Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:)

To jeszcze może powiem, że belki mieli bardzo dobre, odpowiednio już odczekały (bo niektórzy to mieli całkiem świeże), a w niektórych było nawet grubsze zbrojenie niż wymagane. ;)

Pustaki były natomiast takie sobie - tzn. takie jak u większości producentów te żużlowo-betonowe. Lepsze są te keramzytowe czy jeszcze jakies tam inne, ale niestety droższe. ;)

Dowieźli mi gratis bo po zbrojenie jeżdżą chyba gdzieś pod Częstochowę i po drodze mi zabrali. ;)

W tej chwili to nie mam. Jak będę w domu to poszukam. :)

Ale wystarczy zajrzeć do panoramy firm (http://www.pf.pl) albo pkt (http://www.pkt.pl) wpisujac hasło tartak i Wisła, Istebna, Koniaków itp. - ja tak szukałem -

wynotowałem sobie trochę tych telefonów i pojechałem w góry, dzwoniąc na nie po drodze. :) Może znajdziesz coś lepszego, bo ten mój to wybrałem tylko dlatego, że chciałem bez tzw. vat'u i tam było, a gdzieś indziej niekoniecznie... ;)

Tak czy siak prosiłbym Cie o namiar jak znajdziesz. Przy okazji szukam dobrych i nie najdroższych osób do podłączenia prądu na budowę oraz podpięcia rurki od wody, wiem że wykonywałeś to już u siebie, więc może akurat... :)

Cześć, ja również buduję - ale w Sosnowcu. Mam faceta który zrobił mi wszystkie instalacje tzn: woda, kanalizacja, prąd i CO oraz anteny, internet, alarm itd. Jest niedrogi. Nie daje rachunku.

Tak przy okazji - szukam ziemi do wyrównania działki. Może ktoś słyszał że komuś zawadza i chce się pozbyć kilku wywrotek ? :-)

• 3 weeks później...

Witam!

Ale cisza ostatnio... :o

Mam pytań kilka o (co polecacie, macie, opinie, sugestie, gdzie kupować...):

1. Bruk, kostka (dojazd do garażu + ścieżka wokół domu)

2. Kamień sjeceński (takie płyty chodnikowe a'la kamienie rzeczne)

3. Płot betonowy

4. Jakieś pomysły na cokolik domu (na razie plan jest na płytki elewacyjne imitujące klinkier, tylko brązowe)

Pozdrawiam deszczowo ;)

Wanios

Witam :)

Mamy z mężem działkę w Niegowonicach pozwolenie na budowę, kierownika budowy, kompletujemy wniosek o kredyt :)

Czyli wszystko fajnie tylko, że brak wykonawcy.

Może jestescie w stanie jakiegoś polecić, najlepiej na stan surowy zamknięty, a rewelacja by była gdyby wykonawca ten miał doswiadczenie w elewacjach z cegły klinkierowej :)

Z góry dzięki :)

Mam nadzieję, że temat się nie powtarza za często i mnie nie zlinczujecie :p