Arnika 09.02.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 To jutro masz targ w Będzinie i na sobotę też daj... I daj też info do weterynarzy... nie tylko ogłoszenia ale z wetami porozmawiaj... Kiedyś ktoś musi przyjść zaszczepić... Gorzej jak ktoś wie, że to rodowodowy i zachowa dla siebie.. A tak zapytam ... macie go zgłoszonego w związku i macie na niego umowę? Bo to jest dowód w razie czego, że on jest Wasz... I oczywiście książeczka zdrowia w której pewnie pisze o jego szczepieniach i nr. tatuażu... Trzymam kciuki... Ja pomieszkuję na razie na Redenie w okolicy targu, wiec popatrzę.... A jak to się stało, że pies wam zwiał? Trzymam kciuki, żeby tylko się znalazł.... I za młodego, bo najgorsze, jak dziecko straci przyjaciela..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 09.02.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Targ w Będzinie - dobry kierunek, dzieki! Nie wiesz w której części szukać zwierzaków? Piesek nie zgłoszony jeszcze - nie zdążyliśmy, mieliśmy go dopiero tydzień ale umowe, metrykę czy książeczkę zdrowia oczywiście mamy. W sobotę Iza zabrała pieska na spacer 'poza płot' - to było jego chyba trzecie wyjście na smyczy, dopiero się uczył. (W tym czasie Antos i ja bylismy na nartkach na Środuli - smieszne, ale dla 5-latka zabawa po pachy.) Gdy była może 50m od domu, pomiędzy ul Bratków i Storczyków, pojawił się duży, ciemny, bezpański pies, który był bardzo agresywny i rzucuił sie na nich. Zulus jakoś wymsknął się z obroży i zaczął uciekać, ten duży pies zaczął go gonić, Iza pobiegła za nimi, ale psy były znacznie szybsze, pobiegły ulicą Storczyków, górną częścią. Gdy dotarły za blok na ul. Storczyków skręciły w stronę osiedla Kasprzaka, gdy Iza dobiegła za blok nie było już śladu ani po jednym, ani po drugim psie My szybko przyjechaliśmy, w poszukiwania wyruszył jeszcze dziadek, przeszliśmy całą południową część górki, osiedle Storczyków we wszystkie storny i troche po Kasprzaku. A resztę już znacie Pozdrawiam Wanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.02.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Wanios, mieszkam w okolicy, buduje na górce...okolice znam i bywam często...bedę mieć oczy szeroko otwarte-obiecuję. A na Kasprzaka firme mamy...popytam jutro ochroniarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.02.2010 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Tzn... szukaj na Kasprzaka...Naklejaj jak najwięcej ogłoszeń... choćby w każdej klatce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wanios 12.02.2010 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Zrobiłem taką małą galerię z Zuluskiem Zobaczcie mnieNa razie mielismy jeden SMS "Ile ta nagroda". Okazało się, że to dzieci wracające ze szkoły się nudziły... Szukamy dalej Pozdrwanios Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 15.02.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 Jesli ktos chcialby sie pozbyc uzywanej betoniarki, to ja chetnie odkupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 20.02.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 wiosna idzie, czas poważnie poszukać tynkarzy i wylewkarzy, bardzo proszę o namiar na ekipę którą wg Was można polecić, tynki gipsowe maszynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 22.02.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 wciaz szukam murarza...nikt nie moze polecic jakiegos sprawdzonego i solidnego fachowca na tym forum?tyle tutaj budujacych albo remontujacych osob i wszyscy tacy samolubni?a moze mieliscie samych partaczy na swoich budowach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzly 22.02.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 wciaz szukam murarza... Też się buduję w Sławkowie i chętnie bym się podzielił, tylko że u mnie robi firma. Tych dwóch "wolnych strzelców", z jakimi miałem styczność, nie podrzuciłbym nawet wrogowi Jeden w pierwszy dzień przyszedł taki nachlany, ze zabijał się o własne nogi. Drugi o roboczej nazwie "Mister Pianka" - na pytanie o niedomurowane spoiny, czy inne puste przestrzenie miał zawsze gotową odpowiedź. Zgadnijcie jaką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarek 22.02.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 wciaz szukam murarza... Też się buduję w Sławkowie i chętnie bym się podzielił, tylko że u mnie robi firma. Tych dwóch "wolnych strzelców", z jakimi miałem styczność, nie podrzuciłbym nawet wrogowi Jeden w pierwszy dzień przyszedł taki nachlany, ze zabijał się o własne nogi. Drugi o roboczej nazwie "Mister Pianka" - na pytanie o niedomurowane spoiny, czy inne puste przestrzenie miał zawsze gotową odpowiedź. Zgadnijcie jaką a ja murowałem sam.... mogę się polecić, bo mi wszyscy późniejsi wykonawcy mówili, że takich prostych ścian to jeszcze nie widzieli... ale czasu nie mam... - tym niemniej, polecam dla kogoś komu się chce - nie jest to nic trudnego i samemu można zrobić lepiej, i jeszcze na dodatek sporo zaoszczędzić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 22.02.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 wiosna idzie, czas poważnie poszukać tynkarzy i wylewkarzy, bardzo proszę o namiar na ekipę którą wg Was można polecić, tynki gipsowe maszynowe Mi właśnie kończą tynki i mogę polecić tą firmę.Też ich mam z polecenia z forum.Będą mi robić tez wylewki.Tynki równiutkie .Zawsze można przyjechać na oględziny i sprawdzić samemu . Jak chcesz to namiar mogę dać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.02.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ja jestem zadowolona z majstrów... Dom stoi... Z tynkarzy... noooo w sumie też... tylko trzeba parę rzeczy przypilnować, a ja z młodym na rehabilitacji błam, więc jest.... noooo nieźle.... Wylewać będą mi 8 marca... wtedy się wypowiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrshark 22.02.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jako "nowy w zagłębiowskim wątku" Witam wszystkich Mam pytanko do kulca ( i nie tylko), a mianowicie proszę o pare szczegółów dot. wentylacji, czyj projekt? kto jest wykonawcą? czy w wymiennikiem gruntowym? skąd materiały i jaki reku?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 22.02.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jako "nowy w zagłębiowskim wątku" Witam wszystkich Mam pytanko do kulca ( i nie tylko), a mianowicie proszę o pare szczegółów dot. wentylacji, czyj projekt? kto jest wykonawcą? czy w wymiennikiem gruntowym? skąd materiały i jaki reku? Pozdrawiam hmm, projekt i wykonawstwo praktycznie mam na swojej głowie, choć wziąłem do pomocy Adam_mk z naszego forum, człek ma o tym bardzo duże pojęcie wymiennik gruntowy chciałem zrobić jako rurowy, ale mi sp@#$%$i podejście w płycie (spadek był do środka, gdzie by się woda zbierała), i tym sposobem nie robię już GWC, tylko rekuperator. I tu rozważam albo reku Siwickiego, albo coś na wymienniku Klingenburg, rury Castorama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrshark 23.02.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Dzieki za odpowiedź A jak to wygląda od strony formalnej, w projekcie mam wentylację grawitacyjną, czy zmiana na mechaniczną wymaga jakichś dodatkowych dokumentów czy wystarczy zatwierdzenie przez kierownika budowy (i kominiarza przy odbiorze)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 23.02.2010 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 ja także mam w projekcie grawitacyjną, kierownik powiedział że wystarczy jego wpis o zmianie, plus pewnie będzie jakiś projekcik naszkicowany potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaczki3 24.02.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Cześć towarzysze niedoli Potrzebuję namiarów na tynkarzy, tynki cem -wap. Jeśli macie jakichś sensownych Panów od wylewek to też poproszę. Malka masz bardzo ładne drzwi wejściowe, możesz podać namiary na wykonawcę i przybliżony koszt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 24.02.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Cześć towarzysze niedoli Potrzebuję namiarów na tynkarzy, tynki cem -wap. Jeśli macie jakichś sensownych Panów od wylewek to też poproszę. Malka masz bardzo ładne drzwi wejściowe, możesz podać namiary na wykonawcę i przybliżony koszt? Pozdrawiam Doli , doli... Cześć Kaczusie... Zadzwoń albo wpadnij... Zrobiliście intalki już??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 24.02.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Cześć towarzysze niedoli Potrzebuję namiarów na tynkarzy, tynki cem -wap. Jeśli macie jakichś sensownych Panów od wylewek to też poproszę. Malka masz bardzo ładne drzwi wejściowe, możesz podać namiary na wykonawcę i przybliżony koszt? Pozdrawiam Mi tynki robi firma PARGET z Mysłowic są chyba.I wylewki też mi będzie robiła ta firma. Tu namiar na nich: Michał Kowalski tel.504-920-256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecik 24.02.2010 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam serdecznie Zagłębie Dąbrowskie. Jestem nowa na forum, ale od jakiegoś czasu Was podglądam Mamy z działkę w Górze Siewierskiej, ale budowa niestety dopiero za 2, 3 lata. Są inne problemy na głowie. Jednym z nich jest brak architekta z uprawnieniami drogowymi, który mógłby zaprojektować wjazd na naszą działkę. Możemy przeskoczyć przez rów, ale niczym nie można tam wjechać. Gdyby ktoś znał kogoś takiego to czy mogłabym poprosić o namiary. Ci, do których dzwonię nie schodzą poniżej 1.500zł. A przecież to absurd - wjazd na 6m szeroki i długi na 3m. Wydaje mi się, że trochę drogo. Do Kaczek 3: dom (projekt indywidualny) projektuje nam ten sam architekt - niestety nie ma uprawnień drogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts