Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

Maciek,

co się stało z tymi pięknymi fotkami :( :cry:

pare minut temu to piękne cudeńko przelatywało nad moim domkiem

a po przeprowadzce wcięło mi gdzieś aparat :cry:

i nie mogłam zrobić fotek do kolekcji....

Prosze, prześlij mi chociaż jedną :)

Przyleciał :) :

/foto/

Przeleciał :o :

/foto/

Poleciał :D :

/foto/

Maciek

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś ma może do polecenia ekipę tynkarzy (elewacja) z naszych okolic? Mam ofertę od "Piotra" i "Jackbudu", ale tani chyba nie są. Muszę to jeszcze z czymś porównać..

Moj domek tez jeszcze nie ma elewacji :(

jak możesz to zdradz sekret na ile cie wycenili wykonawcy, bo ja dopiero przymierzam do tego zadania i też będę szukała ekipy

No to trzymam kciuki Has żeby te Najważniejsze Urzędy za bardzo nie dały się Wam we znaki. Chabrowa to chyba rzut beretem ode mnie (Leśna). Jakbyś chciał poznać trochę lokalnych uwarunkowań, wpadaj też na forum Zaborowa i okolic:

http://www.zaborow.fora.pl

Oprócz mieszkańców, wypowiadają się na nim urzędnicy, nauczyciele ze szkoły w Zaborowie, sołtysi, radni, a nawet wójt naszej gminy. Jak coś będzie nie tak, możesz poprzez to forum interweniować. Na pewno będzie to dostrzeżone :lol:

Heh, dzięki za slowa otuchy ;-)

jak możesz to zdradz sekret na ile cie wycenili wykonawcy, bo ja dopiero przymierzam do tego zadania i też będę szukała ekipy

Magnolcia, "Piotr" wycenił podbitkę (plastik) na 80 zł/mb a tynkowanie na 40 zł/m2. Na gotowo - materiały (tynk Terra Nova) i robocizna. Plus cokół (tynk mozaikowy) ciut więcej - 55 zł/m2, osadzenie rynien - 15 zł/mb, instalacja punktów oświetleniowych - 30 zł/szt. W przypadku naszego skromnego raczej domu (ok. 140 m2 p.u. + garaż) wychodzi to w sumie ok. 18 tys. zł.

Wyliczenie Jackbuda gdzieś mi wcięło, robiłem je jakieś 2 miesięce temu ale o ile pamiętam wyszło podobnie. Fachowcy od "Piotra" byli u mnie tydzień temu.

Magnolcia, "Piotr" wycenił podbitkę (plastik) na 80 zł/mb a tynkowanie na 40 zł/m2. Na gotowo - materiały (tynk Terra Nova) i robocizna. Plus cokół (tynk mozaikowy) ciut więcej - 55 zł/m2, osadzenie rynien - 15 zł/mb, instalacja punktów oświetleniowych - 30 zł/szt. W przypadku naszego skromnego raczej domu (ok. 140 m2 p.u. + garaż) wychodzi to w sumie ok. 18 tys. zł.

Wyliczenie Jackbuda gdzieś mi wcięło, robiłem je jakieś 2 miesięce temu ale o ile pamiętam wyszło podobnie. Fachowcy od "Piotra" byli u mnie tydzień temu.

piszesz o tym "piotrze" z leszna ??

Zobacznie na co trafiłam:

"Sterowiec nad Warszawą

Stało się. Prawdziwy Zeppelin zawisł nad stolicą Polski. Sterowiec Allegro.pl przyleciał do Warszawy w poniedziałek, czyli 11 czerwca. Po chwili krążenia nad stolicą wylądował na warszawskim lotnisku Babice. Teraz każdy ma szansę wsiąść na pokład.

Sterowiec będzie stacjonował na lotnisku Babice do niedzieli. W tym czasie wykona kilkadziesiąt rejsów nad Warszawą. W tym czasie praktycznie każdy warszawiak będzie miał szansę przelecieć się prawdziwym Zeppelinem. Jak zdobyć bilet? Już w czwartek i piątek (14 i 15 czerwca) po ulicach Warszawy krążyć będzie naziemna załoga sterowca. U nich znajdziecie specjalne kupony konkursowe. Znajdziecie w nim mnóstwo atrakcji związanych z lataniem, sterowcem oraz Allegro. Więcej informacji o tym co czeka na Was w Centrum Lotów."

Szkoda, że dopiero dzisiaj :(

pozdr.

piszesz o tym "piotrze" z leszna ??

No tak. A miałeś może inną wycenę?

myślę, że tak. a do Piotra mam awersję - nie spotkałem droższego składu budowlanego. jak już muszę coś u niego kupić to czasem wolę pojechać do "swoich" girlsów do macierzysza... i tak zaoszczędzę mimo paliwa...

Witam,

Planuję kupić działkę na Powązkach.

Mam pytanie, jak się tam mieszka? Jak z dojazdami do w-wy. Ale może ważniejsze, jak radzicie sobie z organizacją życia? mam małe dziecko, dla którego musiałbym znaleźć opiekunkę, później dowożenie do przedszkola, szkoły itp... Troszkę mnie to przeraża(wątpliwości giną, gdy jadę na parcelę i zaczynam oddychać-pewnie to znacie-wy, mieszkańcy okolic PKN)

Proszę o jakiekolwiek uwagi

pozdrawiam

(mam nadzieję że przyszły sąsiad)

Witam,

Planuję kupić działkę na Powązkach.

Mam pytanie, jak się tam mieszka? Jak z dojazdami do w-wy. Ale może ważniejsze, jak radzicie sobie z organizacją życia? mam małe dziecko, dla którego musiałbym znaleźć opiekunkę, później dowożenie do przedszkola, szkoły itp... Troszkę mnie to przeraża(wątpliwości giną, gdy jadę na parcelę i zaczynam oddychać-pewnie to znacie-wy, mieszkańcy okolic PKN)

Proszę o jakiekolwiek uwagi

pozdrawiam

(mam nadzieję że przyszły sąsiad)

Wybacz głupi żart, ale nie mogę się opanować: Zapytaj Niemena (tak na marginesie - uwielbiam go)

Witam wszystkich, ale tutaj cichutko.

Chcę się podzielić wspaniałą wiadomością, że jestem już po sondażowych badaniach archeologicznych, i żadnych skarbów na mojej działeczce nie znaleziono. Teraz tylko czekam na potwierdzenie tego faktu przez Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków i mogę rozpocząć kompletowanie dokumentów potrzebnych do budowy.

sprzedam (Blizna Jasińskiego - Babice Stare - 5min od skrzyzowania Górczewska -Lazurowa) pozostaly po budowie :

steple 2,7-3m -120szt - 3,50 zl/szt - jedno uzycie jak nowe

bloczki betonowe 38x24x12cm (budokrusz ! nowka )- 8palet po 63szt - 3,40zl/szt

porotherm30 - 150 szt - 6zl/szt

pustaki stropowe Terriva I keramzyt - 120 szt - 3zl/szt

tel. 607 460 986

transport wlasny

i mogę rozpocząć kompletowanie dokumentów potrzebnych do budowy.

Witam, spojrzałem odruchowo na Wasz projekt i mam pytanie, czy w Grądach możecie zbudować ten budynek?

U nas w Marianowie plan zagospodarowania dopuszcza tylko dach o nachyleniu 38-42 stopnie, kolega miał duże problemy ze zdobyciem pozwolenia na budowę dla domu o dwóch nachyłach dachu, gdzie jeden nie mieścił się w tym zakresie i finalnie musiał przeprojektować te dachy u architekta.

Warto ten temat zbadać, no chyba, ze już zbadany i można tam taki dach budować.

Pozdrawiam serdecznie

Piotrek