Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

Witaj Piotrze,

to My sąsiedzi. W sprawie dotyczacej budowy to już trochę pogadaliśmy na naszej i Waszej miedzy, ale chcę Cię zapewnić, że nasze działki znajdują się na Al. Jodłowej i nic nie powinno się zmienić. O konkretny numer występujesz, z tego co się orientuję po odbiorze technicznym budynku.

A tak w ogóle to nie ma co się zastanawiać. Marianów jest najfajnieszą wsią pod słońcem i nawet dojazdy do Warszawy nie powinny Was zniechęcić. Mamy już za sobą mnóstwo przygód z budową i za żadne skarby nie zmieniłabym póki co decyzji o miejscu zamieszkania.

Zresztą tacy fajni sąsiedzi... i skromni...

Pozdrowienia dla całej rodzinki.

Krajka

:lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli nie, to w jaki sposób "załatwia" się adres?

o numer starasz sie jesli masz akt notarialny. zalatwiasz to w UG u geogety gminnego - sklada sie wniosek o numer dzialki PROJEKTOWY.

w moim przypadku (Al. Debowa) bylo to jednoznaczne z numerem porzadkowym.

numer projketowy wystarcza do .. zameldowania :)

Witaj Piotrze,

A tak w ogóle to nie ma co się zastanawiać. Marianów jest najfajnieszą wsią pod słońcem i nawet dojazdy do Warszawy nie powinny Was zniechęcić. Mamy już za sobą mnóstwo przygód z budową i za żadne skarby nie zmieniłabym póki co decyzji o miejscu zamieszkania.

Zresztą tacy fajni sąsiedzi... i skromni...

Hej hej!

Witam ponownie. Od naszej wizyty w Marianowie nie mogę zasnąć :) naprawdę jest pięknie.

Naprawdę bardzo mili sąsiedzi :) i z jednej i z drugiej strony.

Dzięki za info od Was wszystkich.

Właśnie zastanawiam się co musze skompletować, żeby uzyskać pozwolenie na budowę, jutro zadzwonię do Urzędu Gminy w Lesznie.

Potem zacznie się bal z budowaniem - skóra mi cierpnie.... :o

Aha,

ogólnie jeśli chodzi o dojazdy, to zrobiłem wczoraj eksperyment wyruszyłem z roboty na rogu Świętokrzyskiej i Nowego Światu o godzinie 17.05 i dotarłem do świateł w Babicach w 25 minut - tylko raz wymusiłem pierwszeństwo w okolicach Prymasa 1000-lecia i ogólnie szybko przeleciałem. Za WolaParkiem było już luźno, a za Lazurową było prawie pusto, czyli do Marianowa pewnie doleciałbym w jakieś 45-50 minut z Centrum....

Ciekawe jak jest w drugą stronę rano...

Pozdrawiam Was serdecznie, na nastepny zlot Marianowian wpadam z żonką i Kubutkiem.

:wink:

Piotrek

Witam ponownie. Od naszej wizyty w Marianowie nie mogę zasnąć :) naprawdę jest pięknie.

ciezko zaprzeczyc

Właśnie zastanawiam się co musze skompletować, żeby uzyskać pozwolenie na budowę, jutro zadzwonię do Urzędu Gminy w Lesznie.

zadzwon do starostwa w ozarowie - to oni wydaja pozwolenie

czyli do Marianowa pewnie doleciałbym w jakieś 45-50 minut z Centrum....

Ciekawe jak jest w drugą stronę rano...

z pracy potwierdzam - 45 z zasady spokojnie wystarczy

w druga strone - wyjezdzam z Marianowa ok 6:50 i jadac na Ochote przez Lasek Bielanski (w sumie 48 km) zajmuje mi to ok 1h10 min

Gdzie kupujcie choinke? Jakas szkolka w okolicy?

Gdzie kupić choinkę to nie wiem, bo w tym roku jeszcze nie będzie świąt w Marianowie. Ale!!! Właśnie wczoraj odkryłam, że mam od wejścia do budynku widok na Waszą (chyba) rezydencję. Mówiliście na spotkaniu w Edim, że macie żółty domek i ja go widzę w bardzo bliskiej odległości!

Powodzenia w szukaniu drzewa.

Nareszcie się jakoś tłumniej zrobiło na forum, bo coś się ostatnio wszyscy zawiesliliśmy.

Pozdrowienia

Krajka

Włodek, wielkie dzięki

drzwi sa bardzo ładne:-)

Magnolciu,

w sprawie drzwi to mogę Ci polecić firmę Ciosmak. Z mojego śledztwa wynika, że drzwi są bardzo ładne i w bardzo rozsądnej cenie, a Pan który jest dystrybutorem sprawia wrażenie bardzo rozsądnego. Jak będziesz zainteresowana daj znak. Prześlę namiary.

Krajka

Ale!!! Właśnie wczoraj odkryłam, że mam od wejścia do budynku widok na Waszą (chyba) rezydencję. Mówiliście na spotkaniu w Edim, że macie żółty domek i ja go widzę w bardzo bliskiej odległości!

wydawalo mi sie, ze my nie widzimy tamtych domkow, ale wlasnie po spotkaniu stwierdzilem ze calkiem wyraznie je widac i nic nie zaslania.

ktory to Wasz? ten obok ktorego cos sie buduje?

ktory to Wasz? ten obok ktorego cos sie buduje?

Nie. Nasz jest w następnej linii działek, nic się koło nas nie buduje. Domek jest narazie szary z czerwoną dachówką, a okna są w kolorze mahoniowym ze szprosami. Obok domu stoją dwie betoniary, w tym jedna bycza. Ekipa parkuje dowma czerwonymi polonezami. Uff! Chyba wystarczająco precyzyjnie.

Krajka

Włodek, wielkie dzięki

drzwi sa bardzo ładne:-)

Magnolciu,

w sprawie drzwi to mogę Ci polecić firmę Ciosmak. Z mojego śledztwa wynika, że drzwi są bardzo ładne i w bardzo rozsądnej cenie, a Pan który jest dystrybutorem sprawia wrażenie bardzo rozsądnego. Jak będziesz zainteresowana daj znak. Prześlę namiary.

Krajka

Witam, witam

Dziękuję za namiary na firmę Ciosmak - sprawdziłam ich stronkę http://www...

będziesz jutro na działeczce?

Pewnie dopiero w sobotę, bo przed świętami mam masakrę pracową. Kolega Małżonek zawiaduje budową. A w sobotę przyjeżdża Pan od kominków. Może coś ciekawego wymyśli. Jak byś w sobotę była u siebie to zapraszam około 15.30. Kawy niestety nie będzie, ale następnym razem napewno. Przymierzam się powoli do kuchni, więc będzie i kawa i inne atrakcje...

Krajka