Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no bo wokół terenu mojej dzialki były kiedyś biedaszyby no i niektórzy jak kopali pod piwnice to mieli wegiel w piwnicy sie okazalo:) prócz tego mogą byc pustki więc wg geologa z MIRONa należy to sprawdzić dokładnie....a ja sie nie znam na tym i pozostaje mi wierzyć w to że ma rację ale ta cena.....większość ludzi miała odwierty jak juz to na 5m i płacila duzo mniej....

No i nie wiem co teraz bo pytałam w GEODRÓG i podali 120zl za 1m odwiertu

witajcie ponownie

jest mi wstyd :oops: ze tak dlugo sie nie odzywalam ale uwierzcie ze do dnia dzisiejszego wciaz "szukamy" dzialki... wlasciwie dzialka jest znaleziona ale pewne problemy strony sprzedajacej, przeciaganie sprawy odbiera mi nadzieje ze kiedykolwiek ja kupimy

w miedzy czasie wciaz rozgladamy sie za innymi, bo nie wiem jak to sie skonczy

powoli trace nadzieje

pozdrawiam wszystkich

Na pocieszenie: wiosna to najlepszy czas na wybór działki - gołym okiem widać czy grunt jest podmokły.

My kupowaliśmy na przełomie lipca/sierpnia/września i wszystkie oglądane działki były suche. Teraz zaczynamy kopać i stoimy w kałużach a studzienka z wodomierzem jest po brzegi wypełniona wodą.

A tak z ciekawości, może jest ktoś, kto ma przydomową oczyszczalnię i chciałby się podzielić opiniami nt. jej funkcjonowania :D

witajcie ponownie

jest mi wstyd :oops: ze tak dlugo sie nie odzywalam ale uwierzcie ze do dnia dzisiejszego wciaz "szukamy" dzialki... wlasciwie dzialka jest znaleziona ale pewne problemy strony sprzedajacej, przeciaganie sprawy odbiera mi nadzieje ze kiedykolwiek ja kupimy

w miedzy czasie wciaz rozgladamy sie za innymi, bo nie wiem jak to sie skonczy

powoli trace nadzieje

pozdrawiam wszystkich

Witam, a gdzie znależliście tę działeczkę-jeśli to nie tajemnica??

Koło mojej budowy są dwie do sprzedania-mydlice.

patrz tytul mojego poprzedniego posta:

pytanie dotyczyło Redenu - tam obecnie mieszkam

i obserwuje lokalne budowy

a wyprowadzam sie do Strzemieszyc - tam sie bede budowal

Dzialki na Redenie sa ..... uhm drogie, bardzo drogie

4 razy drozsze niz placilem za swoja w Strzemieszycach

a zona chciala miec dom z sadem

coz, zatem w swojej starej dzielnicy wybudowac sie nie moglem

milionerem nie jestem

na mydlicach mieszkalam cale zycie - mowisz o tych dzialkach kolo lasu? znasz moze ich cene?

co do naszego znaleziska nie mozna powiedziec ze to juz pewne dlatego sprawa jest wciaz otwarta...

Witam kolegów Zagłębiaków i koleżanki Zagłebianki, wiosna idzie więc czas rozpocząć budowę, chciałbym więc przyłączyć się do grupki...

Jeśli chodzi o działki na mydlicach, to 2 lata temu jak szukałem działki koszt 800m2 wahał się w granichach 100 000, teraz zapewne będzie "nieco" drożej.

Witam kolegów Zagłębiaków i koleżanki Zagłebianki, wiosna idzie więc czas rozpocząć budowę, chciałbym więc przyłączyć się do grupki...

Jeśli chodzi o działki na mydlicach, to 2 lata temu jak szukałem działki koszt 800m2 wahał się w granichach 100 000, teraz zapewne będzie "nieco" drożej.

Ja kupiłem 2 lata temu 90 zl za m2 ale z przetrgu z urrzedu miasta wiec taniej-teraz nie wiem ale slyszalem ze 1m2 kosztuje ok. 150 zl ,pozdro.

Witaj Bazhyl! :)

Powodzenia w budowaniu! :)

A gdzie się budujesz? Na Mydlicach?

A rozumisz Katarku na Ząbkowicach. Mydlice są dla mnie o wiele za drogie. Obecnie jestem na etapie przepychanek z naszym pie... kochanych Enionem. Myślałem, że uda mi się zrobić prądzik w ogrodzeniu już na początku, ech.

Witam

Dopiero zaczynam na tym Forum więc chciałbym się przywitać ze wszystkimi

WITAM.

I na wstępie prośba - szukam firm z terenu Zaglębia i okolic, które produkują ogrodzenia betonowe. Jakby miał ktoś namiary to proszę o info.

Pozdrawiam

Witamy...

Jeśli chodzi o ogrodzenie betonowe, to najbardziej znana mi jest firma http://www.gesto.pl/ sam nie korzystałem, natomiast słucham często Radia ESKA :).