Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

To jutro masz targ w Będzinie i na sobotę też daj...

I daj też info do weterynarzy... nie tylko ogłoszenia ale z wetami porozmawiaj...

Kiedyś ktoś musi przyjść zaszczepić...

Gorzej jak ktoś wie, że to rodowodowy i zachowa dla siebie..

A tak zapytam ... macie go zgłoszonego w związku i macie na niego umowę?

Bo to jest dowód w razie czego, że on jest Wasz... I oczywiście książeczka zdrowia w której pewnie pisze o jego szczepieniach i nr. tatuażu...

Trzymam kciuki...

Ja pomieszkuję na razie na Redenie w okolicy targu, wiec popatrzę....

A jak to się stało, że pies wam zwiał?

Trzymam kciuki, żeby tylko się znalazł....

I za młodego, bo najgorsze, jak dziecko straci przyjaciela..... :(

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Targ w Będzinie - dobry kierunek, dzieki!

Nie wiesz w której części szukać zwierzaków?

Piesek nie zgłoszony jeszcze - nie zdążyliśmy, mieliśmy go dopiero tydzień :( ale umowe, metrykę czy książeczkę zdrowia oczywiście mamy.

W sobotę Iza zabrała pieska na spacer 'poza płot' - to było jego chyba trzecie wyjście na smyczy, dopiero się uczył. (W tym czasie Antos i ja bylismy na nartkach na Środuli - smieszne, ale dla 5-latka zabawa po pachy.)

Gdy była może 50m od domu, pomiędzy ul Bratków i Storczyków, pojawił się duży, ciemny, bezpański pies, który był bardzo agresywny i rzucuił sie na nich. Zulus jakoś wymsknął się z obroży i zaczął uciekać, ten duży pies zaczął go gonić, Iza pobiegła za nimi, ale psy były znacznie szybsze, pobiegły ulicą Storczyków, górną częścią. Gdy dotarły za blok na ul. Storczyków skręciły w stronę osiedla Kasprzaka, gdy Iza dobiegła za blok nie było już śladu ani po jednym, ani po drugim psie :(

My szybko przyjechaliśmy, w poszukiwania wyruszył jeszcze dziadek, przeszliśmy całą południową część górki, osiedle Storczyków we wszystkie storny i troche po Kasprzaku. A resztę już znacie :(

Pozdrawiam

Wanios

wciaz szukam murarza...

Też się buduję w Sławkowie i chętnie bym się podzielił, tylko że u mnie robi firma. Tych dwóch "wolnych strzelców", z jakimi miałem styczność, nie podrzuciłbym nawet wrogowi :evil: Jeden w pierwszy dzień przyszedł taki nachlany, ze zabijał się o własne nogi. Drugi o roboczej nazwie "Mister Pianka" - na pytanie o niedomurowane spoiny, czy inne puste przestrzenie miał zawsze gotową odpowiedź. Zgadnijcie jaką :D

wciaz szukam murarza...

Też się buduję w Sławkowie i chętnie bym się podzielił, tylko że u mnie robi firma. Tych dwóch "wolnych strzelców", z jakimi miałem styczność, nie podrzuciłbym nawet wrogowi :evil: Jeden w pierwszy dzień przyszedł taki nachlany, ze zabijał się o własne nogi. Drugi o roboczej nazwie "Mister Pianka" - na pytanie o niedomurowane spoiny, czy inne puste przestrzenie miał zawsze gotową odpowiedź. Zgadnijcie jaką :D

a ja murowałem sam.... mogę się polecić, bo mi wszyscy późniejsi wykonawcy mówili, że takich prostych ścian to jeszcze nie widzieli... ;)

ale czasu nie mam... ;) - tym niemniej, polecam dla kogoś komu się chce - nie jest to nic trudnego i samemu można zrobić lepiej, i jeszcze na dodatek sporo zaoszczędzić.... :)

wiosna idzie, czas poważnie poszukać tynkarzy i wylewkarzy, bardzo proszę o namiar na ekipę którą wg Was można polecić, tynki gipsowe maszynowe

Mi właśnie kończą tynki i mogę polecić tą firmę.Też ich mam z polecenia z forum.Będą mi robić tez wylewki.Tynki równiutkie :wink: .Zawsze można przyjechać na oględziny i sprawdzić samemu :wink: .

Jak chcesz to namiar mogę dać :roll:

Jako "nowy w zagłębiowskim wątku" Witam wszystkich

Mam pytanko do kulca ( i nie tylko), a mianowicie proszę o pare szczegółów dot. wentylacji, czyj projekt? kto jest wykonawcą? czy w wymiennikiem gruntowym? skąd materiały i jaki reku?

Pozdrawiam

hmm, projekt i wykonawstwo praktycznie mam na swojej głowie, choć wziąłem do pomocy Adam_mk z naszego forum, człek ma o tym bardzo duże pojęcie

wymiennik gruntowy chciałem zrobić jako rurowy, ale mi sp@#$%$i podejście w płycie (spadek był do środka, gdzie by się woda zbierała), i tym sposobem nie robię już GWC, tylko rekuperator. I tu rozważam albo reku Siwickiego, albo coś na wymienniku Klingenburg, rury Castorama

Cześć towarzysze niedoli

Potrzebuję namiarów na tynkarzy, tynki cem -wap.

Jeśli macie jakichś sensownych Panów od wylewek to też poproszę.

Malka masz bardzo ładne drzwi wejściowe, możesz podać namiary na wykonawcę i przybliżony koszt?

Pozdrawiam

Doli , doli... :D

Cześć Kaczusie...

Zadzwoń albo wpadnij...

Zrobiliście intalki już???????

Cześć towarzysze niedoli

Potrzebuję namiarów na tynkarzy, tynki cem -wap.

Jeśli macie jakichś sensownych Panów od wylewek to też poproszę.

Malka masz bardzo ładne drzwi wejściowe, możesz podać namiary na wykonawcę i przybliżony koszt?

Pozdrawiam

Mi tynki robi firma PARGET z Mysłowic są chyba.I wylewki też mi będzie robiła ta firma.

Tu namiar na nich:

Michał Kowalski tel.504-920-256

Witam serdecznie Zagłębie Dąbrowskie. Jestem nowa na forum, ale od jakiegoś czasu Was podglądam :D Mamy z działkę w Górze Siewierskiej, ale budowa niestety dopiero za 2, 3 lata. Są inne problemy na głowie. Jednym z nich jest brak architekta z uprawnieniami drogowymi, który mógłby zaprojektować wjazd na naszą działkę. Możemy przeskoczyć przez rów, ale niczym nie można tam wjechać. Gdyby ktoś znał kogoś takiego to czy mogłabym poprosić o namiary. Ci, do których dzwonię nie schodzą poniżej 1.500zł. A przecież to absurd - wjazd na 6m szeroki i długi na 3m. Wydaje mi się, że trochę drogo. :x

Do Kaczek 3: dom (projekt indywidualny) projektuje nam ten sam architekt - niestety nie ma uprawnień drogowych. :(