chopinetka 07.06.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Witam Ja dorzuce jeszcze Zabieniec bo tam własnie kupuję roslinki, ale muszę poszukać czegos bliżej, może okolice Sochaczewa?http://www.krzewyozdobne.pl/nowa/p/main.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 12.06.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2006 Witam Jakaś cisza w naszej grupie, wszyscy sadzą drzewka? Podnoszę do góry bo 2 strona nam grozi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanyś1719500641 13.06.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 To prawda! Wiosna buchnęła nam letnio i należy w końcu zająć się ogrodem... Chociaż dla prawdziwych fachowców to chyba i tak za późno... A propos! Niebudowlane pytanie: Jak walczyć z ostami?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 14.06.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 To prawda! Wiosna buchnęła nam letnio i należy w końcu zająć się ogrodem... Chociaż dla prawdziwych fachowców to chyba i tak za późno... A propos! Niebudowlane pytanie: Jak walczyć z ostami?????????????? Witaj, o osty radzę zapytać w wątku "Pamiętajcie o ogrodach" Tam są super specjaliści. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanyś1719500641 14.06.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2006 Dziękuję, do ogrodów się zgłoszę! A co do budowy - czy ktoś ma dobry(czytaj I NIEDROGI) pomysł na utwardzenie wjazdu. O kostce i kamieniu wiem, ale ludzie mają czasami świetne niekonwencjonalne pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 18.06.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 A co do budowy - czy ktoś ma dobry(czytaj I NIEDROGI) pomysł na utwardzenie wjazdu. O kostce i kamieniu wiem, ale ludzie mają czasami świetne niekonwencjonalne pomysły. Widziałam podjazd ze starych drewnianych podkładów kolejowych. Teraz drewniane wymieniaja na betonowe i można je zdobyć w większych ilościach..... Grzegorz Saczek mam zamówione nasionka na allegro 1 zł za 30 szt A Twoje juz zasiane musze sie przespacerować po znajomych podobno "kradzione" thuje najlepiej posadzić koniec czerwca - lipiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 19.06.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Ja czerpię wiedzę teoretyczną jak narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marka 20.06.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Witam! Mieszkam w domu w gminie Leszno. Dzisiaj o mały włos a dałabym się naciągnąć kominiarzom-naciągaczom na stówę! A było to tak: Pod bramę zajechał zielony samochodzik, z kierowcą jakimś szczylowatym gostkiem oraz gościem przebranym za kominiarza. Facet miał jakąś plakietkę z pieczątką, która wszystko na tej plakietce zasłaniała. Facet twierdził, że przyjechał sprawdzić mi komin, zgodnie z jakimiś tam przepisami Ministra MSWiA, ble.., ble..., ble... Ja wcześniej mieszkałam w bloku i wiem, że tam kominiarze coś sprawdzali, ale z wcześniejszym powiadominiem... Tak więc pytam go: "ale kto z jakiego ramienia pan występuje, kto panu ten przyjazd do mnie zlecił, bo chyba nie Minister?", na to on coś tam pobełkotał, coś tam zawile tłumacząc. Więc zapytałam jeszcze, czy to jest odpłatne - odpowiedział, że tak, że to kosztuje 98 zł! Oczy mi wyszły na wierzch, więc dopytuję się zza bramy, czy to się płaci gotówką czy można przelewem. Na to gość odpowiada, że gotówką, że on mi kwitek wypisze, bo przelewem to tylko duże firmy płacą. To już mi się wydało mocno podejrzane, więc rzuciłam coś, żeby przyjechał później, jak będzie mąż, bo ja sobie sama nie poradzę z psem, żeby go przywiązać (mój pies się mnie doskonale słucha, ale musiałam coś wymyśleć, żeby dać sobie czas na zadzwonienie gdzieś i sprawdzenie gości), na co gość mocno się zdenerwował, i na odchodnym wygłosił do swojego kolegi tekst: "dobra, jedziemy, bo mi się już k....a nie chce gębą ruszać!" Krew mnie zalała! Za chwilę przyjechał do mnie listonosz, więc skorzystałam z okazji i pytam go, czy coś wie o tych "kominiarzach" - i to listonosz mnie oświecił, że to owszem, kominiarze, ale takie sprawdzanie kominów jest NIEOBOWIĄZKOWE (jak chcę, to mogę im to zlecić, ale nie muszę, bo to tylko moja sprawa, czy mam czynny swój własny komin!) Wniosek: panowie jeżdżą po domach bezczelnie naciągając ludzi na niezłą kasę! Ostrzegam Was - nie dajcie się nabrać! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanyś1719500641 20.06.2006 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 A podobno kominiarze szczęście przynoszą... Dziękuję za informacje o podkładach kolejowych. Póki co, czekam na biurokratyczne rozwiązania na temat pozwoleń na budowę i tak dalej. Akcja z przyczepą - wstrzymana... Boję się czy w ogóle zdążymy z budową w tym roku. A tak w tej Sowiej miło... Zresztą na tym formu też jakoś sympatycznie, choć niezbyt często się udzielam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 20.06.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Przynosza szczescie tylko wtedy gdy kazesz oddac sobie guzik po dobroci lub pod przymusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanyś1719500641 20.06.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Guzik z pętelką na końcu której wisi mieszek pełen złota!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 21.06.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 A podobno kominiarze szczęście przynoszą... Dziękuję za informacje o podkładach kolejowych. Póki co, czekam na biurokratyczne rozwiązania na temat pozwoleń na budowę i tak dalej. Akcja z przyczepą - wstrzymana... Boję się czy w ogóle zdążymy z budową w tym roku. A tak w tej Sowiej miło... Zresztą na tym formu też jakoś sympatycznie, choć niezbyt często się udzielam:) O podkładach kolejowych lepiej zapomnieć. Są podobno nasączone wyjątkowym paskudztwem w celu konserwcji. Widać to zresztą gołym okiem, a jak ktoś przechodził kiedyś przez tory kolejowe w upalny dzień to mógł też poczuć ten "zapaszek" Srodek ten jest bardzo szkodliwy dla ludzi i nawet jeśli masz te podkłady na zewnątrz domu to jednak niefajnie... A'propos Sowiej Woli, tak to prawda że ładnie. Ale też nie wiem czy w tym roku coś zacznę Może chociaż płot? Pozdrawiam Sowiowolczan (czy dobrze ) tych aktualnych i przyszłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opall 22.06.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Szukam namiarów na niedrogą kostkę brukową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abromba 22.06.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Ja się wtrącę znów po sąsiedzku... poszukuję namiarów na speca od balustrad drewnianych - najchętniej takich jak ma Zielona (zdjęcia są przy temacie o jej ogrodzie w "Pamiętajcie o ogrodach"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 25.06.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Polecono mi kierownika budowy z Zaborowa, Pan Janusz Krzyżak. Ponoć jest OK i prowadzi wiele budów w okolicach kampinosu. Moze ktoś miał do czynienia z nim i może potwierdzić te opinie. ps. aha, polecono mi człowieka z nieaktualnym telefonem. Ponoć bez problemu go w Zaborowie znajdę ale jak by co proszę o tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solberg 25.06.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam,Właśnie niedawno zacząłęm budować się w Borzęcinie Małym.Nie ustrzegłem się niestety kilku błędów ale podobno co nie zabije to wzmocni.Mam jednak pytanie : gdzie można znaleźć sprawconą brygade do tynkowania - tynk gipsowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 25.06.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam, Jak wszystko dobrze pójdzie to we wrześniu zaczniemy budowę możecie polecić jakieś ekipy do postawienia domku w stan surowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 03.07.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 No to pora pomyśleć o urlopie............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanyś1719500641 03.07.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 no to niech myśli przerodzą się w czyny!!!! miłego wypoczynku! dla tych, którym dany będzie a jak budowa?... hm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 07.07.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Jak długo jeszcze będzie tak gorąco??? Woda w jeziorze ma 25 stopni!!!! i minęło własnie 56 dni oczekiwania na pozwolenie na budowe.... jeszcze tylko 9 dni............. i .................. ide sie kąpać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts