magnolcia 07.03.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Magnolcia czy możesz dać namiary. Może zwerbujemy go do nas, porozmawiamy, zobaczymy... poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 07.03.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 a czy ja mogłbym prosić o namiary na takiego kierownika co dobrze przypilnuje mojej budowy ? pzdr Tatua poszlo na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 07.03.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 DMK i Magnolcia czy ja także mogłbym prosić o namiary na kierownika Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 07.03.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Magnolcia dziekuję, a DMK czy mógłbyś także do mnie te namiary na "kierbud". Będę miała alternatywę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 07.03.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 DMK i Magnolcia czy ja także mogłbym prosić o namiary na kierownika Pozdrawiam poszło na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teszla 07.03.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam wszystkich Marianowiczów. Będę waszą sąsiadką z Jodłowej. Działkę już mam, teraz zbieram siły i papiery a budowę chcemy zacząć w przyszłym roku. I od razu mam pytanie: czemu nie podłączacie się do wodociągu tylko wiercicie studnie? I czy na studnie nie trzeba mieć przypadkiem pozwoleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 07.03.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Witam wszystkich Marianowiczów. Będę waszą sąsiadką z Jodłowej. Działkę już mam, teraz zbieram siły i papiery a budowę chcemy zacząć w przyszłym roku. I od razu mam pytanie: czemu nie podłączacie się do wodociągu tylko wiercicie studnie? I czy na studnie nie trzeba mieć przypadkiem pozwoleń? Witaj 1. zapraszamy w nastepny czwartek na spotkanie 2. podlaczamy sie do wodociagu, a studnia (przynajmniej w moim przypadku) na potrzeby budowy a potem do podlewania ogrodu 3. na wiercona studnie do pewniej glebokosci (30m? 40m? nie pamietam) nie ma takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 07.03.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 1. zapraszamy w nastepny czwartek na spotkanie 2. podlaczamy sie do wodociagu, a studnia (przynajmniej w moim przypadku) na potrzeby budowy a potem do podlewania ogrodu 3. na wiercona studnie do pewniej glebokosci (30m? 40m? nie pamietam) nie ma takiej potrzeby Helou, My też wpadamy, szkoda, że nie wczesniejsza pora i nie weekend bo nie zabrakłoby Kubusia Krajka - jutro dzwonię do Was w sprawie ogrodzonka Pozdrawiam Marianowian Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łazorek 08.03.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam, Mam pewien problem z uzyskaniem warunków zabudowy. Sytuacja jest następująca. Planuję pobudowanie domu jednorodzinnego z jednym pełnym piętrem. I to właśnie jest ten problem - pełne piętro. W gminie dają mi wykładnie obecnie obowiązującego prawa, że jak sąsiad pobudował jako pierwszy dom z poddaszem użytkowym to ja też muszę pobudować dom z poddaszem użytkowym. W myśl tej zasady jakby sąsiad jako pierwszy pobudował domek dla krasnali to ja też musiałbym pobudować dom dla krasnali. Ja wychodzę z założenia, że dom jednorodzinny z pełnym piętrem mieści się w definicji budownictwa jednorodzinnego i ciężko mi uwierzyć aby prawo wymuszało na mnie pobudowanie domu z poddaszem bo sąsiad tak zadecydował budując się jako pierwszyTym bardziej że, spotykam nowe budownictwo, gdzie koło domu z poddaszem użytkowym budowany jest dom z pełnym piętrem, czyli jednak można. Budynki te nie są jednak położone na terenie gm. Leszno. Czy koś z Was miał podobne problem. Czy gdzieś w gm.Leszno są budynki (budujące się, bądź nowo pobudowane) z pełnym piętrem obok budynków z poddaszem użytkowym. Proszę bardzo o Wasze opinie. Pozdrowienie i dużo radochy z nadchodzącego lata na własnym kawałku ziemi. Łazorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 08.03.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A może takie zaadoptowanie projektu coby było piętro z minimalnym lub krótkim skosem. Jaki jest min. kąt i max. wysokość w warunkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 08.03.2007 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 http://images22.fotosik.pl/34/f56fff033279e688med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 08.03.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 W wypisie z planu zagospodarowania mam punkt, a którym ustalona jest wysokość zabudowy do 2 i pół kondygnacji w tym poddasze użytkowe...... mozecie mi to przetłumaczyć po ludzku o co chodzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
łazorek 08.03.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A może takie zaadoptowanie projektu coby było piętro z minimalnym lub krótkim skosem. Jaki jest min. kąt i max. wysokość w warunkach ? O adaptacji można zapomnieć. W propozycji warunków zabudowy jest zapis mówiący, iż wysokość elewacji frontowej mierzona od poziomu terenu do poziomu okapu dachu musi wynosić do 3,5 m. Ten parametr jest nie do przeskoczenia w budynku z jednym pełnym piętrem (no chyba żebym postawił budynek kominem do dołu . Bujam się z tymi warunkami już 6 miesięcy (może ustalę jakiś rekord). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 09.03.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 W wypisie z planu zagospodarowania mam punkt, a którym ustalona jest wysokość zabudowy do 2 i pół kondygnacji w tym poddasze użytkowe...... mozecie mi to przetłumaczyć po ludzku o co chodzi???? Prawdopodobnie - 2 i pol kondygnacji - to parter z piwnica i poddaszem uzytkowym albo moze tez byc parter, pietro i poddasze uzytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 09.03.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 W wypisie z planu zagospodarowania mam punkt, a którym ustalona jest wysokość zabudowy do 2 i pół kondygnacji w tym poddasze użytkowe...... mozecie mi to przetłumaczyć po ludzku o co chodzi???? Prawdopodobnie - 2 i pol kondygnacji - to parter z piwnica i poddaszem uzytkowym albo moze tez byc parter, pietro i poddasze uzytkowe. jednym słowem w Marianowie możemy budować takie domki jakie chcemy a ten "malutki" domeczek jest tego najlepszym przykładem..... http://images21.fotosik.pl/63/8eb15e6be2e7f723m.jpg łazorek - przeprowadz sie do Marianowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajkad 09.03.2007 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 hej czy mozna jeszcze dopisywac sie do listy szambelanów?jeśli tak to porosimy 1 x 10m3, najazdowe, zelbetowe, do Powązekkiedy by się to finalizowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 09.03.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 hej czy mozna jeszcze dopisywac sie do listy szambelanów? jeśli tak to porosimy 1 x 10m3, najazdowe, zelbetowe, do Powązek kiedy by się to finalizowało? co do szamb, muszą się zebrać po 3 osoby - wtedy transport opłaca się najbardziej i kosztuje 550 zł (po 183 zł na łepka) koszt szamb, które znalazłem : Zbiornik 10 m3 kosztuje: - 1800 PLN jednokomorowy składany z 2 elementów - 2000 PLN dwukomorowy składany z 2 element. - 2200 PLN monolityczny płyta najazdowa dodatkowo 150 zł do tego vat 7% nie mają szybkozłączek, ani wskaźników zapełnienia. to jest ich stronka : http://salexpol.pilickanet.pl/ narazie mamy zamkniętą pierwszą trójkę: 1. Ja 2. mój kumpel z Borzęcina 3. Magnolcia myślę że pod koniec marca powinniśmy mieć już szamba. okres oczekiwania, na dzień dzisiejszy to około 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 14.03.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam, Czy jutrzejsze spotkanie aktualne? Jeśli tak to porosze o mapke i wskazówki jak znalezc tą pizzerię abym nie błądził cały wieczór ... Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 14.03.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Witam, Czy jutrzejsze spotkanie aktualne? Jeśli tak to porosze o mapke i wskazówki jak znalezc tą pizzerię abym nie błądził cały wieczór ... Pozdrawiam, Maciek aktualne, jadac od Wawy, mijasz lidera, za 200-300m po prawej bedzie tabliczka PIZZA EDDIE, skrecasz w prawo, potem od razu w lewo, potem w prawo i to bedzie po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 14.03.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 aktualne, jadac od Wawy, mijasz lidera, za 200-300m po prawej bedzie tabliczka PIZZA EDDIE, skrecasz w prawo, potem od razu w lewo, potem w prawo i to bedzie po lewej stronie Witajcie, DMK - tym razem nie przegapimy spotkania Magnolcia - proszę o uwzględnienie mnie i mojej szanownej małżonki. Być może spóźnimy się do 30 minut. Cieszę się, że organizujesz spotkanie Z innej beczki mam prośbę o wsparcie namiarami. Szukam kogoś, kto zrobi mi balustradę na balkon, prostą z profili metalowych, do której później przymocuję sztachetki drewniane. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts