Krajka 12.12.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witaj Piotrze, to My sąsiedzi. W sprawie dotyczacej budowy to już trochę pogadaliśmy na naszej i Waszej miedzy, ale chcę Cię zapewnić, że nasze działki znajdują się na Al. Jodłowej i nic nie powinno się zmienić. O konkretny numer występujesz, z tego co się orientuję po odbiorze technicznym budynku. A tak w ogóle to nie ma co się zastanawiać. Marianów jest najfajnieszą wsią pod słońcem i nawet dojazdy do Warszawy nie powinny Was zniechęcić. Mamy już za sobą mnóstwo przygód z budową i za żadne skarby nie zmieniłabym póki co decyzji o miejscu zamieszkania. Zresztą tacy fajni sąsiedzi... i skromni... Pozdrowienia dla całej rodzinki. Krajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 12.12.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Jeśli nie, to w jaki sposób "załatwia" się adres? o numer starasz sie jesli masz akt notarialny. zalatwiasz to w UG u geogety gminnego - sklada sie wniosek o numer dzialki PROJEKTOWY. w moim przypadku (Al. Debowa) bylo to jednoznaczne z numerem porzadkowym. numer projketowy wystarcza do .. zameldowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 12.12.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witajcie, Pojawiły się więc pytania kompletnych lamerów budowlanych (w postaci mnie i mojej małżonki): Piotrek Witam w klubie "laików" może przy budowie trzeciego domu będziemy troszkę lepiej wprawienu w technikach budowlanych pozdrawiam serdecznie wszystkich sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 12.12.2006 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2006 Witaj Piotrze, A tak w ogóle to nie ma co się zastanawiać. Marianów jest najfajnieszą wsią pod słońcem i nawet dojazdy do Warszawy nie powinny Was zniechęcić. Mamy już za sobą mnóstwo przygód z budową i za żadne skarby nie zmieniłabym póki co decyzji o miejscu zamieszkania. Zresztą tacy fajni sąsiedzi... i skromni... Hej hej! Witam ponownie. Od naszej wizyty w Marianowie nie mogę zasnąć naprawdę jest pięknie. Naprawdę bardzo mili sąsiedzi i z jednej i z drugiej strony. Dzięki za info od Was wszystkich. Właśnie zastanawiam się co musze skompletować, żeby uzyskać pozwolenie na budowę, jutro zadzwonię do Urzędu Gminy w Lesznie. Potem zacznie się bal z budowaniem - skóra mi cierpnie.... Aha, ogólnie jeśli chodzi o dojazdy, to zrobiłem wczoraj eksperyment wyruszyłem z roboty na rogu Świętokrzyskiej i Nowego Światu o godzinie 17.05 i dotarłem do świateł w Babicach w 25 minut - tylko raz wymusiłem pierwszeństwo w okolicach Prymasa 1000-lecia i ogólnie szybko przeleciałem. Za WolaParkiem było już luźno, a za Lazurową było prawie pusto, czyli do Marianowa pewnie doleciałbym w jakieś 45-50 minut z Centrum.... Ciekawe jak jest w drugą stronę rano... Pozdrawiam Was serdecznie, na nastepny zlot Marianowian wpadam z żonką i Kubutkiem. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 13.12.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Witam ponownie. Od naszej wizyty w Marianowie nie mogę zasnąć naprawdę jest pięknie. ciezko zaprzeczyc Właśnie zastanawiam się co musze skompletować, żeby uzyskać pozwolenie na budowę, jutro zadzwonię do Urzędu Gminy w Lesznie. zadzwon do starostwa w ozarowie - to oni wydaja pozwolenie czyli do Marianowa pewnie doleciałbym w jakieś 45-50 minut z Centrum.... Ciekawe jak jest w drugą stronę rano... z pracy potwierdzam - 45 z zasady spokojnie wystarczy w druga strone - wyjezdzam z Marianowa ok 6:50 i jadac na Ochote przez Lasek Bielanski (w sumie 48 km) zajmuje mi to ok 1h10 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 13.12.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Gdzie kupujcie choinke? Jakas szkolka w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 13.12.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Gdzie kupujcie choinke? Jakas szkolka w okolicy? Dzis rano jak jechalam do pracy, widzialam rozstawione "szyldy" szkolki w Broniszach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajka 13.12.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Gdzie kupujcie choinke? Jakas szkolka w okolicy? Gdzie kupić choinkę to nie wiem, bo w tym roku jeszcze nie będzie świąt w Marianowie. Ale!!! Właśnie wczoraj odkryłam, że mam od wejścia do budynku widok na Waszą (chyba) rezydencję. Mówiliście na spotkaniu w Edim, że macie żółty domek i ja go widzę w bardzo bliskiej odległości! Powodzenia w szukaniu drzewa. Nareszcie się jakoś tłumniej zrobiło na forum, bo coś się ostatnio wszyscy zawiesliliśmy. Pozdrowienia Krajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajka 13.12.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Włodek, wielkie dzięki drzwi sa bardzo ładne:-) Magnolciu, w sprawie drzwi to mogę Ci polecić firmę Ciosmak. Z mojego śledztwa wynika, że drzwi są bardzo ładne i w bardzo rozsądnej cenie, a Pan który jest dystrybutorem sprawia wrażenie bardzo rozsądnego. Jak będziesz zainteresowana daj znak. Prześlę namiary. Krajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 13.12.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Ale!!! Właśnie wczoraj odkryłam, że mam od wejścia do budynku widok na Waszą (chyba) rezydencję. Mówiliście na spotkaniu w Edim, że macie żółty domek i ja go widzę w bardzo bliskiej odległości! wydawalo mi sie, ze my nie widzimy tamtych domkow, ale wlasnie po spotkaniu stwierdzilem ze calkiem wyraznie je widac i nic nie zaslania. ktory to Wasz? ten obok ktorego cos sie buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajka 13.12.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 ktory to Wasz? ten obok ktorego cos sie buduje? Nie. Nasz jest w następnej linii działek, nic się koło nas nie buduje. Domek jest narazie szary z czerwoną dachówką, a okna są w kolorze mahoniowym ze szprosami. Obok domu stoją dwie betoniary, w tym jedna bycza. Ekipa parkuje dowma czerwonymi polonezami. Uff! Chyba wystarczająco precyzyjnie.Krajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 13.12.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Włodek, wielkie dzięki drzwi sa bardzo ładne:-) Magnolciu, w sprawie drzwi to mogę Ci polecić firmę Ciosmak. Z mojego śledztwa wynika, że drzwi są bardzo ładne i w bardzo rozsądnej cenie, a Pan który jest dystrybutorem sprawia wrażenie bardzo rozsądnego. Jak będziesz zainteresowana daj znak. Prześlę namiary. Krajka Witam, witam Dziękuję za namiary na firmę Ciosmak - sprawdziłam ich stronkę http://www... będziesz jutro na działeczce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajka 13.12.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 Pewnie dopiero w sobotę, bo przed świętami mam masakrę pracową. Kolega Małżonek zawiaduje budową. A w sobotę przyjeżdża Pan od kominków. Może coś ciekawego wymyśli. Jak byś w sobotę była u siebie to zapraszam około 15.30. Kawy niestety nie będzie, ale następnym razem napewno. Przymierzam się powoli do kuchni, więc będzie i kawa i inne atrakcje...Krajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 13.12.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2006 W sobote jestem umówiona z "ulubionymi" gazownikami.... więc jak mi wcześniej nie puszczą nerwy i wytrzymam do 15:30 to wpadnę z kawusia w termosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 14.12.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2006 Krajka Po rozmowie z Panem od kominków napisz cos ,czy konretny i czy ma zdiątka kominków (o cenę nie pytam to jest wynikowe od fantazji inwestora ) . Na wiosnę chcę dokończyć , mam tylko 50 % zrobione .Wypadałoby dokończyć Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajka 15.12.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 W poniedziałek dam znać. Pan od kominków zrealizował się już u mojej Teściowej, więc wstępnie mam rozeznanie. Aczkolwiek minęło już troszkę czasu i nie wiem czy Pan nie postanowił podwoić cen. Pozdrawiam również. Krajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 16.12.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Bardzo miło było dzisiaj spotkać się z Wami Magnolcia i rodzinka DMK No nic, teraz zaczynamy działać Pozdrawiam serdecznie i do rychłego zobaczenia w Marianowie Piotrek, Aga i Kubutek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 16.12.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 Dziękuję za ciepłe słowa... Kubutek jest fantastyczny... cały czas się śmieje... Cieszę się, że mogliśmy sie poznać osobiście. DMK i Sabinko - wasze rady są na wagę złota... jak widzieliście... uwaznie ich słucham... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 16.12.2006 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2006 uuu, to jakieś widzę większe spotkanie !! a my siedzieliśmy pół dnia na budowie i nikt nie dał cynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krajka 18.12.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 No, właśnie, właśnie. I jako to się stało??? Magnolcia miała być z kawą w termosie. Ja byłam na budowie o 15.00 i ani Magnolci ani uroczych sąsiadów po lewej nie widziałam. Jakaś konspiracja chyba!!! Krajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts