JMaciek 17.06.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Maciek, co się stało z tymi pięknymi fotkami pare minut temu to piękne cudeńko przelatywało nad moim domkiem a po przeprowadzce wcięło mi gdzieś aparat i nie mogłam zrobić fotek do kolekcji.... Prosze, prześlij mi chociaż jedną Przyleciał : /foto/ Przeleciał : /foto/ Poleciał : /foto/ Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 18.06.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Maciek - jesteś Wielki własnie o to mi chodziło dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 18.06.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Czy ktoś ma może do polecenia ekipę tynkarzy (elewacja) z naszych okolic? Mam ofertę od "Piotra" i "Jackbudu", ale tani chyba nie są. Muszę to jeszcze z czymś porównać.. Moj domek tez jeszcze nie ma elewacji jak możesz to zdradz sekret na ile cie wycenili wykonawcy, bo ja dopiero przymierzam do tego zadania i też będę szukała ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Has 19.06.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 No to trzymam kciuki Has żeby te Najważniejsze Urzędy za bardzo nie dały się Wam we znaki. Chabrowa to chyba rzut beretem ode mnie (Leśna). Jakbyś chciał poznać trochę lokalnych uwarunkowań, wpadaj też na forum Zaborowa i okolic: http://www.zaborow.fora.pl Oprócz mieszkańców, wypowiadają się na nim urzędnicy, nauczyciele ze szkoły w Zaborowie, sołtysi, radni, a nawet wójt naszej gminy. Jak coś będzie nie tak, możesz poprzez to forum interweniować. Na pewno będzie to dostrzeżone Heh, dzięki za slowa otuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 19.06.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Moj domek tez jeszcze nie ma elewacji jak możesz to zdradz sekret na ile cie wycenili wykonawcy, bo ja dopiero przymierzam do tego zadania i też będę szukała ekipy Magnolcia, "Piotr" wycenił podbitkę (plastik) na 80 zł/mb a tynkowanie na 40 zł/m2. Na gotowo - materiały (tynk Terra Nova) i robocizna. Plus cokół (tynk mozaikowy) ciut więcej - 55 zł/m2, osadzenie rynien - 15 zł/mb, instalacja punktów oświetleniowych - 30 zł/szt. W przypadku naszego skromnego raczej domu (ok. 140 m2 p.u. + garaż) wychodzi to w sumie ok. 18 tys. zł. Wyliczenie Jackbuda gdzieś mi wcięło, robiłem je jakieś 2 miesięce temu ale o ile pamiętam wyszło podobnie. Fachowcy od "Piotra" byli u mnie tydzień temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 19.06.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Moj domek tez jeszcze nie ma elewacji jak możesz to zdradz sekret na ile cie wycenili wykonawcy, bo ja dopiero przymierzam do tego zadania i też będę szukała ekipy Magnolcia, "Piotr" wycenił podbitkę (plastik) na 80 zł/mb a tynkowanie na 40 zł/m2. Na gotowo - materiały (tynk Terra Nova) i robocizna. Plus cokół (tynk mozaikowy) ciut więcej - 55 zł/m2, osadzenie rynien - 15 zł/mb, instalacja punktów oświetleniowych - 30 zł/szt. W przypadku naszego skromnego raczej domu (ok. 140 m2 p.u. + garaż) wychodzi to w sumie ok. 18 tys. zł. Wyliczenie Jackbuda gdzieś mi wcięło, robiłem je jakieś 2 miesięce temu ale o ile pamiętam wyszło podobnie. Fachowcy od "Piotra" byli u mnie tydzień temu. piszesz o tym "piotrze" z leszna ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 20.06.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 Zobacznie na co trafiłam: "Sterowiec nad Warszawą Stało się. Prawdziwy Zeppelin zawisł nad stolicą Polski. Sterowiec Allegro.pl przyleciał do Warszawy w poniedziałek, czyli 11 czerwca. Po chwili krążenia nad stolicą wylądował na warszawskim lotnisku Babice. Teraz każdy ma szansę wsiąść na pokład. Sterowiec będzie stacjonował na lotnisku Babice do niedzieli. W tym czasie wykona kilkadziesiąt rejsów nad Warszawą. W tym czasie praktycznie każdy warszawiak będzie miał szansę przelecieć się prawdziwym Zeppelinem. Jak zdobyć bilet? Już w czwartek i piątek (14 i 15 czerwca) po ulicach Warszawy krążyć będzie naziemna załoga sterowca. U nich znajdziecie specjalne kupony konkursowe. Znajdziecie w nim mnóstwo atrakcji związanych z lataniem, sterowcem oraz Allegro. Więcej informacji o tym co czeka na Was w Centrum Lotów." Szkoda, że dopiero dzisiaj pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ckwadrat 25.06.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 piszesz o tym "piotrze" z leszna ?? No tak. A miałeś może inną wycenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 25.06.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 piszesz o tym "piotrze" z leszna ?? No tak. A miałeś może inną wycenę? myślę, że tak. a do Piotra mam awersję - nie spotkałem droższego składu budowlanego. jak już muszę coś u niego kupić to czasem wolę pojechać do "swoich" girlsów do macierzysza... i tak zaoszczędzę mimo paliwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 27.06.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 ckwadrat Nie wybrzydzać że drogo, ważne żeby było dobrze i bez reklamacji i wtedy jest tanio . Bo raz robione. (rekomendacje też ważne) U mnie robili z polecenia i też sknocili,I nie było tanio Czekam aż poprawią no i czy będzie ok. po tej naprawie Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokoz 28.06.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam, Planuję kupić działkę na Powązkach. Mam pytanie, jak się tam mieszka? Jak z dojazdami do w-wy. Ale może ważniejsze, jak radzicie sobie z organizacją życia? mam małe dziecko, dla którego musiałbym znaleźć opiekunkę, później dowożenie do przedszkola, szkoły itp... Troszkę mnie to przeraża(wątpliwości giną, gdy jadę na parcelę i zaczynam oddychać-pewnie to znacie-wy, mieszkańcy okolic PKN) Proszę o jakiekolwiek uwagi pozdrawiam (mam nadzieję że przyszły sąsiad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 28.06.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam, Planuję kupić działkę na Powązkach. Mam pytanie, jak się tam mieszka? Jak z dojazdami do w-wy. Ale może ważniejsze, jak radzicie sobie z organizacją życia? mam małe dziecko, dla którego musiałbym znaleźć opiekunkę, później dowożenie do przedszkola, szkoły itp... Troszkę mnie to przeraża(wątpliwości giną, gdy jadę na parcelę i zaczynam oddychać-pewnie to znacie-wy, mieszkańcy okolic PKN) Proszę o jakiekolwiek uwagi pozdrawiam (mam nadzieję że przyszły sąsiad) Wybacz głupi żart, ale nie mogę się opanować: Zapytaj Niemena (tak na marginesie - uwielbiam go) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokoz 28.06.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 na każdego przyjdzie kolej .... a w ogóle to na chałupkę w takim miejscu można mówić "kwatera na Powązkach" tylko 2x3 trochę mniejsze niż 45 x 35 pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 02.07.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Witam wszystkich, ale tutaj cichutko. Chcę się podzielić wspaniałą wiadomością, że jestem już po sondażowych badaniach archeologicznych, i żadnych skarbów na mojej działeczce nie znaleziono. Teraz tylko czekam na potwierdzenie tego faktu przez Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków i mogę rozpocząć kompletowanie dokumentów potrzebnych do budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 02.07.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Gratulacje.... w Marianowie jeszcze kopią i przesiewają dopiero teraz przed Wami droga przez mękę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conrad67 02.07.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 sprzedam (Blizna Jasińskiego - Babice Stare - 5min od skrzyzowania Górczewska -Lazurowa) pozostaly po budowie :steple 2,7-3m -120szt - 3,50 zl/szt - jedno uzycie jak nowebloczki betonowe 38x24x12cm (budokrusz ! nowka )- 8palet po 63szt - 3,40zl/sztporotherm30 - 150 szt - 6zl/sztpustaki stropowe Terriva I keramzyt - 120 szt - 3zl/szttel. 607 460 986 transport wlasny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMaciek 05.07.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Kominiarze powrócili do Marianowa... -> zobacz: Marka SYMPATYK FORUM - PostWysłany: Wto, 20 Czerwiec 2006 16:07 Temat postu: KOMINIARZE - NACIĄGACZE !!!! ... i pewno powrócą za rok...M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 05.07.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 i mogę rozpocząć kompletowanie dokumentów potrzebnych do budowy. Witam, spojrzałem odruchowo na Wasz projekt i mam pytanie, czy w Grądach możecie zbudować ten budynek? U nas w Marianowie plan zagospodarowania dopuszcza tylko dach o nachyleniu 38-42 stopnie, kolega miał duże problemy ze zdobyciem pozwolenia na budowę dla domu o dwóch nachyłach dachu, gdzie jeden nie mieścił się w tym zakresie i finalnie musiał przeprojektować te dachy u architekta. Warto ten temat zbadać, no chyba, ze już zbadany i można tam taki dach budować. Pozdrawiam serdecznie Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 05.07.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam Piompo po twoim poście jeszcze raz sprawdziłam warunki zabudowy.Kąt nachylenia dachu może być od 30 do 45 stopni, a wysokość kaletnicy do ok. 8,5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ajkad 06.07.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 hej, czy możecie podzilić się namiarami na ekipę od montażu kominka + rozprowadzenia ciepła oraz kogos do poprawek dekarskich (blacha)? kokoz, czy to z tobą rozmawiałam w zeszłym tygodniu na drodze powązkowskiej (żeby nie powiedzieć alei )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts