Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

Witamy po urlopie nowych i "starych" sąsiadów.

Dużo się działo na naszym forum, ciekawie poczytać...

Michaś dziękujemy za gratulacje - nas też więźba zaskoczyła, i to pozytywnie :D :D

A na naszej Cisowej ruch się zrobił! Dwie nowe budowy, no, no, no...

Pozdrawiam i niech się mury pną do góry :D

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sylwia Darek! Wam to sie powodzi...tu urlopik, a tam budowa sama rosnie, ech tylko pozazdroscic :). Dziekujemy za pozdrowienia i obiecujemy ze na dniach ruszamy. Na dniach to znaczy...standardowo czekamy na ekipe

Magnolcia, powiadasz "za pleckami"...jakos za naszymi pleckami nie widze domu w takim stopniu zaawansowania - chyba ze mowimy o tym troche dalej na zachod - to wtedy sie zgadza!

Zgadzam sie jednak ze stwierdzeniem ze Al. Cisowa rosnie w sile!!! Juz slyszalem ze na wiosne ruszaja kolejne budy wiec bedzie o nas glosno w okolicy :)

Sylwia Darek! Wam to sie powodzi...tu urlopik, a tam budowa sama rosnie, ech tylko pozazdroscic :). Dziekujemy za pozdrowienia i obiecujemy ze na dniach ruszamy. Na dniach to znaczy...standardowo czekamy na ekipe

Magnolcia, powiadasz "za pleckami"...jakos za naszymi pleckami nie widze domu w takim stopniu zaawansowania - chyba ze mowimy o tym troche dalej na zachod - to wtedy sie zgadza!

Zgadzam sie jednak ze stwierdzeniem ze Al. Cisowa rosnie w sile!!! Juz slyszalem ze na wiosne ruszaja kolejne budy wiec bedzie o nas glosno w okolicy :)

tyle nowych z Marianowa nam przybyło, że chyba musimy jakiś wieczorek zapoznawczy znowu zrobić :)

budujcie się budujcie... jeszcze nie wiecie co Was czeka :lol:

Witajcie, drodzy Sąsiedzi.

Chciałabym niniejszym bardzo podziękować KrzyśkowiSw z Grupy Stare Babice - i polecić go Waszej życzliwej pamięci :D , gdy będziecie mieli kupować coś związanego z elektrycznoscią.

Właśnie nasz elektryk zakłada osprzęt elektryczny, który kupiliśmy u KrzyśkaSw.

Kupiliśmy - baaardzo miło, szybko, z wyjątkowo fachowym doradztwem - i z uczciwym rabatem.

BARDZO POLECAM. 8) 8) 8)

Joasia

Witajcie,

były wcześniej pytania o człowieka od kominka, więc swojego mogę polecić:

p. Ryszard, kom. 501732912.

Byliśmy bardzo zadowoleni.

Czy u kogoś z Was jest teraz ekipa od dachu? Muszę zrobić dach u siebie nad śmietnikiem i szukam bezskutecznie kogoś z terminami przynajmniej w tym roku ...

Fachowcy wyjechali widać pić Tyskie w Anglii.

Pozdrawiam :D

oddam za darmo !! barakowóz.

stan raczej słaby, po wymianie pokrycia dachowego rok temu :)

Baraczek ma konstrukcję stalową więc powinien jeszcze kilka budów przeżyć ;)

jedyny koszt to transport !!

do oddania za jakieś 2 tygodnie !! POLECAM :)

http://www.michas.waw.pl/albums/dzialka/barak.jpg

oddam za darmo !! barakowóz.

stan raczej słaby, po wymianie pokrycia dachowego rok temu :)

Baraczek ma konstrukcję stalową więc powinien jeszcze kilka budów przeżyć ;)

jedyny koszt to transport !!

do oddania za jakieś 2 tygodnie !! POLECAM :)

http://www.michas.waw.pl/albums/dzialka/barak.jpg

Czy mogłabym liczyć na skorzystanie z owego barakowozu? Właśnie dla mnie jest on niezmiernie potrzebny. Będę budowac ciut dalej i akurat jestem w trakcie szukania jakiegoś lokum na działkę- zanim wybuduję dom. Czekam z niecierpliwością na odpowiedź.

Kochani,

Ekipa wchodzi mi budować od pocz. września, a pani ze starostwa War-Zach. właśnie po prawie dwóch miesiącach rozpatrywania wniosku o pozwolenie na budowę - po to aby dać sobie więcej czasu (kolejne 65 dni) - rozesłała do wszystkich 15 użytkowników Alei Jodłowej w Marianowie list z pytaniem, czy nie będzie im przeszkadzało, że ja też tam będę jeździć. Jej naczelnik wydziału powiedziała, że było to zbędne, ale skoro już uruchomoła procedurę, to trzeba czekać do jej zakończenia.... dodam, że może to potrwać ze 2 miesiące (dwukrotne awizo i takie tam...).

PROŚBA O RATUNEK:

JEŚLI ZNACIE KOGOKOLWIEK Z JODŁOWEJ, MACIE NUMER, ALBO KONTAKT, BARDZO PROSZĘ O INFO...

Dodam, że znam nazwiska i adresy tych osób jakie są w starostwie, zdobyłem też kilka numerów przez moje wtyki w Tepsie, no i znam trzy osoby stąd (Krajka, Gaduch) oraz sąsiada...

Bardzo proszę o pomoc:

Piotr Kocimski

509 086 727

[email protected]

Witam

Przede mną zakup projektu i jego adaptacja. Ponieważ planuję zmianę elewacji /prawie wszystkie okna/, to poszukuję jakiegoś rozsądnego, a zarazem sprawdzonego architekta, który mi w tym pomoże. Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić architekta, z którego usług był zadowolony.

Mam jeszcze pytanie: czy przy składaniu wniosku o przyłącze energetyczne ZE zażądał od Was pozwolenia na budowę.

Maruś i Asia, nie wiem o jakim wniosku mowa, ale jest tak, że żeby dostać pozwolenie na budowę potrzebujesz warunki dostarczenia prądu na dzialkę. No to piszesz wniosek o przyłącze, takie docelowe (u nas kabel w ziemi). Poza tym potrzebujesz prąd na czas budowy i podejrzewam, że o to Ci chodzi. No więc z tym jest tak, że możesz napisać wniosek o prowizorkę budowlaną na plac budowy tylko z tym problem jest taki, że jak już dostaniesz zgodę, załatwisz elektryka który to poprzyłącza to potem ZEWT nie da Ci licznika, bo licznik daje dopiero po uzyskaniu przez Ciebie pozwolenia na budowę. Takie durne przepisy. Obchodzi się to tak, że nie występujesz z wnioskiem o prowizorkę budowlaną tylko o prąd na "zagospodarowanie działki". Przecież możesz "tak po prostu" chcieć mieć prąd na działce, nawet rekreacyjnej, nie? My właśnie o coś takiego wystąpiliśmy. Jest to procedura standardowa, jak zapytasz, to Ci powiedzą co tam pozaznaczać. No i wtedy jak juz podpiszesz z nimi umowę, to po robocie elektryka przyjeżdżają z elektrowni i zakładają Ci licznik. Mamy zamiar właśnie przez to przejść - w tym tygodniu powinniśmy mieć już tę umowę. Przed uzyskaniem pozwolenia na budowę chcemy jeszcze zdążyć wykopać studnię i zrobić ogrodzenie, bo jak tylko wydadzą nam to pozwolenie to ruszamy! Mam nadzieję, że pomogłam. Pamiętajcie, żeby wziąć ze sobą do ZEWT akt notarialny zakupu działki czy coś takiego, bo oni potrzebują papieru, że macie prawo do dysponowania nieruchomością.