Krajka 26.10.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Cześć Krajka, witam sąsiadkę z Al. Jodłowej w Marianowie Moja działeczka jest druga na prawo od wjazdu. Skoro jesteś na etapie wykańczania budowy, to może możesz polecić swoją ekipę? Jestem na etapie gorączkowego jej poszukiwania (start - kwiecień-maj 2007). Czy mogłabyś podzielić się doświadczeniami w załatwianiu formalności niezbędnymi do uzyskania pozwolenia na budowe? Pozdrawiam gaduch Witaj Sąsiedzie, z przykrością stwierdzam, że nie mogę polecić Ci mojej ekipy (a nawet ekip, bo było ich już kilka), niestety. Jest tragicznie!!! Moje doświadczenia w tej materii są naprawdę ponure i dramatyczne. Mam nawet wrażenie, że krążą już o nas legendy w okolicy. Trafiliśmy chyba w najgorszym możliwym okresie budowlanym. Nie dość, że nie ma ludzi do pracy, również brak materiałów budowlanych (przynajmniej wełny mineralnej). Wszystko zależy od tego kiedy chcesz rozpocząć budowę??? Jeżeli na wiosnę, to są jeszcze szanse zdobycia fachowców. W naszym przypadku, gorączka polega na tym, że musimy zamknąć budynek jeszcze w tym roku. A tak w ogóle to jesteśmy bardzo bliskimi sąsiadami. Pozdrawiam Krajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaha 26.10.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Znalezlismy fajna działkę w Zaborowie, niedaleko Stołecznej. Piękna i duża ale... . w południowej granicy działki biegnie rów melioracyjny, który gmina pozwala zabudowac, można na nim zrobić dojazd, od strony północnej gmina w planie zagospodarowania ma cišg pieszo jezdny. No własnie i stšd moje pytanie, jak to jest z tymi rowami. Włacicielka mówi że nie zalewa, raz się zdażyło jak była powód we Wrocławiu. Działka ma spadek włanie w stronę rowu. Może gdzie niedaleko was jest fajna działka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 26.10.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 .....również brak materiałów budowlanych (przynajmniej wełny mineralnej).... w srode dzwonilem do 4 hurtowni (GirlsBus, Norma, Mani, Piotr) i kazda byla gotowa przywiezc juz na drugi dzien (isover, ursa, knauf), wiec chyba nie jest tal zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajka 26.10.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Witaj sąsiadko, dziękuję za pozdrowienia ze "szczerego pola". Wczytałam się w Waszą korespondencję o ogrodzeniach i zupełnie nie rozumiem o co chodzi. Jakie mandaty? Moja budowa też jest nie ogrodzona i szczerze mówiąc myśleliśmy o tym dopiero w przyszłym roku. Domyślam się, że budowa u Ciebie już trwa. Pozdrawiam Krajka Witam wszystkich, jestem tutaj pierwszy raz, ale bardzo się ucieszyłam, że bywają tu również mieszkańcy Marianowa! Widzę także bliskich sąsiadów z Al. Jodłowej. Jestem na etapie dokańczania budowy. Dajcie jakiś znak gdzie mam sąsiadów? Serdecznie pozdrawiam całą Grupę. Krajka Witaj sąsiadko, pozdrawiam ze "szczerego pola" tzn. Marianów "środek pola" nazwa ulicy narazie tylko gdzieś na papierze w gminie na szczęście "podobno" mam sąsiada, ale jeszcze nie miałam okazji go poznać, całkiem ładny domek mu rośnie więc napewno kiedyś się pojawi i wtedy się spotkamy micha$ !!!! niegrzeczny chłopczyku.... a ładnie to tak podglądać sąsiadkę i czekam na zdjęcia DMK dziękuję, też za Wami tęsknię. Plany zostały "bardzo" skorygowane = wiadro zimnej wody Kiedy możemy umówić sie na kawe w Waszej pięknej kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajka 26.10.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Ponieważ jakieś dwa tygodnie temu bardzo mocno zaangażowałam się w szukanie wełny mineralnej elewacyjnej (12 cm) łącznie z województwem zachodniopomorskim, Twoja odpowiedź rzuciła mnie na kolana. W związku z tym zadzwoniłam do tych hurtowni i niestety takowej nie mają i mieć długo nie będą. Fakty są brutalne, ponieważ wszyscy trzej producenci nie są w stanie sprostać zamówieniom i dlatego polecam wszystkich chcącym ocieplać dom wełną zamówienie jej już teraz z myślą o wiośnie. Ja poległam i ze względu na konieczność ocieplania jeszcze w tym roku wybrałam wersję oszczędnościową - styropianek. Krajka .....również brak materiałów budowlanych (przynajmniej wełny mineralnej).... w srode dzwonilem do 4 hurtowni (GirlsBus, Norma, Mani, Piotr) i kazda byla gotowa przywiezc juz na drugi dzien (isover, ursa, knauf), wiec chyba nie jest tal zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 26.10.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Ponieważ jakieś dwa tygodnie temu bardzo mocno zaangażowałam się w szukanie wełny mineralnej elewacyjnej (12 cm) łącznie z województwem zachodniopomorskim, Twoja odpowiedź rzuciła mnie na kolana. W związku z tym zadzwoniłam do tych hurtowni i niestety takowej nie mają i mieć długo nie będą. Fakty są brutalne, ponieważ wszyscy trzej producenci nie są w stanie sprostać zamówieniom i dlatego polecam wszystkich chcącym ocieplać dom wełną zamówienie jej już teraz z myślą o wiośnie. Ja poległam i ze względu na konieczność ocieplania jeszcze w tym roku wybrałam wersję oszczędnościową - styropianek. Krajka .....również brak materiałów budowlanych (przynajmniej wełny mineralnej).... w srode dzwonilem do 4 hurtowni (GirlsBus, Norma, Mani, Piotr) i kazda byla gotowa przywiezc juz na drugi dzien (isover, ursa, knauf), wiec chyba nie jest tal zle ja bralem welne do ocieplenia poddasza, wiec mowimy o innych produktch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 26.10.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Cześć Krajka, Skoro jesteś na etapie wykańczania budowy, to może możesz polecić swoją ekipę? Jestem na etapie gorączkowego jej poszukiwania (start - kwiecień-maj 2007). Czy mogłabyś podzielić się doświadczeniami w załatwianiu formalności niezbędnymi do uzyskania pozwolenia na budowe? Pozdrawiam gaduch Witaj Sąsiedzie, z przykrością stwierdzam, że nie mogę polecić Ci mojej ekipy (a nawet ekip, bo było ich już kilka), niestety. Jest tragicznie!!! Moje doświadczenia w tej materii są naprawdę ponure i dramatyczne. Mam nawet wrażenie, że krążą już o nas legendy w okolicy. Trafiliśmy chyba w najgorszym możliwym okresie budowlanym. Nie dość, że nie ma ludzi do pracy, również brak materiałów budowlanych (przynajmniej wełny mineralnej). Wszystko zależy od tego kiedy chcesz rozpocząć budowę??? Jeżeli na wiosnę, to są jeszcze szanse zdobycia fachowców. W naszym przypadku, gorączka polega na tym, że musimy zamknąć budynek jeszcze w tym roku. A tak w ogóle to jesteśmy bardzo bliskimi sąsiadami. Pozdrawiam Krajka Moja ekipa spisała sie na 5. Domek w stanie surowym z wieńcami pod więżbę postawili w 18 dni roboczych (czyli w miesiąc) natomiast reszta to już droga przez mękę....jeśli chodzi o wolne terminy u cieśli!!!! czekałam dwa miesiące!!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 26.10.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Wełnę spróbowac można u JURKO w Al jerozolimskich za Platformą budowlaną ,ja tam kupowałem . Najwiekszy hurtownik wełny w okolicy i miał najlepsza cenę . Nalezy sprawdzic czy dalej tak tanio jest z tymi cenami . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 26.10.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Witaj sąsiadko, dziękuję za pozdrowienia ze "szczerego pola". Wczytałam się w Waszą korespondencję o ogrodzeniach i zupełnie nie rozumiem o co chodzi. Jakie mandaty? Moja budowa też jest nie ogrodzona i szczerze mówiąc myśleliśmy o tym dopiero w przyszłym roku. Domyślam się, że budowa u Ciebie już trwa. Pozdrawiam Krajka jak składaliśmy w starostwie oświadczenie o rozpoczęciu budowy, to pani w okienku powiedziała nam, że rozpoczynając budowę musimy postawić tablicę informacyjną oraz ogrodzić teren budowy. zresztą w ustawie obowiązek ten należy do kierownika budowy... podobno można dostać mandat do 1500 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 28.10.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 witam, ja jestem na etapie składania pozwolenia na budowę, rozpoczęcie budowy planujemy na wakacje 2007, mam nadzieję, że na rynku budowlanym trochę sie poprawi i bedę korzystała z waszych doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 29.10.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 witam, ja jestem na etapie składania pozwolenia na budowę, rozpoczęcie budowy planujemy na wakacje 2007, mam nadzieję, że na rynku budowlanym trochę sie poprawi i bedę korzystała z waszych doświadczeń Witaj RenataS, kobiety w naszej grupie są bardzo mile widziane Gdzie będziesz budowała swój domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 29.10.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Borzęcin Mały to już na końcu gminy Stare Babice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 31.10.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Szanowna Grupo Kampinoska Pogoda płata figla budującym i bez dachu nad głową - jest coraz zimniej i wieczorki coraz dłuższe.... Dlatego... W trakcie rozmowy z sympatycznym forumowiczem DMK i małżonką stwierdziliśmy, że przy tak licznej grupie miło by było spotkać się przy herbatce z prądem i poznać miłych sąsiadów. Podzielić się doświadczeniami... Co sądzicie o takim spotkaniu w knajpeczce pod lasem - KROSS ? Czy w ogóle są chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 31.10.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 z przyjemnością, proponuję czwartek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 31.10.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 micha$ Ty niedobry chłopczyku znowu podglądałeś sąsiadkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 31.10.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 micha$ Ty niedobry chłopczyku znowu podglądałeś sąsiadkę przepraszam, nie mogłem się powstrzymać , na swoją obronę dodam, że byłem z żoną szybciutko Ci się uwinęli z tą więźbą, kiedy reszta ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 31.10.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 szybciutko Ci się uwinęli z tą więźbą, kiedy reszta ?? wg teorii dekarza - to zacznie w przyszłym tygodniu... wg praktyki mojej - to kiedyś zacznie... zobaczymy jaka będzie pogoda "podglądanie" usprawiedliwione a nawet BARDZO DZIĘKUJĘ Taka byłam zakręcona jak zobaczyłam po trzech dniach pracy cieśli gotowa więźbę, że z wrażenia nie zrobiłam ani jednego zdjęcia... w szczególności, że miałam z cieślami "drobną" wymianę zdań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 31.10.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 "podglądanie" usprawiedliwione a nawet BARDZO DZIĘKUJĘ Taka byłam zakręcona jak zobaczyłam po trzech dniach pracy cieśli gotowa więźbę, że z wrażenia nie zrobiłam ani jednego zdjęcia... w szczególności, że miałam z cieślami "drobną" wymianę zdań jak chcesz to mogę Ci to wysłać w dobrej rozdzielczości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 31.10.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Poproszę i dziękuję do miłego zobaczenia w czwartek buziaki dla Ani i Aniołka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 31.10.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 z przyjemnością, proponuję czwartek... o ktorej? i gdzie to jest (k/cmentarza)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts