Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Właśnie jestem na etapie szukania tartaku i więdźby dachowej czy możecie polecić jakiś tartak?

Jeżeli ktoś jest na etapie domu w stanie surowym otwartym, niech napisze mi ile go kosztowała robocizna. Mi firma wyceniła stan surowy otwarty z kominami na 55 tyś. robocizna. Jest szybko i solidnie po 6 tyg. są fundamenty, ściany i ścianki działowe, będzie lany strop, czy taka cena to drogo??

Pozdrawiam Quba

Hej, ja za robote takiego stanu place 42 tys.,pozdro

Wanios, mój ślubny sprzedaje drewno kominkowe w każdej ilości z własnego lasu w Poraju. Niestety na dziś nie wiem za ile bo ślubny wyjechał właśnie...... na budowę na tydzień i wróci dopiero w dzień swiąteczny. Jak nie zapomnę to cena będzie w poniedziałek. Pozdrowienia dla wszystkich nowych w naszej grupie. Rena

Hejka. Wpadam tu po latach z problemem budowlanym.

Poszukuję fachowca znającego się na obróbkach komina.

Trzy lata temu wykończono mi komin taśmą wakaflex. Niestety nie przymocowano taśmy do komina żadną blachą bo majster przekonał mnie że to będzie brzydko wyglądało i w ogóle nie ma sensu. Niestety w paru miejscach taśma zaczęła odchodzić od komina (być może zerwało ją, bo więźba trochę siadła) Niestety stan zdrowia mojego byłego majstra nie pozwala mu na jakiekolwiek prace. I dlatego poszukuję jakiegoś dobrego fachowca który wykonał by mi obróbkę komina.

Pozdrawiam

Uller

• 2 weeks później...

A potem projekt i .....cheja w teren ....... wiosną...... za pomocą firmy :)

Będę wdzięczny za wszelkie namiary przydatne przy ruszaniu z budową tzn. wykonawcy, tanie sklepy.

Jeszcze nie mam firmy budującej więc jeśli ktoś ma namiary na solidna i tanią ekipę - będę wdzięczny.

Budowa w Dąbrowie Górniczej - Strzemieszycach.

marys888:

Będę wdzięczny za wszelkie namiary przydatne przy ruszaniu z budową tzn. wykonawcy, tanie sklepy.

Powiem Ci zrezygnuj z budowy jak jeszcze nie jest zbyt późno...... :wink:

No to chyba już jest za późno. Ja w tym domu wymarzonym już myślami mieszkam, a żona już prawie okna w nim myje :D

A potem projekt i .....cheja w teren ....... wiosną...... za pomocą firmy :)

Jeszcze nie mam firmy budującej więc jeśli ktoś ma namiary na solidna i tanią ekipę - będę wdzięczny.

Budowa w Dąbrowie Górniczej - Strzemieszycach.

A kolega - sasiad w gazowni byl ?