Marbo 08.08.2003 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Krystian marne to dla Ciebie pocieszenie ale średniej wieku Wam nie obniżę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 08.08.2003 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Umieściłem kilka zdjęć w galerii domów forumowiczów. Jeśli ktoś zechce rzucić okiem to zapraszam ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.08.2003 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Cześć wszystkim !!! Jeszcze nigdy w życiu nie byłem taki "zalatany" jak teraz... Zarówno przy budowie jak i w pracy. Doba powinna mieć więcej niż 24 godziny!!! Wowka, Twój dom jest naprawdę "po byku". Super!!! Chyba mam źle skalibrowany monitor bo widzę grafitową dachówkę . Szadam, jak Ty znalazłeś taką świetną stronkę o Gołonogu? Jeszcze raz Wszystkich pozdrawiam i żałuję, że z braku czasu tak rzadko tu teraz bywam... P.S. Wczoraj w nocy miałem znowu nieproszonych gości na działce. Odgięli jedną blachę, wleźli na działkę i dobierali się do budy, ale nie dali rady... Za to ją trochę "pokiereszowali"... Czy zna ktoś jakieś zaklęcia, żeby mi już dali spokój ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.08.2003 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Wowka Pstryknij jeszcze jedno zdjęcie podczas ładnej słonecznej pogody (najbardziej "ciepłe" wychodzą po południu) bo na tym Twoim logo (a co zrobiłeś z kotem???) wygląda tak, jakby nad Twoim domem miała się zaraz rozpętać burza z piorunami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 08.08.2003 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2003 Jakie będą barierki na balkonach- kute, czy drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.08.2003 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 Marbo - kobieta to kobieta, wiek nie ma znaczenia, zawsze to płeć piękna , Wowka - ja takie fajne zdjęcia będę mógł zrobić swojemu domkowi chyba dopiero za rok.... , jak będzie dachówka... Grzegorz63 - tu zaklęcia nie pomogą, potrzebne są chyba bardziej drastyczne metody na tych sku...odwiedzaczy znaczy się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 09.08.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2003 Grzegorz - monitor masz skalibrowany OK! To zdjęcie było robione w okolicy zachodu słońca. Za kilka dni dam jeszcze kilka innych fotografii. Co do kota to podobny "rudzielec" jak ten z loga przypętał się do naszego domu i już został..... . Nawet nasza kotka - też znajda przynosi mu myszy.... . Balkon jest już wyprawiony miedzią (na zdjęciu wyprawy jeszcze nie ma) a potem będą zamontowane balustrady - kute. Krystian - czekam na Twoje zdjęcia (niekoniecznie z dachówką) mogą być bez za to teraz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 10.08.2003 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2003 Właściwie to nie ma jeszcze czego pokazywać, ale skoro popstrykałem sobie dzisiaj na działce (dokumentuję całą budowę ), to może Wam pokażę w jakiej fazie jest obecnie mój dom: WIDOK OD FRONTU http://foto.onet.pl/upload/37/73/_135012_n.jpg WIDOK OD PRZYSZŁEGO OGRODU http://foto.onet.pl/upload/19/46/_135013_n.jpg Buduję w końcu z PTH 30 P+W, a na to 12 cm wełny. Dlaczego Porotherm? Dostałem taki rabat, że mucha nie siada ! Nie napiszę ile, bo zobowiązałem się lojalnie do milczenia ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 10.08.2003 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2003 Widzę, ze masz olbrzymie pole do popisu przy urządzaniu terenu. Bardzo podobają mi się tarasowe ogrody. Zazdroszczę . Na jakim etapie chcesz zakończyć obecny rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 11.08.2003 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Witam wszystkich budujących na Zagłębiu. Tak się ostatnio kręcę koło forum i dopiero teraz zauważyłem, że istnieje klub budujących Zagłębie Dąbrowskie. Tak więc ze względu na położenie mojej budowy też czuję się członkiem tego klubu. Buduję się w Sarnowie, skąd też mam widok na kościółek na Górce Gołonoskiej (jakieś 8km w lini prostej). Niestety aktualnych zdjęć budowy jeszcze nie mam, ale zamieszczę zdjęcie z 16 lipca. Trochę się zdezaktualizowało bo na dzień dzisiejszy mam już podmurowane ściany kolankowe i wylany wieniec pod dach. Pozdrawiam wszystkich krajan. http://foto.onet.pl/upload/44/30/_135239_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 11.08.2003 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2003 Wowka Nie mam pojęcia, jak będzie wyglądał mój ogród. Na ogrodach tarasowych znam się tyle, co kot napłakał (kot Wowki? ). Pozostawię tą kwestię mojej żonie . W tym roku zamierzam poprzestać na stanie surowym otwartym łącznie z ociepleniem (wełna+siatka szklana) oraz z położoną dachówką ceramiczną na dachu. Czy coś się stanie przez zimę wełnie na murach pokrytej tylko siatką szklaną? Cześć Uller! Fajnie, że do nas wpadłeś. Twój Sarnów widzę z dziedzińca kościelnego, ale tylko zimą, gdy opadną liście z drzew. Wyobraź sobie, że ja też mam do Ciebie w linii prostej coś około 8 km . W/g jakiego projektu budujesz? Typowy, czy indywidualny. Korci mnie jeszcze, żeby zadać jedno pytanie: Czy zdjęcie Twojego domu robiłeś ze słupa??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 12.08.2003 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Cześć Wszystkim !!! Wowka - zdjęcia spróbuję pokazać we wrześniu, na razie jedno można zobaczyć na mapce grupy krakowskiej pod moim imieniem, mapę zrobił zbyszekP, Grzegorz63 - najpiękniejszy okres na budowie, gdy się mury pną do góry... Uller - wreszcie trafiłeś do ,,samych swoich" i nawet znalazłeś sąsiadów... , witaj!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 12.08.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2003 Dziękuję wszystkim za ciepłe powitanie. Grzegorz63 - Buduję domek według projektu typowego - Czajka z Archetonu. Jednak wprowadziłem w nim taka ilość większych i mniejszych zmian, że nie wiem czy nie powinienem powiedzieć że mój dom jest budowany według projektu inspirowanego projektem Czajki. Połowę zmian wmalowałem własnoręcznie a połowę wmalował mi szwagier, który zrobił mi adaptację. Oczywiście nie wziął za to ani złotówki więc było to dla mnie dość korzystne rozwiązanie. A zdjęcia do kroniki budowy wykonuję z dachu domku gospodarczego który stoi sobie prawie na środku mojej działki. Zadziwiające jest jak wiele osób pyta się czy zdjęcia robię z drzewa czy ze słupa. Kolejne zdjęcia publikuję w albumie: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=8646&q=uller&k=2 mam nadzieje że zaktualizuję go w najbliższych dniach. Krystian – być może byliśmy bliższymi sąsiadami niż to może się wydawać. 20 lat mieszkałem w Sosnowcu na osiedlu Rudna, a teraz tymczasowo mieszkam w Czeladzi na Piaskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 14.08.2003 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Uller - na Piaski z centrum Sosnowca beretem dorzucisz... , oglądałem zdjęcia i widzę, że Twoja piwnica też ,,zimowała" pod przykryciem... skąd ja to znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.08.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Czeladź, Dabrowa, Sarnów, Sosnowiec.... małe te nasze Zagłębie. Nie tylko beretem dorzucisz a nawet beretem zakryjesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 14.08.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Może Zagłębie to i nie Nowy York, ale... Moja żona pracuje za Hutą Katowice. Codziennie dojeżdża 27 km. Wydaje mi się że to dużo, a przecież to cały czas jest Zagłębie. Gdybyśmy nie posiadali samochodu to dojazd zająłby jej jakieś 1,5 do 2 godzin w jedną stronę. Ale w erze powszechnej motoryzacji odległości jakoś się pozmniejszały. Trzy tygodnie temu naszła mnie ochota na lody na rynku we Wrocławiu (studiowaliśmy z żoną w tym mieście i jakoś emocjonalnie się z nim związaliśmy). Zapakowałem więc w niedzielę rano rodzinkę do samochodu i po 2godzinach i 20 minutach byliśmy już na rynku we Wrocławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.08.2003 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Uller -masz racje ale całe te Zagłębie można obejrzeć okręcając się na jednej nodze o kąt 360 stopni jeśli stanie się na mojej "rodzinnej" Dorotce (widzisz ja także zapewne ze swojego Sarnowa) jak i z górki w Gołonogu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 14.08.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Z Dorotki to i cały Śląsk ogarniesz wzrokiem, a i być może beskidy zobaczysz przy dobrej pogodzie (z Czeladzi czasami widać). Również pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.08.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2003 Zawsze twierdziłem, ze jestem góralem spod Dorotki. W sumie było to najwyższe wzniesienie w byłym woj. katowickim. A widok jest od czasu gdy dookoła przestały dymić kominy, naprawdę przepiękny zwłaszcza w pogodne wieczory..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 15.08.2003 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2003 Wowka - małe sprostowanie, w byłym województwie katowickim wyższa górka była w Ogrodzieńcu... , ale jeżeli mówimy o pięknych widokach to serdecznie polecam skałki niegowonickie (droga do Ogrodzieńca z Dąbrowy - oczywiście) przy pięknej pogodzie to widać hohoho!!!! Od Giewontu aż po Olsztyn... Uller - po przeprowadzce do Ogrodzieńca(dopiero za 6 latek) moja żona będzie miała do pracy 40km, a ja jakieś 60km!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts