Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no w tych korkach to dwie rzeczy....... albo jak blondynka( prawdziwie farbowana ) maluję paznokcie, wzbudzajac ogólna agresję jeśli z przyczyn " technicznych" nie podjeżdżam natychmiast o następne 55 cm do przodu , albo ( i to najczęściej ) czytam sobie spokojnie gazetę. Jest jeszcze opcja pospieszna tzn. kiedy jestem nimożebnie spóźniona , to wtedy żadna gazetka, żaden manicure siedzę wściekła i tropię takich maruderów przedemną co to mają 55 cm wolnego miejsca i zamiast do przodu to stoją i im się na wkręta jakieś cwaniaczki wpychaja i tak to my tzn JA będziemy tu tkwić do końca świata a inni tzn.cwaniaczki pojadą....

Mam nadzieję , że to tylko objawy wielkomiejskiego stresu a nie trwałe " staropanieńskie ( patrz wątek wrocławski)zwrednienie charakteru.

Bacha! Wreszcie jesteś! Już myślałem, że zakładasz jakąś wschodnią grupę :wink:. Nie zostawiaj już nas tak bez słowa na tak długo!

Jeśli o korki chodzi to najlepszy jest nie skrót a wydłużenie! Ja zamiast jeździć zatłoczoną niewyobrażalnie Połczyńską i Górczewską pojechałem sobie kilka razy na około - Wisłostradą i dalej przez Bielany i Izabelin... Jedzie się spokojnie, całkowicie bez korków tyle że 10 km więcej, ale czas taki sam i spalana benzyna chyba też.

Na końcu Izabelina jest skręt na Hornówek i Lipków, w Lipkowie można odbić w prawo na Koczargi, Wojcieszyn, Zalesie i tak dalej do Borzęcina - tak jest najwygodniej. Najkrócej jest jednak chyba przez Truskaw. Z Truskawia do Mariewa jest jednak tylko żwirówka prowadząca przez leśne ostępy. Raz nią jechałem i chyba wiecej nie pojadę - jest nierówna i jak jest sucho strasznie się kurzy...

Bacha, jakbyś się spóźniła ze 2 godziny (tzn. była ok. 14) to na pewno będziemy (przynajmniej ja i i synek :wink:. Umówiłem się najwcześniej na tę godzinę z Ukraińcem, który wykopuje humus. Wcześniej na pewno nie skończy...

<font size=-1>[ Ta Wiadomość była edytowana przez: ckwadrat dnia 2002-10-04 23:47 ]</font>

A czy kto wie, kiedy do końca (tzn. do Lazurowej) poszerzą Górczewską? Przez to nowe centrum handlowe (Wola Park) jest koszmarny korek, nawet (a może właśnie tym bardziej) w sobotę i niedzielę :evil: Chyba wstąpię do policji http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/cop.gif

<font size=-1>[ Ta Wiadomość była edytowana przez: ckwadrat dnia 2002-10-06 22:34 ]</font>

Ckwadrat, byłam u was około 11.30 i 13, pogoda była ochydna, Ukrainiec taczkował , próbowałam dzwonić na nr. z tablicy info.budowy ale nikt nie odbierał, aja nie mam Waszych komórek :sad:.

Domek jest śliczny, zgrabniutki , nie byłam co prawda w środku bo czekam , że Właściciele oprowadzą mnie po włościach. Będę w Kampinosie cóś środa lub czwartek , może uda nam się spotkać .

pozdrawiam

Słuchajcie. Warszawka kręci jakieś piwne spotkanie... Jeśli na kręceniu się nie skończy, to może zamiast Lolka, Bolka, czy innego zatłoczonego i drogiego pubu, zaproponujemy jakąś knajpkę w naszych rewirach? Ja niestety rzadnej nie wyczaiłem. Można by też przy okazji przejechać się wreszcie po naszych budowach i działkach.

Pomysł Extra.

Jest taka knajpka przysklepowa koło Was :wink: ... ale to chyba odpada...

Poza tym jest coś przy Warszawskiej drodze w Borzęcinie... z zewnątrz w lecie to nawet ładnie wyglądało...

No i w Izabelinie są całkiem fajne knajpki ale to by znaczyło, że każdy musi tam dojechać (chociaż do Lolka to chyba też każdy musi...).

A może jednak piękna złota jesien jeszcze zawita i uda się coś na powietrzu zorganiozwać ? Nam chyba takie roziwązanie najbardziej odpowiadało !

Witam po dłuższej przerwie. Widzę, że szykuje się większe spotkanie za tydzień. Ale jeśli będziecie jutro w okolicach zapraszam na oględziny do nas. Będziemy na budowie w godzinach 10-11, a potem chyba koło 14-15 bo jesteśmy wstępnie umówieni z wykonawcą kominków. Tak jak wspominałam budowa ruszyła z kopyta - zabieram się do dokumentacji fotograficznej.