micha1719500358 07.07.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 minęło własnie 56 dni oczekiwania na pozwolenie na budowe.... to standard, że się tyle czeka ?? miałem nadzieję, że wyrabiają się w 30 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanyś1719500641 08.07.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Jak długo jeszcze będzie tak gorąco??? Woda w jeziorze ma 25 stopni!!!! i minęło własnie 56 dni oczekiwania na pozwolenie na budowe.... jeszcze tylko 9 dni............. i .................. ide sie kąpać O rany! A gdzie to jezioro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Szukamy i szukamy i trafiamy na gąszcze i trawy, a do jeziora dostępu nie ma! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 09.07.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 W naszych sowich okolicach to raczej stawy niż jeziora. A w stawach to cieeeepła woda bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hanyś1719500641 09.07.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 W naszych sowich okolicach to raczej stawy niż jeziora. A w stawach to cieeeepła woda bywa. byleby się kąpać można było:) podjechaliśmy do Kazunia... zresztą od przyszłego tygodnia chcemy się zainstalować w Sówce naszej w przyczepie. Będzie trochę czasu na szukanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 11.07.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2006 minęło własnie 56 dni oczekiwania na pozwolenie na budowe.... to standard, że się tyle czeka ?? miałem nadzieję, że wyrabiają się w 30 dni... Mam dla Ciebie smutną wiadomość Tu gdzie obecnie mieszkam na pozwolenie czeka się ok 2 tygodnie... Niestety w naszym starostwie trzeba odczekać od 50 do ????? - dziś mija 60 dzień i nic... Pani nie dzwoni a mnie już nie zależy czy to będzie w tym czy w przyszłym tygodniu, bo juz nie chcę się denerwować i przy każdym telefonie wysłuchiwać, że "ONI" mają 65 dni na rozpatrzenie i tak jest co tydzień.... wiec mam tego juz dość. Ostatnio pani nie mogła znaleźć moich dokumentów, a ta która się nimi podobno zajmowała musiała wcześniej wyjść z pracy....... Ten urząd to jakiś koszmar......... Lepiej z góry się nastaw, że tyle to będzie trwało, bo lepiej być pozytywnie zaskoczonym niż denerwować się tak jak ja. Moja przyszła ekipa budowlana w tym czasie postawiła kolejny dom.... Szkoda gadać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 12.07.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Witam, ja po sąsiedzku z prośbą o namiary na glazurnika. Może macie do polecenia dobrych kafelkarzy? [Moi kolejni glazurnicy powyjeżdżali z kraju (jeden zrobił kotłownię i pojechał do Niemiec; drugi zrobił taras i pojechał do Włoch... ).] Dziękuję. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elwirs 12.07.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 jestem nówka sztuka na forum chociaż koło Kampinosu (Koczargi) mieszkam od paru lat.....ale jak to się mówi lepiej póno niż wcale nim sam zadam pytanie to podam kilka warytch polecenia namiarów w odpowiedzi na Wasze zapytania super glazurnik godny polecenia to Tomek tel +604 95 28 15 -robił mi cały dom (glazury i wykończenia cian) facet od alarmów, który nie jest zwišzany z żadnš firmš monitorujšcš nasze okolice (to najlepsze rowišzanie - taniej i bezpieczniej) to Artur 609 321 987 a ja szukam kogo kto może mi położyć 3 dachówki, które ostatnio odfrunęły z mojego dachu - może robicie włanie dach i mógłbym jednego człowieka po fajrancie wypożyczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 13.07.2006 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 jestem nówka sztuka na forum chociaż koło Kampinosu (Koczargi) mieszkam od paru lat.....ale jak to się mówi lepiej póno niż wcale Witaj , witaj cenne namiary zawsze mile widziane Niestety jestem na etapie fundamentow wiec fachowca od dachu brak, ale moze w miejscach po drodze z Wawy jak dach lux (chyba ul. Warszawska 86) pomoga? ja podpisalem z nimi umowe pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 13.07.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Jesli ktos chciałby wiedziec jak postepuja nasze prace to zapraszam na strone http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=53690&highlight=nastka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 15.07.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Elwirs, dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 17.07.2006 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam z sąsiedniego forum budujących VIRGO. Właśnie postawiliśmy domek w Ołtarzewie i mamy do sprzedania stemple budowlane okolo 120-130 szt. długości 2,8 - 3,0 m i 35-40 szt długosci 3,8 - 4 m. Jakby ktoś był zainteresowany proszę o wiadomość na maila. M & B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 18.07.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 Witam, Po 66 dniach ..... Prace budowlane czas rozpocząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaba 21.07.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Witam wszystkich budowniczych! Właśnie jestem na etapie szukania działki i mam nadzieję, że już wkrótce stanę się pełnoprawnym użytkownikiem tej grupy Tym bardziej, że moja wiedza na temat budowania domu jest jak na razie zerowa i z pewnością będę potrzebować rad doświadczonych już osób. Co do szukania działki - mam już nawet jedną na oku w Wyględach, ale cały czas pojawiają się wątpliwości. Działka oczywiście nie jest uzbrojona, przerażają mnie koszty podciągnięcia mediów, które kiedyś trzeba będzie ponieść. Do tego widok na halę, o której już na tym forum była mowa. Dlatego mam prośbę do wszystkich, którzy budują się/wybudowali w tej okolicy o kilka informacji: - czy jest w Wyględowie wodociąg, czy koniecznie trzeba kopać studnię? Jeżeli jest wodociąg, to gdzie najlepiej dowiedzieć się, jak daleko od działki i jaki bedzie koszt podłączenia się? - czy są jakieś szanse na kanalizację? - jak to będzie w końcu z tym gazem - będzie czy nie będzie? (z tego co czytałam w starych postach, sprawa ciągnie się od dłuższego czasu) - czy są jakieś konkretne ograniczenia gminy dot. projektu domu (szczególnie chodzi mi o ilość kondygnacji - marzy mi się dom piętrowy + poddasze, a wiem że niektóre gminy pozwalają tylko na domy dwukondygnacyjne z użytkowym poddaszem) - oczywiście wystąpię o warunki zabudowy, ale może ktoś z Was już to wie... - no i oczywiście w jakich cenach są działki w tej okolicy (usiłowałam popatrzec na oferty biur nieruchomości, ale ofert z Wyględowa praktycznie nie ma) Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 21.07.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 asiaba, Wyglada na to, ze myslisz o zainstalowaniu sie bardzo blisko mnie bo skoro widzisz hale to domyslam sie, ze myslisz o dzialce przy ulicy Kwiatowej (tej dochodzacej do Stolecznej tuz za przystankiem) bo tam chyba jest cos do sprzedania. Zadalas wiele pytan i trudno o wszystkim napisac ale w skrocie moge powiedziec, ze:- w Wygledach jest wodociag i nawet czesc dzialek jest juz podlaczona (np. Stoleczna, Lesna). Czasem mowi sie o nowych ulicach ale nie wiem czy ktos cos moze zagwarantowac wiec studnia wydaje sie byc jak na razie obowiazkowa.- kanalizacja? jak na razie nie slyszalem. Obowiazuje szczelne szambo. - gaz? coraz czesciej slysze, ze bedzie ale nie wiem kiedy...- chyba nie ma ograniczen; zobacz jak wyglada okolica - domy o jakich piszesz tez istnieja.- ceny dzialek? z ostatnich obserwacji wnioskuje, ze jest to okolo PLN 100-120 za dzialke bez mediow. Jaka jest oferta, ktora Ty dostalas? Pozdrawiam,Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaba 21.07.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Cześć Przemek72, miałam nadzieję na Twoją odpowiedź, bo wydaje mi się, że jesteś z najbliższych okolic Oczywiście chodzi o działkę na Kwiatowej O cenie będę mogła napisac później, bo dzisiaj jestem umówiona z właścicielką i zobaczymy ile sobie życzy. Postaram się trochę ponegocjować, bo działka jest duża i ma dziwny kształt. Niestety brakuje mi trochę funduszy i będę musiała rozejrzec się za jakimś kredytem. Ale jeżeli inwestycja ta jest tego warta, to przy tak rosnących cenach to jest chyba najlepsze rozwiązanie. Oczywiście mam straszny dylemat. Już tyle działek obejrzałam i w każdej było coś nie tak, a to słup wysokiego napięcia, a to cegielnia za płotem, a to tory kolejowe (oczywiście nikt na początku nie wspomina o takich 'drobiazgach'). Tutaj wydaje mi się, że nie ma chyba żadnych niespodzianek, działka równa, dookoła nowe domy, więc chyba nie jest tak źle. No i do przystanku blisko. Oczywiście ulica Leśna jest dużo ładniejsza, ale tam to nie widziałam żadnych działek na sprzedaż. Zastanawiam się jeszcze, co z okolicą samej hali - czy są tam wydzielone jakieś działki i coś jest tam planowane, czy ma zostać pole? Dobrze byłoby wiedzieć, czego można spodziewać się za płotem Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 23.07.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Asiaba Ja tez jakby blisko (gdyby nie cudowne brzozy to i ja widziałbym hale , ale nie bede zalowal ze jej z mojej działki nie widze wodociag rzeczywiscie jak mowi Przemek jest dosc blisko ale czasem nawet jak cos jest blisko to nie oznacza ze bedzie szybko (np prad) na to tez trzeba długo czekac bo zakładowi z Pruszkowa nie spieszy sie tak jak i naszej gminie do niczego.... Studnia to tez dobra rzecz bo jest sie niezaleznym. Szambelko to nie jest fajna rzecz, ale jak sie nie ma odpowiednich metrazy na oczyszczalnie ani widokow na kanalizacje to jedyne rozwiazanie. "Wysokie domki" na 3 kondygnacje to raczej małe prawdopodobienstwo by przeszły max 9 do 9,5 metra kalenica. Jesli sie zmiescisz to OKI jesli nie to chyba nic z tego i pozostaje rozbudowa w poziomie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaba 24.07.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Dzięki za informacje, dzisiaj wybieram się do gminy, więc spróbuję dowiedzieć się czegoś więcej. Trochę informacji już zebrałam: wodociąg jest na pewno podciągnięty do drugiego domu po prawej stronie od strony Stołecznej. Widziałam też warunki zabudowy dla pola przy samej hali (właściciele działki dostali je jako że sąsiadują z tym terenem) - planowana jest droga dojazdowa od Kwiatowej w prawo (o ile dobrze pamiętam to przed działką przy kępie drzew), potem skręcająca w prawo przy hali - wzdłuż drogi po drugiej stronie hali będzie nowy ciąg domków. Zobaczymy, czego jeszcze się dowiem Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepil 24.07.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Asiaba Ten sam dylemat co do wyboru działki miałem na wiosnę tego roku. Oglądaliśmy także i te w koło hali. W swoich poszukiwaniach trafiliśmy do Spółdzielni Rolniczej w Wyględach. Mieli kilka działek na sprzedaż w okolicach ulicy Leśnej i Kwiatowej. Ceny dokładnie takie jak pisze Przemek 72. Spróbuj może coś jeszcze mają. Jedna uwaga – podczas rozmów niefortunne użyłem skrótu „PGR” , co wywołało ostry sprzeciw ze strony pani prezes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 25.07.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 asiaba, Skoro to wlasnie ta dzialka to mam jedna uwage, ktora moze przyda Ci sie w zbijaniu ceny - ten niepozorny kanalek (row) tuz przy tej dzialce, w pewnych okresach moze stac sie problematyczny.Widzialem jak wylewal i "podtapial" najblizsze okolice. Wyobrazam soobie, ze ktos majacy np. piwniczke bedzie mial z tym troche problemow. Chetnie odpowiem na wszelkie pytania wiec jesli chcesz - pytaj; jesli chcesz mozesz takze zadzwonic czy podjechac.Mieszkam przy ulicy Kwiatowej - po tej stronie gdzie dzialka, ktora ogladalas - pierwszy dom (jeszcze bez tynku ozdobnego). Na marginesie - wydaje mi sie, ze przy Lesnej znajda sie jakies dzialki. Poza tym, Jepil ma racje bo Spoldzielnia co jakis czas sprzedaje dzialki wiec moze warto porozmawiac z nimi (sam od nich kupilem ale to juz 6 lat temu...). Pozdrawiam,Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 25.07.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Asiaba Ten sam dylemat co do wyboru działki miałem na wiosnę tego roku. Oglądaliśmy także i te w koło hali. W swoich poszukiwaniach trafiliśmy do Spółdzielni Rolniczej w Wyględach. Mieli kilka działek na sprzedaż w okolicach ulicy Leśnej i Kwiatowej. Ceny dokładnie takie jak pisze Przemek 72. Spróbuj może coś jeszcze mają. Jedna uwaga – podczas rozmów niefortunne użyłem skrótu „PGR” , co wywołało ostry sprzeciw ze strony pani prezes. Jepil, Zdecydowales sie na cos w naszych okolicach? Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts