Sylwia1667 14.01.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Pytam, bo mój wykonawca podsunął mi do podpisania umowę o dzieło, gdzie dziełem jest właśnie budowa domu jednorodzinnego. Tylko z tego co się do tej pory orientowałam, to gwarancja z tytułu umowy o dzieło wynosi 2 lata, a z tytułu umowy o roboty budowlane 10 lat. No i ta druga jest bardziej dokładna w swoich zapisach (odpowiedzialność, terminy, kary itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quba1001 16.01.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Witam Mam prośbe o namiary na tanią i dobrą ekipę od kanalizacji.To co Ci ludzie wyprawiaja przechodzi ludzkie pojęcie.Ceny jak z kosmosu.Ekipa najlepiej, która już robiła w Dąbrowie Górniczej. Quba P.S. co sądzicie o oknach z oknoplastu kraków? odwiedziłem sklep w Będzinie i zrobili ma mnie dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 17.01.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Witam Mam prośbe o namiary na tanią i dobrą ekipę od kanalizacji. To co Ci ludzie wyprawiaja przechodzi ludzkie pojęcie. Ceny jak z kosmosu. Ekipa najlepiej, która już robiła w Dąbrowie Górniczej. Quba P.S. co sądzicie o oknach z oknoplastu kraków? odwiedziłem sklep w Będzinie i zrobili ma mnie dobre wrażenie. Też tam byłem-Oknoplast to lider jesli chodzi o okna ale ceny ma dużo wyższe niż inni producenci, po za tym ja mam okna z oknoplastu w mieszkaniu i po 3 latach cos z nimi nie tak,chyba że są źle wstawione i to dlatego. Ja wybrałem innego Pana, okna na profilu Rechau brillant i z szybą P4 wyszły mnie taniej niż w oknoplascie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 17.01.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Dzis podpisalismy umowe z wykonawca od poniedzialku rusza robota. Na razie ogrodzenie, woda, prad i wjazd na dzialke a od marca/ kwietnia zacznie rosnac nowy domek w Dabrowie Gorniczej Też czekamy tylko na wiosnę aby ruszyć. Ogrodzenie i przyłącza już mamy. Nie podpisaliśmy tylko jeszcze umowy z wykonawcą. I tu mam pytanie: podpisywaliście umowę o dzieło czy o roboty budowlane? Ja w poniedziałek zaczynam-tzn chłopki zaczynaja ociepla moje poddasze-Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 18.01.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Czyżby zaczął się sezon budowlany? Ja z moimi robotami ziemnymi się jeszcze wstrzymam - na wypadek jakby jednak zima przyszła Poza tym dzień krótki, ziemia nasięknięta, jakieś wichury zapowiadają...ech byle do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mega45 18.01.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 witam czy ktoś z naszego regionu zagłebiowskiego ma namiary na projektanta wnętrz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 18.01.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 witam czy ktoś z naszego regionu zagłebiowskiego ma namiary na projektanta wnętrz ? Też chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 30.01.2007 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 ale tu cihco-wiem ze jest zima i malo kto działa no ale pewnie cos robicie-wybieracie projekty,kafelki itp. mnie zwiało garaz z działki podczas niedawnej wichury-najlepsze to to ze przeleciał nad płotem wogóle go nie uszkadzając-płot 1,8m -niezłe co pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 30.01.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 31.01.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Jak to zwiało?! To z czego on był?Też baliśmy się o dopiero co postawioną drewnianą szopkę i równie świeży płot, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 31.01.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Może wiecie gdzie w Waszych okolicach można kupić płyty żerańskie na strop? Jeśli tak, bardzo proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 05.02.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Jak to zwiało?! To z czego on był? Też baliśmy się o dopiero co postawioną drewnianą szopkę i równie świeży płot, ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Pozdrawiam Był za słabo przymocowany do podłoża i stoi od strony zachodniej skad najmocniej wieje a ostatnia wichura była konkret-podwiało garażyk od spodu i poleciał jak na Harym Poterze nad płotem nie uszkadzając go i zatrzymała się na drzewiem sąsiada:) choc raz się cieszyłem ze nic nie buduje by byłóby nieprzyjemnie. A myślale ze jeszcze garazyk opchne za pare zlotych:).Dobrze ze dom juz stoi bo jest gdzie chowac graty-jutro panowie zaczynają dociepla poddasze-pozdro-dla ciekawskich garaż na drzewie można jeszcze obejrzec Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominiqo 05.02.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Garaż był z blachy na szkielecie metalowym:) lekki nie jest a tu taki myk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 07.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Też myśleliśmy o takim blaszaku na zaplecze budowy, ale przeważyły walory estetyczne i ostatecznie postawiliśmy drewniną szopkę. A od 1 marca zaczynamy (wdł. umowy) Plan na ten rok to stan surowy otwarty. Zdaję sobie sprawę, że teraz to się dopiero zacznie, ale po 2 latach przygotowań chcę jak najdłużej cieszyć się tą chwilą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fokstrot 13.02.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Klaniam się! Cieszę się, że taka grupa istnieje. Mam nadzieję, że dobre prognozy pogody wpłyną pozytywnie także na rozmowy o budowaniu. Jutro odbieram od architekta projekt i lecę do urzędu (Starostwo Powiatowe w Będzinie). Dom będzie w Psarach. Czy ktoś z tych terenów również buduje szkielet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 16.02.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Witaj Fokstrot! I powodzenia w budowaniu życzę! Ze szkieletem to się jeszcze chyba nie spotkaliśmy, ale zawsze warto będzie coś nowego poznać. Pisz więc jak tam przebiega budowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quba1001 19.02.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Witam! Chyba już sezon w pełni, stropy leją, fundamenty a ma być mróz do (-20).Kurcze ja chyba jeszcze poczekam Myśleliście jak zabezpieczyć budowę przed złodziejami, ile kosztuje stróż?? Quba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rena 19.02.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 poszukuje taniego i dobrego ( jeżeli to sie nie wyklucza) fachowca od instalacji elektrycznej. Okolice Częstochowy lub Myszkowa ( budowa w Poraju) Czekam na info. Rena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela 23.02.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam, Ja będę budować w Dąbrowie - Gołonóg. Mógłby mi ktoś polecić architekta? A może jakąś niedrogą ekipę budowlaną? A czy jest ktoś kto buduje na górce gołonowskiej obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewela 26.02.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Czy ktoś z Was robił odwierty na działce?Interesuje mnie w jakiej cenie i jaka firma, bo ja mam oferte poki co od MIRONa 3x6m za 1800 :/ to tak jakos srednio mi sie usmiecha to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts