Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

Witajcie,

DMK - tym razem bardzo chętnie stawimy się na spotkaniu, proszę o uwzględnienie mnie i mojej szanownej małżonki :)

Być może spóźnimy się do 30 minut.

Z innej beczki mam prośbę o wsparcie namiarami.

Szukam kogoś, kto zrobi mi balustradę na balkon, prostą z profili metalowych, do której później przymocuję sztachetki drewniane.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam :D

MM

super, do zobaczenia

Mi metalowe ogrodzenie robila firma Kambis z Komorowa http://www.kambis.com.pl/

najlepiej rozmawial z Panem Slawkiem (mozesz sie na mnie powolac)

podejrzewam, ze to co chcesz tez moga zrobic

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki DMK, Ty to dopiero jesteś on-line :)

Ludzie od mojego ogrodzenia krzyknęli strasznie dużo za taki prosty szkielet balustrady. Jutro zweryfikuję cenę w Kambisie.

Jeśli ktoś z forumowiczów jest zainteresowany namiarami na sprawdzonych fachowców, to służę kontaktem do hydraulika, elektryka i tynkami gipsowymi.

Pozdrawiam

M

Witam serdecznie,

Okolice Marianowa są piekne i chcialibyśmy z mężem kupić tam dzialke budowlana. Agencje nieruchomosci prawie nie maja ofert w tej okolicy lub grunty sa bardzo drogie. Szukam wiec innego sposobu, zeby kupic dzialke w tej okolicy. Szczegolnie zainteresowana jestem okolica Leszna - przede wszystkim Marianow, ale też Powazki, Grady, Wiejca, Szymanowek, Wilkowa Wies ( lub inne). Jesli wiedzielibyście o kims, kto ma dzialke budowlana na sprzedaz w tych miejsowosciach, bede bardzo wdzieczna za kontakt (na forum lub na mail [email protected] lub ewentualnie tel 504850288). Pozdrawiam, Kasia :)

aktualne,

jadac od Wawy, mijasz lidera, za 200-300m po prawej bedzie tabliczka PIZZA EDDIE, skrecasz w prawo, potem od razu w lewo, potem w prawo i to bedzie po lewej stronie

Witajcie,

DMK - tym razem nie przegapimy spotkania :D

Magnolcia - proszę o uwzględnienie mnie i mojej szanownej małżonki.

Być może spóźnimy się do 30 minut. Cieszę się, że organizujesz spotkanie :D

Z innej beczki mam prośbę o wsparcie namiarami.

Szukam kogoś, kto zrobi mi balustradę na balkon, prostą z profili metalowych, do której później przymocuję sztachetki drewniane.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam :D

MM

Dziękuję DMK :lol: (mamy zawirowania rodzinne i nie zaglądałam do maila)

Spotkanie jak najbardziej aktualne :lol:

Stolik dla 13 osób zarezerwowałam osobiście, więc nie bedzie problemu z miejscem.

MarcinM - w przyszłym tygodniu bedą u mnie robić ogrodzenie....

przerzuć te troche "złomu" przez pole to może Ci od reki "bzykną" - oczywiście jesli to tylko o to chodzi :lol:

do zobaczenia wieczorkiem

Hej,

dzięki za propozycję.

Muszę jednak znaleźć kogoś, kto zamontuje mi także tą balustradę.

Co do działek w okolicy to faktycznie bryndza.

Moi znajomi szukali ze 3 tygodnie temu.

Zauważyłem, że okoliczni rolnicy pozdejmowali nawet tablice ogłoszeniowe z numerami telefonów, które wisiały w niemal każdym domu.

Za to ruszają kolejne budowy.

Dziś rano na wprost domu na sąsiednich działkach zobaczyłem podstawowy budynek oznajmiający rozpoczęcie budowy - "sławojkę" w szczerym polu. :D

Pozdrawiam i do zobaczenia wieczorem

MM

Hej,

dzięki za propozycję.

Muszę jednak znaleźć kogoś, kto zamontuje mi także tą balustradę.

MM

Witam,

Sprobuj Marcin u Pana Koparkowego zaraz przy wjezdzie do nas - robil barierke u Piotrka i Edyty.

A budowy faktycznie sie ruszyly - gdzie sie nie spojrzysz to koparka lub zdjety humus - a na horyzoncie wieza wiertnicza :) ...

Jak wieczorem ktos sie bedzie blakal po pizzerii to ja :oops: - zamachajcie wesolo abym trafil do dobrej kompanii :D ...

Pozdrawiam,

Maciek

DMK dziękuję za odpowiedż i zaproszenie ale tym razem nie uda mi się dotrzeć. Słyszałam, że dość często są te spotkania, więc może następnym razem. Tylko czy przyjmiecie do swego grona żdziebko starsze małżeństwo? :D Co do studni, sprawdziłam, do 30 m tylko zgłoszenie. Ja muszę mieć zgodę pewnego gościa, żeby się podłączyć do wodociągu, bo tam gdzie mam działkę, to już jest jego prywatny wodociąg. Dlatego zastanawiam się nad studnią, ale to chyba kiepski pomysł na dłuższą metę. Życzę wszystkim budującym dużo wytrwałości bo trudne czasy nastały, ale miejmy nadzieję, że wkrótce wszystko się unormuje. T

Witam wszystkich serdecznie.

I przepraszam za wczorajszą nieobecność, ale pod samym lokalem dostałam pilny telefon i musialam gwałtownie zawrócić. Myślę, że spotkanko było super i żałuję, że nas nie było.

Przy okazji: gdyby ktoś z Marianowiczów był zainteresowany to w sobotę o godzinie 10.00 pod moim domem w Al. Jodłowej mamy z sąsiadami spotkanie z Panem od ogrodzeń. Z przeprowadzonego przeze mnie śledztwa Pan jest bardzo rozsądny cenowo i przy większej zainteresowanej ekipie jeszcze można ponegocjować. Pan ma być zaopatrzony w kawałek siatki ogrodzeniowej i słupek. Poglądowo, żeby było wiadomo o co chodzi.

Zapraszam

Krajka

ckwadrat,

wywrotkik z ziemią jeżdżą za małą opłatą (na piwo) ale ich ilość jest na razie ograniczona. Ale będę szukał dalej...

dolores !

Witaj. Szkielet to jest to ! My też będziemy stawiać w szkielecie. W wiktorowie widziałem jedną budowę, która oczywiście teraz wygląda zupełnie "normalnie". No i znam jeszcze jedną rodzinę co buduje w szkielecie w Zaboróku.

A powiedz, kto Ci buduje ?

Poproszę o kontakt na te wywrotki z ziemią. Potrzebuję nawieźć ok 20 wywrotek.

No to nieźle zacząłem. Ekipa z którą podpisałem umowę powiedziała że dziękuje mi za współpracę - 2 razy na tyczenie domu umawialiśmy się i dzie wcześniej odwoływali przyjazd, w końcu powiedzieli że rezygnują - fajne chłopaki.

Weekend poświęciłem na turne i znalazłem "poleconą" ekipę, ale zaczną dopiero w czerwcu- mam nadzieję że zaczną!!!

No to nieźle zacząłem. Ekipa z którą podpisałem umowę powiedziała że dziękuje mi za współpracę - 2 razy na tyczenie domu umawialiśmy się i dzie wcześniej odwoływali przyjazd, w końcu powiedzieli że rezygnują - fajne chłopaki.

Weekend poświęciłem na turne i znalazłem "poleconą" ekipę, ale zaczną dopiero w czerwcu- mam nadzieję że zaczną!!!

Zbyszek 1 - spoko.

Moja ekipa zrobiła sobie dwu miesięczną przerwę w trakcie budowy :evil: ...

na szczęście wszystko dobrze się skończyło i domek stoi :D

U Ciebie też wszystko będzie dobrze

Witam wszystkich!!! Z ciekawością czytam wasze wątki Naprawdę dużo można się tu ciekawego dowiedzieć Mamy działkę w Wilkowej Wsi (w sumie sąsiad zza plotu to już Powązki ) jak zaczniemy coś konkretnego działać to też się tu będę częściej pojawiać Narazie formalności ble

Jeśli będziecie potrzebować kogoś z piaskiem, żwirkiem, pospółką, ziemią urodzajną, torfem, korą itp itd....ogólnie roboty ziemne (koparka, ładowarka) i takie tam różniaste kwiaciaste to daje namiar na solidnego wykonawce takich robotek. polecam z doświadczenia

oto nr 0604 091 785 lub 725 82 49 Leszno

Pozdrawiam Wszystkich

hej czy mozna jeszcze dopisywac sie do listy szambelanów?

jeśli tak to porosimy 1 x 10m3, najazdowe, zelbetowe, do Powązek

kiedy by się to finalizowało?

co do szamb,

muszą się zebrać po 3 osoby - wtedy transport opłaca się najbardziej i kosztuje 550 zł (po 183 zł na łepka)

koszt szamb, które znalazłem :

Zbiornik 10 m3 kosztuje:

- 1800 PLN jednokomorowy składany z 2 elementów

- 2000 PLN dwukomorowy składany z 2 element.

- 2200 PLN monolityczny

płyta najazdowa dodatkowo 150 zł

do tego vat 7%

nie mają szybkozłączek, ani wskaźników zapełnienia.

to jest ich stronka :

http://salexpol.pilickanet.pl/

narazie mamy zamkniętą pierwszą trójkę:

1. Ja

2. mój kumpel z Borzęcina

3. Magnolcia

myślę że pod koniec marca powinniśmy mieć już szamba. okres oczekiwania, na dzień dzisiejszy to około 3 dni.

Jak tam sprawa szamb. Dojechały?