Sylwia Darek 19.07.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witamy po urlopie nowych i "starych" sąsiadów. Dużo się działo na naszym forum, ciekawie poczytać... Michaś dziękujemy za gratulacje - nas też więźba zaskoczyła, i to pozytywnie A na naszej Cisowej ruch się zrobił! Dwie nowe budowy, no, no, no... Pozdrawiam i niech się mury pną do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomibobi 19.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Sylwia Darek! Wam to sie powodzi...tu urlopik, a tam budowa sama rosnie, ech tylko pozazdroscic . Dziekujemy za pozdrowienia i obiecujemy ze na dniach ruszamy. Na dniach to znaczy...standardowo czekamy na ekipe Magnolcia, powiadasz "za pleckami"...jakos za naszymi pleckami nie widze domu w takim stopniu zaawansowania - chyba ze mowimy o tym troche dalej na zachod - to wtedy sie zgadza! Zgadzam sie jednak ze stwierdzeniem ze Al. Cisowa rosnie w sile!!! Juz slyszalem ze na wiosne ruszaja kolejne budy wiec bedzie o nas glosno w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 19.07.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Sylwia Darek! Wam to sie powodzi...tu urlopik, a tam budowa sama rosnie, ech tylko pozazdroscic . Dziekujemy za pozdrowienia i obiecujemy ze na dniach ruszamy. Na dniach to znaczy...standardowo czekamy na ekipe Magnolcia, powiadasz "za pleckami"...jakos za naszymi pleckami nie widze domu w takim stopniu zaawansowania - chyba ze mowimy o tym troche dalej na zachod - to wtedy sie zgadza! Zgadzam sie jednak ze stwierdzeniem ze Al. Cisowa rosnie w sile!!! Juz slyszalem ze na wiosne ruszaja kolejne budy wiec bedzie o nas glosno w okolicy tyle nowych z Marianowa nam przybyło, że chyba musimy jakiś wieczorek zapoznawczy znowu zrobić budujcie się budujcie... jeszcze nie wiecie co Was czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 21.07.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 hej, moze sie ktos podzielic namiarami na sprawdzona ekipe od wykonczenia poddasza? (ocieplenie + kartongips) pozdrawiam wszyscy uciekli z tego kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 24.07.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witajcie, drodzy Sąsiedzi. Chciałabym niniejszym bardzo podziękować KrzyśkowiSw z Grupy Stare Babice - i polecić go Waszej życzliwej pamięci , gdy będziecie mieli kupować coś związanego z elektrycznoscią. Właśnie nasz elektryk zakłada osprzęt elektryczny, który kupiliśmy u KrzyśkaSw. Kupiliśmy - baaardzo miło, szybko, z wyjątkowo fachowym doradztwem - i z uczciwym rabatem. BARDZO POLECAM. Joasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinM 25.07.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witajcie, były wcześniej pytania o człowieka od kominka, więc swojego mogę polecić: p. Ryszard, kom. 501732912. Byliśmy bardzo zadowoleni. Czy u kogoś z Was jest teraz ekipa od dachu? Muszę zrobić dach u siebie nad śmietnikiem i szukam bezskutecznie kogoś z terminami przynajmniej w tym roku ... Fachowcy wyjechali widać pić Tyskie w Anglii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micha1719500358 25.07.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 oddam za darmo !! barakowóz. stan raczej słaby, po wymianie pokrycia dachowego rok temu Baraczek ma konstrukcję stalową więc powinien jeszcze kilka budów przeżyć jedyny koszt to transport !! do oddania za jakieś 2 tygodnie !! POLECAM http://www.michas.waw.pl/albums/dzialka/barak.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 29.07.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 oddam za darmo !! barakowóz. stan raczej słaby, po wymianie pokrycia dachowego rok temu Baraczek ma konstrukcję stalową więc powinien jeszcze kilka budów przeżyć jedyny koszt to transport !! do oddania za jakieś 2 tygodnie !! POLECAM http://www.michas.waw.pl/albums/dzialka/barak.jpg Czy mogłabym liczyć na skorzystanie z owego barakowozu? Właśnie dla mnie jest on niezmiernie potrzebny. Będę budowac ciut dalej i akurat jestem w trakcie szukania jakiegoś lokum na działkę- zanim wybuduję dom. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 30.07.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 oddam za darmo !! barakowóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 30.07.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 MarcinM Mam tez zapotrzebowanie na zrobienie dachu (też małego 4/4), jezeli byłbyś tak uprzejmy, jak znadziesz cieśli do dachu to proszę o namiar. .Pilnie czekam na pozytywna odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkovic 30.07.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Hej! Budujemy dom 4 km od Leszna w stronę Roztoki Bardzo poszukujemy porządnego kierownika budowy. Budowa rusza za tydzien a my jeszcze nikogo nie mamy do nadzorowania.... Moze macie dobre doswiadczenia z takimi i namiary na nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 31.07.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Hej! Budujemy dom 4 km od Leszna w stronę Roztoki Bardzo poszukujemy porządnego kierownika budowy. Budowa rusza za tydzien a my jeszcze nikogo nie mamy do nadzorowania.... Moze macie dobre doswiadczenia z takimi i namiary na nich? Janusz Szpadzik 604719458 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 31.07.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Powtórzę się na forum ale przestrzegam przed betonem z firmy Pol-Bud z Czosnowa. Postanowiłem zaryzykować i popełniłem błąd. Myślałem że będzie tanio i terminowo a wyszło nieuczciwie - czyli drogo - i kompletnie nieterminowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaskółka 02.08.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam, Poszukuję pilnie baraku dla ekipy budowlanej.Jeśli ktoś chciałby sprzedać to proszę o info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magnolcia 03.08.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam, Poszukuję pilnie baraku dla ekipy budowlanej. Jeśli ktoś chciałby sprzedać to proszę o info na priv. zobacz do - grupy Stare Babice wydawało mi się, że wczoraj coś czytałam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piompo 03.08.2007 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Kochani, Ekipa wchodzi mi budować od pocz. września, a pani ze starostwa War-Zach. właśnie po prawie dwóch miesiącach rozpatrywania wniosku o pozwolenie na budowę - po to aby dać sobie więcej czasu (kolejne 65 dni) - rozesłała do wszystkich 15 użytkowników Alei Jodłowej w Marianowie list z pytaniem, czy nie będzie im przeszkadzało, że ja też tam będę jeździć. Jej naczelnik wydziału powiedziała, że było to zbędne, ale skoro już uruchomoła procedurę, to trzeba czekać do jej zakończenia.... dodam, że może to potrwać ze 2 miesiące (dwukrotne awizo i takie tam...). PROŚBA O RATUNEK: JEŚLI ZNACIE KOGOKOLWIEK Z JODŁOWEJ, MACIE NUMER, ALBO KONTAKT, BARDZO PROSZĘ O INFO... Dodam, że znam nazwiska i adresy tych osób jakie są w starostwie, zdobyłem też kilka numerów przez moje wtyki w Tepsie, no i znam trzy osoby stąd (Krajka, Gaduch) oraz sąsiada... Bardzo proszę o pomoc: Piotr Kocimski509 086 727[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 05.08.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam Przede mną zakup projektu i jego adaptacja. Ponieważ planuję zmianę elewacji /prawie wszystkie okna/, to poszukuję jakiegoś rozsądnego, a zarazem sprawdzonego architekta, który mi w tym pomoże. Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić architekta, z którego usług był zadowolony. Mam jeszcze pytanie: czy przy składaniu wniosku o przyłącze energetyczne ZE zażądał od Was pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 05.08.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Rzeczywiście- żądają o decyzji pozwoleniu na budowę. Przynajmniej u mnie tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 05.08.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Maruś i Asia, nie wiem o jakim wniosku mowa, ale jest tak, że żeby dostać pozwolenie na budowę potrzebujesz warunki dostarczenia prądu na dzialkę. No to piszesz wniosek o przyłącze, takie docelowe (u nas kabel w ziemi). Poza tym potrzebujesz prąd na czas budowy i podejrzewam, że o to Ci chodzi. No więc z tym jest tak, że możesz napisać wniosek o prowizorkę budowlaną na plac budowy tylko z tym problem jest taki, że jak już dostaniesz zgodę, załatwisz elektryka który to poprzyłącza to potem ZEWT nie da Ci licznika, bo licznik daje dopiero po uzyskaniu przez Ciebie pozwolenia na budowę. Takie durne przepisy. Obchodzi się to tak, że nie występujesz z wnioskiem o prowizorkę budowlaną tylko o prąd na "zagospodarowanie działki". Przecież możesz "tak po prostu" chcieć mieć prąd na działce, nawet rekreacyjnej, nie? My właśnie o coś takiego wystąpiliśmy. Jest to procedura standardowa, jak zapytasz, to Ci powiedzą co tam pozaznaczać. No i wtedy jak juz podpiszesz z nimi umowę, to po robocie elektryka przyjeżdżają z elektrowni i zakładają Ci licznik. Mamy zamiar właśnie przez to przejść - w tym tygodniu powinniśmy mieć już tę umowę. Przed uzyskaniem pozwolenia na budowę chcemy jeszcze zdążyć wykopać studnię i zrobić ogrodzenie, bo jak tylko wydadzą nam to pozwolenie to ruszamy! Mam nadzieję, że pomogłam. Pamiętajcie, żeby wziąć ze sobą do ZEWT akt notarialny zakupu działki czy coś takiego, bo oni potrzebują papieru, że macie prawo do dysponowania nieruchomością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rosomaki 06.08.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 sprzedam duży barak (z szafami, szafką i lodówką) plus blaszak. zdjęcie można zobaczyć na http://www.air.strony.pl Rafał tel. 501300539 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts