izaa 20.11.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam, Gdyby ktoś znał fachowca zajmującego się projektowaniem przyłącza gazowego to bardzo proszę o namiary. Z góry dzięki. p. Henryk Jamróz - 667982947. Fachowo, szybko i cenowo przystępnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorota78 25.11.2010 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam,został jeszcze tylko grudzień na złożenie dokumentów do US o zwrot Vat za materiały budowlane. Od przyszłego roku będzie nowy wykaz materiałów do odliczenia. Nie ma na co czekać warto odzyskać swoje pieniądze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 25.11.2010 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 @dorota78 - czy jesteś pewna że zmieniają listę materiałów, z tego co czytałem to zmienia sie % stawka zwrotu ale to z powodu wzrostu stawki VAT z 22 na 23% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 26.11.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 TAK, zmienia się lista materiałów i usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolorado 29.11.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 TAK, zmienia się lista materiałów i usług. Ale ta lista dotyczy chyba materiałów zakupionych w przyszłym roku. Jeśli materiał kupiłem w tym roku, a odliczam w przyszłym, to raczej problemu nie powinno być. Mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 29.11.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 Nie ma problemu. Nic się nie przejmuj. W takich niejednoznacznych sytuacjach nasze Państwo zawsze idzie na ręke obywatelom.A pracownicy Skarbówki są wręcz zobligowani do udzielenia Ci pełnej i jasnej odpowiedzi.Kupuj z tańszym VAT, a odliczaj w 2011r większy VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 29.11.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 @robertsz - a gdzie można znaleźć nową listę materiałów. co do większego VAT to nic z tego.. obniżyli % odliczenia, tak więc sumarycznie zwracają jak za VAT 22% - sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacekss 29.11.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 poszukałem i tu jest info przykładowe co się zmienia w liście materiałów budowlanych, podobno lista nieco węższa i zmieniono przypisanie kodu PKWiUhttp://podatki.wieszjak.pl/vat/258073,Zwrot-VAT-za-materialy-budowlane-w-2011-r---nowy-wykaz-materialow-budowlanych.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 17.12.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Sprzedam wentylatory EBM do rekuperatora - 2 rodzaje.1. R4D225-AF12-11 używaneTrójfazoweŚrednica 225 mmDo sterowania prędkości trzeba dokupić na allegro sterownik za 250złCena 300 zł za komplet 2 sztukihttp://killer.iweb.pl/forum_users/Jerzy/CNC/ebm225.jpg 2. R3G175-AF19-10 - NOWE, nieużywaneJednofazowe, z wbudowaną elektroniką - do regulacji prędkości wystarcza potencjometr średnica 175mmw komplecie inlet ringiCena 1000 zł za komplet 2 sztukihttp://killer.iweb.pl/forum_users/Jerzy/CNC/ebm175.jpg Kontak: PW, tel. 507 117 251[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialy63 18.12.2010 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Czy ma ktos namiar na sprawdzonego brukarza? Jeżeli tak ładnie prosze o info Pozdrawiam Wanios Witaj nie wiem dokładnie gdzie budujesz ale jesli w okolicy Bedzina to polecam ekipe Pana Jerzego SKUPNIA z Toporowic tel. 696025728 nie wiem jak z terminami bo mają dosyć napięty plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bialy63 18.12.2010 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 WitamPoszukuje sprawodzonej ekpiy do ogrodzenia frontowego (tak to sie chyba nazywa) ogrodzenie ma kute z podmurówka (słupki nie murowane) i oczywiście brama wjazdowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo33 30.12.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2010 WitamCZy ma ktos namiary na solidna firme robiącą wylewki w naszym rejonie?Ile placiliśćie za robocizne a ile za material(przy jakich grubosciach styropianu i betonu?) Z gory dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASIA1973 05.01.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Witam Ja aktualnie poszukuję fachowców od wod.-can i coJeśli macie jakieś sprawdzone ekipy to proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 11.01.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam, W tym roku rozpoczynam szczęśliwie budowę w regionie.Proponuję założenie swoistego rodzaju konsorcjum do przeprowadzenia zakupów i uzyskania lepszych cen. Założenie.Dostawy w dogodnym dla każdego czasie - rok 2011.Rozliczenia - każdy indywidualne.Negocjacje z dostawcami wspólne - ustalenie jednolitych cen dla grupy.Temat mam przemyślany i chętnie go rozwinę. Każdy ma zakupy na sporą kwotę.Załóżmy że na 150 tys. zł każdy z nas - tylko te najważniejsze materiały.Wyposażenie i tak każdy kupuje indywidualnie ( gusta ). Jeśli znajdziemy 10 osób to robi się kwota 1,5 ml.To może być nie lada gratka dla niejednej już hurtowni, ale i większe możliwości negocjacji tejże hurtowni wobec producentów i dostawców.Ponadto każdy z nas ma jakąś wiedzę i kontakty. Osobiście ja w dwóch obszarach. Jeśli dzięki takiej kumulacji zaoszczędzimy tylko 3% więcej niż kupując z osobna, to zostaje w kieszeni 4,5 tys. zł od przykładowo podanej kwoty wyżej.A można więcej! Kto się dopisuje?Można by rozszerzyć pomysł na niektóre materiały w innych grupach. Jeśli będą osoby chętne przedstawię pomysł.Proszę się tu zgłaszać. Mam na myśli:Beton StalKliniecSilikatyWiężba+deskiDachówka cementowa ( cały dach )StyropianWełna mineralnaOkna drewnianeDrzwi wewnętrzne drewnianeOkna dachoweBrama garażowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 15.01.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Witam, Sprzedam około 200 szt. stempli i około 20 szt belek stropowych Teriwa o długości 430 cm. Producent LUBAR. Cena za stemple 3 zł szt., belki do uzgodnienia.Tel. 605 633 503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmont1 16.01.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 kupie garaz - 509743756 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 19.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Szukam sprawdzonego fachowca od instalacji alarmowej. Czy ktoś na grupie może kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morni 20.01.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam,poszukuję sprawdzonej ekipy budowlanej - stan surowy otwarty. Czy możecie kogoś polecić? dzięki z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remarbi 20.01.2011 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Witam, W tym roku rozpoczynam szczęśliwie budowę w regionie. Proponuję założenie swoistego rodzaju konsorcjum do przeprowadzenia zakupów i uzyskania lepszych cen. Założenie. Dostawy w dogodnym dla każdego czasie - rok 2011. Rozliczenia - każdy indywidualne. Negocjacje z dostawcami wspólne - ustalenie jednolitych cen dla grupy. Temat mam przemyślany i chętnie go rozwinę. Każdy ma zakupy na sporą kwotę. Załóżmy że na 150 tys. zł każdy z nas - tylko te najważniejsze materiały. Wyposażenie i tak każdy kupuje indywidualnie ( gusta ). Jeśli znajdziemy 10 osób to robi się kwota 1,5 ml. To może być nie lada gratka dla niejednej już hurtowni, ale i większe możliwości negocjacji tejże hurtowni wobec producentów i dostawców. Ponadto każdy z nas ma jakąś wiedzę i kontakty. Osobiście ja w dwóch obszarach. Jeśli dzięki takiej kumulacji zaoszczędzimy tylko 3% więcej niż kupując z osobna, to zostaje w kieszeni 4,5 tys. zł od przykładowo podanej kwoty wyżej. A można więcej! Kto się dopisuje? Można by rozszerzyć pomysł na niektóre materiały w innych grupach. Jeśli będą osoby chętne przedstawię pomysł. Proszę się tu zgłaszać. Mam na myśli: Beton Stal Kliniec Silikaty Więżba+deski Dachówka cementowa ( cały dach ) Styropian Wełna mineralna Okna drewniane Drzwi wewnętrzne drewniane Okna dachowe Brama garażowa ... pomysł bardzo dobry! aczkolwiek życzę Wam jak najlepiej (taniej), to raczej trudno będzie skonsolidować taką grupę pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 21.01.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 styropian, jakby co macie tanio ode mnie pzdr co masz na mysli? ja bede potrzebowal za 2-3 miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts