ckwadrat 26.08.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Grzogorz, jeśli chcesz znaleźć działkę w okolicy Zaborowo to obejrzyj te tereny, gdzie jestem dokładnie zaznaczony na mapie. Tam jest chyba jeszcze kilka wolnych działek. Najlepiej skontaktuj się też z dwiema agencjami, które operują na tym terenie: Karent i Ranczo. Biura mają w Wojcieszynie (przy Warszawskiej - są duże tablice reklamowe), Starych Babicach i Lesznie. Jeśli chodzi o transport to obok siedemsetki jeszcze lepszym rozwiązaniem są prywatne busy, które kursują częściej i są tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.08.2003 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Tak właśnie szukam przy pomocy lokalnych agentów (nieźle to brzmi A tak BTW to jakie ceny za metr tam obowiązują? Wiem iż jest to zależne od wielu rzeczy ale tak orientacyjnie może wiecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.08.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 W moich bezpośrednich okolicach - ok. 20 USD (bez mediów); z mediami kilka USD więcej, nie przekracza jednak 25 USD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.08.2003 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Grzegorz, jeśli chciałbyś wiedzieć więcej o agentach, to mogę sięgnąć do tajnych archiwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 26.08.2003 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 witajcie, ożywienie nastąpiło że hej przed kupnem działki u siebie objechałem okolice ckwadrata, nawet mogliśmy zostać sąsiadami. do listy agentów dodam też Wigro-Więch, mają siedzibę w Lesznie. parę działek jest tam jeszcze spokojnie. no i trzymam kciuki za nas wszystkich i naszych pracodawców, żeby autobus podmiejski czy bus były tylko daaaaleką rezerwą komunikacyjną ze stolycą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.08.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Sięgnij poprosze. A co myśleć o kwotach 55-70zł/m przy samym Zaborowie lub Wyględach? A obok po 80-95zł/m - skąd taka różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.08.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Podpisuję się pod MarcineM . Komunikacja zbiorowa to raczej tylko transport awaryjny, jak popsuje się samochód, najlpiej mieć oczywiscie 2 samochody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.08.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 No ale moja żona nielubi jeżdzić samochodem. Ma szofera A do tego będzie dojeżdzać do Lasek więc sama zrozumiała iż albo działka w Izabelinie, Laskach (taki humor cenowy dla nas) albo samodzielne jazdy samochodem. Obiecałem Jej (i sobie też) iż drugim samochodem będzie UAZ. Zawsze to na skróty może pojechać I dorobić w zimie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 26.08.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Grzegorz, kazda działka, która ostala się w ofercie do dziś może mieć coś ze sobą, chyba że jest z nowego podziału. tak jest np w Wyględach, tuż przy wjeździe po prawo kilka osób wydzieliło działkiza domem. ale też nie są one rewelacyjne, przynajmniej na dziś. poza tym każdy chce wycisnąć max, niektórym jednak zależy, bo kaska z poprzednich działek się rozeszła. Jedne mają media, inne "mają mieć". To tak z moich obserwacji pamiętam jeszcze, że są działki w Borzęcinie Małym - fajne, z małymi drzewkami, to w lewo przy przystanku w Borzęcinie i dalej ok 2 km drogą. są tablice. Poza tym przy drodze biegnącej z trasy poznańskiej do Zaborowa jest wieś Feliksów/Wyględy. (po lewo od trasy na Leszno). Tam też są działki po obu stronach drogi. To tak z pamięci, ale pewnie i tak znasz te lokalizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.08.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 O tych chyba 5 wydzielonych w Wyględach za zabudowaniami słyszałem i będę je oglądać. Ale ich cena chyba 55.000zł jest całkiem całkiem. Ale muszę pojechać i zobaczyć. W tym tygodniu mam kolejną turę krajoznawczą-działkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.08.2003 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Grzegorz - odbierz tajną teczkę na privie . MarcinM - też zajrzyj do prywatnych, coś mam chyba ze zwrokiem . Jeśli chodzi o ceny działek to różnice pewnie zależą od odległości od lasu, sąsiedztwa (czy stare zabudowania chłopskie czy nowe) i mediów. Żadnych ukrytych niedogodności chyba nie ma w tamtych okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 26.08.2003 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 już odebrałem, ze wzrokiem chyba git, bo jak się okazało pisząc do Ciebie trafiłem w "10" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.08.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Grzegorz, zazdroszę, bo wybór działki to najbardziej romantyczny okres budowy. Ale pamiętaj, że i najbardziej brzemienny w skutki. Jeśli będziesz już zdecydowany na coś w moim sąsiedztwie to chętnie służę swoją wiedzą. Rejony od Borzęcina do Zaborowa na prawo od Warszawskiej (w stronę KPN) znam już chyba jak własną kieszeń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.08.2003 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 MarcinM, wcelowałeś faktycznie jak Robin z KPN , to z moim wzrokiem gorzej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.08.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Tak wiem o skutkach zakupu działki. Ale co zrobić np. z właścicielem jak go przekonać do sprzedaży gdy mówi iż po wejsciu do UE to ceny będą że hoho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 26.08.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 dla rozluźnienia wśród gąszczu spraw domowo - firmowych proponuję zajrzeć na http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=152676#152676 czyli do dowcipów. podrzuciliśmy parę wspólnie z kolegami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.08.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Grzegorz, powiedz właścicielowi, że nie tak zaraz bo przecież jest chyba 7-letni okres przejściowy na zakup ziemi przez cudzoziemców. A skoro on wystawił grunt na sprzedaż to chyba nie zamierza czekac kilka lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 26.08.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Ba... ja to wiem ale co do poniektórych nie dociera. A mają taką fajną działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 26.08.2003 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 zawsze możemy pomóc. daj namiar na ludzia, podjadę, pogrymaszę, poopowiadam swoje zdanie o szansach sprzedaży za astronomiczną cenę, opowiem, jak to ludzie w strachu przed vatem już kupili, więc większość niezdecydowanych klientów już ma działki może ktoś jeszcze pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 26.08.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2003 Skrzykniemy paru kampinoskich skrzatów i facet jeszcze dopłaci do działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts