Adam___ 12.11.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Wcześniej jeździło jeszcze 175 175 nigdy chyba tamtedy nie jezdzilo.No chyba ze daaaawno temu. do Centrum tylko 10 minut., oraz ładną okolicą. Okolica super.Polecam wycieczke do kopalni."Niedlugo" ma byc tam zalew.Tylko ciekawe kiedy czy ktoś ma namiary na wypożyczalnię sprzętu? Jedna to wiem ze jest kolo Casotramy w Sosnowcu.Tak sie jedzie "od tylu" do niej.Nie wiem dokladnie jaka to ulica Druga jest w Katowicach na Rozdzienskiego.Niedaleko Shella jak sie jedzie w kierynku Katowic.Trzeba zjechac tak jak do Shella a potem jechac pod most.I na luku po prawej stronie jest.Nazywa sie Rema-Rental Trzecia jest w Mikolowie.Jak sie jedzie od Wisly w Kierunku Katowic.Trzeba kolo Auchan-a zawrocic na Katowice i za stacja BP po prawej stronie. Nazywaja sie Cramo Wiecej nie znam. Z tej ostatniej to korzystalem.W sobote jak sie wypozyczy to do poniedzialku mozna korzystac .A placi si etak jak za dobe.No ale chyba wszystkie wypozyczalnie "tak maja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gmalec 13.11.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Aldi ja buduje z UNIMAXA i murowany jest normalnie (czyli wzdluż - 19cm). Tylko że ja mam ścianę 3-warstwową, nie wiem jak jest przy ścianach 2-warstwowych i czy jest jakaś różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 13.11.2004 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 dzięki [b]Adam [/b]za odpowiedź, muszę zabezpieczać tyły - a nóż widelec w przyszłym roku prąd będę mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 13.11.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 dzięki Adamza odpowiedź, muszę zabezpieczać tyły - a nóż widelec w przyszłym roku prąd będę mieć Nie za ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 13.11.2004 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 No to Hop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 13.11.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Siup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 13.11.2004 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Adam toż to niesprawiedliwe:((((((((((((((((((((((((((((9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 13.11.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enya 13.11.2004 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Cześć Forumowicze, zarówno Ci którzy mnie juz znacie, jak i Ci nieznajomi. Dawno mnie na forum nie było, ale teraz obiecuję być częściej, gdyz nasze sprawy związane z działką ruszyły do przodu. Teraz mamy jakiś miesiąć na ostateczną decyzję o wyborze projektu. Ostatnio nr 1 stała sie Manuela. Już wiemy, że większego domu nie mozemy postawić, bo warunki zabudowy mamy takie, a nie inne. Liczę na Wasze cenne rady. Szczególne pozdrowienia dla Krystiana z zoną , Bodzia, Adama, Grzegorza i jego żony Beaty, Edzi, Ilony, Agi oraz wszystkich, których nie sposób wymienić, a których poznałam za zlocie w Ogrodzieńcu. W naszym życiu pojawił się nowy domownik, 8 tygodniowy biszkoptowy Labrador Retriver o imieniu Ruby Tuesday (to na cześć The Rolling Stones- może ktoś kojarzy utwór o tytule "Ruby Tuesday"?). Grzegorz, Twój dom jest imponujący, nie sądziłam, że jest tak ogromny!!! Jak sobie radzicie z Beatką w wnętrzami? Jakbyście wiosną myśleli o ogrodzie, to chętnie posłużę swoim doświadczeniem. Ostatnio przejeżdżałam przez Dąbrowę Górniczą, mam wrażenie że być może widziałam Twój dom na takiej górce w okolicach cmentarza. Adam ,masz pięknego psa, szkoda, że na zlocie nie zgadaliśmy sie w tym temacie. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 13.11.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Witam Aldi - maxy na ścianie zewn. - w poprzek a w scianie wewn. - wzdłuż, lub ściana działowa z połówek maxa. Adam_ - jak Ty to robisz ( te HOOP SIUP) Enya - grupa śląska jest gdzie indziej ( nabijasz zagłębiakom licznik , no i ja też ), ale i tak dziekuje za pozdrowienia . Chętnie poczytam o Twoich doświadczeniach z ogrodami( ale psów nie lubie - jestem szczery - sorki Adam_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enya 13.11.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Bodzio, a ja jestem ponad podziały i tam gdzie widzę ciekawe tematy i tymbardziej ludzi, których już znam osobiście, to zawsze chetnie podyskutuję. A co do sympatii do czworonogów, to powiem Ci, że mój mąż też kiedyś nie był miłośnikiem psów, ale dał sie namówić na labradora i teraz jak widzę, jak sie razem bawią i jak się nim zachwyca, to jestem przeświadczona o słuszności decyzji o posiadaniu psa. Miałeś okazję poznac nasze dzieci, nie wyobrasz sobie, jaką one mają radość Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 13.11.2004 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2004 Szczególne pozdrowienia dla ... Adama A gdzie pozdrofka dla mojego psia ?? W naszym życiu pojawił się nowy domownik, 8 tygodniowy biszkoptowy Labrador Retriver o imieniu Ruby Tuesday Nie ulega watpliwosci ze nowy domownik to sama radosc Jakbyście wiosną myśleli o ogrodzie, to chętnie posłużę swoim doświadczeniem Oj u mnie bys miala pole do popisu.Pole w doslownym tego slowa znaczeniu.Jak juz obmysle co z tymi moimi "hektarami" bede robil to sie bedziemy musieli zgadac Adam ,masz pięknego psa, szkoda, że na zlocie nie zgadaliśmy sie w tym temacie No szkoda. Tylko ze - jak wg mnie - akita nie nadaje sie raczej do trzymania w domu.Co prawda niektorzy mowia inaczej.Ale to pies ktory kocha dwor.Niestraszne mu mrozy i deszcze.Moja "Pani" jak deszcz pada to sie nawet z miejsca nie ruszy.Lezy jak lezala.Zamiast isc na taras na przyklad Teraz to ma ciezkie dni .Ale az piszczy zeby ja tylko na dwor wypuscic Akita i labrador to dwa zupelnie rozne psy.Jak dzien i noc. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie zebys sprezentowala sobie jeszcze jednego psiaka Myslalem nad tym zeby zabrac Yume na zlot. Ale nie wiem jakby sie zachowala.A zeby siedziala caly czas w aucie to nie za bardzo pomysl. Poza tym nie wszyscy lubia psy Bodzio na przyklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gmalec 14.11.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Bodzio a jaka jest różnica czy Maxy kladzie sie w poprzek czy wzdluż? Ważne jest chyba jaka grubość ściany jest w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 14.11.2004 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 a teraz następne pytanie w projekcie mam 2555 porothermu 30 - plus jakieś 10% naddadku na stratu - podobno strasznie delokatny a ile potzrebuję max'a? jaki powinnam wziąść współczynnik 1:2 na jednego poro : 2 max'y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 14.11.2004 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 WitamPoszukuję sprawdzonej ekipy do stanu surowego na 2005 rok koło T-G.Dom parterowy 140 m2 o prostej budowie.Dostałem kilka wycen od firm i nogi sie załamują, może podzielicie sie swoimi wykonawcami.Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enya 14.11.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2004 Witaj Kebuz! Czy T-G oznacza Tarnowskie Góry? A gdzie konkretnie będziesz budował, bo ja też zaczynam na wiosnę w Bytomiu Suchej Górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 15.11.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Bodzio a jaka jest różnica czy Maxy kladzie sie w poprzek czy wzdluż? Ważne jest chyba jaka grubość ściany jest w projekcie Po pierwsze -odpowiedz dotyczyła Aldi - ściana dwuwarstowa ( przy 3-warstwowej może być wzdłuż) po drugie - pustak w poprzek jest " cieplejszy " - ma więcej przegródek po trzecie- ściana jest bardziej wytrzymała (bezpieczniej) a propos ilości pustaków na dom to trzeba obliczyć ile PTH wchodzi na 1m2 a ile maxów? a potem obliczyć stosunek między nimi( x maxów podzielić przez y PTH)a ten współczynnik pomnożyc przez 2555. Wg mnie ten współczynnik to ok. 1,5 Kebuz i Enya - razem wytargujecie lepszą cenę od ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 15.11.2004 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 trzeba obliczyć ile PTH wchodzi na 1m2 a ile maxów? a potem obliczyć stosunek między nimi( x maxów podzielić przez y PTH)a ten współczynnik pomnożyc przez 2555. Wg mnie ten współczynnik to ok. 1,5 A nie prosciej z silikatow?? Albo z niesmiertelnej cegly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 15.11.2004 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 trzeba obliczyć ile PTH wchodzi na 1m2 a ile maxów? a potem obliczyć stosunek między nimi( x maxów podzielić przez y PTH)a ten współczynnik pomnożyc przez 2555. Wg mnie ten współczynnik to ok. 1,5 A nie prosciej z silikatow?? Albo z niesmiertelnej cegly Z silikatów chyba nawet taniej ( gdzie ten Krystian? ), ale z cegły to już może być drozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 15.11.2004 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 ale z cegły to już może być drozej Ale bez zadnych wspolczynnikow i innych całek,potęg i innych ułamków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts