Grzegorz63 08.11.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Adam___, rzadko zaglądam bo jak godzinę "przesunęli" to dzień jest dla mnie za krótki przynajmniej o 3 godziny... Nieustanne wojaże po sklepach i hurtowniach (wykończeniówka, wiecie- kafelki i inne duperelki). Chciałbym to już mieć za sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 08.11.2004 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 no więc do mnie jedziesz za cukiernikiem ( zresztą na dwa śluby u nas w rodzinie piekł i na wszystkie uroczystości) - jesziesz dalej aż skończy się droga i zobaczysz dwa blaszaki kioski - jest już wyjeżdżona droga i hałda ziemi - to już moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 08.11.2004 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Czołem zagłębiacy Grzegorz - widziałem Twoją chatę - robi wrażenie, szkoda tylko że droga jednokierunkowa . Zimą przyjadę z nartami i łańcuchami na kołach Pozdrówka dla " dwulatka" (Adam_ ) i dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 08.11.2004 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2004 Chciałbym to już mieć za sobą... Grzegorz a co Ty bedziesz robil jak skonczysz budowanie?? Zreszta na swoim roboty to nigdy nie brakuje Aldi jutro "lece" na zwiady .Na koniec tej drogi to kiedys jechalem - jak po ciasta bylem i zawrocic musialem.Takze moze nieswiadomie bylem juz na Twoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.11.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 ...ok, bardzo chętnie wybiorę się na narty obok domu Grzegorza... Muszę pomyśleć nad jakimś wyciągiem orczykowym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.11.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 ...szkoda tylko że droga jednokierunkowa . Ta droga zamienia się na jednokierunkową raz w roku w na prę dni przed i po "Wszystkich Świętych". Normalnie jest dwukierunkowa. Po drugiej stronie górki jest cmentarz. Często słyszę (głównie w soboty) faceta z trąbką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 09.11.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Grzegorz63 - nie wsłuchuj się za bardzo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 09.11.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 a mnie właśnie wstawiają okna... a ja muszę siedzieć w pracy.... bardzo ciekawa jestem efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 09.11.2004 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Ja bym nie wysiedział!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 09.11.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 mnie też ciężko wysiedzieć ale na razie muszę zdać się na opinię męża, który twierdzi, że okna są super, zanim wrócę do domu to już pewnie będzie ciemno, więc okna w pełnej krasie zobaczę pewnie dopiero w czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 09.11.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Hej Hej. Witam i lecę zaraz na budowę, a raczej do nowego domku.Chociaz błoto do okoła i niedorobionych rzeczy wiele to mieszka się pierwsza klasa. Z biegu wydarzeń wynika, ze jeszcze w tym tygodniu przewiozę meble i będę mieszkac z całą rodziną. Od piatku mam juz gaz. Odrazu w domu zrobiło sie ciepło. Niestety licznik już nabił 50m3 (a gaz po 1,01zł/m3) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 09.11.2004 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Adam -niestety niewiele zobaczysz - tylko fundamenty wymalowane na czarno - ale kiedyś kiedyś .......może i ja będę miała swoją budkę - na ten rok zrobiłąm swoje pozostaje mi jedynie przygryzać wargi z zazdrości i pytać pytać - by w końcu i tak nie uniknąć błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 09.11.2004 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Adam -niestety niewiele zobaczysz - tylko fundamenty wymalowane na czarno Bylem,zobaczylem Tak z ciekawosci zapytam jaka duza masz dzialke??Bo jezeli taka duza jak stoja te butelki to caaalkiem duza.Tak juz prawie pod rolnika chyba podchodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 09.11.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 nie niewszystko jest moje - butelki zaznaczają kilka działek - moja ma 800 metrów. za moją działką jest następna - jeszcze jej chyba nikt nie kupił - ja tylko wyjeździłąm drogę.Ale sam przyznaj że okolica fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 09.11.2004 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 No okolica super.To trzeba przyznac Cisza spokoj.Tylko do autobusiku troche.A 635 rzadko jedzi Jakby te wszystkie zielska wykosic to byloby calkiem niezle Tylko ze trzeba byloby wszystko wykosic bo tylko na Twojej to duzo by nie dalo Do mediow masz ladny kawalek A te chalupki na dzialkach to wygladaja jak domki jednorodzinne Ciekawe czy maja pozwolenie na budowe ?? A fundamenty domku wygladaja na calkiem spore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 10.11.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 z mediami to jest problem - ale mamy własnościowe 33metry więc nam sie nie pali czekamy na sąsiadów razem zawsze raźniej - ale domek taki w sam raz - garaż na dwa samochody i dlatego robi wrażenie dużego. Wcześniej jeździło jeszcze 175 ale przebudowują coś w Ząbkowicach - więc to trochę długo schodzi.kupując w zeszłym roku działkę kierowaliśmy się lokalizacją - blisko przystanek autobusowy, zeby rodzice mogli do nas dojechać. Obywdoje jesteśmy zmotoryzowani więc nie był to dla nas problem - do Centrum tylko 10 minut., oraz ładną okolicą. W momencie podjęcia decyzji ( tak pewnego dnia) dostaliśmy 3 oferty- 2 na sikorce oraz jedna pomiędzy koścołem a szkołą podstawową. Wię ta wydawała się najlepsza.- chyba zielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 11.11.2004 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 mam pytanko w projekcie mam porotherm 30 plus styropian -ale sprawdziłam ceny i max ze sławkowa prezentuje się znacznie lepiej. Ale produkują maxa 29 - czy powinnam zmienić materiał ?Mam nadzieję że parametry posiadają takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 11.11.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2004 Możesz zmienić bez problemu. Max ma nawet lepsze właściwości wytrzymałościowe i lepiej akumuluje ciepło niż PTH 30, jest natomiast "zimniejszy". Zamiast np. 10 cm styropianu na PTH musisz dać przynajmniej 12 cm styropianu na Maxa, żeby uzyskać te same parametry cieplne ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 12.11.2004 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 dzięki za odpowiedź - przeglądam oferty i chyba zrobię malutki zapasik na wiosnę - przynajmniej cegły.Tylko pozostaje inny problem - żeby budować z max'a muszę mieć prąd a tego nie mam - czy ktoś ma namiary na wypożyczalnię sprzętu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 12.11.2004 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 i jeszcze jedno pytanko w jaki sposób należy budować z max'a ? czy kłaść go w poprzek czy normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts