Włodek W. 14.11.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Maruś i Asia Jeżeli działka jest poza zasięgiem dóbr kulturowych to nie powinno być wiekszych problemów z zabudową .Tylko sie budować i patrzeć jak rośnie domek, a z kieszeni ubywa . I Witamy w klubie NIEWOLNIKÓW Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
P.e.t.e. 14.11.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam wszystkich. Jesteśmy na forum po raz pierwszy. Nasza działka mieści się w Grądach (w otulinie Kampinosu) w obrębie stanowiska archeologicznego, które powinno podlegać ochronie wynikającej z Ustawy o ochronie zabytków. Poza tym z projektu decyzji o warunkach zabudowy wynika, że działka położona jest poza zasięgiem dóbr kultury. Od razu mam pytanie czy ktoś z was spotkał się z takim problemem, czy kazali wam przeprowadzać badania archeologiczne, z czym się to wiązało i ile kosztowało. Jakis czas temu tez przerabialem ten temat http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=36958 W koncu odpuscilem zakup tej dzialki - ale byc moze jesli cena za Twoja dzialke jest atrakcyjna i dzialka lezy w ladnym miejscu - to warto powalczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 14.11.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Witam sąsiadów Czy ktoś może wie, gdzie można kupić tani chiński granit? Będę bardzo wdzięczna za namiary. Pzdr. Joasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 15.11.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 WitajcieCzy nie będę namolny jak zapytam o Wasze opinie na temat wyborów, które się odbyły w naszej gminie oraz tek które jeszcze będą?PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 20.11.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam. Mam prośbę, czy mogli byście się podzielić namiarami na wykonawców przyłącza wodociągowego, najlepiej sprawdzonych . Z góry dziękuję za odpowiedzi . Pozdrawiam Arctica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 20.11.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 bo tym sie glownie zajmuja, ale przy okazji udostepaniaja A jak z jakoscia uslugi/serwisu - jestes zadowolony? Czytalem same niepochlebne opinie dot. Mikrobi z Blonia wiec mam mieszane uczucia co do dostepu radiowego... Moze masz jakies informacje dot. Neostrady u nas na wsi. Infrastruktura jest: swiatlowod do Blonia, nowa centrala z wolnymi numerami w Lesznie, studzienki i kable podciagniete do Marianowa i .... nic. Jak dzwonie do nich i pytam to otrzymuje standardowa odpowiedz ze nie ma warunkow technicznych do swiadczenia uslugi ... Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 20.11.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam, Czy ktos sie ostatnio wykanczal sie i moze polecic dobrego malarza do pomalowania 1-2 pomieszczen plus ewentualne naprawy pekniec karton-gipsu? Z gory dziekuje i pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 20.11.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 bo tym sie glownie zajmuja, ale przy okazji udostepaniaja A jak z jakoscia uslugi/serwisu - jestes zadowolony? Czytalem same niepochlebne opinie dot. Mikrobi z Blonia wiec mam mieszane uczucia co do dostepu radiowego... Moze masz jakies informacje dot. Neostrady u nas na wsi. Infrastruktura jest: swiatlowod do Blonia, nowa centrala z wolnymi numerami w Lesznie, studzienki i kable podciagniete do Marianowa i .... nic. Jak dzwonie do nich i pytam to otrzymuje standardowa odpowiedz ze nie ma warunkow technicznych do swiadczenia uslugi ... Pozdrawiam, Maciek ponoc wiele osob rezygnuje z firmy z Blonia i przechodzi do Netusa. jesli chodzi o serwis to .... nie korzystalem wiec chyba dobrze swiadczy o tym jak to dziala. zaraz po instalacji byly problemy, ale zadwonilem, przyjechali, weszli na dach, poprawili i teraz juz dziala bez problemu. jesli chodzi o jakosc uslugi to nie ma wiekszych problemow (wiarey/deszcze nie przeszkadzaja). czasem (1 na miesiac) zdarzy sie pare godzin, ze gubia sie pakiety, ale nie przeszkadza mi to jakos strasznie. noestarada - potwierdzam, brak warunkow mimo studzienki 30cm od ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 20.11.2006 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Magnolciu, pamiętaj o mnie w kwestii drzwii drewnianych w drodze na Piotrków Trybunalski. Daj znak, gdybyś znalazła coś fajnego. Byłam, zobaczyłam i bardzo sie rozczarowałam. Wybór mialam między tradycyjnymi białymi "blokowymi" a drewnianymi -sosnowymi... Niestety spodziewałam sie czegoś zupełnie innego i bardzo sie rozczarowałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 21.11.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Witam, Czy ktos sie ostatnio wykanczal sie i moze polecic dobrego malarza do pomalowania 1-2 pomieszczen plus ewentualne naprawy pekniec karton-gipsu? Z gory dziekuje i pozdrawiam, Maciek A moze jest jakas lokalna prasa lub tablica gdzie mozna dac ogloszenie o castingu? Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 21.11.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Magnolcia Jak juz jeżdzisz za drzwiami to proponuje pod Olsztyn, byłem widziałem i kupiłem .Mają duży wybór Jest w czym wybierać w cenach też .www.westo.pl warto było pojechac bo można było negocjowac ceny na miejscu . niedaleko też są okna http://www.karo.pl/ warto było .Szeeeerokiej drogi guuuumowych drzew, miłego powrotu i pełnego zadowolenia z podjętych decyzji . P.S. Okna i drzwi proponuje z montażem ,niby drogo ,ale dobrze i raz. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin R 21.11.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 WitajciePo 4 latach walki jestem w końcowej fazie załatwienia telefonów i neostrady do Gawartowej Woli. Jak zakończę tę robotę (ok. 400 tys PLN!!!) to sprzedam pomysł na zachęcenie TPSA.PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 21.11.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Włodek, wielkie dzięki drzwi sa bardzo ładne:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaneta 23.11.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 WiatajcieCzy moglibyście podzielić się namiarami na sprawdzonych glazurników? Może ktoś ten etap wykończeniówki ma już za sobą...DziękiAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 25.11.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 WitamJuż wiemy, że na naszej działce będą przeprowadzać sondażowe badania archeologiczne. Mam pytanie czy ktoś w Grądach gm. Leszno lub okolicy spotkał się z takim problemem, czy coś znaleziono. Moi sąsiedzi budowali domy przed wprowadzenie planu zagospodarowania przestrzennego i nie mieli takich problemów.Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiunia1 02.12.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witam Czy już wszyscy z tej grupy skończyli budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 02.12.2006 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 wszyscy korzystają z pięknej pogody i budują ile się tylko da przed śniegami i mrozami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 03.12.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam Może następnym razem załapiemy się na spotkanie grupowe byle tylko odpowiednio wcześniej ustalone. Chętnie dam namiar na elektryka i tynkarzy (ale z Hrubieszowa) i kogoś kto dobrze ułoży dach Serdecznie pozdrawiam całą grupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 09.12.2006 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Witajcie, Dzisiaj pierwszy raz oglądaliśmy naszą działeczkę na Jodłowej i wygląda na to, ze połknęliśmy bakcyla tym bardziej, że poznaliśmy przemiłych sąsiadów i okazało się, że działka po działce trzy obok siebie zawiadowane są przez Piotrów Pojawiły się więc pytania kompletnych lamerów budowlanych (w postaci mnie i mojej małżonki): 1) Prosimy o opinie o firmach, które budują pod klucz, czy to naprawdę wiele drożej wychodzi? - perspektywa zawiadowania (zdalnego z Wawy) kilkoma ekipami nas przeraża... 2) Czy możecie z czystym sumieniem polecić którąś z tych firm (np: Dombud-3, Unibud, etc.) 3) Pewnie było wałkowane, ale się nie dokopałem: jak długo zabiera podróż samochodem z Marianowa do Warszawy w godzinach 8-9 rano w dni powszednie? A jeszcze lepiej - o której trzeba wyjechać, żeby znaleźć się w Centrum o 9.00? Macie może jakieś sposoby, tajemne trasy i inne kombinacje pozwalające na możliwie najszybszą teleportację? 4) Mam 10 miesięcznego bobasa Kubusia i zastanawiam się nad miejscowymi placówkami edukacyjnymi - przeszkole, szkoła... proszę o rekomendacje, jeśli ktoś drąży/ł ten temat... 5) Jak to w końcu jest z tym gazem w okolicy Jodłowej? Będzie? Nie będzie? Kiedy będzie? No nic to tak na początek - przepraszam za przydługiego posta i licze na zrozumienie Pozdrawiam serdecznie Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 10.12.2006 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Aha jeszcze jedno pytanie: Jeśli działka "fizycznie" znajduje się przy Jodłowej, ale nie jest wśród wyszczególnionych w poniższym dokumencie działek: http://www.leszno.bipgminy.pl/public/get_file.php?id=55030 to czy mamy prawo posługiwać się adresem Jodłowa, czy nie? Jeśli nie, to w jaki sposób "załatwia" się adres? Jeśli to pytanie jest idiotyczne, to przepraszam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts