Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

Grzogorz, jeśli chcesz znaleźć działkę w okolicy Zaborowo to obejrzyj te tereny, gdzie jestem dokładnie zaznaczony na mapie. Tam jest chyba jeszcze kilka wolnych działek. Najlepiej skontaktuj się też z dwiema agencjami, które operują na tym terenie: Karent i Ranczo. Biura mają w Wojcieszynie (przy Warszawskiej - są duże tablice reklamowe), Starych Babicach i Lesznie. Jeśli chodzi o transport to obok siedemsetki jeszcze lepszym rozwiązaniem są prywatne busy, które kursują częściej i są tańsze.

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witajcie, ożywienie nastąpiło że hej :)

przed kupnem działki u siebie objechałem okolice ckwadrata, nawet mogliśmy zostać sąsiadami.

do listy agentów dodam też Wigro-Więch, mają siedzibę w Lesznie. parę działek jest tam jeszcze spokojnie.

no i trzymam kciuki za nas wszystkich i naszych pracodawców, żeby autobus podmiejski czy bus były tylko daaaaleką rezerwą komunikacyjną ze stolycą :lol:

No ale moja żona nielubi jeżdzić samochodem. Ma szofera ;-)

A do tego będzie dojeżdzać do Lasek więc sama zrozumiała iż albo działka w Izabelinie, Laskach (taki humor cenowy dla nas) albo samodzielne jazdy samochodem. Obiecałem Jej (i sobie też) iż drugim samochodem będzie UAZ. Zawsze to na skróty może pojechać ;-) I dorobić w zimie można ;-)

Grzegorz,

kazda działka, która ostala się w ofercie do dziś może mieć coś ze sobą, chyba że jest z nowego podziału. tak jest np w Wyględach, tuż przy wjeździe po prawo kilka osób wydzieliło działkiza domem. ale też nie są one rewelacyjne, przynajmniej na dziś.

poza tym każdy chce wycisnąć max, niektórym jednak zależy, bo kaska z poprzednich działek się rozeszła.

Jedne mają media, inne "mają mieć".

To tak z moich obserwacji

pamiętam jeszcze, że są działki w Borzęcinie Małym - fajne, z małymi drzewkami, to w lewo przy przystanku w Borzęcinie i dalej ok 2 km drogą. są tablice.

Poza tym przy drodze biegnącej z trasy poznańskiej do Zaborowa jest wieś Feliksów/Wyględy. (po lewo od trasy na Leszno).

Tam też są działki po obu stronach drogi.

To tak z pamięci, ale pewnie i tak znasz te lokalizacje :)

Grzegorz - odbierz tajną teczkę na privie :D.

MarcinM - też zajrzyj do prywatnych, coś mam chyba ze zwrokiem :o.

Jeśli chodzi o ceny działek to różnice pewnie zależą od odległości od lasu, sąsiedztwa (czy stare zabudowania chłopskie czy nowe) i mediów. Żadnych ukrytych niedogodności chyba nie ma w tamtych okolicach.

Grzegorz, zazdroszę, bo wybór działki to najbardziej romantyczny okres budowy. Ale pamiętaj, że i najbardziej brzemienny w skutki. Jeśli będziesz już zdecydowany na coś w moim sąsiedztwie to chętnie służę swoją wiedzą. Rejony od Borzęcina do Zaborowa na prawo od Warszawskiej (w stronę KPN) znam już chyba jak własną kieszeń :D.