Lorena 03.10.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 WitamPoszukuje w okolicach Błonia ekogroszku pakowanego w papierowe worki.U Szatkowskiego w Teresinie Kopalnia PIAST 530 zł/tona płukany czy to dobra cena i czy dobra kopalnia. Proszę użytkowników o rady ewentualnie przydatne adresy i ceny.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ex67 03.10.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam koleżanki i kolegów z grupy Kampinosiej Jak członek grupy Babickiej wyczerpałem już możliwości poszukiwawcze w dziedzinie ekip do ogrodzenia (część w klinkierze). Proszę Was o pomoc w tej materii. Obecna ekipa wystawiła mnie do wiatru (zwodzili mnie 1,5 miesiąca) i muszę pilnie (w tym roku) znaleźć kogoś kto wykona mi 100mb ogrodzenia. Jeśli możecie to pomóżcie biednemu inwestorowi Jeśli można to wiadomość na Priva ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaduch 05.10.2006 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Witam, od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem działki w Marianowie (ulica Jodłowa) :lol: . Planuję rozpocząć budowę w kwietniu. Obecnie jestem na etapie wyboru projektu (wstępnie wybrany). Pilnie poszukuję kontaktu do sprawdzonego architekta do adaptacji projektu wraz z oprcocowaniem zagospodarowania działki. Prosiłbym o przekazanie jakiś poleconych kontaktów. Mam też pytanie do innych "Marianowiczów": jakiego typu mieliście glębę na swoich działkach jak głęboko zalegał humus? Na pewno będę miał jeszcze stosy pytań do Was, ponieważ jestem na początku drogi do stworzenia swojego kącika na Świecie, ale liczę na Waszą cierpliwość i wyrozumiałość Pozdrawiam gaduch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 05.10.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 WitamNie udało się z kierownikiem to może jednak podzielicie się z doświadczeniem odnośnie materiałów, oczywiście ci co są na bieżąco. Chciałem brać z hurtowni Piotra koło Leszna bo blisko i zawsze to wygodnie wszystko mieć w jednym miejscu ale po wycenie to jestem lekko zaskoczony, czy teraz materiały są tak drogie:stal fi12 - 2,99 zł/tonestal fi6 - 3,11 zł/tonebloczki M6 38x24x12 - 2,8zł/szt. przy 2200 szt (przeglądam forum i wiem że niektórzy kupowali po 2,2)styropian FS15 - 165zł/m3beton B20 - 226zl/tone + 460 za pompePrzyznam, że nastawiałem się na trochę niższe ceny ale może rzeczywiście wszystko podrożało?A jeszcze sobie przypomniałem o koparce, facet chce 100zł/godzine za ściągniecie ziemi po dom, macie może namiary na tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 05.10.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 ostatnio, jak naprawiałem dach w barczku to zabrakło mi troszkę papy. w leroy merlin rolka papy kosztowała mnie coś koło 40 zł (raczej mniej) a u piotra prawie 60 !! jak wkońcu zacznę budowę to raczej nie będe się u niego zaopatrywał skoro ma taką marże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaduch 05.10.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2006 Właśnie zauważyłem sąsiada z ulicy Jodłowej - pozdrowienia dla shermana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaduch 09.10.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Czy komuś z Was zwalnia sie właśnie ekipa budowlana i mógłby ją z czystym sumieniem polecić? Jeżeli tak, to bardzo proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 10.10.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 z ktos z panstwa zna firme geodezyjna - Geometria na ul warszawskiej przed babicami ?czy za wykonanie mapki do celow projektowych mozna zaplacic prawie 1000zli zaznaczam ze sa to tylko 2 sztuki mam pytanko ile placi sie za wyznaczenie obiektu na dzialce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 10.10.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 kto z panstwa ma dobre doswiadczenie jesli chodzi o technologie budowania,co wybrac jaka sciana jedno , dwu , trzy warstwy i jaki material optymalny ?protherm , max , gazobeton ?oczywiscie wybrac tak aby bylo ekonomicznie i w miare cieplo_________________zaczynajacy budowanie wlasnego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 10.10.2006 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 mam jeszcze takie pytanko pewnie zabrzmi bardzo laicko , ale czy teraz buduje sie z gotowych zapraw murarskich czy nadal miesza sie wapno piasek i cement ? przy murowaniu np z maxa_________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 10.10.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 conrad67 Materiał z którego będziesz budował ,jest ten który wybierzesz .ceny sa podobne .teraz wybudował bym z pustaków,trochę szybciej?(gwożdzie lepiej sie wbijają ) .A postawiłem z maxa plus wełna .Moze być tez max trójwartwowo, lub klinkier na elwację i.t.d..Pózniej już nie malujesz i rower możesz oprzeć o ścianę. Jak byś nie liczył i tak Ci zabraknie na końcu . Musisz trochę posiedzieć i poczytać ,ja siedziałem i czytaaaaaaałem i czyyyyyytaaaaaaaaałem Najpięknieszy okres jak mury pną sie do góry .Życzę miłego i bezstresowego budowania .I samych trafnych decyzji Pozdr.Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 12.10.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 WitamPilnie potrzebuję namiaru na koparkę do wykopów pod fundamenty. Miałem umówioną na dzisiaj i facet dzwoni że się popsuła. A ludzie czekają na wykopy.Może ktoś przegląda to forum i ma taki namiar byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sherman 12.10.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Witaj Gaduch miło zobaczyć sąsiada na forum. w którym miejscu masz działkę ?? po stronie prądu i wody czy po drugiej ?? kiedy zaczynasz się budować ?? ja najprawdopodobniej na wiosne Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 17.10.2006 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witam Podciągam bo spadliśmy na drugą stronę i mam pytanie - czy ktoś z Was ma ekipę sprawdzoną(!) do ocieplania domu ale wełną nie styropianem? Muszę już teraz szukać bo coś marnie z tymi ekipami a chcę to zrobić na wiosnę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaha 19.10.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Z przyjemnoscia czytam wszystkie posty. Chcialabym dolaczyc do Waszego grona niestety jestem akurat na etapie goraczkowego szukania dzialki w okolicach Wiktorowa lub Zaborowa. Im wiecej o tym mysle tym bardziej mi sie pomysl podoba i nie jest juz taki straszny, dzieki waszym opisom. Niestey z dzialkami krucho, wiec jeszcze troche poczekam, ale mam nadzieje ze dolacze. A moze znacie wolne dzialki? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamari 19.10.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Ludziska, dajcie namiary na firmy zajmujące się wywożeniem śmieci (Sita i Asmabel mnie nie interesują, szukam mniejszych, lokalnych i tańszych), bo moja działka powoli przekształca się w wysypisko :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 19.10.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Ludziska, dajcie namiary na firmy zajmujące się wywożeniem śmieci (Sita i Asmabel mnie nie interesują, szukam mniejszych, lokalnych i tańszych), bo moja działka powoli przekształca się w wysypisko :| jesli chodzi o smieci wywozone co tydzien na grupie starobabiciej jest akurat to walkowane. jesli chodzi o konterner to wczoraj podawalem tam namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamari 19.10.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Dzięki serdeczne, nie przyszło mi do głowy tam zajrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 19.10.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Witajcie."Sprzedaję" pomysł na dobrą i najtańszą firmę stawiającą zbiorniki na propan. Cena gazu i dzierżawy najnizsza. Po 4 latach współpracy pognałem Gaspol!!!!!!!!!! Telefon do przedstawiciela podam na priva.PozdrawiamMarcinMoji znajomi są zachwyceni ja także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 20.10.2006 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Chwalę się !!! dziś odebrałem pozwolenie na budowę !!! !! czekaliśmy od 25.08 !! teraz żeby tylko znaleźć jakąś normalną (czyt. tanią i dobrą ) ekipę !! i w tym roku ruszamy do stanu zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts