Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

my zaczeliśmy budowę, a właściwie całkowitą przebudowe, w zeszłym roku. Udało się dużo zrobić i mamy SSZ, ale kosztowało to sporo pracy i jeszcze więcej nerwów, aby doprowadzić to do tego etapu. W tym roku robimy środek. Jeśli ktoś byłby zainteresowany odkupieniem materiałów budowlanych to zachęcam. Zostało nam pare elementów, budowa w Dąbrowie Górniczej blisko Castoramy w Sosnowcu. Więc tak:

- po pierwsze mam do oddania sporo gruzu z rozbiórki, może być na utwardzenie drogi albo do fundamentu (cegła, tynki itp.) Możemy pokryć koszt załadunku koparką.

- elementy komina, bo wzieliśmy więcej niż było potrzebne, więc nie były używane:

1. przwód kominowy fi 200 - 27 zł szt. (9szt.),

2. pustak NPK-1 360/360/240, ciężar: 17-20kg - 24zł szt. (10szt.),

3. pustak NPK-1+W 360/510/240, ciężar 24-26kg - 29zł szt. (4szt)

4. pustak W-2 360/240/240, ciężar 13-15kg - 14zł szt. (5szt)

- zostały też uszczelki pod gąsior do blachodachówki 12 szt. - 3zł za szt.

- plastikowe grzebienie wentylacyjne pod zakończenie blachodachówki 12szt. ciemnobrązowe - 4,30zł za szt.

- plastikowe kołki do styropianu 20cm dł. z Wkręt-Metu, 2 opakowania 400szt. bo okazało się że potrzebne były dłuższe niż te.

Jak ktoś będzie zainteresowany to proszę o kontakt.

w

Witam,

my zaczeliśmy budowę, a właściwie całkowitą przebudowe, w zeszłym roku. Udało się dużo zrobić i mamy SSZ, ale kosztowało to sporo pracy i jeszcze więcej nerwów, aby doprowadzić to do tego etapu. W tym roku robimy środek. Jeśli ktoś byłby zainteresowany odkupieniem materiałów budowlanych to zachęcam. Zostało nam pare elementów, budowa w Dąbrowie Górniczej blisko Castoramy w Sosnowcu. Więc tak:

- po pierwsze mam do oddania sporo gruzu z rozbiórki, może być na utwardzenie drogi albo do fundamentu (cegła, tynki itp.) Możemy pokryć koszt załadunku koparką.

- elementy komina, bo wzieliśmy więcej niż było potrzebne, więc nie były używane:

1. przwód kominowy fi 200 - 27 zł szt. (9szt.),

2. pustak NPK-1 360/360/240, ciężar: 17-20kg - 24zł szt. (10szt.),

3. pustak NPK-1+W 360/510/240, ciężar 24-26kg - 29zł szt. (4szt)

4. pustak W-2 360/240/240, ciężar 13-15kg - 14zł szt. (5szt)

- zostały też uszczelki pod gąsior do blachodachówki 12 szt. - 3zł za szt.

- plastikowe grzebienie wentylacyjne pod zakończenie blachodachówki 12szt. ciemnobrązowe - 4,30zł za szt.

- plastikowe kołki do styropianu 20cm dł. z Wkręt-Metu, 2 opakowania 400szt. bo okazało się że potrzebne były dłuższe niż te.

Jak ktoś będzie zainteresowany to proszę o kontakt.

witam

czy temat gruzu jest aktualny|? buduje w dąbrowie górn. i gruz jest mi potrzebny na utwardzenie drogi.moj tel 500212105

pozdrawiam.

A sama potrzebuje wszystko co potrzebne do budowy domu:

1. Bloczki fundamentowe

2. Porotherm

3. Styropian i w sumie wszystko co tam kto ma (poza stropem bo u nas nie bedzie stropu)

No i ekipy spradzone do:

1. Elektryczne ogrzewanie podlogowe

2. Rekuperacja

3. Tynki maszynowe wenetrzne

4. Wylewka sucha

ALUMINIOWA STOLARKA OKIENNA

Witam wszystkich użytkowników forum i zapraszam do współpracy .

Jesteśmy doświadczoną firmą działającą na rynku od 1993 r. Mamy w swoim dorobku wiele zrealizowanych zadań obiektowych jak i indywidualnych.

W swojej ofercie posiadamy stolarkę aluminiową wykonywaną na indywidualne zamówienia .

Okna otwierane, uchylno-przesuwne , podnoszone do góry

Drzwi harmonijkowe

Zabudowy balkonów

Ścianki działowe

Ogrody zimowe

Świetliki dachowe

Ściany osłonowe - fasady

Dokonujemy pomiarów i wycen, udzielamy porad użytkowo-technicznych w zakresie różnych rozwiązań systemowych.

Zapytania ofertowe prosimy kierować

tel./ fax: (032) 266 63 37,

(032) 266 59 33,

(032) 785 49 07,

e-mail: [email protected]

• 2 weeks później...

Witam serdecznie!!!Mam prośbę do forumowiczów:czy ktoś zna firmę i czy ta oferta jest godna uwagi ,bo mi się wydaje ,że tak .Rozmawiałem już z firmą i oferta na budowanie na Śląsku powiększa się jedynie o 5 tyś.zł -dojazd na budowę i ok.7-8tyś.zł fundament(szkody górnicze).Co o tym sądzicie ?Poniżej link do oferty:

http://www.danbud.net.pl/oferta-specjalna.html

Jako nowy na tym forum WITAM wszystkich budujących i wybudowanych

Ja niestety jestem na etapie poszukiwania ............ dziaaaałki

I tak jak by co ........ tzn jak by ktoś coś wiedział o działeczce w okolicach gminy PSARY to bardzo proszę o info na priv.

z góry dzięki

aaaaaaaaaaaaaa i co by nie była drogo ;)

Wszyscy narzekają na urzędników, że bardzo wolno działają a tu dzisiaj zadzwonił do mnie kuzyn, że w Dąbrowie po 3 tygodniach dostał pozwolenie na budowę to się dopiero nazywa szybkość :) miejmy nadzieję że to stała poprawa na lepsze :D w każdym razie co jak co to powiedziałem mu że powinien tym ludziom postawić flaszkę :D:D:D