paka77 18.08.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 Witam grupowiczów! Mam pytanie, które zadałem już na grupie starobabickiej, ale może tutejsi są bardziej zorientowani: zmierzam właśnie w stronę zakupu działki między Borzęcinem a Mariewem, mam pytanie czy ta okolica ma jakieś "wady ukryte". Czy np. baza wojskowa bardzo hałasuje (codzienne strzelania itp?). Generalnie: jaki jest komfort życia w okolicach Mariew - Stanisławów? Będę wdzięczny za wszelakie info na ten temat. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosomaki 19.08.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2006 Generalnie: jaki jest komfort życia w okolicach Mariew - Stanisławów? odpowiedz zabrzmi może trochę jak angdota... chociaż działkę mamy ostatecznie trochę gdzie indziej, gdy szukaliśmy również w Mariewie powiedziano nam, że znany człowiek który tam mieszka (zza muru;-)) szukając miejsca do zamieszkania w okolicy Warszawy robił badania czystości powietrza nad różnymi terenami. i to okazało się najlepsze:-)) czy to prawda nie wiem, poza tym tak było ileś lat temu... ale zawsze miło pomyśleć że się człowiek nie truje gdy śpi:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 20.08.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Generalnie: jaki jest komfort życia w okolicach Mariew - Stanisławów? To jedna z najlepszych lokalizacji, co ma zresztą odzwierciedlenie w cenach działek. Jednostka nie jest chyba problemem, bo tam się chyba nic nie dzieje (przynajmniej jak chodziłem wokół niej na spacery, to panuje tam martwa cisza). Z tego co wiem, mają się zresztą niedługo stamtąd wynieść. Plotki gminne głoszą, że terenem jednostki są zainteresowani Gudzowaci, którzy mają obok swoje posiadłości i chcą tam urządzić safari. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opall 20.08.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Jestem przerażona!!!!! Poczytałam sobie wątek: "Co wam ukradli z budowy?". Proszę powiedzcie, że to wszystko nie dotyczy okolic Zaborów, Wiktorów. Wkoło tak pięknie to i złodzieje może choć trochę łaskawsi. Proszę napiszcie o swoich doświadczeniach ze znikającymi dobrami doczesnymi Nie jest może najgorzej, ale zaczyna się niestety coś dziać niedobrego w naszej okolicy. 3 dni temu o godz. 6:35 rano zdałam sobie sprawę, że jestem za przyznaniem właścicielowi posesji większych praw w bronieniu mienia i siebie. Olśnienia doznałam po tym, jak młoda dziewczyna weszła na posesję sąsiadów i szykowała się do wejścia do domu. Potem spędziliśmy 2 godziny w miłym towarzystwie młodych ludzi, którzy zbierali grzyby (u kogoś na ganku) oraz zupełnie nierozgarnietych policjantów. Właściwie tylko dzięki mojemu uporowi zainteresowano się dlaczego nieletnia przed 6 rano zagląda ludziom do okien i sprawdzono, kim jest, okazało się, że jest to zbiegła z zakładu wychowawczego. Wiedzieć, że prawo jest przychylne sprawcy to jedno, ale widzieć w jakim kierunku idzie "myślenie" policjantów, jak są przeszkoleni, to drugie. Cały ich trud i praca jest skupiona na tym, aby nie popełnić błędu w traktowaniu sprawców, natomiast pokrzywdzony tej ochronie i trosce nie podlega. Dochodzi to tego absolutny brak wiedzy prawnej, podstawowej choćby, mieszanie pojęć i instytucji prawnych więc czarno widzę ściganie przestępstw przez ludzi, którzy nie wiedzą i nie chcą wiedzieć i najchętniej sprawę zepchną na kogoś innego. Sprawczyni została przywieziona przez jednego z zaborowskich orłów. (takiego, co za samą buzię powinien dostać wyrok Dlatego mam prośbę i zwracam uwagę, aby reagować na wszystkie niepokojące przypadki. Chodzi o to, żeby nękać tych wszystkich drobnych a może i nie drobnych złodziejaszków i menelików. Jak widzicie, że piją na przystanku, wydzierają się, niszczą przystanek, czy rozrabiają na drodze, dzwońcie po interwencję - możecie to zrobić anonimowo pod 112. Sam fakt, że będą często legitymowani, spisywani spowoduje, że nie będzie im się chciało tu szumieć za bardzo. Tak naprawdę to zależy od nas. Policja sama z siebie nie będzie patrolować, bo nie ma takich możliwości, a i z chęciami różnie bywa. Mam też prośbę do klientów agencji ochroniarskich z naszego terenu - np. Skorpiona. Dzwońcie do biura obsługi klientów i zgłaszajcie, że panowie nie patrolują za często okolicy. Nie wiem, jak u Was, ale u nas nie jeżdżą, a widzę ich ciągle pod delikatesami - przy stoliku ze sprzedawczyniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opall 20.08.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 odpowiedz zabrzmi może trochę jak angdota... chociaż działkę mamy ostatecznie trochę gdzie indziej, gdy szukaliśmy również w Marianowe powiedziano nam, że znany człowiek który tam mieszka (zza muru;-)) szukając miejsca do zamieszkania w okolicy Warszawy robił badania czystości powietrza nad różnymi terenami. i to okazało się najlepsze:-)) czy to prawda nie wiem, poza tym tak było ileś lat temu... ale zawsze miło pomyśleć że się człowiek nie truje gdy śpi:-) Nie wiem, czy to anegdota, ale na pewno jest tu czyste powietrze, wszak to zielone płuca Warszawy, a dowodem jest zdrowie i wyjście mojego dziecka z poważnych problemów zdrowotnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opall 20.08.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2006 Witam, poratujcie sąsiadkę z Grupy Babickiej Szukam namiarów na: 1. fachowców od gips-kartonów (muszę wykończyć poddasze) 2. fachowców od układania podłóg drewnianych (konkretnie desek - i na legarach, i bez legarów) 3. tartak albo stolarnie, gdzie można nabyć wyżej wymienione deski, najlepiej modrzewiowe 4. minikoparkę z operatorem pzdr Marsjanka (Kasia) & Mania 7 lat & Michasia 2,5 miesiąca Marsjanka, nie poratuję za bardzo, ale gratuluję podpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 21.08.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 opall, dziekuję i mam nadzieję, że za najdalej dwa miesiące będę mieszkała na swoim pzdr Marsjanka (Kasia) & Mania 7 lat & Michasia 2,5 miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
opall 21.08.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 opall, dziekuję i mam nadzieję, że za najdalej dwa miesiące będę mieszkała na swoim pzdr Marsjanka (Kasia) & Mania 7 lat & Michasia 2,5 miesiąca Na pewno tak będzie. A gdzie posyłasz córkę do szkoły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marsjanka 21.08.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 do szkoły w Babicach. Zaliczyła już zerówkę w szkole - można powiedzieć że nieźle sie zaadaptowała. Choć na początku było ciężko, z różnych przyczyn, ale szkoła stanęła na wysokości zadania. Reasumując - i ja, i Mańka - choć pewnie z innych powodów... - nie możemy doczekać się września pzdr Marsjanka (Kasia) & Mania 7 lat & Michasia 2,5 miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 21.08.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 podzielcie sie prosze namiarami na szambiarki z naszej okolicy oraz cenami. pora po raz pierwszy je oproznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filipek 21.08.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Witam Chciałam podpowiedzieć jeżeli chodzi o szukanie wody polecam pewnego mnicha z Niepokalanowa jest rewelacyjny, mój sąsiad skorzystał z jego umiejętności - podobno 100% gwarancji. pozdrawiam Czeć Jeli to nie żart, poprosze o namiar na mnicha. Pozdrawiam filipek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 21.08.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Ja poprosze bardzo o namiar na niedrogie i dobre słupki ogrodzeniowe i ewentualnie o ekipe do zrobienia ogrodzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 21.08.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 podzielcie sie prosze namiarami na szambiarki z naszej okolicy oraz cenami. pora po raz pierwszy je oproznic Nie jestem pewien czy to jej rejon ale ta jest z Borzecina i polecana na forum . Ja jeszcze nie korzystałem 604-907-886 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 21.08.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 wreszcie się doczekałam strop został zalany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 21.08.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 podzielcie sie prosze namiarami na szambiarki z naszej okolicy oraz cenami. pora po raz pierwszy je oproznic Witam sąsiada Podobno to jest numerek do szambiarza i podobno czasami jak sobie przypomni to wstawia fakturki 602381139 p. Mietek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 21.08.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Ja poprosze bardzo o namiar na niedrogie i dobre słupki ogrodzeniowe i ewentualnie o ekipe do zrobienia ogrodzenia Pozdrawiam oooo chętnie podepnę się pod pytanko. na pozwolenie na budowę się pewnie w tym roku nie doczekam więc może chociaż sobie ogrodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 21.08.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 Ja poprosze bardzo o namiar na niedrogie i dobre słupki ogrodzeniowe i ewentualnie o ekipe do zrobienia ogrodzenia Pozdrawiam oooo chętnie podepnę się pod pytanko. na pozwolenie na budowę się pewnie w tym roku nie doczekam więc może chociaż sobie ogrodzę ja slupki bralem od http://www.kambis.com.pl/ - teraz zamowilem reszte z ceownika + brame z napedem i furtki. aha, najlepiej rozmawiac z Panem Slawomirem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepil 21.08.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 WRESZCIE SIĘ DOCZEKAŁAM STROP ZOSTAŁ ZALANY Magnolcia – gratuluje! A jak Twój wykonawca? Pytam gdyż zamierzam ruszać na wiosnę i rozglądam się za sprawdzoną ekipą, która jeszcze nie wyjechała do Irlandii. Jeżeli możesz polecić to poproszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 21.08.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 A jak Twój wykonawca? Pytam gdyż zamierzam ruszać na wiosnę i rozglądam się za sprawdzoną ekipą, która jeszcze nie wyjechała do Irlandii. Jeżeli możesz polecić to poproszę o namiar. Powiem tak, na dzień dzisiejszy jestem bardzo zadowolona z ich pracy. Pracuja jak mróweczki - znaja się na tym co robią i w delikatny sposób podsuwają pomysły na rozwiązanie niektórych spraw. Ocenę ostateczna wystawię po zakończeniu prac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 22.08.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 : ja slupki bralem od http://www.kambis.com.pl/ - teraz zamowilem reszte z ceownika + brame z napedem i furtki. aha, najlepiej rozmawiac z Panem Slawomirem Bardzo dzieki sprawdze co amaja w ofercie . Niedługo bedzie czas sie troche ogrodzic by pies uczył sie gdzie jego teren pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts