Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

Michał widzieliśmy, widzieliśmy i nie mogliśmy się napatrzeć... :D :lol: :D

Piękny dach i super komin (okładzina).

A oglądaliśmy z zainteresowaniem, bo czekamy na taką samą dachówkę! Pięknie wygląda... cieszy oko :lol:

A zdradzisz co masz za okna? tak się zastanawialiśmy...

U nas dopiero fundamenty, od jutra wchodzi ekipa i mamy nadzieję, że teraz mury się będą pięły do góry :wink:

pozdrawiamy

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A oglądaliśmy z zainteresowaniem, bo czekamy na taką samą dachówkę! Pięknie wygląda... cieszy oko :lol:

U nas dopiero fundamenty, od jutra wchodzi ekipa i mamy nadzieję, że teraz mury się będą pięły do góry :wink:

pozdrawiamy

a to Wasz ten fundament na początku cisowej ?? Budujecie z kermazytu ??

jeśli chodzi o dachowe to veluxy GGL i jedno GGU . Porównaliśmy różne i te wypadły najlepiej cena/jakość. Wpadnijcie kiedyś to was oprowadzę po posesji. A jest już co oglądać :lol:

pozdrawiamy

a to Wasz ten fundament na początku cisowej ?? Budujecie z kermazytu ??

jeśli chodzi o dachowe to veluxy GGL i jedno GGU . Porównaliśmy różne i te wypadły najlepiej cena/jakość. Wpadnijcie kiedyś to was oprowadzę po posesji. A jest już co oglądać :lol:

Michał

Byłam, widziałam i jestem po wrażeniem.

Bardzo, bardzo pięknie to wygląda.

Tempo zawrotne (dopiero spacerowałam po poddaszu i podziwiałam okolice a tu juz dach i komin:-)

Sylwia Darek

Tak sobie od czasu do czasu zerkałam w Waszą stronę i ciekawa byłam kiedy zaczniecie :wink:

Jak postępy bedą tak widoczne jak u Michała to super :D

Gratulacje i trzymam za Was kciuki :D :D

Problemu 3,5 tony ciąg dalszy. :evil:

Jestem po rozmawie z operatorem ciągnika, który ściągał mi w piątek humus na działce w Wyględach przy ulicy Leśnej. Kiedy dyskutowaliśmy o wywiezieniu tej hałdy piachu postawił mi warunek zezwolenia z gminy na wjazd pojazdów powyżej 3,5 tony. Problem jest w tabliczce pod znakiem, przy wjeżdzie na ulicę Leśną, która mówi, że wjazd nie dotyczy dojazdu na budowy posesji. Ponoć jeszcze niedawno była.

Michał idę Twoim śladem do Pana Latoszka.

Ciekawe o której doleciał nad Puszczę ? ... ok południa zmierzal leniwym wiatrem nad Górczewską/Prymasa Tysiaclecia w kierunku zachodnim.

Cóż, na poczatek przywitac sie nalezy co niniejszym czynię :wink:

Wraz z moją Zdecydowanie Piekniejsza Połową nabylismy w ubiegłym roku działkę na końcu Chabrowej w Wyględach i powoli, powoli, powoli zaczynamy zbierac papiery, poznawać zalezności pomiędzy poszczegolnymi pokojami w Najwazniejszych Urzędach w okolicy, organizować równanie terenu (górzysty jakis taki jest) i czytamy, czytamy i jeszcze raz czytamy. O projektach, budowach, uczciwych, nieuczciwych wykonawcach, ... a zreszta, miałem sie tylko przywitać.

Mając nadzieję, że napisałem te kilka zdań na forum Kampinoskim :wink:

pozdrowienia

has

No to trzymam kciuki Has żeby te Najważniejsze Urzędy za bardzo nie dały się Wam we znaki. Chabrowa to chyba rzut beretem ode mnie (Leśna). Jakbyś chciał poznać trochę lokalnych uwarunkowań, wpadaj też na forum Zaborowa i okolic:

http://www.zaborow.fora.pl

Oprócz mieszkańców, wypowiadają się na nim urzędnicy, nauczyciele ze szkoły w Zaborowie, sołtysi, radni, a nawet wójt naszej gminy. Jak coś będzie nie tak, możesz poprzez to forum interweniować. Na pewno będzie to dostrzeżone :lol:

SPRZEDAM NADMIAR STYROPIANU

Zamówiłam styropian na cały dom, ale praktyka (niedoróbki murarzy) zweryfikowała jego potrzebną ilość. W związku z tym zostało mi sporo i chcę się tego pozbyć:

podłoga bez frezu (FS20) - 65zł za paczkę

grubość: - 2 cm - 11 op

- 5 cm – 9 op

- 10cm – 35 op

ściana frezowany (FS15) - 55zł za paczkę

grubość: - 5 cm – 20 op

Styropian jest w Janówku (między Chotomowem a Nowym Dworem Maz). Nie mam transportu, więc ew. chętny musiałby sobie sam załatwić przewóz.

Nad naszą wsią przelatywał dziś:

[foto]

Zawsze to jakaś odmiana po odrzutowcach :) ...

M.

A - i nie jest to żadna kryptoreklama :D

Maciek,

co się stało z tymi pięknymi fotkami :( :cry:

pare minut temu to piękne cudeńko przelatywało nad moim domkiem

a po przeprowadzce wcięło mi gdzieś aparat :cry:

i nie mogłam zrobić fotek do kolekcji....

Prosze, prześlij mi chociaż jedną :)

P.S. W Al. Kasztanowej kolejny weekend była niezła imprezka - szkoda, że taka głośna i nie można było zasnąć :wink:

Ciekawe ile razy "życzliwi sąsiedzi" wezwali Policje, bo u mnie na imprezce dzięki "życzliwości sąsiadów", których w najbliższym otoczeniu nie posiadam była dwa razy :evil:

No to trzymam kciuki Has żeby te Najważniejsze Urzędy za bardzo nie dały się Wam we znaki. Chabrowa to chyba rzut beretem ode mnie (Leśna). Jakbyś chciał poznać trochę lokalnych uwarunkowań, wpadaj też na forum Zaborowa i okolic:

http://www.zaborow.fora.pl

Oprócz mieszkańców, wypowiadają się na nim urzędnicy, nauczyciele ze szkoły w Zaborowie, sołtysi, radni, a nawet wójt naszej gminy. Jak coś będzie nie tak, możesz poprzez to forum interweniować. Na pewno będzie to dostrzeżone :lol:

Sasiad a gdzie Ty sie podziewasz z zona, ze tak malo Was widac na Forum? :roll: Coraz mniej tu starych znajomych.... :(

Sasiad a gdzie Ty sie podziewasz z zona, ze tak malo Was widac na Forum? :roll: Coraz mniej tu starych znajomych.... :(

Zeljka, podziewam się już od półtora roku w swoim domku. Została mi jeszcze do zrobienia elewacja i kostka. Siłą rzeczy tematy ogólnobudowalne przestały mnie interesować. A że dodatkowo dyskusje polityczne na forum Muratora zamarły, udzielam się na Salonie24 i oczywiście na swoim blogu :wink: A Ty już mieszkasz?

Polytika na Forum przeniosla sie do psychologa. Chyba slusznie. :lol:

A ja, niestety nie mieszkam jeszcze w domu.... Cos nasi wykonawcy bardzo nas lubia, bo strasznie dlugo trwaja im te roboty.... :evil:

Dlatego, nie polecam naszego od elewacji... w zeszlym roku nam pozjadal nerwow........ :evil:

Trzymam kciuki dla Was abyscie znalezli kogos dobrego i slownego :p

Pozdrowienia dla Opal :p