Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zajrzyj do Będzina w koszarach... tam mają różne drzwi... ale dwuskrzydłowe nie rzuciły mi się w oczy.

Jest jeszcze producent, lub hurtownia drzwi w Będzinie Łagiszy ul Dąbrowska ale koło nr. 200..... Tu widziałam drzwi dwuskrzydłowe, ale drewniane... a czy jeszcze mają? Metalowe nie rzuciły mi się nigdzie w oczy.

do wyłożenia za wkładem kominkowym, szacuje 100-150 sztuk

tam przy tej drodze do Będzina z Auchana też jest metal-gum chyba 2, metal-gum 2, ta sama sieć

Możliwe... Dobrze sklep zaopatrzony.... A na takim zadupiu :wink:

A nazwy nie pamiętam, tylko tam mieli klej, czy zaprawę do szamotu, to może i szamot mają.

kominek powietrzny

ciepło wytworzone przez obudowę leci odrazu do systemu DGP, i kiedy już w kominku pali się słabiej, to mniej tego ciepła (bo wcześniej wywiało), i po to ten akumulator ciepła w postaci szamotu, mam go upchać ile wejdzie, on będzie dodatkowo gromadził to ciepło i powoli oddawał po osłabieniu promieniowania z obudowy

tak w teorii, praktyka się okaże

Witam,

jestem nowy w tym wątku więc chciałem sie przywitać.

Planujemy z budową ruszyć na wiosnę (ciekawie kiedy w tym roku przyjdzie) w Dąbrowie Górniczej - projekt wybrany Kameralny 1 z pracowni Domy z wizją, wklejam poniżej zdjecia z wizualizacji domu.

http://images50.fotosik.pl/243/7e39622ade0046fam.jpghttp://images37.fotosik.pl/238/ef97350d94f55e30m.jpg

Chciałbym Was prosić o namiary na jakieś sprawdzone ekipy. Szukam kogoś do stanu surowego oraz kogoś do więźby dachowej wraz z pokryciem.

Z góry dzieki