Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

Nam styropian najkorzystniej wychodził w Platformie przy M-1.

Ziemi nie mam... za to mnóstwo gliny... fatalna jest i nie polecam nikomu.

róze sobie posadzisz - Monia mówi ,że lubia gline :D

u mnie piasek - masakra :evil:

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja szukam nadal ekipy, która wybuduje mój dom i wszystkiego co z nim związane. Architektkę mam już z Będzina i fajnie mi się z nią dogadało, ale adaptacje zacznie po Świętach, bo teraz nie ma czasu. Miałam dylemat wielki z czego wybudować swój dom czy Solbet lub Ytong czy max najlepiej Kozłowice i wydzwoniłam do prawie wszystkich hurtowni na Śląsku i nikt nie ma na składzie Solbetu, tylko na zamówienie i nawet mi nie podali ceny. Natomiast wszyscy skutecznie odradzali mi gazobeton ( ci których pytałam z murarzy, składy budowlane, itd. oprócz jednej firmy budującej, której dobrze się buduje z xelli). Nie mam pojęcia gdzie w okolicy Będzina kupić maxa Kozłowickiego? gdzie tanie i dobre bloczki, stal i beton?

Jak myślicie co jest lepsze na dach ceramika, jak tak to która? czy cementowa i jaka? gdzie są dobre ceny?

Pozdrawiam Wszystkich budujących.

Dzięki za info. Zaraz dzwonię. Pytałam też w Carboplast i maja niezła cene ale transport to 2* 700zł to troche dużo ale ceny maj nawet nawet.

Od poniedziałku ruszam w trasę po hurtowniach, chociaż niewiele wiem gdzie sa najtańsze.

A gdzie kupowaliscie bloczki fundamentowe? w Mastmax maj po 3,66 + transport (nawet 2 ulice dalej) więc wydaje mi się że drogo? nie wiem, ale czytałam że sa gdzies tańsze ale gdzie kupić i w dobrej jakosci?

( przepraszam za Polskie znaki, ale komp odmówił niektórych)

Dzięki za info.

A co to jest i gdzie HMB?

HMB - hurtownia budowlana, jest w Gołonogu, a właściwie kawałek przed Hutą Katowice, zaraz obok zjazdu z trasy do huty.

A bloczki dobre? i z jakiego betonu B20? i po ile?

Z góry dziękuję.

U mnie dom na nich stoi :-) Aktualnej ceny nie znam, kupowałem półtora roku temu.

Ja robię zakupy (można się targowac):

Anitex. Handel materiałami budowlanymi

Jana III Sobieskiego 394

42-580 Wojkowice

32 769 53 57

my (mąz znaczy :-) też tam robiliśmy większośc zakupów

I jeszcze jeden adres wart polecenia:

Centrum Obsługi Inwestycji "WIRAGO"

ul. Biskupa Nankera 156

41-949 Piekary Sląskie

KASIA1973 i Biały63 widzę, że budujecie się gdzieś w pobliżu :))

My na razie skończyliśmy strop, kupiliśmy dachówkę RuppCeramiki (najlepszą cenę mieli w Ar-Budzie w Katowicach i mamy nadzieję, że ruszymy pełną parą.

Czy orientujecie się ile w naszym regionie kosztuje elektryk? Ile jest za punkt? My wod-kan zaczęliśmy załatwiać z Panem z wodociągów, ale jestem średnio zadowolona

Witam!!

Moze ktos juz szukal i wie gdzie mozna znalezc tania i dobra podbitke??

POzdrawiam

Marta

Martuś, mój wykonawca ma sie rozejrzeć (och te znajomości :wink: ) - jak znajdzie cos fajnego to dam Ci cynk :D

Witam!!

POzdrawiam

Marta

Martuś, mój wykonawca ma sie rozejrzeć (och te znajomości :wink: ) - jak znajdzie cos fajnego to dam Ci cynk :D

To ja też poproszę :)

my kupowalismy w tartaku w Gródkowie 9Taussalatuczy jakośc tak po fińsku, szwedzku, czy inszemu :-)

Super drewienko. Mam z tej podbitki zrobiony sufit w saloniea niedługo właśnie będzie kładziona po dachem.

Znajomi mają seiding i sobie chwalą, ale musialabym spytać, gdzie kupowali

Witam!!

POzdrawiam

Marta

To ja też poproszę :)

my kupowalismy w tartaku w Gródkowie (Taussalaatu czy jakoś tak - po fińsku, szwedzku, czy inszemu :-)

Super drewienko. Mam z tej podbitki zrobiony sufit w salonie a niedługo właśnie będzie kładziona po dachem.

Przedsiębiorstwo Przetwórstwa Drzewnego "GRÓDKÓW" Sp. z o.o.

ul. Zwycięstwa 2

42-575 Gródków k/Będzina

tel: +48 32 267 22 39 centrala

32 267 21 16 - kier. Działu sprzedaży

0 660 72 72 95 - Dział sprzedaży

fax: +48 32 363 40 50

e-mail: [email protected]

Znajomi mają seiding i sobie chwalą, ale musialabym spytać, gdzie kupowali

Napisz cos wiecej o tym drewnie, to jest typowa podbitka?? jakiej grubosci?? ile placilas??

o matko, no to muszę pogrzebać w papierach, bo kupowana była prawie dwa lata temu

Była tak idealna, że mąz w czasie robienia sufitu prawie nie szlifował listew, prawie gładziutka