.Aguśka. 04.05.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Byliśmy wreszcie u Pani architekt z ta przebudową naszej kostki... W każdy razie pewnie pojade od starostwa w Będzinie ale może wy coś podobnego wiecie, chcemy dobudowac do domu od strony tylniej (czyli nie widac by było) taki rodzaj tarasu- wiaty żeby na pietrze przez balkonowe okno można by było posiedzeć na tarasie a na dloe że by to coś służyło jako taka zabudowana wiata przed wejścem. To miało by około 20 m2 - myślicie że na takie cos tez potrzebuje projektów, cudów wianków, kierowników budowy itd? Może wystarczy samo zaśwadczenie ze sie takie cusik dobudowywuje? Co do gładzi ja mam wychodzi na to że sprawdzoną. Pokoje mi wygłaskali że mucha nie siada - ale nie oddam jej za żadne pieniądze póki całej chłupy nie skończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.05.2009 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Sprzedam barak i studzienke przylaczeniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 05.05.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 Ja kupowalam w Anitexsie w Wojkowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 05.05.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2009 a ja w Mastmaxie w Bedzinie i w HMB w Dąbrowie Górniczej .W tym pierwszym składzie maja lepsze ceny, ale nie zawsze mają transport "na już". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.05.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Sprawdź ceny w Anitexsie w Wojkowicach i w Mastmaxsie w Będzinie Łagiszy, oraz koło Huty Katowice jest tam skład materiałów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puszka 07.05.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 A ja szukam producenta drzwi wewnętrznych ale nie takiego masowego jak Porta. Potrzebuje drzwi z ościężnicą regulowaną na ściane o grubości 32-33 cm. Pozdrawiam Puszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_1 07.05.2009 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 witam!! mam do sprzedania Maxa z Odonowa i porotherm CZ. 500 196 247 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 07.05.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 A ja szukam producenta drzwi wewnętrznych ale nie takiego masowego jak Porta. Potrzebuje drzwi z ościężnicą regulowaną na ściane o grubości 32-33 cm. jest producent w Olkuszu http://www.superdrew.pl/ nie wiem czy maja oscieznice regulowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herianek 10.05.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2009 Witam wszystkich budujących zagłebiaków.Jeżeli ktoś ma namiary na jakiegoś godnego polecenia elektryka i hydraulika to prosze o namiar.Chcieliśmy ruszyć z instalacjami w drugiej połowie czerwca.Budowa w Dąbrowie Górniczej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 12.05.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2009 Ja przyłączam się do prośby - też poszukuję godnego polecenia i niedrogiego hydraulika - budowa koło będzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobrusiak 14.05.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 No nie wierzę - nikt nie jest zadowolony ze swojego hydraulika??? Pliski, bo muszę już umawiać powoli ekipy (miałam hydraulika, ale jego żona się rozchorowała i mi odmówił "w ostatnim momencie") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 14.05.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 ja jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 14.05.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Jak ma cenę dobrą i jest Ok, to ja w stosownym czasie poproszę też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.05.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Witaj w klubie pozytywnie zakręconych budowaniem Na jakim etapie już jesteście z papierkami? Kto Wam adaptuje projekt? Czy macie już uzgodnienia z wodociągów, energetyki, gazowni, drogowców? Ja na razie kierbuda nie mam, ale to nie jest dla mnie takie ważne, może będzie architektka, a może ktoś inny, nie wiem zobaczę jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczki3 19.05.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Lada chwila mamy nadzieję mieć gotowy projekt (indywidualny ze względu na bardzo wąską działkę), z wodociągów papiery już mamy czekamy na resztę, która powinna dotrzeć na dniach. Mamy to szczęście że wodę i prąd na działce już mieliśmy. Musimy jeszcze mieć gaz bo mamy zamiar nim ogrzewać domek.Problemem jest to, że nadal nie mamy sensownej ekipy oraz kierbuda.No cóż, szukamy dalej. Malka, przejeżdzaliśmy wczoraj koło twojego domku, szkoda że nikogo nie było bo mieliśmy nadzieję na chwilkę rozmowy (chcieliśmy podpytać o ekipę hihi). Arnika, powiedz jak szło załatwianie papierków u nas w starostwie bo bardzo mnie niepokoi czy idzie to dośc sprawnie ( my niestety musimy dośc szybko dostać PnB, ze wzgledów formalnych). Pozdrawiam serderdecznie wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 19.05.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Przypominam sie z oferta sprzedazy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.05.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Lada chwila mamy nadzieję mieć gotowy projekt (indywidualny ze względu na bardzo wąską działkę), z wodociągów papiery już mamy czekamy na resztę, która powinna dotrzeć na dniach. Mamy to szczęście że wodę i prąd na działce już mieliśmy. Musimy jeszcze mieć gaz bo mamy zamiar nim ogrzewać domek. Problemem jest to, że nadal nie mamy sensownej ekipy oraz kierbuda. No cóż, szukamy dalej. Malka, przejeżdzaliśmy wczoraj koło twojego domku, szkoda że nikogo nie było bo mieliśmy nadzieję na chwilkę rozmowy (chcieliśmy podpytać o ekipę hihi). Arnika, powiedz jak szło załatwianie papierków u nas w starostwie bo bardzo mnie niepokoi czy idzie to dośc sprawnie ( my niestety musimy dośc szybko dostać PnB, ze wzgledów formalnych). Pozdrawiam serderdecznie wszystkich Witaj Niestety my mamy wszystko z daleka od granic 5m, 8m, i kilkanaście m. A pozwolenia jak nie było tak nie ma... Może będzie??? Jak masz blisko granic, to dłużej się czeka na wszystko i decyzje wydają sprawdzając dokładnie, aby nikt nie zaskarżył pozwolenia. Z ekipami to jest różnie, poszukaj, popytaj a coś w rozsądnych pieniądzach znajdziesz. Pojedź do paru składów budowlanych i ich też popytaj. Ja tak robiłam... ale najtańszej ekipy nie mam. A czy się wyrobicie do lipca z pozwoleniem na budowę? nie mam pojęcia, bo nie macie jeszcze z elektrowni, Gazownią, co z kanalizacją, a uzgodnienie zjazdu z drogi?, co z mapą do celów projektowych? Kto ci projektował dom? Może architekt będzie Twoim kierownikiem? To masz jeszcze troszkę papierków do załatwiania. Ale życzę dużo cierpliwości i powodzenia. Arnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczki3 19.05.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Mamy najblizej granic jak się da tj.1,5m. Masakra.Z sąsiadami nie powinno raczej być problemu gdyż znamy się od lat ( żyjemy w dobrych stosunkach ). Papiery do gazowni , elektrowni i wod-kan złożone były 04.05.09. Z wod-kanu już mamy warunki i czekamy na resztę. Zjazd z drogi wystarczy że będzie naniesiony na projekcie ponieważ w rzeczywistości istnieje już od lat, poza tym mamy działke ogrodzoną, z bramą i bezpośrednio przy ulicy. Mapa do celów projektowych czeka w starostwie na stempelek. Projekt robi nam architekt z Będzina, kierownikiem nie będzie z pewnych niezależnych względów. Właśnie dotarła do mnie wiadomość że nie mamy aż takiego ciśnienia z pozwoleniem, wystarczy że złożymy wniosek. To troszkę upraszcza sprawę choć nie ukrywam, że zależy mi abyśmy otrzymali je jak naszybciej. Pomału rozglądam się za hurtowniami i materiałami, no i oczywiście POSZUKUJĘ KIERBUDA!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 19.05.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Mamy najblizej granic jak się da tj.1,5m. Masakra.Z sąsiadami nie powinno raczej być problemu gdyż znamy się od lat ( żyjemy w dobrych stosunkach ). Papiery do gazowni , elektrowni i wod-kan złożone były 04.05.09. Z wod-kanu już mamy warunki i czekamy na resztę. Zjazd z drogi wystarczy że będzie naniesiony na projekcie ponieważ w rzeczywistości istnieje już od lat, poza tym mamy działke ogrodzoną, z bramą i bezpośrednio przy ulicy. Mapa do celów projektowych czeka w starostwie na stempelek. Projekt robi nam architekt z Będzina, kierownikiem nie będzie z pewnych niezależnych względów. Właśnie dotarła do mnie wiadomość że nie mamy aż takiego ciśnienia z pozwoleniem, wystarczy że złożymy wniosek. To troszkę upraszcza sprawę choć nie ukrywam, że zależy mi abyśmy otrzymali je jak naszybciej. Pomału rozglądam się za hurtowniami i materiałami, no i oczywiście POSZUKUJĘ KIERBUDA!!! Pozdrawiam Ja niestety musiałam mieć te wszystkie papierki. A czy 1,5 metra i zgoda sąsiada wystarczy? Nie wiem, mój kuzyn budował w granicy garaż i papiery o zgodę musiały iść aż do Warszawy?!!! Nie mam pojęcia po co!, a zgodę sąsiadów na papierze miał i nic to nie dało. Dopytaj się, żebyś nie denerwowała się potem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczki3 19.05.2009 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 A czy 1,5 metra i zgoda sąsiada wystarczy? Nie wiem, mój kuzyn budował w granicy garaż i papiery o zgodę musiały iść aż do Warszawy?!!! Nie mam pojęcia po co!, a zgodę sąsiadów na papierze miał i nic to nie dało. Dopytaj się, żebyś nie denerwowała się potem. Ponoć są to warunki szczególne ( b. wąska działka) i nie musi w tej chwili być zgody sąsiada. On dostaje tylko informację.Tzn. może się odwoływać i przeciągnąć sprawe ale nie raczej możliwości zablokowania inwestycji. Oczywiście nie możemy tam umiejscowić okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts