Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Krajka

Po rozmowie z Panem od kominków napisz cos ,czy konretny i czy ma zdiątka kominków :o (o cenę nie pytam to jest wynikowe od fantazji inwestora :D ) .

Na wiosnę chcę dokończyć , mam tylko 50 % zrobione :roll: .Wypadałoby dokończyć :)

Dzięki i pozdrawiam :D

Witaj Włodku,

Pan od kominków bardzo konkretny i wydaje się być bardzo obiektywny. Poświęcił nam wystarczająco dużo czasu, żeby ustosunkować się podając i za i przeciw do wszystkich kominkowych aspektów. Niczego nie narzuca i dyskretnie podaje ewentualne minusy. Robotę wycenia na jakieś 5500 PLN, ale narazie orientacyjnie. Współpracuje ze składem kamienia wszelakiego i od razu podczas bytności w jego pracowni można zajżeć do kamieni i wybrać co nieco. Jak będziesz zainteresowany podam telefon do Pana Marka. My się zdecydowaliśmy na jego usługę.

Pozdrawiam

Krajka :)

Witam wszystkich.

Mam pytania:

Czy do uzyskania pozwolenia na budowę konieczny jest projekt przyłączy mediów?

Czy mógłbym uzyskać kontakt do zaufanego geodety specjalizującego się w naszym kampinoskim rejonie?

Z góry dziękuję za uzyskaną odpowiedź/kontakt.

witaj

projekt przylaczy nie jest potrzebny - potrzebne sa tylko warunki

geodeta - ja korzystalem z :

Azymut SC. Zalewski K.

kard. Wyszyńskiego 20 lok.17, 05-870 Błonie

Telefon 022 752 94 37, 604 255 514

DMK

• 2 weeks później...

Dzięki DMK za odpowiedź i kontakt do geodety.

Wniosek o wypis z planu już złożony - odbieram jutro :D.

Jutro też zamierzam złożyć wniosek o wydanie warunków przyłączy wodociągu.

I tu mam pytanie: czy wyrys, który jest zawarty w wypisie z planu można załączyć jako mapkę wymaganą do takiego wniosku?

Z tego, co się doczytałem na stronie STOEN, dowiedziałem się, że wniosek o warunki przyłączenia do sieci można składać w dowolnym punkcie obsługi klienta. Czy tak jest w rzeczywistości? :lol:

Czy do pozwolenia na budowę wystarczą warunki tymczasowego przyłącza do sieci elektrycznej? Czy powinienem w STOEN wypełnić od razu dwa wnioski - na przyłącze tymczasowe (na czas budowy) i docelowe a do pozwolenia na budowę przedstawić to drugie?

Pozdrawiam wszystkich sąsiadów :D

P.S. Bardzo proszę o kontakt na priv osoby z Marianowa, które przyłączały się do mediów przeciągniętych przez prywatną osobę (powszechnie znaną w tej okolicy :lol:).

może trochę off topic ale co mi tam ....

dziś w nocy !! urodziła nam się córeczka :)

jesteśmy przeszczęśliwi

jaki offtopic? bedzie mieszkala w tym domu? bedzie wiec sie zalapuje :)

wielkie gratulacje!

no to mamy kolejna okazje do spotkania - tylko daj znac kiedy gdzie grupa kampinoska przepije to be(re)cikowe ;)

Witam sąsiadów!

Potrzebuje pomocy, pilnie szukam glazurnika który dokończył by robotę po moim glazurniku, który się ulotnił i od początku grudnia nie daje znaku życia...

Jest do położenia trochę glazury na ścianach i podłoga w nie dużej łazience, jak również zafugowanie wiatrołapu i spiżarni...do tego zamontowanie drzwi do kabiny prysznicowej – sztuk 2...Nie ma tam więcej niż z 3 do 4 dni roboty....

Jeśli macie kogoś to proszę o kontakt na priv....

Aha, robota jest w Borzęcinie...

Dzięki.

p.s. jeśli się sprawdzi, to na wiosnę mamy jeszcze do zrobienia duży taras i wejście do domu ....

jesteśmy przeszczęśliwi

WIELKIE GRATULACJE!!! TO JEST DOPIERO SZCZĘŚCIE!!!

Ech też chciałbym dla mojego Kubusia siostrzyczkę!!!

:D

Jakby jakieś ogólnoMarianowskie spotkanie, to my z żonką i Kubutkiem też sie piszemy!!! ;)

jesteśmy przeszczęśliwi

Moje najszczersze gratulacje. Gmina Leszno rośnie w siłę :lol:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Proszę o informację na temat decyzji o wyłączeniu terenu z uprawy rolnej. Czy jeżeli działka jest budowlana, to taka decyzja jest konieczna? Jeżeli tak, to gdzie należy złożyć wniosek o jej wydanie?

Pozdrawiam

gaduch

jesteśmy przeszczęśliwi

Moje najszczersze gratulacje. Gmina Leszno rośnie w siłę :lol:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Proszę o informację na temat decyzji o wyłączeniu terenu z uprawy rolnej. Czy jeżeli działka jest budowlana, to taka decyzja jest konieczna? Jeżeli tak, to gdzie należy złożyć wniosek o jej wydanie?

Pozdrawiam

gaduch

dzięki :)

tak, taka decyzja jest konieczna. uzyskujesz ją w ożarowie w geodezji. Musisz mieć do tego celu adaptacje terenu od architekta bo przeważnie wyłączasz tylko to na czym stoją zabudowania. Chyba, ze masz bardzo słabą ziemię to jak dobrze zagadasz to odrolnią Ci całą działkę bez adaptacji.