Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Odpukać, tfu tfu, ale na razie nie dotyczy. Ale może to ze względu na fakt, że na naszej budowie zawsze jest ktoś z rodziny, a i sąsiedzi czujnie sterczą w oknach i reagują w razie konieczności. Mieliśmy dwa dziwne "podjazdy" niezidentyfikowanych osobników, którzy pod śmiesznym pretekstem (wypytywanie o bezpieczeństwo okolic pod kątem "czy u państwa ktoś pilnuje budowy?", prośba o składowanie worków cementu na ich budowę i rozbiegane oczka, które mało dyskretnie oglądały sobie nasz dobytek, oraz najazd pary z "inspektoratu budowlanego", bez dokumentów i legitymacji, a z wyraźną chęcia wyciągnięcia kasy). Pierwszy samochód to starsze BMW z dwoma ok 40-letnimi pakerami z twarzami pt.: 'trzy lata bez wyroku', drugi to żółtawe Renault Kangoo, kobieta i facet, znak rozpoznawczy - laptop pod pachą :D Na szczęście teść ostudził ich zapały, zniknęli i na razie nic więcej się nie wydarzyło.

A przyklejajac sie do tematu, ponawiam swoją prosbe o kontakt do wylewkarzy miksokretem. Bardzo prosze o pomoc.

Dzieki za odrobinę uspokojenia :lol: . Już się martwię (jak zwykle na zapas), że będziemy wyznaczać dyżury i spać na pustakach. Na szczęście zaczynamy dopiero na wiosnę, to może aura będzie litosna i nie zmarzniemy. :D A może sąsiad się zdąży sprowadzić????....i zerknie łaskawym okiem....

Pytanie bardziej do osob zamieszkujacych w Wyględach. Czy cos wiadomo w sprawie naprawienia nawierzchni na ulicy Lesnej ?. Czy gmina zamierza cos z tym zrobic, a moze nawet nie wiedza ze jest taka potrzeba? Przemek moze ty cos wiesz na ten temat ??

pozdrawiam

Witam,

Nic mi na ten temat nie wiadomo ale uczciwie powiem, ze nigdy nie dopytywalem o ulice Lesna bedac znacznie bardziej zainteresowanym ulica Kwiatowa... Sorry.

Obawiam sie jednak, ze odpowiedz moze byc podobna do tej jaka uslyszelismy ja i moi sasiedzi - tak dlugo jak domy nie sa wybudowane, jezdza ciezkie samochody, betoniarki itd. to gmina nie wybuduje drogi bo i tak zostanie szybko zniszczona...

Mozna jednak probowac by choc troche poprawili nawierzchnie i zabezpieczyli dojazd - zima czy wiosna bywaly z tym problemy :x

Pozdrawiam,

Przemek

Jestem przerażona!!!!!

Poczytałam sobie wątek: "Co wam ukradli z budowy?".

Proszę powiedzcie, że to wszystko nie dotyczy okolic Zaborów, Wiktorów. Wkoło tak pięknie to i złodzieje może choć trochę łaskawsi.

Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach ze znikającymi dobrami doczesnymi :o

Arctica,

Nie liczylbym na to...

Ja nie doswiadczylem niczego bardzo powaznego ale bylismy czujni.

Niemniej jednak na samym poczatku skradziono m.in. pompe do wody, taczke itd. gdy w rozstawionych wokol namiotach spalo 10 facetow.

Pozdrawiam,

Przemek

Dzieki za uspokojenie :D , mam nadzieję, że i u nas będzie spokój. A teraz się troszeczkę pochwalę :lol:. Właśnie zamówiliśmy projekt domku Atena z Domusa. Zerknijcie

http://www.dobredomy.pl/?id_project=77

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie opinie na jego temat.

Pozdrawiam

Niezła chata - będziesz miała co sprzątać :wink:

Po długiej ciszy odzywam się ponownie, tym razem już jako właścicielka działki koło Zaborowa, a konkretnie w Feliksowie :D

Z budową musimy niestety trochę poczekać, ale od dzisiaj zaczynam poszukiwania projektu. Oczywiście będę też czytać forum, bo Wasze rady na pewno mi się kiedyś przydadzą.

Pozdrowienia!

Asia

Witam,

poratujcie sąsiadkę z Grupy Babickiej :lol:

Szukam namiarów na:

1. fachowców od gips-kartonów (muszę wykończyć poddasze)

2. fachowców od układania podłóg drewnianych (konkretnie desek - i na legarach, i bez legarów)

3. tartak albo stolarnie, gdzie można nabyć wyżej wymienione deski, najlepiej modrzewiowe

4. minikoparkę z operatorem

pzdr

Marsjanka (Kasia)

& Mania 7 lat & Michasia 2,5 miesiąca