Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Grzesiek wcieło cię. Co ta z twoją dziurą pod kościołem? Ja ćwiczę z wełną na poddaszu. Już sam nie wim, czy lepiej nosić bloczki, czy pocić się z maseczką na gębie na poddaszu. Co wieczór krople do oczu. :o Okropne. Ale w dwóch pokojach mam już przykręcone płyty gipsowe. To cieszy. Co prawda denerwują mnie szczeliny między nimi, ale ponoc " to się zaklei".

POzdrawiam

Jutro mija tydzień od zalania ław fundamentowych. Kilka razy dziennie polewałem je wodą. Udały się- nie są popękane. W czwartek leję chudy beton pod posadzkę w części podpiwniczonej domu. Za dwa tygodnie zacznę śpiewać: "...niech się mury pną do góry!..."

Szadam jak tam Twoje ocieplenie?

Wowka, byczysz się, czy coś działasz przy domu?

Krystiana nie pytam, bo on się zrobił Krakusem :lol: (buszuje w Grupie krakowskiej), więc chyba tu nie zagląda... :wink:

Pozdrawiam

Proszę bardzo http://www.pol-skone.com.pl/dretro.html

A na żywo to najbliżej będzie w Platformie w Czeladzi (obok M-1) trzeba wejść nie do samej Platformy ale do Salonu Łazienkowego.

Zakochaliśmy się ż żoną w tych drzwiach od pierwszego wejrzenia :oops: , mamy nadzieję, że ta miłość będzie odwzajemniona :p

Jak moje ocieplenie? :roll: Krok po kroku eliminuję kolejne pomieszczenia. Stelaże na płyty gipsowe tez coraz lepiej mi idą. Polak potrafi. Trochę kłuję. Ale najgorsza jest ta duchota na poddaszu. Dzisiaj robiłem po południu stronę zachodnią!!! Przy Oknach dachowych. Nie dość, że gorąco to słońce w oczy. :oops:

Drzwi już mam. Zwykłe sosnowe. Część już pomalowałem. Są tanie i ładne. Aż się zdziwiłem, że tak ładnie wychodzą. Ale narobić się trzeba.

Następny temat to gwiazdka w nowym domu. to jest też mój cel. Wowka złamiemy się opłatkiem w nowym domu. :wink:

PA

Jutro mija tydzień od zalania ław fundamentowych. Kilka razy dziennie polewałem je wodą. Udały się- nie są popękane. W czwartek leję chudy beton pod posadzkę w części podpiwniczonej domu. Za dwa tygodnie zacznę śpiewać: "...niech się mury pną do góry!..."

Szadam jak tam Twoje ocieplenie?

Wowka, byczysz się, czy coś działasz przy domu?

Krystiana nie pytam, bo on się zrobił Krakusem :lol: (buszuje w Grupie krakowskiej), więc chyba tu nie zagląda... :wink:

Pozdrawiam

No wiesz, jak możesz!!!

Jura na której buduję ma w nazwie ,,krakowska", więc siłą rzeczy...

Ale nigdzie się nie czaję i wszyscy (Krakusy też) wiedzą, że mieszkam w Sosnowcu... 8) , po którym też jażdżę kombinując, gdzie korzystniej kupić okna, drzwi garażowe i wejściowe...po te ostatnie zaglądnę może do tej Platformy przy M-1 o której TU wspomnieliście...

Pozdrawiam, a bywam tu często... :D

Krystian

Witam, to była prowokacja... :wink:

Odnośnie bramy garażowej (chyba również drzwi...)- może Cię to zainteresuje. Mam dość sprytnego majsterka. Chyba sporo z nim zaoszczędzę, bo ma niezłe wejścia w hurtowniach, zna sporo dobrych, tanich rzemieślników. Powiedział mi, że w Kazimierzu Górniczym jest taki jeden fachowiec, co robi bramy garażowe, jakie chcesz (uchylne, rolowane itp), i to robi o wiele taniej niż można kupić na rynku (tu wymieniał mi jakieś zachodnie firmy produkujące bramy). Tłumaczył mi jak tam dojechać. Otóż jakbym jechał od Dąbrowy Górniczej (od Strzemieszyc) przez lasek, dojeżdżam do Kazimierza (po lewej stronie park+zoo) i jadę prosto w stronę Maczek. Mijam światła, posterunek Policji i po lewej stronie przy drodze na Maczki jest napis "Bramy" itd. Jeszcze tam nie byłem, to nie mogę nic powiedzieć, ale ponoć bramy są super. (Nie wiem, czy pierwsze są światła, potem posterunek, czy na odwrót, ale chyba znajdziesz).

Pozdrawiam

Podaję namiary:

HEPI Wojkowicka 14a tel. 0-32 269 65 70

Są to tereny poprzemysłowe (duże magazyny).

Dojedziesz od rynku do szpitala skręcisz w prawo w kierunku Wojkowic i dojedziesz do pętli autobusowej gdzie ostatni przystanek ma autobus nr 11?. I tam juz zaprowadzą cię b. duże kierunkowskazy z nazwą firmy HEPI

Powodzenia.

Jak moje ocieplenie? :roll: Krok po kroku eliminuję kolejne pomieszczenia. Stelaże na płyty gipsowe tez coraz lepiej mi idą. Polak potrafi. Trochę kłuję. Ale najgorsza jest ta duchota na poddaszu. Dzisiaj robiłem po południu stronę zachodnią!!! Przy Oknach dachowych. Nie dość, że gorąco to słońce w oczy. :oops:

Drzwi już mam. Zwykłe sosnowe. Część już pomalowałem. Są tanie i ładne. Aż się zdziwiłem, że tak ładnie wychodzą. Ale narobić się trzeba.

Następny temat to gwiazdka w nowym domu. to jest też mój cel. Wowka złamiemy się opłatkiem w nowym domu. :wink:

PA

Szadam! Po południu należy robić stronę wschodnią, natomiast do południa stronę zachodnią!. Wspomnę też, że w południe najlepiej robić stronę północną (o ile się taką ma...). :lol: :lol: :lol: