Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zagłębie dąbrowskie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki - tą samą stronę polecił mi Adam - czyli pewnie firma jest dobra w tym co robi :) :) :)

Prace się posuwają do przodu - w końcu w kwietniu chcemy się przeprowadzić...

W tej chwili tematem nr 1 są meble do kuchni.... Niestety zwykle te co mi się podobają zabijają ceną :(

Pozdrawiam

Magda

W tej chwili wynajmujemy mieszkanie w bloku, więc mamy dużą motywację żeby przenieść się "na swoje" jak tylko zacznie robić się ciepło i będzie można wypić poranną kawę przed domem :) :) :)

W środku jak najszybciej staramy się osiągnąć stan, który pozwoli nam mieszkać, ale elewacji zewnętrznej przypuszczam jeszcze długo się nie dorobimy...

Niech wreszcie skończy się ta zima :evil:

:D Witam serdecznie po zimowym śnie. Najwyższy czas startować z robotami w domu. Była już ekipa od schodów (z lenistwa rozmawiałem tylko z góralami wskazanymi przez Adama___), był też projektant od mebli kuchennych. Panele na podłogi też już wstępnie wybrane...

Schody dębowe zostały wycenione na 8 tys. zł. Całość to 16 schodów, 2 podesty (liczone jako 6 schodów), 7 słupów i 48 tralek. Jak myślicie, obleci ta cena, czy szukać dalej???

Cześć Grzegorz :)

Cena za schody wydaje się w porządku - jeśli jeszcze masz do gości zaufanie i podoba Ci się to co robią, to bierz ich...

A firmę robiącą meble do kuchni masz już upatrzoną? Bo ja właśnie w tym zakresie też muszę w najbliższym czasie podjąć decyzję...

Ostatnie parę dni spędziłam na porównywaniu ofert zarówno na meble jak i AGD...

Czesc

Wreszcie sie ktos odezwal.Bo juz myslalem ze wszystkich zasypalo albo zalało po roztopach ;)

Magda dosyc ciekawe ceny na AGD maja w Avansie w Kauflandzie.

Tzn mozna sie z nimi dogadac :)

Nie to co w Euro RTV AGD :evil:

Reszta na priv ;)

Cześć Grzegorz :)

Cena za schody wydaje się w porządku - jeśli jeszcze masz do gości zaufanie i podoba Ci się to co robią, to bierz ich...

A firmę robiącą meble do kuchni masz już upatrzoną? Bo ja właśnie w tym zakresie też muszę w najbliższym czasie podjąć decyzję...

:D Odnośnie schodów: jutro będziemy jeździli po okolicy z jednym z górali i oglądali ich dokonania.

Odnośnie mebli: Zrobiliśmy wypad z żoną w piątek. Najpierw odwiedziny nowego salonu meblowego wybudowanego niedawno z tyłu "Macro, cash and carry" w Sosnowcu. Meble tandetne i jarmarczne (ocena mojej żony). Więc zrobiliśmy od razu za wejściem "w tył zwrot". Wizyta w dawnym "Roździeniu" przekształconym teraz w wielki salon meblowy położyła nas na kolana. Niektóre meble, owszem ładne- są tylko w zasięgu finansowym ludzi pokroju Kulczyka albo innego Gudzowatego... :( Następny sklep to dawne TTW (Dąbrówka Mała). I tam wpadły nam w oko w jednym z boksów mebelki firmy chyba "MebloBuk" z Poznania. To co nam się podoba jest takie dwukolorowe kremowo- ciemnobrązowe. Sympatyczna Pani sprzedająca umówiła nas z projektantem, który za 100 zł zrobi projekt naszej kuchni. Jeżeli zdecydujemy się na ich meble to ta stówka zostanie potem odliczona od ceny mebli. Projektant był w sobotę a w środę jesteśmy umówieni na prezentację i uzgodnienie szczegółów.

Odnośnie podłóg: Jest tam (w innym boksie) taki młody chłopak, który zajmuje się tylko panelami. Ceny takie same jak w Castoramie, z tą różnicą, że on jeszcze dodatkowo w tej cenie je układa.