Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

Krystian jakbys nie wiedzial gdzie sie budujesz to Ci podpowiem.

Takie oto "zloto" znalazlem w sieci.Konkretnie na forum Gazety Wyborczej

Witam dzieki za list

Przeprowadzam sie na nastepna jesien do domu ktory jest w dolnym slasku w Ogrodziencu, kolo zamku w Podzamczu

Wiesz juz gdzie sie budujesz??

Fajnie sie z Toba "gada" ale chyba Kluby Budujacych Ci sie pomylily ;)

Mam skromna nadzieje ze o nas nie zapomnisz ;)

P.S.

Wytluszczenie moje :)

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

więcej powiem - gazetę wyborczą :evil: kupuję gdy potrzebuję gazetowego papieru (malowanie)... :wink:

To u mnie GW jest 3 razy w tygodniu :).Ze o DZ nie wspomne - codziennie

Do malowania lepsza jest Rzeczpospolita - wiekszy format :).Tylko troche drozsza :(

P.S.

Jeszcze tylko pare postow i beda moje 500 wypociny tutaj :)

Moze nowa strona to uczcic :-?

Na te 22 Wasze posty jak zamilkne to swiat sie chyba nie zawali :)

Ale sytuacje bede oczywsicie kontrolowal

Zle juz ze mna chyba.

Bo jestem od tego forum juz uzalezniony :).

Pierwsze co robie to sprawdzam poczte i co sie tu dzieje :)

P.S.

Jeszcze 2 posty do 500 :)

P.S. 2

Tak zaczac 500 post od nowej strony to jest cos ;)

a ja z innej beczki. Może ktoś potrzebuje stempli? Olinek, zdaje się zaczynasz budowę, nie potrzebujesz? Zapewniam transport.

Właśnie się zastanawiam czy nie kupić i wykorzystać stempli na ....... prowizoryczne ogrodzenie :wink: Przyczyna jest prozaiczna - jestem ciągle na etapie pozyskiwania WZT bo dzielnica Sosnowca która mnie interesuje nie ma planu zagospodarowania. Stemple do mojego projektu raczej nie będą potrzebne bo w opisie stoi, że strop jest drewniany. Jakby co to się skontatuję.

A teraz z innej beczki: ja w czasach zamierzchłych wykorzystałem "dużą ulgę budowlaną" na kupno mieszkania i bardzo mnie wkurzyła :evil: blokada ustawowa wykorzystywania innych ulg (nawet głupiej "odsetkowej") która obowiązuje dzisiaj. Ucieszyłem się , że chociaż jest szansa na zwrot różnicy Vatu za materiały budowlane nabyte po 1 maja 2004 roku. Ale obserwuję interpretacje prawne ustawy podatkowej i przeczytałem w Rzeczypospolitej, że można sobie troszkę tymi ulgami manipulować a wręcz obejść ograniczenia wynikające z wvcześniejszego wykorzystania ulgi. Ciekawi mnie jak inni interpretują to co wyczytałem. Zapraszam do lektury artykułu na http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=34331. Wkleiłem go w całości ponieważ archiwum Rzeczypospolitej jest teraz płatne po kilku dniach i nie ma tam dostępu poniżej 10 zł za SMNS aktywujący :) Pozdrawiam i czekam na opinie - ja jestem optymistą.

olinek zapewniam cie ze stemple bede ci potrzebne oj beda ;-)

ps moze sie przy okazji przedstawie .....jestem z bedzina ....buduje w bedzinie http://www.studioarcis.pl/PROJEKTY_2002/AD_39/AD_39.html

na dzisiaj stan surowy zamkniety ;-)

pozdrawiam wszystkich

olinek zapewniam cie ze stemple bede ci potrzebne oj beda ;-)

ps moze sie przy okazji przedstawie .....jestem z bedzina ....buduje w bedzinie http://www.studioarcis.pl/PROJEKTY_2002/AD_39/AD_39.html

na dzisiaj stan surowy zamkniety ;-)

pozdrawiam wszystkich

Witam. Jak już masz stan surowy to pewnie wiesz więcej ode mnie :) Jeszcze mam trochę czasu - na razie przygotowuję się teporetycznie studiując forum (a przy okazji psychicznie czytając o różnych bezeceństwach ze strony ekip budowlanych). Gdzie budujesz - mieszkam w Będzinie - jak dasz namiar na Twój domek to chętnie obejrzę (może być na priv). Pozdrawiam i gratuluję stanu surowego :wink:

a może by tak otworzyć kolejną stronę, bo stara coś się zacina...

27 !!!

Krystian, ja podejrzewam że Ty w Excelu masz automat do liczenia postów i jak Ci ów automat zasygnalizuje :wink: że już to sobie nową stronkę otwierasz - wychodzi na to, że się urodziła nowa dyscyplina olimpijska. Pozdrawiam.

Grodziec ...piekna niestety dzielnica Będzina ( kiedys grodziec mial prawa miejskie) mowie niestety bo jak mam cos zalatwic w bedzinie to mnie krew zalewa

wiec mieszkam w grodzcu i buduje w grodzcu a pracuje w dabrowie gorniczej w firmie prdukujacej systemy izolacyjne (bez nazwy bo zostane posadzony o reklamowanie ) wtajemniczeni bede wiedziec o jaka firme chodzi ;-)

aaa zeby niebylo nieporozumien jak z olinem ...jestem samcem ;-)

Grodziec ...piekna niestety dzielnica Będzina ( kiedys grodziec mial prawa miejskie) mowie niestety bo jak mam cos zalatwic w bedzinie to mnie krew zalewa

wiec mieszkam w grodzcu i buduje w grodzcu a pracuje w dabrowie gorniczej w firmie prdukujacej systemy izolacyjne (bez nazwy bo zostane posadzony o reklamowanie ) wtajemniczeni bede wiedziec o jaka firme chodzi ;-)

aaa zeby niebylo nieporozumien jak z olinem ...jestem samcem ;-)

Witaj mardo - urodziłem się w Grodźcu i mieszkałem tam wiele, wiele lat....

Obecnie mieszkam w Dąbrowie Górniczej

Czyli odwrotnie niż Ty

Pozdrawiam

P.s. Twój nick niestety - będzie mi się mylił z Marbo :cry: