Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

Mnie wyszło ze agregat Hondy ok 6-7kw kosztowałby ok 4000 - 5000 PLN i paliwo ok 2000PLN miesiecznie, ale nie wiem czy nie przesadzam . Jakie jest twoje doswiadczenie ile paliwa miesiecznie ?

Pozdrawiam

Ja swego czasu kupiłem agregat 1-fazowy, niecałe 2 KW (do betoniarki więcej nie potrzeba) za niecałe 2 tys. zł. A paliwo - ok. 3-4 l dziennie, co przy budowie całego stanu surowego przez góra 50 dni ciągłej pracy daje nie więcej jak 800 zł.

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie, w Zaborowie 27 Maja w Sobotę n aterenie szkoły odbędzie się Majówka Zaborowska. Jedyna chyba tego kalibru lokalna impreza integrująca w Zaborowie.

Serdecznie w imieniu organizatorów i jako mieszkaniec tej okolicy zapraszam wszytskich conajmniej do uczestnictwa a jeśli ktokolwiek ma chęci to do organizacji i/lub sponsoringu również (informacje na priv dla zainteresowanych) !

Spotkajmy się tam - może da się na przykład zorganizować jakiś stolik i pod hasłem Muratora (czy Forum Muratora) opowiedzieć sobie na przykład jak wypadło ogrzewanie naszych domów ostatniej zimy...

No to do zobaczyska ! :)

Witam,

Czy ktoś zagłębiał się w interaktywną mapę Ewidencji Gruntów i Budynków Powiatu Warszawskiego Zachodniego dostępną pod adresem http://www.podgik.pwz.pl/geosystem/iGeoMap/Bronisze.html

Można tam znaleźć po numerze działkę i zapoznać się z planowanymi podziałami i układem dróg .

Czy ktoś coś jeszcze ciekawego wyszperał z tego systemu

:roll: .

Łazorek

Słuchajcie, w Zaborowie 27 Maja w Sobotę n aterenie szkoły odbędzie się Majówka Zaborowska. Jedyna chyba tego kalibru lokalna impreza integrująca w Zaborowie.

Serdecznie w imieniu organizatorów i jako mieszkaniec tej okolicy zapraszam wszytskich conajmniej do uczestnictwa a jeśli ktokolwiek ma chęci to do organizacji i/lub sponsoringu również (informacje na priv dla zainteresowanych) !

Spotkajmy się tam - może da się na przykład zorganizować jakiś stolik i pod hasłem Muratora (czy Forum Muratora) opowiedzieć sobie na przykład jak wypadło ogrzewanie naszych domów ostatniej zimy...

No to do zobaczyska ! :)

Maco

W jakich godzinach jest ta majówka.

Może zdradzisz tajemnicę jakie "atrakcje" są przewidziane :D

Witam,

Czy ktoś zagłębiał się w interaktywną mapę Ewidencji Gruntów i Budynków Powiatu Warszawskiego Zachodniego dostępną pod adresem http://www.podgik.pwz.pl/geosystem/iGeoMap/Bronisze.html

Można tam znaleźć po numerze działkę i zapoznać się z planowanymi podziałami i układem dróg .

Łazorek

Łazorek, bardzo dobra ta strona. Co prawda system trochę surowy ale w sumie wielu pewnie zaoszczędzi wizyt w Broniszach lub gminie !

Maco

W jakich godzinach jest ta majówka.

Może zdradzisz tajemnicę jakie "atrakcje" są przewidziane :D

magnolcia,

Majówka będzie w godzinach 11:00 17:00.

Atrakcje są głównie skoncentrowane na dzieci i co bardzo ważne darmowe dla nich !!!

Będą dmuchane zamki i zjeżdżalnie, bugee-trampolina, kilka konkursów i loteria fantowa, atrakcyjne występy kilku grup tematycznych (nie mogę zdradzić więcej bo musi być element niespodzianki i zaskoczenia), conajmniej ze dwa koncerty, występy dzieci ze szkoły,...

Przyjdź z całą rodzinką koniecznie !

Witam,

Łazorek

Łazorek, bardzo dobra ta strona. Co prawda system trochę surowy ale w sumie wielu pewnie zaoszczędzi wizyt w Broniszach lub gminie !

Witam,

Dla zainteresowanych znalazłem ciekawą funkcję w iGeoMap. Po zaznaczeniu w lewym okienku funkcji Ortofoto1000 i po przejściu do centralnego okienka (na wybrany obszar) i kliknięciu prawym klawiszem myszy funkcji wczytaj ortofotomapę ukazuję się zdjęcie lotnicze wybranego obszaru.

Łazorek

Witam serdecznie :lol: wszystkich „formumowiczów” Grupy kampinoskiej. Niniejszym postem chciałbym dołączyć do Waszego grona.

Drogą kupna w ostatnim dniu marca nabyliśmy działkę w Wyględach. Mam już nawet pierwszy dokument – czyli wypis z planu. Czas na następne działania i związaną z tym prośbę. Poszukuję namiaru na geodetę z naszego terenu.

Pozdrawiam

Witam serdecznie :lol: wszystkich „formumowiczów” Grupy kampinoskiej. Niniejszym postem chciałbym dołączyć do Waszego grona.

Drogą kupna w ostatnim dniu marca nabyliśmy działkę w Wyględach. Mam już nawet pierwszy dokument – czyli wypis z planu. Czas na następne działania i związaną z tym prośbę. Poszukuję namiaru na geodetę z naszego terenu.

Pozdrawiam

Witaj

Gratulacje ! Wyględy to bardzo dobry wybór :D

Wypis z Planu ? To cos nowego. Ja w ubiegłym roku czekałem 5 m-cy na decyzje o warunkach zabudowy. Czyzby gmina uchwaliła nowy plan? . Niemozliwe, ta gmina nie działa tak szybko. Szczerze mówiąc jak dla mnie to ona wogóle nie działa.

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Witaj

Gratulacje ! Wyględy to bardzo dobry wybór :D

Wypis z Planu ? To cos nowego. Ja w ubiegłym roku czekałem 5 m-cy na decyzje o warunkach zabudowy. Czyzby gmina uchwaliła nowy plan? . Niemozliwe, ta gmina nie działa tak szybko. Szczerze mówiąc jak dla mnie to ona wogóle nie działa.

Pozdrawiam

Witam panów,

W Lesznie czekałam na wypis z planu zagospodarowania przestrzennego tylko 2 dni.

Natomiast na decyzję o przyłączeniu mojej przywatnej drogi do drogi gminnej 2 tygodnie.

Różnie to w gminie bywa z tymi terminami....

Witam :D

Chyba zapeszyłem sprawę naszego Urzędu Gminnego w Lesznie :-? . Byłem dzisiaj złożyć podanie o interpretacje jednego z punktów w planie zagospodarowania dotyczącego minimalnej powierzchni działki, a przy okazji za sugestią Magnolci złożyć za kolejne 5 zł wniosek o przyłączenie do drogi gminnej :-? . W pokoju gdzie pobiera się formularze urzęduje także pani z ochrony środowiska. Mając na uwadze potknięcie z powierzchnią działki w odniesieniu do planu zagospodarowania zadałem chyba o jedno pytanie za dużo. To, że nie może być przydomowej oczyszczalni ścieków w otulinie Parku Kampinoskiego a wyłącznie szczelne szambo jest dla mnie jasne. Porosiłem natomiast o wykładnie pojęcia ekologiczne ogrzewanie, a dokładnie zakazu używania „pieców opalanych paliwem stałym”. Nie mając jeszcze wybranego sposobu jakim będę ogrzewał domek, a jedynie jako takie pojęcie o systemach grzewczych, drążę u pani temat kolejnym pytaniem. Co w takim razie z ekogroszkiem czy pelletem? I tu zaskoczenie :o . Pani kazała mi napisać do starostwa do tamtejszej ochrony środowiska o wydanie zgody na takie grzanie. Do tego muszę dołączyć kilka dokumentów jak chociażby przewidywaną emisję spalin wraz z ich charakterem. W tym momencie pomyślałem o kominku. Przecież on też jest na paliwo stałe. Marzy mi się ten kominek od dawna, więc kolejnego pytania nie zadałem :cry: .

Pozdrawiam

Witam,

Moze ustalic jakis znak rozpoznawczy na Majowke w Zaborowie?

Po fantach :wink: mnie poznacie. Będę prowadził loterię fantową.

ckwadrat - gratulacje :lol:

Napewno będzie świetna zabawa.

Szkoda, że nie bedziemy mogli do Was dołączyć :cry:

Byłam przekonana, że kolejny etap maratonu tez bedzie w niedzielę a tu niespodzianka maraton odbywa sie w Piasecznie w sobotę...

http://www.mazoviamtb.pl/index.php?news=44&jak=0

miłego świętowania

z niecierpliwością czekam na Wasze relacje...