Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

Od dziś mój szef poszedł na dwutygodniowy urlop, a więc i na sieć będzie można częściej zajrzeć. 8)

Słyszę, że sezon w pełni. A i u mnie podobnie. Tylko ja już wykańczam się sam. Do zamieszkania nie przewiduję najęcia fachowców do prac wykończeniowych.

A jeszcze zostały parapety, wywietrzniki, biały montaż, wszystkie lampy i karnisze, poprawki w tynkach przy gniazdkach, parapetach, ościeżnicach i wywietrznikach, gruntowanie i malowanie ścian, panele w salonie i jadalni, otynkowanie ściany w kotłowni, posadowienie szamba.

Poza tym na jesień zostaje jeszcze ocieplenie poddasza i ścian

Tylko instalacji gazowej nie wykonam sam.

O przepraszam, zabudowę kuchenną też chyba zlecę komuś.

Podobnie jak Grzegorz tez chciałbym już mieszkać.

Pozdrawiam

Uller.

P.S. Ościeżnicę reklamuję po raz piąty. :x

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D Mogę być sędzią!!!

Zobaczymy narazie reprezentujesz barwy Forumowiczów ... i tak masz fory możesz sobie wybrać pozycję na której będziesz grać :wink: 8)

... forumowiczów po 40-tce ... :lol: :lol: :lol:

Uff.No to sie jeszcze na szczescie nie zalapuje ;)

A ja niestety tak :cry: ...Forumowiczka Edzia SENIORKA... nawet fajnie brzmi :)

Uller nie wiem dokaldnie ale chyba widzialem Twoj domek jak jechalem przez Sarnow.

Sa zdjecia ale dokladnie nie moge rozpoznac.

Jezeli stoi po prawej stronie jak sie jedzie w kieruknu Bedzina,niedaleko stadionu "Blekitni" Sarnow.Jezeli to ta budowa to juz wiem gdzie :)))

Wiem o jaka budowę chodzi ale nie jest to mój domek. Moją budowę można zobaczyć jadąc drogą z Sarnowa na Preczów (też po prawej stronie). Niedaleko mojej budowy można zauważyć taki czarny rurociąg 5 metrów nad ziemią.

A tak na marginesie wspomnę że jestem na kuracji antybiotykowej i od paru dni nie wychodziłem z łóżka.

Pozdrawiam wszystkich.

:D Po dylematach typu: jaki projekt domu, jaka ściana, jakie ocieplenie, jaka dachówka... stoję teraz przed dylematem jaki kocioł gazowy CO. Chyba mógłbym już napisać na ten temat pracę magisterską... :wink:

Jedno jest pewne- będzie kondensacyjny. Najchętniej spoglądam na dwie firmy: Junkers i Vaillant. Spoglądam tak już dwa tygodnie i nie mogę podjąć decyzji, chyba będę rzucał monetą... :cry:

Gdy szukałem czegoś dla siebie też stanęło na wyborze Junkers czy Vaillant. W końcu zdecydowałem się na ten drugi z zasobnikiem polskim. W moim przypadku cena była praktycznie czynnikiem decydującym. A tak z ciekawości zapytam pomiędzy jakimi modelami został wybór i ile kosztują te kociołki. Zapytał bym się u mnie na wsi o Vaillanta, całkiem niezłe rabaty mam u tamtejszego sprzedawcy.

:D Po dylematach typu: jaki projekt domu, jaka ściana, jakie ocieplenie, jaka dachówka... stoję teraz przed dylematem jaki kocioł gazowy CO. Chyba mógłbym już napisać na ten temat pracę magisterską... :wink:

Jedno jest pewne- będzie kondensacyjny. Najchętniej spoglądam na dwie firmy: Junkers i Vaillant. Spoglądam tak już dwa tygodnie i nie mogę podjąć decyzji, chyba będę rzucał monetą... :cry:

Zastanawiasz sie nad Cerasmartem Modulem??

Czy nad innym kociolkiem i zasobnikiem osobno??

Uller oto ceny katalogowe :

Cerasmart Modul ZBS 3-16 MA 23 z zasobnikiem 9 990,00 netto

Cerasmart Modul ZBS 7-22 MA 23 z zasobnikiem 10 990,00 netto

Z Vaillanta VSC ecoCompact z zasobnikiem 11900 netto

To z zasobnikami.

Sa tez bez ale jest ich troche to by dlugo wypisywac ;)

Wiem o jaka budowę chodzi ale nie jest to mój domek. Moją budowę można zobaczyć jadąc drogą z Sarnowa na Preczów (też po prawej stronie). Niedaleko mojej budowy można zauważyć taki czarny rurociąg 5 metrów nad ziemią.

A tak na marginesie wspomnę że jestem na kuracji antybiotykowej i od paru dni nie wychodziłem z łóżka.

Pozdrawiam wszystkich.

Bede musial kiedys przy okazji zrobic objazd tamtych terenow :)

W Preczowie to kiedys cos tam robilem :)

To szybkiego powrotu do zdrowia zycze :)))