ckwadrat 11.05.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Mnie wyszło ze agregat Hondy ok 6-7kw kosztowałby ok 4000 - 5000 PLN i paliwo ok 2000PLN miesiecznie, ale nie wiem czy nie przesadzam . Jakie jest twoje doswiadczenie ile paliwa miesiecznie ? Pozdrawiam Ja swego czasu kupiłem agregat 1-fazowy, niecałe 2 KW (do betoniarki więcej nie potrzeba) za niecałe 2 tys. zł. A paliwo - ok. 3-4 l dziennie, co przy budowie całego stanu surowego przez góra 50 dni ciągłej pracy daje nie więcej jak 800 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 14.05.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Witam, Straszna u nas cisza - chyba wszyscy siedzą na budowie. DMK Niezła ta Twoja chata, całkiem niezła Zobaczyłam sobie i biore... do miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 15.05.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 do tych co sa na biezaco z betonem gdzie teraz kupujecie beton z gruchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 15.05.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Słuchajcie, w Zaborowie 27 Maja w Sobotę n aterenie szkoły odbędzie się Majówka Zaborowska. Jedyna chyba tego kalibru lokalna impreza integrująca w Zaborowie. Serdecznie w imieniu organizatorów i jako mieszkaniec tej okolicy zapraszam wszytskich conajmniej do uczestnictwa a jeśli ktokolwiek ma chęci to do organizacji i/lub sponsoringu również (informacje na priv dla zainteresowanych) ! Spotkajmy się tam - może da się na przykład zorganizować jakiś stolik i pod hasłem Muratora (czy Forum Muratora) opowiedzieć sobie na przykład jak wypadło ogrzewanie naszych domów ostatniej zimy... No to do zobaczyska ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łazorek 16.05.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam, Czy ktoś zagłębiał się w interaktywną mapę Ewidencji Gruntów i Budynków Powiatu Warszawskiego Zachodniego dostępną pod adresem http://www.podgik.pwz.pl/geosystem/iGeoMap/Bronisze.html Można tam znaleźć po numerze działkę i zapoznać się z planowanymi podziałami i układem dróg . Czy ktoś coś jeszcze ciekawego wyszperał z tego systemu . Łazorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 18.05.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Słuchajcie, w Zaborowie 27 Maja w Sobotę n aterenie szkoły odbędzie się Majówka Zaborowska. Jedyna chyba tego kalibru lokalna impreza integrująca w Zaborowie. Serdecznie w imieniu organizatorów i jako mieszkaniec tej okolicy zapraszam wszytskich conajmniej do uczestnictwa a jeśli ktokolwiek ma chęci to do organizacji i/lub sponsoringu również (informacje na priv dla zainteresowanych) ! Spotkajmy się tam - może da się na przykład zorganizować jakiś stolik i pod hasłem Muratora (czy Forum Muratora) opowiedzieć sobie na przykład jak wypadło ogrzewanie naszych domów ostatniej zimy... No to do zobaczyska ! Maco W jakich godzinach jest ta majówka. Może zdradzisz tajemnicę jakie "atrakcje" są przewidziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 18.05.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Witam, Czy ktoś zagłębiał się w interaktywną mapę Ewidencji Gruntów i Budynków Powiatu Warszawskiego Zachodniego dostępną pod adresem http://www.podgik.pwz.pl/geosystem/iGeoMap/Bronisze.html Można tam znaleźć po numerze działkę i zapoznać się z planowanymi podziałami i układem dróg . Czy ktoś coś jeszcze ciekawego wyszperał z tego systemu . Łazorek Łazorek, bardzo dobra ta strona. Co prawda system trochę surowy ale w sumie wielu pewnie zaoszczędzi wizyt w Broniszach lub gminie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 18.05.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Maco W jakich godzinach jest ta majówka. Może zdradzisz tajemnicę jakie "atrakcje" są przewidziane magnolcia, Majówka będzie w godzinach 11:00 17:00. Atrakcje są głównie skoncentrowane na dzieci i co bardzo ważne darmowe dla nich !!! Będą dmuchane zamki i zjeżdżalnie, bugee-trampolina, kilka konkursów i loteria fantowa, atrakcyjne występy kilku grup tematycznych (nie mogę zdradzić więcej bo musi być element niespodzianki i zaskoczenia), conajmniej ze dwa koncerty, występy dzieci ze szkoły,... Przyjdź z całą rodzinką koniecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 19.05.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 To i ja powróce na łonoforum... Coprawda jeszcze w Warszawie mieszkamy ale projekt już zamówiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 19.05.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ja też się podpinam do zaproszenia na Majówkę. Organizatorzy bardzo się starają, program jest bardzo bogaty, potwierdzam, co mówi mój sąsiad zza miedzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łazorek 20.05.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Witam, Czy ktoś zagłębiał się w interaktywną mapę Ewidencji Gruntów i Budynków Powiatu Warszawskiego Zachodniego dostępną pod adresem http://www.podgik.pwz.pl/geosystem/iGeoMap/Bronisze.html Można tam znaleźć po numerze działkę i zapoznać się z planowanymi podziałami i układem dróg . Czy ktoś coś jeszcze ciekawego wyszperał z tego systemu . Łazorek Łazorek, bardzo dobra ta strona. Co prawda system trochę surowy ale w sumie wielu pewnie zaoszczędzi wizyt w Broniszach lub gminie ! Witam, Dla zainteresowanych znalazłem ciekawą funkcję w iGeoMap. Po zaznaczeniu w lewym okienku funkcji Ortofoto1000 i po przejściu do centralnego okienka (na wybrany obszar) i kliknięciu prawym klawiszem myszy funkcji wczytaj ortofotomapę ukazuję się zdjęcie lotnicze wybranego obszaru. Łazorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepil 20.05.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Witam serdecznie wszystkich „formumowiczów” Grupy kampinoskiej. Niniejszym postem chciałbym dołączyć do Waszego grona. Drogą kupna w ostatnim dniu marca nabyliśmy działkę w Wyględach. Mam już nawet pierwszy dokument – czyli wypis z planu. Czas na następne działania i związaną z tym prośbę. Poszukuję namiaru na geodetę z naszego terenu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 21.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Witam serdecznie wszystkich „formumowiczów” Grupy kampinoskiej. Niniejszym postem chciałbym dołączyć do Waszego grona. Drogą kupna w ostatnim dniu marca nabyliśmy działkę w Wyględach. Mam już nawet pierwszy dokument – czyli wypis z planu. Czas na następne działania i związaną z tym prośbę. Poszukuję namiaru na geodetę z naszego terenu. Pozdrawiam Witaj Gratulacje ! Wyględy to bardzo dobry wybór Wypis z Planu ? To cos nowego. Ja w ubiegłym roku czekałem 5 m-cy na decyzje o warunkach zabudowy. Czyzby gmina uchwaliła nowy plan? . Niemozliwe, ta gmina nie działa tak szybko. Szczerze mówiąc jak dla mnie to ona wogóle nie działa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 21.05.2006 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Witam serdecznie wszystkich „formumowiczów” Grupy kampinoskiej. Niniejszym postem chciałbym dołączyć do Waszego grona. Drogą kupna w ostatnim dniu marca nabyliśmy działkę w Wyględach. Mam już nawet pierwszy dokument – czyli wypis z planu. Czas na następne działania i związaną z tym prośbę. Poszukuję namiaru na geodetę z naszego terenu. Pozdrawiam Witaj Gratulacje ! Wyględy to bardzo dobry wybór Wypis z Planu ? To cos nowego. Ja w ubiegłym roku czekałem 5 m-cy na decyzje o warunkach zabudowy. Czyzby gmina uchwaliła nowy plan? . Niemozliwe, ta gmina nie działa tak szybko. Szczerze mówiąc jak dla mnie to ona wogóle nie działa. Pozdrawiam Witam panów, W Lesznie czekałam na wypis z planu zagospodarowania przestrzennego tylko 2 dni. Natomiast na decyzję o przyłączeniu mojej przywatnej drogi do drogi gminnej 2 tygodnie. Różnie to w gminie bywa z tymi terminami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Piotr 22.05.2006 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam,Moze ustalic jakis znak rozpoznawczy na Majowke w Zaborowie? Moze niech forumowicze maja ze soba kawalek dachowki, albo taczke...albo cos innego co jest nam budowlanie bliskie? Pzdr.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 22.05.2006 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Albo Murator przy sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 22.05.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A jest może ktoś kto buduje/wybudował się w rejonie Sowiej Woli/Folwarcznej, Wrzosówki itp. ? Świerszczów już znam - przez płot ich mam (i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 22.05.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam, Moze ustalic jakis znak rozpoznawczy na Majowke w Zaborowie? Po fantach mnie poznacie. Będę prowadził loterię fantową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepil 22.05.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam Chyba zapeszyłem sprawę naszego Urzędu Gminnego w Lesznie . Byłem dzisiaj złożyć podanie o interpretacje jednego z punktów w planie zagospodarowania dotyczącego minimalnej powierzchni działki, a przy okazji za sugestią Magnolci złożyć za kolejne 5 zł wniosek o przyłączenie do drogi gminnej . W pokoju gdzie pobiera się formularze urzęduje także pani z ochrony środowiska. Mając na uwadze potknięcie z powierzchnią działki w odniesieniu do planu zagospodarowania zadałem chyba o jedno pytanie za dużo. To, że nie może być przydomowej oczyszczalni ścieków w otulinie Parku Kampinoskiego a wyłącznie szczelne szambo jest dla mnie jasne. Porosiłem natomiast o wykładnie pojęcia ekologiczne ogrzewanie, a dokładnie zakazu używania „pieców opalanych paliwem stałym”. Nie mając jeszcze wybranego sposobu jakim będę ogrzewał domek, a jedynie jako takie pojęcie o systemach grzewczych, drążę u pani temat kolejnym pytaniem. Co w takim razie z ekogroszkiem czy pelletem? I tu zaskoczenie . Pani kazała mi napisać do starostwa do tamtejszej ochrony środowiska o wydanie zgody na takie grzanie. Do tego muszę dołączyć kilka dokumentów jak chociażby przewidywaną emisję spalin wraz z ich charakterem. W tym momencie pomyślałem o kominku. Przecież on też jest na paliwo stałe. Marzy mi się ten kominek od dawna, więc kolejnego pytania nie zadałem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 22.05.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Witam, Moze ustalic jakis znak rozpoznawczy na Majowke w Zaborowie? Po fantach mnie poznacie. Będę prowadził loterię fantową. ckwadrat - gratulacje Napewno będzie świetna zabawa. Szkoda, że nie bedziemy mogli do Was dołączyć Byłam przekonana, że kolejny etap maratonu tez bedzie w niedzielę a tu niespodzianka maraton odbywa sie w Piasecznie w sobotę... http://www.mazoviamtb.pl/index.php?news=44&jak=0 miłego świętowania z niecierpliwością czekam na Wasze relacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts