malka 26.08.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A Tatry to jeszcze z gorki widac? Jak masz sokoli wzrok i piekna pogoda jest to szczyty Tatr mozna zobaczyć. Przy mniejszej ostrości wzroku Babią i Baranią - można pooglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojdylam 26.08.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam Pod koniec września będziemy mieć gotowy projekt domu wraz ze wszystkimi potrzebnymi dokumentami do pozwolenia na budowę. Proszę o informacje czy jest możliwe znalezienie firmy która jeszcze w tym roku wykona fundamenty a w przyszłym roku stan surowy? Jeżeli jest to możliwe to proszę o informację jaki jest koszt robocizny za dom o powierzchni 280 m2 z garażem bez podpiwniczenia, z płaskim dachem. Dom będzie wykonany z silikatów bardzo prosta bryła budynku bez załamań itp. (składająca się z 2 prostokątów) Jeżeli ktoś może polecić solidną firmę budowlaną będę wdzięczny za namiary na PW lub bezpośrednio na mój e-mail: [email protected] pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 27.08.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 ... Kupiliśmy więc chałpę na Szewców i będziemy ją przekopywać. Powodzenia zatem życzę i informuj o postępie prac Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 27.08.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A Tatry to jeszcze z gorki widac? Czemu 'jeszcze' ? Coś się z nimi stało? Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 27.08.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 A Tatry to jeszcze z gorki widac? Czemu 'jeszcze' ? Coś się z nimi stało? Tatry stoja jak stały, ale powietrze jakieś mniej przejrzyste...jakieś bardziej miejskie , spalinowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.08.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Twoj przykład malka swiadczy, ze dzialke zawsze mozna znalesc.W 2005 roku gdy kielkowała mysl o budowie domu zaczalem rozgladac sie za dzialka. Gorka Gołonoska tez była brana pod uwage, nawet zjezdziłem ją rowerem. Problem z tym, ze jesli były jakies działki to z widokiem na Hute, na cmentarz lub w kierunku dworca PKP. Tymczasem ja chciałem taka z widokiem na DG. Nawet sie taka znalazła tylko ze małym, rozpadajacym sie domkiem, duzym spadkiem i wąska. No i jeszcze ta cena - chcieli 60 zl/m2 a ja szukałem czegos za 35 zl/m2.Nie kupiłem. Z perspektywy czasu ...... trzeba było brac w ciemno, wszystko i nie patrzac na cene. Na szczescie rzutem na tasme kupiłem w 2006 roku "swoj kawałek nieba" tyle, ze w Strzemieszycach. Wole sobie nie wyobrazac swojego wyrazu twarzy teraz, gdybym wtedy nie kupił "bo 48 zl to za drogo", czy "bo cos sie nie podobało". A początkowo tak mi sie te Strzemieszyce nie podobały..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.08.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Twoj przykład malka swiadczy, ze dzialke zawsze mozna znalesc. W 2005 roku gdy kielkowała mysl o budowie domu zaczalem rozgladac sie za dzialka. Gorka Gołonoska tez była brana pod uwage, nawet zjezdziłem ją rowerem. Bo ja strasznie uparta baba jestem , uczepiłam sie tej górki jak (tonący brzytwy ) Faktycznie w 2005 Franciszkanie sprzedawali ziemie , ale tę po północnej i zachodniej stronie . No i jeszcze ta cena - chcieli 60 zl/m2 a ja szukałem czegos za 35 zl/m2. -teraz śpiewają po 250 zł/m2 - chciałam dokupić 10 ar. (sąsiednia działkę ale - odpadłam ) w Strzemieszycach. . A początkowo tak mi sie te Strzemieszyce nie podobały..... Oglądalismy i Strzemieszyce ( osiedle Słoneczne ) - ale widok na rozsypujace się familoki mnie przeraził, no i nie przekonuja mnie zamkniete osiedla -choć nie ukrywam, ze w Strzemieszycach za tę samą kasę mielibyśmy nowy dom - na górce mamy przedwojenny. No ale wiesz...jak baba sie uprze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.08.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Cos im kiepsko musi isc sprzedaz domow na tym osiedlu. Mieli wybudowac 20 sztuk a buduja i to w b. wolno 4 sztuki. No i ten banner "kup dom, zostaw stare mieszkanie w rozliczeniu" swiadczy dobitnie, ze na nadmiar klientow nie narzekaja.Prosze jednak nie mysle o osiedlu Slonecznym mowiac o Strzemieszycach - byłaby to nadinterpretacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.08.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Cos im kiepsko musi isc sprzedaz domow na tym osiedlu. Mieli wybudowac 20 sztuk a buduja i to w b. wolno 4 sztuki. czyli od ponad roku nic nie drgnęło ?? Jak byliśmy na miejscu - stały juz trzy domy i jedena budowa chyliła się ku końcowi. Ale gdzie oni chcą wcisnąć 20 domów - jak tam planowane działki były po 5-10 ar ?? Racja Pluszku - Strzemieszyce wielkie są (Małe -też ) - jest tam kilka wery urokliwych miejsc - ale ja za wygodna jestem na przedmieścia - dziecię lada chwila do szkoły pójdzie i dojazdy by mnie wykończyły (już teraz do przedszkola chodzi do innej miejscowości - mam dość dojazdów ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magerka 28.08.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Tam Huta Katowice jest w pobliżu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.08.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Tam Huta Katowice jest w pobliżu Ano jest - ale czy w pobliżu ?? mnie hutę taki widok przesłania http://www.foto.nowak-2002.nazwa.pl/F_PL_DG_2007/20070824_44_pldg_golonog_wzgorze-golonoskie_k-sw-antoni_z-superjednostki+.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 28.08.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 malkaOptymistka - dzialki sa po ok. 3 ary - na gril i hustawke ogrodową wystarcza A w Strzemieszycach to ponoc nawet internet jest Co do szkoły - tu tez mam problem. Szkoła niby pod nosem, ale jak tak dziecko z kluczem na szyi (i kodem do alarmu) zostawic? magerka Huta Katowice nie trzeba sie przejmowac, bardziej zatrute powietrze jest koło ruchliwej drogi ktora pomykaja stada starych cieżarówek, przegubowych autobusow i innych ponad 10 letnich pojazdow. BTW - na dole powyzszego zdjecia jest nowobudowany dom z czarna dachówka - ciekawe czy jego własciciel zaglada na tutejsze forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Aguśka. 28.08.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam wszytkich bardzo serdecznie i chetnie przyłącze sie do grona zagłebiaków. Włąsnie dzis podpisalismy akt notarialny. Jesteśmy włąścicielami domu z lat 30 i potem 60 XX wieku. Chałupa połazona jest w Będzinie i podnóża górki na której stoi po drugiej stronie szpital Barbara. Z okien ani cmentarza ani elektrowni nie widać za to widać tramwaje zaczynamy od prozaicznych spraw. Założymy alarm najpierw a potem naprawa dachu. Wiecie może gdze najtańcza papa termozgrzewalna jest w nasz okolicach? Myslałam że bedziemy podnosić dach i budowac poddasze ale nie wystarczyło kasy i musimy narazie sobie odpuścić. W każdym razie czuje sie już prawie będzinianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 28.08.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam sąsiadkę. - z papą niestety nie pomogę, ale za doświadczonymi budowniczymi powtórzę, że warto robić większe zakupy u jednego dostawcy - mozna wyszarpać ładne rabaty. Tak że zrób listę potrzebnych materiałów i...miłego turne po hurtowniach Jakie prace planujecie wykonać ? Dużo roboty przed Wami? Pochwal sie swoją chatą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marys888 29.08.2008 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Z okien ani cmentarza ani elektrowni nie widać za to widać tramwaje mała poprawka - to jest elektrociepłownia chyba że myślałaś o Łagiszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 29.08.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Ano jest - ale czy w pobliżu ?? mnie hutę taki widok przesłania http://www.foto.nowak-2001.nazwa.pl/F_PL_DG_2007/20070824_44_pldg_golonog_wzgorze-golonoskie_k-sw-antoni_z-superjednostki+.jpg To jest widok z Twojego domu? (wydawało mi się, że ul. Szewców jest niżej, tzn. bliżej tramwaja) Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.08.2008 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 To jest widok z Twojego domu? Pozdrawiam Wanios Nie mylisz się - ale widok taki sam.....innego zdjęcie (z perspektywy moich okien) w necie nie znalazłam A własnych jeszcze nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Aguśka. 30.08.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Witam Sąsiadke również Z okien ani cmentarza ani elektrowni nie widać za to widać tramwaje mała poprawka - to jest elektrociepłownia chyba że myślałaś o Łagiszy? a niech to sie zwie jak chce ważne że tego z okien nie widze Pape znalazłam w Platformie. Mysle ze w przyszły weeken jak nie bedze padać to ruszy mój tato z robotą. Przynajmnie o majstra nie musze sie martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 30.08.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 Ja dzis miałam spotkanie z pania architekt i panem inspektorem nadzoru (który bedzie u nas kierbudem ) . Jak na razie jestem zachwycona kompetencjami obojga Pan KB , obejrzał naszą więśbę i stwierdził - da się uratować ... i to były najpiekniejsze słowa jakie mogłam sobie wymarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 01.09.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Witam, szukam ekipy do wykonczenia poddasza (zabudowa KG), piwnicy, elewacji zewnetrznej z podbitka, wylewek, tynków wewnetrznych.Wszelkie informacje moga byc na PW. Okolice Będzina.Praca praktycznie od zaraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts