a gdzie są takie za 200? tak z ciekawości, nie żebym chciała kupić odrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 27.09.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Te działki za 200 zł/m2 to chyba nad samą Pogorią 3 od strony Piekła, dokładnie między Pogorią3 a torami i Pogorią4. Tak mnie się wydaje Hej a może skoro zbiera się już mała groamdka szukających działki w Dąbrowie, znajdziemy sobie jakieś przytulne ładnie i niedrogie miejsce i założymy swoje własne ekskluzywne osiedle nowych domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 27.09.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 waszka... jestem za...opisz swoje wymarzone miejsce, moze jakies przyklady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 27.09.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Moje wymarzone miejsce: - niedaleko miasta (15 km od centrum max) - ze względu na przyszłe zawożenie dzieci na baseny, angielski itp. - blisko trasy do Katowic - a jednocześnie ciche, spokojne, blisko lasu - dla mnie przykładem są Trzebiesławice (tyle że trochę daleko), a bliżej Ujejsce i miejsce blisko Bukowej Góry, za cmentarzem w Ujejscu są tam chyba dwa nowe domy wjeżdżasz w las i jesteś w innym świecie, a jak masz ochotę na "wielki świat" to wszystko masz w promieniu 20 km - łącznie z kinem, aquaparkiem, centrum handlowym i wszystkimi potrzebnymi do normalnego życia rzeczami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quba1001 27.09.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Teraz o tym dopiero piszecie jak mam już fundamenty ?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waszka_77 27.09.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Działkę z fundamentami zawsze można sprzedać i kupić działkę na naszym nowym osiedlu forumowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quba1001 27.09.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Szukajmy miejsca i pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avisek 27.09.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 waszka...trafilas w sedno sprawy, nic dodac nic ujacw niedziele robie wycieczke w rejony, ktore opisujesz.mi tez zalezy zeby moc z tego miejsca łatwo dojechac do trasy na katowice (bo tu pracujemy)... a wiec mamy podobne potrzeby... a masz chociaz jedna opcje, nad ktora sie zastanawiasz, negocjujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 27.09.2006 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Waszka Ujejsce to wymarzone miejsce na budowanie sie Dosyc duzo sie tu buduje. Co prawda z ulicy tego nie widac , ale jak sie wejdzie w uliczki to widac swieze budowy Mozna bedzie jakies Spoty robic Waszka dzwonilas??Jesli mozna wiedziec?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 27.09.2006 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts