Dobrusiak 02.09.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Witam wszystkich pięknie . Jestem rodowitą zagłębianką i tutaj również rozpoczęliśmy z małżowinkiem budowę. Ekipa "niby sprawdzona" bo u moich rodziców dach robili i sporo ludzi ich polecało. Co do budowy nic nie mogę zarzucić, ale ciągle się spóźniają. Po wykonaniu ław mieli wrócić w " psysły cwortek", przyjechali 3 tygodnie później, ale faktycznie w "cwortek" itd. I teraz pytanko, gdzie kupowaliście piasek I kat., szukam takiego, żeby był w miarę tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 04.09.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam! Tanio sprzedam pozostalosci po budowie, a konkretnie jakieś resztki MAXów 290x220x88 - stan nie najlepszy, przynajmniej połowa jest popękana, ale za to cena atrakcyjna (powiedzmy, ok. 1 zł za sztukę - do negocjacji) , bo chcę się tego pozbyć, a może komuś się przyda - np. na ścianki działowe, lub jakieś uzupełnienia w murze... http://images26.fotosik.pl/272/abf45d5ac8d5d1bbm.jpghttp://images45.fotosik.pl/7/0dc0b331b85c3ed2m.jpg Aha! Jest tego ok. 800 szt. - do odbioru (ewentualnie obejrzenia) w Dąbrowie Górniczej (Marianki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olgata 16.09.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Witam Mam do sprzedania stemple budowlane w ilości okolo 300 szt.Jak jest ktoś zainteresowany to śmiało na priv.Cena 4,50 za sztukę ,nie za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 16.09.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Jeśli ktoś ma mało przeróbek w gotowym projekcie to podam namiary na taniego architekta tj. Zbigniew Koziarski (Będzin-Grodziec) tel. może na priv, bo może sobie nie życzyć "rozdawnictwa". Ja obdzwoniłam chyba z 15 architektów, bo miałam na tyle mało przeróbek, że wydawało mi się bezsensowne wyrzucanie kasy w błoto (wolałam rzucić w błoto na budowie). A ceny różniły się nawet o 1300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 17.09.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Witam Pilnie szukam w naszej okolicy (Dąbrowa Górnicza" firmy która produkuje lub zajmuje się dystrybucją drzwi zewnętrznych antywłamaniowych na zamówienie. Chodzi mi o to generalnie ze mam otwór 110cm i wysoki na 220cm. Z szerokościa nie mam problemów ale wysokość jest za duża o jakies 8-10cm dla drzwi seryjnych. Nie mam zabardzo ochoty opuszczać nadproża. Szukam drzwi na wymiar. Pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 19.09.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witam wszystkich budujacych w Zaglebiu Dopiero zaczynam zarowno budowe jak i moja obecnosc na tym forum. Wlasciwie to dopiero niebawem zaczne przebudowe i remont domu. Moje miejsce to Slawkow. Na poczatek szukam dobrego projektanta z okolicy. Ja dzis miałam spotkanie z pania architekt i panem inspektorem nadzoru (który bedzie u nas kierbudem ) . Jak na razie jestem zachwycona kompetencjami obojga malka - chetnie skorzytam z ich uslug, wlasnie szukam takich osob z polecenia. Bardzo prosze wiadomosc na priv. Inni budujacy/remontujacy w Slawkowie i okolicach, jesli mozecie polecic architekta lub konstruktora do zrobienia projektu to bardzo prosze o info na priv. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 19.09.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 Witaj Grzesiu - nie polęcę "mojej" ekipy architektoniczno-konstruktorskiej - bo zajmą sie Twoim projektem, a mój zostanie "olany" - oczywiście żart W niedzielę widzę sie z pania architekt - zapytam czy mogę podać namiar. ok?? Może napiszesz cos o swojej przebudowie - może jakieś fotki, plany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 20.09.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Witaj Grzesiu - nie polęcę "mojej" ekipy architektoniczno-konstruktorskiej - bo zajmą sie Twoim projektem, a mój zostanie "olany" - oczywiście żart W niedzielę widzę sie z pania architekt - zapytam czy mogę podać namiar. ok?? Może napiszesz cos o swojej przebudowie - może jakieś fotki, plany ... Spox, ci ludzie maja w jednym palcu dzialanie na dwa (i wiecej) fronty Moge dzwonic po okolicy i pytac architektow z Panoramy Firm, ale po co wywazac otwarte drzwi. Ja sie nie spiesze, projekt za 2-3 miesiace ale szukac juz trzeba. Chetnie skorzystam z Twojego polecenia, jesli tylko beda to ludzie tego warci. Moj dom jest z lat 60tych i bedzie potrzebna przebudowa dachu i remont kapitalny wnetrz. Parter i poddasze oraz czesciowe podpiwniczeniePowierzchnia calkowita 130 m3. Fotki i plany to beda za czas jakis. Na razie jest tylko zapal i dobre checi Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 20.09.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 OK, skoro za 2-3 miechy - to bez obaw mogę dać namiary - bo moje plany mają być skończone za 2-3 tygodnie A czy beda "godni polecenia" -sie okaże jak bede miała pozwolenie na budowę w ręce A chęci i zamiary to na początku zawsze ponoć są i dobrze, tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 21.09.2008 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 Czekam z niecierpliwoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneta K 22.09.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam A ja zamierzam ruszyć z budową na wiosnę. Mam jednak problem z wodą. Miasto Sosnowiec (bo tak się buduję) niestety nie wyraża zgody na pociągnięcie prywatnego wodociągu,a sami także takiego mi nie zrobią. Walczyłam z nimi od listopada ubiegłego roku, dlatego wszystko przesunęło mi się w czasie (już o rok). Zostaje mi tylko studnia głębinowa. Czy ma ktoś może namiary na dobrą firmę, która zajmuje się budową studni (całość- sprawdzenie czy jest na działce woda, budowa, dokumentacja oraz filtry). Proszę o pomoc. Byłabym też wdzięczna za podanie namiarów na jakąś dobrą i nie drogą firmę budowlaną, bo ta z którą rozmawiałam wydaje mi się deczko za droga. dzięki i czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 24.09.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Czekam z niecierpliwoscia Namiary posyłam na PW - masz - a co tam podziele się - jednym co dobre mnie spotkało w tej biurokratycznej "wojnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antki2 22.10.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Nie dawno rozpoczołem budowę pod Siewierzem i jak bóg da wkrótce powinienem wyjść z ziemi. Chętnie nawiąże kontakt z budującymi z okolicy celem wymioany doswiadczeń i informacji. Co, gdzie, jak, za ile,... itp. Na obecną chwilę mogę pochwalić się (i polecić) zastosowaniem pustaków betonowych na pióro wpust( bez spoiny pionowej) do budowy ścian piwnicznych. Z początku miałem wątpliwości, ale teraz... Jakość pierwsza klasa, są dwa razy większe od bloczków 38x25x25 przy tej samej wadze i parametrach, tańsze i teoretycznie potrzeba 2/3 zaprawy mniej a ścianny wychodzą gładziudkie szczegóły na priva pozdro Antek macie jakieś namiary na tani w okolicy piasek, żwir, cemen itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 22.10.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Antku - ja narazie na etapie stali, betonu i więźby i pokrycia dachu (mam rozrzut mały jednocześnie dach i fundamenty - taki "malutki remoncik") A więźbę naprawda taniuchną mam 700 zł m3 z impregnacją, stal też w porównaniu z innymi (patrz wątek "cennik materiałow budowlanych). Pozdrawiam i witam wśród budujących Zagłębiaków A jak znajdziesz tani piasek - daj cynk - troche mi tego potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabianek 23.10.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Witam Was Serdecznie! Buduję się w Dąbrowie Górniczej i jestem na etapie stanów zerowych, czyli wychodzę z ziemi . Na 2009 rok planuje wybudować dom w stanie surowym zamkniętym. Oczywiście liczę na wymianę doświadczeń z Wami w sprawach materiałów i ekip budujących. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marys888 24.10.2008 03:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Witam Was Serdecznie! Buduję się w Dąbrowie Górniczej i jestem na etapie stanów zerowych, czyli wychodzę z ziemi . Na 2009 rok planuje wybudować dom w stanie surowym zamkniętym. Oczywiście liczę na wymianę doświadczeń z Wami w sprawach materiałów i ekip budujących. pozdrawiam A gdzie konkretnie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 24.10.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Jak ktoś z Was ma jakiegoś sprawdzonego i taniego kominiarza proszę o info na PW. Swoją drogą ile biorą za odbiór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fabianek 24.10.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 A gdzie konkretnie się budujesz? W pobliżu Pogorii niedaleko dworca PKP Gołonóg. Prace na ten rok już w sumie zakończone, jeszcze trzeba zakopać fundamenty i posprzątać zalegające materiały na zimę i do wiosny przerwa. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herianek 27.10.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam wszystkich zagłębiaków.Ja również buduje się w Dąbrowie G.Niedaleko Pogori i dworca PKP.Pozdrawiam budowniczych z Dąbrowy G.Może bęziemy kiedyś sąsiadami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herianek 27.10.2008 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Ano jest - ale czy w pobliżu ?? mnie hutę taki widok przesłania http://www.foto.nowak-2001.nazwa.pl/F_PL_DG_2007/20070824_44_pldg_golonog_wzgorze-golonoskie_k-sw-antoni_z-superjednostki+.jpg To jest widok z Twojego domu? (wydawało mi się, że ul. Szewców jest niżej, tzn. bliżej tramwaja) Pozdrawiam Wanios kurcze miałam taki sam widok z okien w rodzinnym mieszkaniu!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts