Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Coś pochmurno się zrobiło... Dzisiaj nie może padać, bo zepsuje mi to cały harmonogram robót (w sobotę planowane zalewanie wszystkich stropów nad parterem i płyt balkonowych). :-?

To od soboty wieczorem powinno padać przez trzy dni. Nie ma nic lepszego od naturalnej pielęgnacji betonu. :p

A u mnie przerwa do poniedziałku. Miała dzisiaj przyjechać koparka aby zasypać kolejną warstwę piwnicy, ale niestety dzwonili do mnie że nie dojedzie. :cry: W sobotę przywożą mi więźbę z impregnacji i od poniedziałku robią dach. Jak rozstawia krokwie to wymurują kominy z klinkieru ścianki i działowe. Do końca września będzie stał dom w stanie surowym.

A u mnie ekipa już trzeci tydzień grzebie się z ocieplaniem i mocowaniem płyt g-k na poddaszu. Zastanawiam się, czy faktycznie jest to praca tak czasochłonna, czy trafiłam na wyjątkowo wolnych wykonawców.

W tym etapie mam do wykonania ok. 200m2 (w tym 3 jaskółki nad trókątnymi oknami).

Moje "ślimaki" w sobotę wogóle nie dotarły na budowę, a dzisaj ( w liczbie 4 szt) zdołały wypoziomować ruszt pod płyty na ok. 6 m2. Majster powiedział, że od dzisiaj jest ich więcej i robota będzie szybciej szła.

Rozbolał mnie jakiś organ wewnętrzny położony po lewej stronie pod żebrami. Jak mnie boli to coś to znaczy, że już długo nie wytrzymam.

U mnie zachorował (angina) jeden z najlepszych fachowców (to on biegał cały czas z poziomicą, ołówkiem, "zajeżdżał" narożniki dla murarzy, zbijał schody pod wylewkę i.t.p.). Dlatego na mojej budowie też zaczęło się trochę ślimaczyć... Mnie Marbo jeszcze nie boli żaden organ wewnętrzny po lewej stronie pod żebrami, ale kto wie jak będzie dzisiaj... :-?

Słuchajcie! To wina tego Marsa. Tak jak prorok Kazik przewidział Mars atakuje - wiem bo czytałem w gazecie.

Pewności nabrałem jak przeczytałem Wasze doniesienia z frontu i skojarzyłem fakty z mojej Golgoty.

MOJE "JAŚKI" ZAPIŁY I ŚLAD PO NICH ZANIKŁ :evil:

To nie angina - to Mars atakuje !!!!!! ........ślimaki i Jaśki to wyczuwają.

Właśnie podjechało moje auto - jadę sprawdzić co dzieje się na froncie :D