Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

malka napisał:
heron, nie tylko Wy budujecie, ale nie każdy potrzebuje mapek,czy załatwia przyłącza :roll:

Wiesz, nie chce sie tu spierać, ale nie słyszałem o domu bez prądu i o PnB wydanym bez mapki do celów projektowych. No ale ja jestem dopiero na początku drogi, więc może się myle...

Rozumiem natomiast, że nie każdy jest na tym etapie i może już nie pamięta...albo się zwyczajnie nie chce i dlatego ta mała prowokacja :p

Jak to było? Uderz w stół... :wink:

Pozdrawiam

heron napisał:
  malka napisał:
heron, nie tylko Wy budujecie, ale nie każdy potrzebuje mapek,czy załatwia przyłącza :roll:

Wiesz, nie chce sie tu spierać, ale nie słyszałem o domu bez prądu i o PnB wydanym bez mapki do celów projektowych. No ale ja jestem dopiero na początku drogi, więc może się myle...

Rozumiem natomiast, że nie każdy jest na tym etapie i może już nie pamięta...albo się zwyczajnie nie chce i dlatego ta mała prowokacja :p

Jak to było? Uderz w stół... :wink:

Pozdrawiam

poprostu to nie było miłe :roll:

I jeśli nie widziałeś budowy bez mapek i załatwiania przyłącza - to jeszcze mało widziałeś (ale to był żart, więc się nie fochaj :wink: )

malka napisał:

I jeśli nie widziałeś budowy bez mapek i załatwiania przyłącza - to jeszcze mało widziałeś (ale to był żart, więc się nie fochaj :wink: )

no mam nadzieje, że tego tekstu o "niechceniu i nożycach" nie wizęłaś na poważnie. :oops:

Tak zupełnie na poważnie to twoją aktywność na forum i chęc pomagania innym widać od razu (troche to forum już przeglądam) i dlatego myślałem, ze mój żart ujdzie mi na sucho :wink:

Jeśli Cie obraziłem to przepraszam.

Pozdrawiam

heron napisał:
  malka napisał:

no mam nadzieje, że tego tekstu o "niechceniu i nożycach" nie wizęłaś na poważnie. :oops:

Tak zupełnie na poważnie to twoją aktywność na forum i chęc pomagania innym widać od razu (troche to forum już przeglądam) i dlatego myślałem, ze mój żart ujdzie mi na sucho :wink:

Jeśli Cie obraziłem to przepraszam.

Pozdrawiam

Nie obraziłeś :D A ja na serio nie potrzebowałam mapek i przyłącza .

Przyłącze już miałam,a mapki do adaptacji budynku nie były potrzebne.

Ekipy swojej nr 1 nie polecam nawet największym wrogom,a ekipy nr 2 ze względu na ceny,

Jesli ktos kiedyś powie "szukam ekipy do tynków/ dachu/wylewek etc - cena nie gra roli - nołproblem -podam namiary na świetną brygadę"

Ja za mapki zapłaciłam 700zł. więc najtaniej, a niewiele ludzi wie, że wodociagi też mogą zrobić, nam ''cywilnym z zewnątrz" mapki. Ja dowiedziałam się w czasie gdy robiłam pozwolenia i zapewnienie dostawy wody. Ale trzymali mi ze względu na śnieg 2,5 miesiąca. rzez to nie mam jeszcze skończonego SSO, ale jeszcze 3 tygodnie i będzie wchodzić elektryk :lol: i inne instalki.

malka napisał:

Myślę, że Malce nie chodziło o obrażanie kogokolwiek, tylko, że np. Malka ma ,,mały remoncik" i rzeczywiście przyłącza i inne sprawy nie były Jej potrzebne, bo kupiła dom, i to wszystko już miała, może też nie wiedzieć co i jak, a my musimy latać za papierkami parę miesięcy.

A budujących i fajnych ludzi w okolicy jest sporo.

Przekonasz się.

heron napisał:
Witam,

czy możecie się podzielić info na temat ile płaciliście za mapke do celów projektowych? Może polecicie niedrogiego geodete? W razie czego piszcie na priva.

Z góry dzięki.

w Gródkowie na ul.Wspólnej mieszka geodeta jest wystawiony szyld-nie mam numeru telefonu,ale on nam robił mapki