Przemek72 06.12.2005 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Ola i Piotr, ckwadrat, Gratuluje i witam! Ja tez sprowadzilem sie na poczatku sierpnia i od tego czasu mam jakos mniej czasu na zagladanie na strony Muratora. Mialem nadzieje, ze w koncu nie bede musial martwic sie zakupami budowlanymi, fachowcami itd. ale niestety to niekonczaca sie opowiesc. W sumie mieszka sie naprawde fajnie czego i Wam zycze. Pozdrawiam,Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 07.12.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Witam,Ckwadrat Ty masz ladne widoki na laki i pola, a my mieszkamy w bardziej "uprzemyslowionej" czesci lesnej:))Oj wprowadzka do domu to jedno, a wykonczenie 12.345 detali to zajmie troche czasu. Ale komfort ze mozna zrobic to w kazdej wolnej chwili to jednak daje bardzo duzo.Przemek zakupy na rzecz domu to,cos mi sie wydaje ze, moga sie nigdy nie skonczyc;) My na razie mieszkamy na dole ze wzgledu na naszego syna (cale 15 miesiecy - od poczatku bral aktywny udzial w budowie), ale wlasnie koncza nam schody i hop na gore. Bedziemy mieli zrobione zasieki na schodach i nasz maly domownik nie bedzie narazony na sturlanie sie samowolne po schodach.Pzdr.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajkad 07.12.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 to moze i ja sie odmelduje mamy dzialke w (nie na) powazkach obok leszna w trakcie odrolnienia ten trakt juz nam sie troche dluzy poki co wystapilismy o warunki zabudowy i czekamy ale ciagle chodzi nam po glowie zaborow a zwlaszcza lesna duzo lepsza komunikacja z wawa no i te 10 km blizej nie wiecie nic o ziemi na sprzedaz w zaborowie? pozdrawiamy ziomali ajka i robert plus basia i zosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 07.12.2005 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 ajkad A ile potrzebujecie ziemi , ile was jest chętnych do budowy? Tak przy Leśnej to nie koniecznie ale w samej wsi to prędzej coś sie znajdzie Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajkad 08.12.2005 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 wlodkuziami starczy nam 1000m2moze byc i we wsibede wdzieczna za namiary a czy wiadomo wam cos o fabryczce czesci samochodowych przy lesnej?tak na 1km, po prawej stronie, od strony kosciola patrzacczy toto bardzo halasuje, dymi, itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 08.12.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Przemek,spytam Ciebie,bo jesteś najbliżej.Czy słyszysz ten obłędny skowyt psa i wiesz może skąd on się rozlega?Wiem,że właśnie gdzieś tam w dole.Próbowałam kiedyś odnaleść,ale bezskutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 14.12.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2005 a czy wiadomo wam cos o fabryczce czesci samochodowych przy lesnej? tak na 1km, po prawej stronie, od strony kosciola patrzac czy toto bardzo halasuje, dymi, itp? Wiem tylko, że robią tam nadkola. Ale jak z uciążliwościa to nie powiem, bo to już za daleko ode mnie. Może zrób wizję lokalną i popytaj najbliższych temu przybytkowi sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 15.12.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Przemek, spytam Ciebie,bo jesteś najbliżej. Czy słyszysz ten obłędny skowyt psa i wiesz może skąd on się rozlega? Wiem,że właśnie gdzieś tam w dole.Próbowałam kiedyś odnaleść,ale bezskutecznie. Opal, Musze sie przyznac, ze nie wiem o co chodzi. Zdarzylo sie, ze otwierajac kominek slyszalem jakiegos psa ale nie wiem skad i nie bylo to zbyt czeste ani dokuczliwe. Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.12.2005 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 ... a może kto to wie, gdzie kto ma przesezonowane drewno kominkowe kominek mnię jutro łodpalajom J oczywista za 1/2 darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 15.12.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 ... a może kto to wie, gdzie kto ma przesezonowane drewno kominkowe Będziesz miał z tym problem, bo o tej porze roku to przywożą już chyba raczej świeżo ścięte, bo sezonowane już wyprzedali. Mi właśnie tydzień temu przywieźli drewno, ale było tak mokre, że prawie się nie pali. Po wrzuceniu do rozgrzanego i palącego się kominka dosłownie ledwie się tliło a gdyby nie dorzucania resztek parkiertu zupełnie by zgasło. Na pierwsze odpalenie możesz kupić kilka siatek w supermarkecie budowalnym lub na stacji benzynowej. Jest dość drogie (ok. 7 zł za siatkę), ale na pewno jest suche - sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.12.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Przemek, spytam Ciebie,bo jesteś najbliżej. Czy słyszysz ten obłędny skowyt psa i wiesz może skąd on się rozlega? Wiem,że właśnie gdzieś tam w dole.Próbowałam kiedyś odnaleść,ale bezskutecznie. Opal, Musze sie przyznac, ze nie wiem o co chodzi. Zdarzylo sie, ze otwierajac kominek slyszalem jakiegos psa ale nie wiem skad i nie bylo to zbyt czeste ani dokuczliwe. Pozdrawiam, Przemek Już wiem co to za pies. Dosłownie obok nas,ludzie mają huskiego,ktory niemiłosiernie wyje. Nie wiem,czy on tak wyje,bo tak mu dobrze,czy z innych powodów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 15.12.2005 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Ckwadrat ...taaaa, np. w Selgrosie można kupić suche, zapakowane w worek ok. 80x40x30 za 20 zeta, mam parę kubików kilkumiesięcznych, ale na sezon to za mało chyba bedę mieszał z brykietami ( ale też nie takie tanie ) ale chętni skorzystam z kontaktów ( sprawdzonych ) na przyszłość. Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz 2005 15.12.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Witam wszystkich Moze na poczatek powiem ze mam chec budowac domek w Wierzbinie okolice Borzęcina jak Wiecie. Mam pytanko czy ktoś z Was ma w okolicy Duze "wole oko"? Jesli tak to czy wogole warto i jak wyglada wiezba w takim oczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 16.12.2005 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mariusz 2005 Witamy w grupie Kampinoskiej Wole oczko wygląda ślicznie i jest super .Jak dowiedziałem się o kosztach odpuściłem. i mam dwuspadowy bez bajerów (nie cieknie) .Domek z wolim okiem chyba jest Wiktorów Rybno Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 16.12.2005 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Mariusz, wole oko ma mój sąsiad-to znaczy na dachu oczywiście z karpiówki ale niedaleko nas jest też t wole oko-jedyne jakie widziałam dotychczas poprawnie zrobione ze zwykłej dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 17.12.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2005 A co to wole oko? Drewno... mam namiar ale teraz tylko mokre... pamiętajcie wiosną o nastepnej zimie. Kupiłem, pocialem i porabałem, teraz lezy w nowej pieknej wiacie i jest ok. Facet z transportem i rozładowaniem brał 120/m zawoził mojemu kuzynowi na pragę za 100 pln. U nas w okolicy transport w cenie. PozdroMarcin R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 18.12.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Witam Wole oczko jest ładne przynajmniej mi podoba się, ale z tego co słyszałam na tym się kończy. Trudne do wykonania, drogie i w dodatku mało światła wpada. No ale jakby człowiek patrzył tylko na funkcjonalność tego co go otacza, to do czego byłoby nam potrzebne poczucie estetyzmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 22.12.2005 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Hej. Witam wszystkich. Co jest z Wami? Zbyt często tu nie zaglądacie. Czekam na wasz odzew. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.12.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Hej, chopinetka. Przed Świętami jakoś kruca bomba mało casu na zaglądanie w te nasze leśne ostępy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 22.12.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 chopinetka Idą święta każdy ma wiecej zajęć Jak na budowie wszystko OK. to sie zaglada na stronki forum .Własnie mi skwasili lakier na podłodze i zrobili dziurę w pionie z wodą . .A tak to wszystko OK. Wesołych swiąt i zdrowia życzę wszystkim Skrzatom z Kampinosu i okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts