Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

Adam___

dom 140m2 + garaż 50m2 wolnostojący.

delor

18 tyś. sama murarka czy dach + murarka??

Cena którą podałem są to

• fundamenty
    ściany, ścianki działowe, koniny
    strop, nadproża
    wience
    kompletny dach

wszytko - garaż + dom, nie płace za szalunki oraz inne materiały deski, słupki itd.

proszę więcej o cenach pisać, bo niestety wszędzie każdy chce budującego oszukać i trzeba się pilnować na każdym kroku.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

avisek, Adam_ pewnie że macie rację, że nie należy sugerować się tylko ceną, a potem przez 30 lat wstawać rano i patrzeć na coś co nam się nie podoba. Ja spotkałam się z ofertami za około 30 zł z m2, w Ujejscu i Trzebiesławicach, są też oczywiście oferty za 50/60 zł. Jak na razie się rozglądamy, Marianki i okolice nowej Pogorii to nasze marzenie, ale niestety nie do spełnienia, przynajmniej tak mi się wydaje na dzień dzisiejszy :roll:

Adam___

dom 140m2 + garaż 50m2 wolnostojący.

delor

18 tyś. sama murarka czy dach + murarka??

Cena którą podałem są to

• fundamenty
    ściany, ścianki działowe, koniny
    strop, nadproża
    wience
    kompletny dach

wszytko - garaż + dom, nie płace za szalunki oraz inne materiały deski, słupki itd.

proszę więcej o cenach pisać, bo niestety wszędzie każdy chce budującego oszukać i trzeba się pilnować na każdym kroku.

Nie robilem jeszcze rozeznania po cenach budowy domu.

Ale porownujac z ta kolezanka to troche duzo mi sie wydaje

No i z cenami z forum

Szalunki,deski sa do odzyskania jeszcze

Ale ja sie za bardzo nie znam ;)

Waszka_77

Niby z jednej strony okolica marzenie

A z drugiej, jak sie okolica "rozkreci" to tabuny ludzi pod oknami.

Jest kolo Pogorii wielka chalupka.Widok super i wogole zyc nie umierac

Z drugiej strony domu okna na cala sciane i widac wszystko ci sie dzieje w salonie.

A pod plotem leci sciezka rowerowa ktora zrobili dookola Pogorii

Nie wiem czy to az takie super :-?

Adam_ i tu masz rację, wiem o którym domu mówisz, faktycznie niezbyt dużo prywatności tam mają, jedyna pora dnia to chyba noc.

Ale mimo to ładnie tam, ja jednak chyba rzeczywiście wolę klimaty Ujejsca i Trzebiesławic, tereny pod wzgórzami z lasami bukowymi, byłeś tam kiedyś na wzgórzach trzebiesławickich? bajka

tereny pod wzgórzami z lasami bukowymi, byłeś tam kiedyś na wzgórzach trzebiesławickich? bajka

Poszedlem kiedys z psem w te lasy bukowe bo sa w Ujejscu.

Chyba nawet zdobylem "Bukowa Gore" :)

Do Trzebieslawic to jeszcze kawalek to tak daleko mnie nie zanioslo z psem :)

Chociaz dzisiaj znalazlem miejsce z miodzio widokiem na Pogorie.

Przy Alei Zwyciestwa w Ujejscu.

Widok super.Widac cala Pogorie i jeszcze troche.Z jednej strony Pogoria i w tle elektrownia Lagisza. A z drugiej strony fajny - nawet - widok na Hute Katowice.Pewnei to ma jakiegos wlasciciela.Wada tego miejsca jest tylko usytuowanie przy ulicy.I dosyc duze nachylenie terenu

Ode mnie na Pogorie tak z pol godzinki sapcerem.I uwazam to za "bezpieczna" odleglosc.Zaden przypadkowy turysta sie w moje strony nie zapedzi.

Poszedlem kiedys z psem w te lasy bukowe bo sa w Ujejscu.

Chyba nawet zdobylem "Bukowa Gore" :)

Do Trzebieslawic to jeszcze kawalek to tak daleko mnie nie zanioslo z psem :)

wiesz co ja się właśnie dzisiaj dowiedziałam, że te lasy bukowe, które kocham od 5 lat są nie w Trzebiesławicach, ale w Ujejscu właśnie. :oops:

wiesz co ja się właśnie dzisiaj dowiedziałam, że te lasy bukowe, które kocham od 5 lat są nie w Trzebiesławicach, ale w Ujejscu właśnie. :oops:

No wiem ze u nas sa jakies bukowe gorki.Nawet nazwy maja - jedna jest "Bukowa Gora"

Druga ma nazwe "Trzebieslawicka Gora" - takze cos z Trzebieslawicami ma wspolnego ;)

Ta druga jest nawet troche wyzsza - wg mapy dokladnie 8,3 m

Oglonie rzecz biorac okolica fajna.

Jakis czas temu to nawet wogole nie przypuszczalem ze bede tu mieszkal.

witam wszyskich forumowiczów :D

jestem nowym użytkownikiem i zaczynam od kupna działki co musze powiedzieć niejest łatwe w naszej okolicy ale nieukrywam że ceny są masakryczne z tego co do tej pory znalazłem okolice Pogorii 3 od 100 - 200 zł za m2 , może ktoś z was słyszał lub widzial jakąś dziełeczke do sprzedania , byłbym wdzieczny za info :)

pozdrawiam wszytskich

co do Pogorii i okolic to też boję się dzikich tłumów spacerujących, jeżdżących na rowerach, robiących ogniska i tułających się nocą po okolicy... :-)

sama nie wiem jak to się zakończy... gdzie się ta działka nasza trafi...

co do cen... to najdorożej słyszałam 110 zł, a gdzie są takie za 200? tak z ciekawości, nie żebym chciała kupić odrazu :lol:

Te działki za 200 zł/m2 to chyba nad samą Pogorią 3 od strony Piekła, dokładnie między Pogorią3 a torami i Pogorią4. Tak mnie się wydaje :)

Hej a może skoro zbiera się już mała groamdka szukających działki w Dąbrowie, znajdziemy sobie jakieś przytulne ładnie i niedrogie miejsce i założymy swoje własne ekskluzywne osiedle nowych domków ;)

Moje wymarzone miejsce:

- niedaleko miasta (15 km od centrum max) - ze względu na przyszłe zawożenie dzieci na baseny, angielski itp.

- blisko trasy do Katowic

- a jednocześnie ciche, spokojne, blisko lasu - dla mnie przykładem są Trzebiesławice (tyle że trochę daleko), a bliżej Ujejsce i miejsce blisko Bukowej Góry, za cmentarzem w Ujejscu są tam chyba dwa nowe domy wjeżdżasz w las i jesteś w innym świecie, a jak masz ochotę na "wielki świat" to wszystko masz w promieniu 20 km - łącznie z kinem, aquaparkiem, centrum handlowym i wszystkimi potrzebnymi do normalnego życia rzeczami :o

waszka...

trafilas w sedno sprawy, nic dodac nic ujac

w niedziele robie wycieczke w rejony, ktore opisujesz.

mi tez zalezy zeby moc z tego miejsca łatwo dojechac do trasy na katowice (bo tu pracujemy)... a wiec mamy podobne potrzeby...

a masz chociaz jedna opcje, nad ktora sie zastanawiasz, negocjujesz?