Maruś i Asia 06.08.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 _ANIA bardzo dziękuję za informacje, właśnie o to mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa92 06.08.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Ania: Przede mną zakup projektu i jego adaptacja. Ponieważ planuję zmianę elewacji /prawie wszystkie okna/, to poszukuję jakiegoś rozsądnego, a zarazem sprawdzonego architekta, który mi w tym pomoże. Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić architekta, z którego usług był zadowolony. Aniu, Jezeli kupujesz projekt Muratora polecam Ci sprawdzone przeze mnie rozwiazanie. Popros w siedzibie Muratora o kontakt do autora projektu i jezeli wykonuje on prywatne uslugi to zrob adaptacje u autora. To jest bardzo szybkie i pewne rozwiazanie. Autorzy projektow Muratora maja za soba setki adaptacji , czesto podpowiadaja swietne rozwiazania. Polecam. Ja wyprobowalam na przykladzie projektu M08. PozdrawiamJusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirkovic 07.08.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Drodzy Grupowicze, Gdzie mozna kupic tanio tarcice na szalunki w okolicach kamipinosu? Kierownik budowy "wymusil" na nas szalunki ław fundamentowych a my nie wliczalismy tego do kosztorysu i boli nas kazda dodatkowa stowka. Moze macie namiar na tani tartak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 08.08.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 ja drewno kupywałem w Babicach Starych, jak się jedzie z Warszawy po lewej stronie za Shellem tel do składu 692-782-934 deska 1-cal kosztuje 620 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 09.08.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 A ja dziś prosto z mostu: macie sprawdzoną ekipę co by chciala zrobić mi ogrodzenie (+wstawić słupki i naciągnąć siatkę) - jestem na szczerym polu właściwie no to wymyśliłam sobie, że może przed budową z 3 stron bym się ogrodziła... Chodzi o mnw.140m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 09.08.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 pozdrawiam sąsiadów Kampinoskich i chciałbym się podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 09.08.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 _ Ania przemyśl dobrze sprawę ogrodzenia, jeżeli masz działkę w szczerym polu to może nie warto robić teraz ogrodzenia, dużo łatwiej jest wjeżdżać ciężkim sprzętem na działkę jeżeli nie ma ogrodzenia (i sąsiedzi nie mają nic przeciwko że po ich działce się jeździ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 09.08.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Zbyszek1, a jak przywiozą materiały (cegły, etc.) to co, tak w szczerym polu ma to stać? Trochę głupio, co nie? Wiem, że jak ktoś będzie chciał sprzątnąć to i tak sprzątnie, ale z drugiej strony może trochę ogródek dałoby się na jesieni ruszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 10.08.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Ania: Przede mną zakup projektu i jego adaptacja. Ponieważ planuję zmianę elewacji /prawie wszystkie okna/, to poszukuję jakiegoś rozsądnego, a zarazem sprawdzonego architekta, który mi w tym pomoże. Czy ktoś z forumowiczów może mi polecić architekta, z którego usług był zadowolony. Aniu, Jezeli kupujesz projekt Muratora polecam Ci sprawdzone przeze mnie rozwiazanie. Popros w siedzibie Muratora o kontakt do autora projektu i jezeli wykonuje on prywatne uslugi to zrob adaptacje u autora. To jest bardzo szybkie i pewne rozwiazanie. Autorzy projektow Muratora maja za soba setki adaptacji , czesto podpowiadaja swietne rozwiazania. Polecam. Ja wyprobowalam na przykladzie projektu M08. Pozdrawiam Justa ja bym się nie zgodził - to jest droższe rozwiązanie, bo potem płacisz drugie pieniądze za adaptację następnemu architektowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 12.08.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Witam Mam do sprzedania ok.280 szt stempli o długości 2,7-3 m z przewagą tych krótszych. Po 3zł/szt. Lokalizacja - Powązki k/Leszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 12.08.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Hejka Gdyby miol nie miał tych stempli to by tu życie zamarło _ANIAo ogrodzeniu niedawno pisali na Borzęcińskiej albo Babickiej (czerwiec,lipiec) wszystkich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niewe 14.08.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 oddam za darmo !! barakowóz. stan raczej słaby, po wymianie pokrycia dachowego rok temu http://www.michas.waw.pl/albums/dzialka/barak.jpg Ech... łezka mi się w oku zakręciła. Ale cieszę się, że się baraczek jeszcze żyje i posłuży komuś innemu. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 14.08.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Miol bardzo chętnie odkupię 100 szt. stempli 3 m - jeżeli tyle masz tych dłuższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 14.08.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Miol, wysłałam Ci PW - chętnie kupię 80-100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 14.08.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Ech... łezka mi się w oku zakręciła. Ale cieszę się, że się baraczek jeszcze żyje i posłuży komuś innemu. Pozdrawiam Piotrek Witaj! Ja jestem szczęsciara , do której trafiło to piekne lokum . Przyrzekam, ze baraczek będzie miał drugie i trzecie ... życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 16.08.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam I znowu ja - laik budowlany - mam pytania. Kiedy powinnam wystąpić o badanie geotechniczne gruntu, czy każdy przymierzający się do budowy domu powiniem /musi/ je przeprowadzić. Czy znacie kogoś kto przeprowadza tego typu badania. Czy aby zrobić mapkę do celów budowlanych trzeba mieć już projekty przyłączy /woda, gaz, prąd/. A kiedy projekt domu. Już się w tym wszystkim pogubiłam. Proszę o jakieś podpowiedzi, bo jeszcze nie zaczęłam, a już momentami mam dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stach_past 16.08.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 ...Kiedy powinnam wystąpić o badanie geotechniczne gruntu, czy każdy przymierzający się do budowy domu powiniem /musi/ je przeprowadzić. spytaliśmy geodetę, kazał zdjąć humus, i stwierdzi, czy potrzebne badania jak będzie wytyczał chałupę. ale na grupie Izabelin albo Babice ktoś takie badania miał, musisz poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka 16.08.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Weszłam w ogłoszenia drobne i.... zdałam sobie sprawę, że znałazłam firmę, która b. tanio wierci studnie... 60zł/m.... W środę będą ją wiercić, więc - jeśli kogoś to interesuje i oczywiście będzie wszystko okey - napiszę o efektach. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 17.08.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Maruś i Asia co to ta mapka do celów budowlanych? Czy chodzi Ci o mapkę do celów projektowych? Jeżeli pytasz się, kiedy o to prosić, to jeśli chcesz jeszcze na jesieni złożyć papiery o pozwolenie na budowę to zamów to czym prędzej, bo czeka się na to co najmniej DWA MIESIĄCE A projekt domu, no to cóż... Chyba już masz? Więc nie bardzo rozumiem pytanie. Jeśli chodzi o badania geotechniczne gruntu to niektórzy uważają, że zawsze powinno się je robić. My robiliśmy, bo mieliśmy kiedyć nawożoną działkę i baliśmy się, że będzie syf pod spodem i nie będzie można mieć fundamentów a konieczna będzie płyta fundamentowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 17.08.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 _ANIA dzięki za odpowiedź. Rzeczywiście chodziło mi o mapkę do celów projektowych. Nie zdawałam sobie sprawy, że czeka się tak długo na jej uzyskanie.Projekt mam wybrany, ale jeszcze go nie zakupiłam, a jeszcze trzeba go zaadaptować do własnych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts