Grzegorz63 17.09.2004 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Krystian jeszcze nie mieszka ale jak już będzie mieszkał, to śmiało może spalić tonę węgla tygodniowo bo ma komin dymowy chyba o przekroju 0,5 x 0,5 metra. Osobiście widziałem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 17.09.2004 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 To co ja mam powiedzieć niewierny, skoro zdradziłem węgiel dla gazu??? ... wrócisz do źródeł jak ruscy dadzą ,,europejskie" ceny a nasi rządziciele dopną jakąś akcyzkę albo inny podacik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 17.09.2004 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Niech Krystian rozsądzi- piasek to czy węgiel??? P.S. Krystian na węglu się zna... ... węgiel, węgiel, widzę węgiel... (... ale mnie się wszystko prpana kojarzy z węglem... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 17.09.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 [Ja kupilem 3 tony Zeby Ci Krystian zal nie bylo No a ciekawe jak Ty wspomagasz polskie gornictwo?? Ile wegielka kupiels ?? ... ja w tym górnictwie pracuję za półdarmo... i to na razie wystarczy! Węgiel w bloku nie jest mi potrzebny, ale w domciu mam jak widziałeś kominy i do pieca gazowego i do węglowego, o takim układzie pisali w Muratorze 9/2004... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 17.09.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Krystian jeszcze nie mieszka ale jak już będzie mieszkał, to śmiało może spalić tonę węgla tygodniowo bo ma komin dymowy chyba o przekroju 0,5 x 0,5 metra. Osobiście widziałem! ... bez przesady, dokładnie 27cm X 27cm... ( jeden do kominka a drugi taki sam do pieca w piwnicy... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 17.09.2004 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Pomyliłem się tylko o 23 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 18.09.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 To co ja mam powiedzieć niewierny, skoro zdradziłem węgiel dla gazu??? ... wrócisz do źródeł jak ruscy dadzą ,,europejskie" ceny a nasi rządziciele dopną jakąś akcyzkę albo inny podacik... IMHO to nośniki energii (ich ceny) są tak korelowane żeby nie było drastycznych różnic w kosztach ich wykorzystania. Myślę, że nie po to górnictwo jest powolutku udupiane przez naszych rządzących z brukselki, żeby w dłuższej perspektywie opłacało się utrzymywać w domach tylko jeden rodzaj ogrzewania - węglowe. Dalszy wzrost cen węgla będzie szybszy niż innych nośników . Już teraz efektem dość wysokich cen węgla jest palenie w piecach odpadami i charakterystyczny odorek na osiedlach ogrzewanych weglem (butelki pet i wszystko co się pali).Grozi w przyszłości podatek "kominowy" chyba że zainstalujecie odsiarczanie i elektrofiltry Paliwa to najpewniejsze źródło uzyskiwania dochodów podatkowych - trzeba tylko przez kilka lat trzymać niski podatek a przez to i cenę a potem, jak już dany rodzaj paliwa się odpowiednio rozpowszechni podnosić obciążenia podatkowe . Obawiam się, że tego nie unikniemy przy żadnym nośniku energii ! No i trzeba się do Świąt szykować - może nawet do prowadzenia przestępczej działalności jaką w te Święta będzie zjadanie grzybowej w której będzie pływał któryś z zakazanych przez brukselkę 52-óch gatunków grzybków Myślę, że najciekawsze (KATASTER) dopiero przed nami a przy tym zbledną problemy z paliwami No to już natrułem wystarczająco dużo. A w paliwach jak to mówią "wszystko jest gówno ...... oprócz moczu" Pozdrawiam Grupowiczów. PS. Troszkę jestem dzisiaj zdenerwowany po tygodniowej dawce emocji przekazanej mi przez media więc wybaczcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 18.09.2004 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 trzeba będzie sobie kupić kawał lasu, postawić dom w środku tego lasu, żeby nie widzieli, że jest komin i w kominku drewnem palić a i o własne grzybki nikt się nie będzie czepiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 18.09.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 .. no to ja będę miał : - piec na węgiel (groszek) z podajnikiem itd. - piec na gaz z zasobnikiem wody, - kominek na drewno...a las blisko... ... a jak mnie wkurzą to se wiatrak postawię alebo jokoweś bateryje zamontuję...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 18.09.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 ... a i z zupy unia mi grzybów nie będzie wyciągać !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 18.09.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 ... a i z zupy unia mi grzybów nie będzie wyciągać !!! przyślą nam komisarzy, którzy będą po lasach chodzić i niedozwolone gatunki grzybów eksterminować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 18.09.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 ... a i z zupy unia mi grzybów nie będzie wyciągać !!! przyślą nam komisarzy, którzy będą po lasach chodzić i niedozwolone gatunki grzybów eksterminować Jeden grzyb = jeden komisarz Wtedy się biurokracja rozwinie - a jak wprowadzą już wszystkie możliwe podatki od wszystkiego to podpalimy domy .............. ale ICH domy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 19.09.2004 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 .. no to ja będę miał : - piec na węgiel (groszek) z podajnikiem itd. - piec na gaz z zasobnikiem wody, - kominek na drewno...a las blisko... ... a jak mnie wkurzą to se wiatrak postawię alebo jokoweś bateryje zamontuję...... Dach masz pokazny to bateryje masz gdzie zamontowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 20.09.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 przyślą nam komisarzy, którzy będą po lasach chodzić i niedozwolone gatunki grzybów eksterminować .. no i będzie wreszcie do czego po lasach strzelać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 20.09.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 .... a jak wprowadzą już wszystkie możliwe podatki od wszystkiego to podpalimy domy .............. ale ICH domy. Pozdrawiam .... bo przecież ONI będą zwolnieni z podatków... .... a jak im się domy spalą to dostaną z ubezpieczalni dwa razy tyle ile były warte i będą do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 20.09.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Dach masz pokazny to bateryje masz gdzie zamontowac ... ano, kilka się zmieści... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 20.09.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 przyślą nam komisarzy, którzy będą po lasach chodzić i niedozwolone gatunki grzybów eksterminować .. no i będzie wreszcie do czego po lasach strzelać... można by biznes z tego niezły mieć i pieniadze od turystów zbierać: np. ustrzelenie komisarza 500 EUR ustrzelenie członka Rady 1000 EUR a ludziska by chetnie płacili ja bym osobiscie o naszych polityków te usługi rozszerzył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 21.09.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 można by biznes z tego niezły mieć i pieniadze od turystów zbierać: np. ustrzelenie komisarza 500 EUR ustrzelenie członka Rady 1000 EUR a ludziska by chetnie płacili ja bym osobiscie o naszych polityków te usługi rozszerzył No i te ogłoszenia w biurach podróży na zachodzie "Wczasy w Polsce, sporty ekstremalne za darmo - gwarantowana duża dawka adrenaliny" - ale oni już chyba wiedzą po kieleckim enduro, że w Polsce można doznać wielu wrażeń - można zostać fotografem terrorystą i .... myślę, że z czasem lista się poszerzy. A swoją drogą to jakie macie wieści o tym planowanym podatku katastralnym; jak to ma być liczone, kto ma wyceniać nieruchomości i czy wartość nieruchomości będzie amortyzowana - jeśli tak to na jak długi okres będzie rozkładana amortyzacja ? O wielkość podatku to już nawet nie pytam bo z doświadczenia wiem że każdy podatek ----> ∞. Zastanawiam się, czy nie taniej będzie wykopać ziemiankę na działce - przy takiej ofercie systemów grzewczych i materiałów izolacyjnych jak się ma suchy grunt to chyba można jakoś będzie tę zimę przetrzymać a resztę roku na powierzchni spędzać pod namiotem kupionym w hipermarkecie Ciekawe, jaka byłaby interpretacja Urzędników jeśli chodzi o meldunek POD takim adresem . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 21.09.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 http://podatki.wp.pl/wiadomosci.html?POD=2&b=1&wid=5260897&_err=1&ticket=8629973087853284SDRZYuU1cd9Jg9K%2Boq4M55MFC5HyDuDkDc1mGhv8UMRC7fSNkRp2MjmvSISOGA99Kl49IXj9M%2F8fnAQ1xRmULkmAs0cIdphdcwopvjq657DtbP15LrPfSdc%2FAkDmT8VE jak na razie tyle wiadomo, czyli w sumie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 22.09.2004 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2004 Mocne !!! Trzeba zebrać oddział Dzięki. Ciekawe jak się dorwać do jakichś informacji o proponowanym obciążeniu poszczególnych rejonów miasta ze względu na "atrakcyjność" ? Czuję, że jak skończę budować to mnie "wykatastrują". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts