Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tchrzano, w zasadzie najlepszym komentarzem na Twoje pytanie odnośnie gazociągu na Leśnej jest post jprzedworskiego :lol:. Oj brakuje u nas przynajmniej jednej niewidzialnej ręki - niewidzialnej ręki rynku.

Ten fotograficzny komentarz dotyczył, wspomnianego wyżej, odśnieżania, ale widzę, że pasuje do wszystkiego. Ja też gazu nie mam, wodociąg zrobiłem sam, to jeszcze musiałem dopłacić 450, bo zanim wodociąg został odebrany, jakiś kretyn wjechał ciężarówką w, jeszcze mój, hydrant.

polozna

To była ostatnia okazja !!!

Ja mam inne plany na życie, a trójka dzieci to i tak niezły wynik .

:lol: :roll: :wink: :lol: :roll: :wink:

maluszek

Chyba rzeczywiście jednym z warunków przyłączenia nas potem do gazu było przekazanie go (odcinka rury) na rzecz gazowni. Z tego co się orientuję tylko rejony energetyczne nie pobierają opłat za konieczność wybudowania nowej linii. Niestety mogą dać dosyć odległy termin realizacji ( chyba do dwóch lat ).

:roll: :roll: :roll:

Muszę zapytać organizatora czyli sąsiada zza płotu.

Przestrzegam tylko przed niejakim panem Dobrosielskim...

Niby wszystko OK ale końcówka do bani....

Kwestia przyłącza między skrzynką a budynkiem i tzw. wcinka.

Nie mogłam dotrzeć do map geodezyjnych z naniesionym gazociągiem zatwierdzonym w ZUDzie.Pan myślał, że ma monopol na wykończenie i odmówił pomocy...........

Szukałam potem dojścia innymi kanałami i na szczęście udało się, ale nerwówka przy tym była, że hej...............

:roll: :roll: :roll:

Mogę polecić swoich murarzy (Porotherm) - tani i solidni. Robili mi właśnie z więźbą włącznie. Robili też na paru budowach z pogranicza Borzęcina i Wyględ. Namiar na majstra - p. Piotr Stańczyk (0-44) 758-45-08.

Ckwadrat pozno odpowiadam ale bardzo dziekuje za namiar chetnie sprawdze wykonawce :)

badi,

Gdzie w gazowni na Kasprzaka zalatwialiscie wszystkie sprawy? Czy to byl dzial rozwoju, marketingu, czy jeszcze inny?

tchrzano: Mysmy zalatwiali wszystko w biurze obslugi klienta na Kasprzaka. W okienku 1.

Najpierw wystąpilismy o warunki przyłączenia gazu i dostalismy odmowę. Chyba ze bedziemy "współfinansowali" inwestycję :-? - więc chyba będziemy płacić.

"Wspolfinansowanie" jest terminem gazowni;

to znaczy ze musimy zaplacic jakies 8 tys + VAT za rure ok 50m dlugosci w drodze obok naszej działki; potem pozostaje koszt za przylaczenie, ktorego jeszcze nie znamy.

Witam, zajrzałem tu po sąsiedzku (działka w Białołęce ale z Bialan do KPN na rowerze też często jeżdżę :) ) i znalazłem podobny problem gazowy - odmowa wydania warunków, chyba, że zobowiążę się do współfinansowania w kwocie 6200 zł 40m. gazociągu (co stanowi 2/3 inwestycji) no i oczywiście oddam pod to pasek działki. Gazociąg trzeba przeciągnąć z jednej strony na drugą, bo teraz idzie 0,5 m. od mojej działki ale w osiedlu zamkniętym, z którym sąsiaduję. Gazownia mogłaby bezpośrednio zrobić przyłącze do mojej działki ale chce, żebym im zapłacił za ich infrastrukturę. Chyba to zrobił się wstrętny standard monopolistyczny. Ale ja się na to nie mam zamiaru godzić. Będę się jeszcze zwracał o przyłącze bezpośrednie albo gazociąg na ich koszt. W końcu jeśli teren przeznaczony jest pod zamudowę mieszkaniową to i elektrownia, i gazownia, i kanalizacja muszą je uzbrajać, bo po to są m.in. Ale trzeba z nimi powojować...