Kret001 20.01.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 WitamPod koniec roku byłem w ZEWT w Pruszkowie aby dowiedzieć się czegoś więcej na temat długo wyczekiwanego prądu w Powązkach. Jak się dowiedziałem ZEWT po otrzymaniu pozwolenia na budowę ze starostwa (wydane w pierwszych dniach grudnia 2010) miał rozpisać przetarg na wykonanie całej instalacji - 2-3 km linii średniego napięcia + rozgałęzienia do transformatorów + wykonane przyłączy do poszczególnych odbiorców. Termin na wykonanie w/w instalacji miał być określony przez ZEWT na koniec czerwca 2011. Mam zamiar zadzwonić do ZEWT na początku lutego aby się dowiedzieć czy został wyłoniony wykonawca i czy została podpisana z nim stosowna umowa. Gdy będę wiedział coś więcej to podzielę się z Wami tymi informacjami. Gdy rozmawiałem kiedyś z projektantem tej instalacji na temat czasu potrzebnego na wykonanie takiej inwestycji powiedział mi, ze potrzeba ok. 3-4 tygodni aby wszystko było gotowe, z tym ze prace w terenie mogą być prowadzone gdy temperatury na zewnątrz będą powyżej 0. Tak wiec realnie roboty mogą się zacząć na przełomie kwietnia/maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula8122 22.01.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Witam, jeśli potrzebujecie fachowca od wykończenia domów:glazurasufity podwieszaneścianki działowegładź gipsowamalowanietapetowanie 609 298 920 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nook 23.01.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam Pod koniec roku byłem w ZEWT w Pruszkowie aby dowiedzieć się czegoś więcej na temat długo wyczekiwanego prądu w Powązkach. Jak się dowiedziałem ZEWT po otrzymaniu pozwolenia na budowę ze starostwa (wydane w pierwszych dniach grudnia 2010) miał rozpisać przetarg na wykonanie całej instalacji - 2-3 km linii średniego napięcia + rozgałęzienia do transformatorów + wykonane przyłączy do poszczególnych odbiorców. Termin na wykonanie w/w instalacji miał być określony przez ZEWT na koniec czerwca 2011. Mam zamiar zadzwonić do ZEWT na początku lutego aby się dowiedzieć czy został wyłoniony wykonawca i czy została podpisana z nim stosowna umowa. Gdy będę wiedział coś więcej to podzielę się z Wami tymi informacjami. Gdy rozmawiałem kiedyś z projektantem tej instalacji na temat czasu potrzebnego na wykonanie takiej inwestycji powiedział mi, ze potrzeba ok. 3-4 tygodni aby wszystko było gotowe, z tym ze prace w terenie mogą być prowadzone gdy temperatury na zewnątrz będą powyżej 0. Tak wiec realnie roboty mogą się zacząć na przełomie kwietnia/maja. Witam, nie wygląda to nazbyt pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arnik 09.02.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam Wszystkich na forum.Zamierzamy budować dom w okolicach Kampinosu- Stelmachowo.Mamy już pozwolenie na budowę domku Mila wersja A z Horyzontu. Szukamy koparko spycharki w okolicach i nadal szukamy ekipy do stanu surowego z więźbą.Dziękujemy za wszelkie informacje. Nasza rodzinka to Ja i trzech chłopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 09.02.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Witam! Bardzo proszę o kontakt na PW, jeśli ktoś z Was ma do oddania gruz. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolo12 10.02.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Witam! Bardzo proszę o kontakt na PW, jeśli ktoś z Was ma do oddania gruz. Dzięki! w sprawie gruzu można zadzwonić: 668832178 ma też koparkę a tak w ogóle na górze strony ktoś chce oddać gruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alabaster79 15.02.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Drodzy, mam prosbe o polecenie kogos solidnego i sprawdzonego do sprzatania domu 2-4 razy w miesiacu, dom w okolicach Zelazowej Woli z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga55 28.02.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam, poszukuję dobrej i sprawdzonej ekipy do wykończeniadomu / tynki, posadzki, adaptacje poddasza, ocieplenie i elewacje zewnętrzne itp./ bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniPi 28.02.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 UWAGAostrzegam przed korzystaniem z usług glazurniczo-wykończeniowych świadczonych przez: Artur Karabin 501551879 (z Marek lub okolic)gość dostał częściową zaliczkę i następnego dnia zniknął z pieniędzmi.zdecydowanie NIE-polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga55 01.03.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam, poszukuję opinii na temat firmy MEGA MANIEK. Firma mieści się w Masznie gm Teresin. Może ktoś z W.as korzystał z ich usług. Bardzo proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wincze 08.03.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 witam polecam swoje usługi ---http://sylwbud.pl/---a ja z kolei szukam elastycznych fachowców od klimy a dokładniej znających się na systemie chłodzącym ---- wody lodowej--- woda jest doprowadzona-centralka jest zamontowana ,potrzeba zwiększyć wydajność ,lokal uslugowy 170m2, wys.4.80m ,lokalizacja wa-wa,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavelamen 09.03.2011 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 witam szukam kogoś godnego polecenia do położenia blacho-dachówki na dość skomplikowanym dachu.najchętniej z okolic.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek2011 13.03.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Witam, Sprzedam ok. 300 sztuk 2,7 - 3 metrowych stempli oraz 3 m3 desek calówek (część nieużywanych). Wszystko po zeszłorocznej budowie. Okolice Leszna. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korek_kk 14.03.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 witam szukam kogoś godnego polecenia do położenia blacho-dachówki na dość skomplikowanym dachu. najchętniej z okolic. pozdrawiam witam Właśnie u mnie robi ekipa dekarska, są na etapie obróbek, robią powoli ale wydaje mi się że dokładnie i cena całkiem przyzwoita można podjechać i obejrzeć kontakt mogę wysłać na prv. pozdr jestem z okolic Błonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 15.03.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 WitamNie wiecie czy coś się zmieniło w kwestii internetu w okolicy Leszna (Wilkowa Wieś, Powązki itd). Z netusa korzystałem na początku ale nie potrafili sobie poradzić ze zrywaniem połączenia co kilka minut (teraz podobno jest lepiej ? ) . Dwa lata temu założyłem z Mikrolanu (Mikrobit) jakoś chodził, chociaż nie bez problemów i praktycznie nigdy nie osiągał założonej przepustowości ale dzisiaj się z nimi pożegnałem jak przez 5 tygodni nie potrafili mi naprawić netu ( dwie wizyty po 15minut w ciągu miesiąca bez efektu) ale faktury nie zapomnieli wystawić. No i teraz szukam jakiejś alternatywy, może pojawiła się w międzyczasie jakaś konkurencja? Jak nie to chyba będe skazany na jakąś sieć komórkową, może Orange? Jak u Was to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piast 16.03.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Mam do sprzedania drewniany słup do budowlanego przyłącza energetycznego wraz z rozdzielnicą. Słup jest kompletny z bezpiecznikami (16A), różnicówką i uziemieniem. Do słupa zamontowany jest warkocz linii napowietrznej NN o długości ok. 10m. Jeszcze niedawno pracował u mnie na budowie. Stan bardzo dobry. Wystarczy zainstalować licznik, odbiór i jest prąd. Ze względu na gabaryty preferuję odbiór osobisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana_a 16.03.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witaj, ja trochę szukałam i nic nie znalazłam oprócz Netusa. Są jakieś przerwy (najczęściej w niedzielę wieczorem), jednak da się wytrzymać Pozdrawiam Witam Nie wiecie czy coś się zmieniło w kwestii internetu w okolicy Leszna (Wilkowa Wieś, Powązki itd). Z netusa korzystałem na początku ale nie potrafili sobie poradzić ze zrywaniem połączenia co kilka minut (teraz podobno jest lepiej ? ) . Dwa lata temu założyłem z Mikrolanu (Mikrobit) jakoś chodził, chociaż nie bez problemów i praktycznie nigdy nie osiągał założonej przepustowości ale dzisiaj się z nimi pożegnałem jak przez 5 tygodni nie potrafili mi naprawić netu ( dwie wizyty po 15minut w ciągu miesiąca bez efektu) ale faktury nie zapomnieli wystawić. No i teraz szukam jakiejś alternatywy, może pojawiła się w międzyczasie jakaś konkurencja? Jak nie to chyba będe skazany na jakąś sieć komórkową, może Orange? Jak u Was to wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemoch 20.03.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam Nie wiecie czy coś się zmieniło w kwestii internetu w okolicy Leszna (Wilkowa Wieś, Powązki itd). Z netusa korzystałem na początku ale nie potrafili sobie poradzić ze zrywaniem połączenia co kilka minut (teraz podobno jest lepiej ? ) . Dwa lata temu założyłem z Mikrolanu (Mikrobit) jakoś chodził, chociaż nie bez problemów i praktycznie nigdy nie osiągał założonej przepustowości ale dzisiaj się z nimi pożegnałem jak przez 5 tygodni nie potrafili mi naprawić netu(...) Ja mam aktualnie mikrolan, w ciągu ostatnich paru tygodni jakość się poprawiła, ale poprzednio przez wiele miesięcy wieczorami, a zwłaszcza w weekendy, sieci praktycznie nie było. Miałem mieć 2MB, ale nigdy takiej prędkości nie udało mi się osiągną. miol jak udało CI się rozwiązać umowę z mikrolanem ? płaciłeś coś ekstra ? jestem zdecydowany zmienić dostawcę na Netus, mam dużo bliżej do nadajnika a ceny mają niższe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 22.03.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Ja mam aktualnie mikrolan, w ciągu ostatnich paru tygodni jakość się poprawiła, ale poprzednio przez wiele miesięcy wieczorami, a zwłaszcza w weekendy, sieci praktycznie nie było. Miałem mieć 2MB, ale nigdy takiej prędkości nie udało mi się osiągną. miol jak udało CI się rozwiązać umowę z mikrolanem ? płaciłeś coś ekstra ? jestem zdecydowany zmienić dostawcę na Netus, mam dużo bliżej do nadajnika a ceny mają niższe. pozdrawiam W styczniu mineło dwa lata więc już nie byłem związany i mogłem rozwiązać umowę z miesięcznym wypowiedzeniem, co prawda tak się zdenerwowałem, że po prostu zdemontowałem wszystkie ich graty, napisałem rozwiązanie umowy i w ten sam dzień im to zawiozłem. Ale fakturę za marzec jeszcze zapłaciłem, chociaż nie powinienem bo praktycznie przez cały luty już nie miałem neta no ale nie chciało mi sie z nimi użerać a oni twierdzili że obowiązuje mnie miesiecznę wypowiedzenie i nie mogę tak z dnia na dzień . Co do netusa to jak wcześniej pisałem wcześniej mieli problemy ze zrywaniem połączenia a teraz to nie wiem chociaż sąsiadka ostatnio coś na nich narzekała, że też w weekend były problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 22.03.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Już od 3 lat ostrzegam na tym forum przed bardzo nieuczciwą firmą z podkarpacia. Nazwa: REM-BUD Kazimierz Robert Lasik. Wyjątkowo nieuczciwi, prowadzą budowę w ten sposób aby wykonawcę blokować przed zmianą firmy - ciągle coś zostawiają niedokończone. Dodatkowo robią złośliwości, o których wiedzą tylko oni a inwestor dowie się w trakcie zamieszkania bez możliwości udowodnienia krzywdy. Na budowie nie ma tych samych ludzi - ciągle się zmieniają, czasami nie mają szlifierki więc tydzień lub więcej na nią trzeba czekać a budowa stoi- ciągle komuś ktoś umierał. Nie potrafią stawiać kominów a stawiają, więźba dachowa wbrew technice budowlanej, blacha obcinana bez lini prostej a skośnie, spływ brodzika w innym kierunku niż syfon!!! itp NIE POLECAM - JEDNOCZMY SIĘ - ONI NAS ... - A MY IM DZIĘKUJEMY - niech poznają, że pracę należy szanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts