Maco 13.11.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 maco Czy już masz reku zamontowany .Byłem w Wrocławiu.,na wystawie wynalazków Widziałem reku o sprawności ok.90% ,,ŻUBR" .Jest dużo mniejszy od Bartosza . ,.Bedzie kasa to taki sobie zafunduje :D Tak, mam Bartosza zamonotwanego. Ale niewiele mogę powiedzieć na temat skuteczności działania. Chodzi cały czas i jak czyszczę filtry to są brudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 13.11.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 maco A jak z praktycznego punktu ile taniej za ogrzewanie ca. +,-. Masz juz doswiadczenie jak by nie było ,ja tylko teoria pukico .Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 13.11.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 filipek Czy przyłącze też .Mam takiego u mnie zrobili ,mogę polecić z czystym sumieniem ,zawodowcy wiedzą co i jak maja zrobić i na czas.Plany też robią. pan Jarek I Marcin 660959567. koszt usługi jest rózny zależy ile będzie pionów itp.rozgałęzien .Przyjadą to powiedzą .ja zapłaciłem ok 3.jeżeli dobrze pamietam . Dzieki. Na razie przepust (przedłużenie wodociągu w trakcie załatwiania). 3 - na razie to zanosi się na niezły drenaż kieszeni . Pozdr filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 13.11.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 maco A jak z praktycznego punktu ile taniej za ogrzewanie ca. +,-. Masz juz doswiadczenie jak by nie było ,ja tylko teoria pukico .Pozdr. Obawiam się, że nie jestem w stanie nawet ca Pi-razy-oko powiedzieć. Mogę powiedzieć, że za zeszły sezon grzwczy (od września do kwietnia) zapłaciłem 2500zł. Dom 150m2. W domu cały czas utrzymywałem temperaturę około 20C (czasem 21 czasem 19). Nie miałem podłączonego kominka. Na pewno powietrze wdmuchiwane było o wiele cieplejsze niż na zewnątrz. Przez kilka dni badałem to prymitywnym termometrem ale nie zapisywałem wyników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.11.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Filipek ...firma jest za Zegrzem, coś w okolicach mostu na Wolicę ( chyba ) ale zapewniają transport.. Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 14.11.2005 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Filipek ...firma jest za Zegrzem, coś w okolicach mostu na Wolicę ( chyba ) ale zapewniają transport.. Pozdro J Firma z Serocka. Dzwoniłem ceny faktycznie niskie (FS20 8cm 145 brutto/m3) tylko dla mojej ilości transport własny. Pozdr filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 14.11.2005 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 maco To te koszty nie są takie wysokie, przy tym metrażu ,Znaczy, ze masz ciepły domek gratulki .Ciekaw jestem jak to będzie u mnie w praktyce .Teoretycznie ja też powinienem tyle zalacić za ogrzewanie .Czas pokaże . pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 17.11.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 No to my już, a może dopiero, bo trochę ta budowa trwała.. mieszkamy! Dokładnie od wczoraj. Pierwsze wrażenia: - jakby się mieszkało u kogoś, choć to nie czas ani letnich ani zimowych wakacji.., - walka z piecem bo albo za zimno albo za ciepło a jak toto obsługiwać to już zapomniałem, - latania co niemiara, dosołwnie kilometry, nie mówiąc o ciągłym wchodzeniu/schodzeniu parter/poddasze, bo przecież trudno mieć wszystko pod ręką, szczególnie podczas urządzania się.. a wydawało nam się, że za mały dom budujemy, - strach czy nie wyłączą prądu (zamarzniemy) albo czy szambo się nie przepełni (oszczędzamy wodę), - zamiatanie wnoszonego brudu praktycznie non-stop, - bez samochodu w taką pogodę ani rusz - najbliższy sklep ok. 700 m ale też.. - wreszcie brak problemów z parkowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 17.11.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Ckwadrat. Super. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 17.11.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 ckwadrat gratulacje z osiągnięcia celu, Biegniemy za tobą tuż,tuż. Pozdr. Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 17.11.2005 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Gratulacje dla ckwadrat - i witam serdecznie grupę kampinoską. Nieśmiało wyrażam chęć dołączenia do Was tz ja Iwona i mój małż Paweł. Budujemy nieduży domek w Zawadach. Narazie stan surowy otwarty. Jeżeli pozwolicie chętnie skorzystamy z Waszego doświadczenia a jeżeli będziemy mogli w czymś pomóc to chętnie to zrobimy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 18.11.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 C2 ...no to gratulki, bo nie ma to jak WŁASNY DOM ....no i miłej PA - RA - PE - TÓ - WY J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 18.11.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ckwadrat i Opal - gratulacje Wiem juz, jak to jest, bo od niecalych dwoch tygodni tez mieszkam w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 18.11.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Dzięki wszystkim za dobre słowo i życzę Wam jak najszybszego zamieszkania w swoich domach. A Tobie Mbz - oczywiście też gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 19.11.2005 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Witam Bardzo cieszę się wspólnie z mężęm, że na forum znaleźliśmy sąsiadów. Mam do was dużo pytań, zacznę może od prośby o informacje w sprawie okien - gdzie można kupić dobre i niedrogie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 21.11.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Jeśli chodzi o okna drewniane to my do ostatniej chwili wybieraliśmy spośród Natury, Gorana, Stollara (porównywalna, dobra jakość i cena), by w końcu zdecydowac się na Naturę (w salonie fabrycznym na Bartyckiej). Nieco droższy jest Gebauer (też go braliśmy po uwagę ale nawet po dużym upuście i tak wypadał drożej od wspomnianej trójki) i Adpol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 21.11.2005 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witamy w grupie ! Ja mam okna z fiberglassu. To włókno szklane (robi się z tego np żaglówki). W cenie podobne chyba do tego o czym pisał ckwadrat, chociaż drzwi typu patio przesuwane mieli nieporównywalnie taniej. Firma OK-Team. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 22.11.2005 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Z całego serca odradzam jakiekolwiek kontakty z firmą Natura!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.11.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 ...jak poprosiłem u nich o ofertę na drzwi wewnętrzne (12 szt. z nietypowym wykończeniem ) to od 1/2 roku cisza jak makiem zasiał ..... ...no ale ktoś może trafił dobrze J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 23.11.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2005 Faktem jest, że jeden z handlowców delikatnie mówiąc tracił poczucie z rzeczywistością (nie oddzwaniał, pomylił kolory z ich własnej oferty) ale w sumie zrobilil wszystko, co chcieliśmy - uwzględnili grzecznie (choć trwało to parę tygodni) naszą reklamację, wiążącą się z wyrwaniem, przemalowaniem i powtórnym montażem wszystkich parapetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts