maksiu 16.11.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Zapraszamy wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów na II aukcje dla Nikoli. Na chwilę obecną licytujemy: 1. Obrazek namalowany przez Osowę zobacz obrazek 2. Obrazek wyszywany przez Tolę zobacz obrazek 3. Butelka legendarnego 'kompociku' od Emems 4. Koszulka z emblematem osoby która wylicytuje tą koszulkę, przekazne przez Emems 5. Kubek z logo Muratora 6. Kubek z logo Muratora 7. Kask budowlany z logo Muratora Zapraszamy do licytowania, z radością przyjmiemy również inne przedmioty na licytacje. Adres licytacji: http://www.dlanikoli.prv.pl Przypominamy nr konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi' ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected] Edzia & Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 16.11.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 czy silikaty są białe? jakoś nie mam przekonania a jest teraz promocja w cegielnie w słąwkowie i liczę czy mi się opłaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 16.11.2004 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2004 Z tego co wiem to silikaty sa raczej biale No chyba ze je cos/ktos przybrudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 17.11.2004 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 adam - właśnie jakoś do siliki nie ma zaufania - nie wiem dlaczego - może ten biały kolor mi się nie podoba - zawsze odnoszę wrażenie że wygląda to jak styropianowe klocki lego i że ktoś się przebije łyżeczką i będzie u mnie w domu.mam taki dziwny uraz do wszystkiego co białe - a już strach nie ogarnia na widok białego fartucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 17.11.2004 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 Spoko. Zeby przebic silke to trzeba "troche" sily Z duzym naciskiem na troche Jezeli si ebede budowal - kiedy to bedzie - to silka jest na pierwszym miejscu Jak sie jedzie na Twoja dzialke to ten budynek co stoi po prawej stronie jako pierwszy - taki zoltawy jak dobrze pamietam - to wlasnie jest z Thermomuru zbudowany.Czy z czego innego.No ale jakies ksztaltki styropianowe. Jak robilem w tym po lewej to akurat go stawiali Jezeli chcesz poznac wrazenia jak sie mieszka w takim domku to sie zapytaj wlasciciela P.S. Co do budowania z silki to pogadaj z Krystianem.Moze sie nawet na wizytacje u niego zalapiesz I zobaczysz jaki to "kruchy" material Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 18.11.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Ponownie wpadam na chwilkę do Was zobaczyć co się dzieję w regionie. Miło was ponownie usłyszeć. Mogę się wam pochwalić ze mieszkamy już w komplecie w nowym domku. Parter zaadoptowany mamy w taki sposób że powstało dwupokojowe, 64 metrowe mieszkanko. Niestety nie omijają nas zdarzenia losowe. Dwa dni temu moja żona wpadła na TIRA (zajechał jej drogę). Całe szczęście że tylko się poobijała, ale autko chyba do kasacji. I nie wiem czy nie będziemy musieli wyczarować jakiś nowy środek lokomocji. Chyba w życiu musi tak już być, co by nie było zbyt łatwo i nudno.Pozdrowienia dla wszystkich Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 18.11.2004 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 ...Grzegorz,... Jak sobie radzicie z Beatką w wnętrzami? Jakbyście wiosną myśleli o ogrodzie, to chętnie posłużę swoim doświadczeniem... Enya, dopiero się przymierzamy do wnętrz. Ogród- późna wiosna przyszłego roku. Dzięki za zaoferowaną pomoc, chętnie skorzystamy! ...a jaka jest różnica czy Maxy kladzie sie w poprzek czy wzdluż? Ważne jest chyba jaka grubość ściany jest w projekcie... Tak jak odpowiedział bodzio_g, jest zasadnicza różnica. Szczeliny ustawione swoją długością wzdłuż murowanej ściany wpływają na większą ciepłochronność budynku a w poprzek- na większą dźwiękochłonność ściany. ...Jezeli si ebede budowal - kiedy to bedzie - to silka jest na pierwszym miejscu... No jak to kiedy??? Na wiosnę! [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 18.11.2004 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 ...Dwa dni temu moja żona wpadła na TIRA (zajechał jej drogę). Całe szczęście że tylko się poobijała... Pozdrów żonkę. Takie sytuacje uświadamiają człowiekowi, że wszystkie "dobra materialne"- aczkolwiek niby potrzebne, są w obliczu takich sytuacji guzik warte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 18.11.2004 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 No jak to kiedy??? Na wiosnę! No fakt. Do wiosny 2014 daleko Uller pozdrow slubna.Dobrze ze Jej sie nic nie stalo.Autko rzecz nabyta - fakt ze szkoda.Ale zdrowie najwazniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 19.11.2004 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 [/b]adam chyba wybiorę jednak max'a muszę zdążyć do końca lisopada i znowu na wiosnę zacznie się - a teraz mnie czeka zakończenie remontu w mieszkaniu a to jest chyba gorsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 19.11.2004 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 im więcej czytam - tym mam więcej pytań i wątpliwości - ale cały czas już od dłuższego czasu kołacze mi się po głowie pytanie odnośnie zabezpieczenia fundamentów. Niestety jestem w domu czasami dopiero w piątek i nie mogłam widzieć wszystkiego ale do jasnej ..............nigdzie nie zobaczyłam czarnej powierzchni na styku ława / fundament - (wszystko lane z gruchy). gdyby rzeczywiście nie została położona izolacja jak to mogę naprawić? A to dopiero początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 19.11.2004 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Dzisiaj na drogach to istna tragedia Z Katowic do siebie jechalem dzisiaj godzine Od Sarnowa - tam sie zjezdza z trasy do Ullera - do Wojkowic korek No i byl dalej w kierunku Siewierza.Na jedynce tez korek. Szybciej niz 40 nie mozna bylo jechac Normalnie tragedia Dobrze ze obuwie w autku zmienilem Aldi nie martw sie. Kazdy chyba im wiecej czyta tym wiecej ma watpliwosci i pytan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 20.11.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2004 Witam Grupę SąsiadówZ radością informuję, że w II licytacji na rzecz Nikoli zebraliśmy na dzień : 20 listopada godz. prawie 10-ta ....625 zł + pieniążki grupy szczecińskiej 770 zł RAZEM 1395 zł. Czy powtórzymy wynik I Licytacji / 3410 zł/ ? Wierzę, że tak , że mimo obecnego, trudnego okresu finansowego uda nam się!!! . Pozdrawiamy i zapraszamy do wzięcia udziału w licytacji Edzia&Maksiu http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36615 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 22.11.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 No i sezon zimowy rozpoczety Trzeba bylo maszyne do sniegowania - odsniezarke - wyciagnac Inaczej ciezko byloby jutro wyjechac Pozdrawiam zimowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldi 22.11.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2004 zastanawiam się czy by nie można stworzyć elementarza budowlańca ale na kasecie lub płycie DVD, to by było coś dla mojego ślubnego - jeszcze w żaden sposób nie skalał się przeczytaniem jakiegoś artykuły a o forum juz nie wspomnę - ale filmik by zobaczył - tam się wszystko rusza i nie trzeba czytać,o łopatą poruszac to jeszcze tez może ale tak zastanowić się co w następnym etapie to już niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 26.11.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 smutno tu i pusto, wszystkich chyba śnieg zasypał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam___ 26.11.2004 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2004 wszystkich chyba śnieg zasypał Mnie jakby nie patrzec troche zasypalo Ale sprzeta wyciagnalem,2 godzinki i zrobione - dostep do swiata jest No juz dosyc dawno zauwazylem ze cisza tutaj jak makiem zasial Wywialo gdzies wszystkich w te wiatry okrutne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 27.11.2004 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2004 Wiatr przestał wiać, śniegi stopniały, prąd włączyli - a tu dalej cisza Aha - wszyscy szykują sie na roraty Aldi - a kto by miał nagrać taką kasetę- nie ma odważnych ( i tak zamożnych ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 29.11.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 smutno tu i pusto, wszystkich chyba śnieg zasypał Śnieg stopniał, pada deszcz... Na mojej budowie cisza, wszystkie media "wystawiły mnie do wiatru". Miał być prąd, woda i gaz- wszystko w tym roku a tu ani widu, ani słychu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 29.11.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2004 a nam się wywalczyć wodę i prąd czekamy teraz tylko nieciepliwie na gaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts