Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[Ja kupilem 3 tony :)

Zeby Ci Krystian zal nie bylo ;)

No a ciekawe jak Ty wspomagasz polskie gornictwo??

Ile wegielka kupiels ;)??

... ja w tym górnictwie pracuję za półdarmo... i to na razie wystarczy!

Węgiel w bloku nie jest mi potrzebny, ale w domciu mam jak widziałeś kominy i do pieca gazowego i do węglowego, o takim układzie pisali w Muratorze 9/2004... :wink: :p

To co ja mam powiedzieć niewierny, skoro zdradziłem węgiel dla gazu??? :oops:

... wrócisz do źródeł jak ruscy dadzą ,,europejskie" ceny a nasi rządziciele dopną jakąś akcyzkę albo inny podacik... :evil: :evil: :evil:

IMHO to nośniki energii (ich ceny) są tak korelowane żeby nie było drastycznych różnic w kosztach ich wykorzystania. Myślę, że nie po to górnictwo jest powolutku udupiane przez naszych rządzących z brukselki, żeby w dłuższej perspektywie opłacało się utrzymywać w domach tylko jeden rodzaj ogrzewania - węglowe. Dalszy wzrost cen węgla będzie szybszy niż innych nośników . Już teraz efektem dość wysokich cen węgla jest palenie w piecach odpadami i charakterystyczny odorek na osiedlach ogrzewanych weglem (butelki pet i wszystko co się pali).Grozi w przyszłości podatek "kominowy" chyba że zainstalujecie odsiarczanie i elektrofiltry :D Paliwa to najpewniejsze źródło uzyskiwania dochodów podatkowych - trzeba tylko przez kilka lat trzymać niski podatek a przez to i cenę a potem, jak już dany rodzaj paliwa się odpowiednio rozpowszechni podnosić obciążenia podatkowe . Obawiam się, że tego nie unikniemy przy żadnym nośniku energii ! No i trzeba się do Świąt szykować - może nawet do prowadzenia przestępczej działalności jaką w te Święta będzie zjadanie grzybowej w której będzie pływał któryś z zakazanych przez brukselkę 52-óch gatunków grzybków :) Myślę, że najciekawsze (KATASTER) dopiero przed nami a przy tym zbledną problemy z paliwami :evil: No to już natrułem wystarczająco dużo. A w paliwach jak to mówią "wszystko jest gówno ...... oprócz moczu" Pozdrawiam Grupowiczów.

PS. Troszkę jestem dzisiaj zdenerwowany po tygodniowej dawce emocji przekazanej mi przez media więc wybaczcie :wink:

... a i z zupy unia mi grzybów nie będzie wyciągać :evil: !!!

przyślą nam komisarzy, którzy będą po lasach chodzić i niedozwolone gatunki grzybów eksterminować :wink: :lol:

Jeden grzyb = jeden komisarz :) Wtedy się biurokracja rozwinie - a jak wprowadzą już wszystkie możliwe podatki od wszystkiego to podpalimy domy .............. ale ICH domy. Pozdrawiam

przyślą nam komisarzy, którzy będą po lasach chodzić i niedozwolone gatunki grzybów eksterminować :wink: :lol:

.. no i będzie wreszcie do czego po lasach strzelać... 8) 8) 8)

można by biznes z tego niezły mieć :D

i pieniadze od turystów zbierać:

np.

ustrzelenie komisarza 500 EUR

ustrzelenie członka Rady 1000 EUR

a ludziska by chetnie płacili

ja bym osobiscie o naszych polityków te usługi rozszerzył :lol:

można by biznes z tego niezły mieć :D

i pieniadze od turystów zbierać: np.

ustrzelenie komisarza 500 EUR

ustrzelenie członka Rady 1000 EUR

a ludziska by chetnie płacili ja bym osobiscie o naszych polityków te usługi rozszerzył :lol:

No i te ogłoszenia w biurach podróży na zachodzie "Wczasy w Polsce, sporty ekstremalne za darmo - gwarantowana duża dawka adrenaliny" - ale oni już chyba wiedzą po kieleckim enduro, że w Polsce można doznać wielu wrażeń - można zostać fotografem terrorystą i .... myślę, że z czasem lista się poszerzy. A swoją drogą to jakie macie wieści o tym planowanym podatku katastralnym; jak to ma być liczone, kto ma wyceniać nieruchomości i czy wartość nieruchomości będzie amortyzowana - jeśli tak to na jak długi okres będzie rozkładana amortyzacja ? O wielkość podatku to już nawet nie pytam bo z doświadczenia wiem że każdy podatek ----> . Zastanawiam się, czy nie taniej będzie wykopać ziemiankę na działce - przy takiej ofercie systemów grzewczych i materiałów izolacyjnych jak się ma suchy grunt to chyba można jakoś będzie tę zimę przetrzymać a resztę roku na powierzchni spędzać pod namiotem kupionym w hipermarkecie :) Ciekawe, jaka byłaby interpretacja Urzędników jeśli chodzi o meldunek POD takim adresem :D . Pozdrawiam.