figga1 17.10.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Witaj _Ania Sorry myślałam, że z tego błędu nie będę musiała się tłumaczyć. Tak jakbyś mnie znała i wiedziała że mam stan no taki z dachem ale bez okien (jakiś tam) i więcej już w tym roku nie robię. Ale w podpisie masz że jesteś z Hornówka. Mój domek jest po lewej strony patrząc od str. Leszna. A twój. Wogóle to założylam wątek specjalnie dla grup budujących z naszej ulicy i okolicznych ale jeszcze tam nie zajrzałam. Fajnie możemy sobie pogadac. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 17.10.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2007 Słuchaj _Ania przesyłam Ci link na nowy wątek do naszej ulicy:http://forum.muratordom.pl/wygledy-ul-lesna-pomagamy-sobie-polecamy-wykonawcow,t114764.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 18.10.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 figga1, no to Ci tam odpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 20.10.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2007 Witam wszystkich Czy ktoś z was może mi podać namiar na geodetę. Będzie mi potrzebny do wytyczenia domu. Do zrobienia mapek do celów projektowych wzięłam geodetę z gminy, gdyż uważałam, że będzie szybciej bo w starostwie będzie mógł jakoś przyspieszyć. No ale się okazało, że pan geodeta zapomniał, że prawie w granicy mojej działeczki idzie gazociąg i go nie umieścił. Mapka ze starostwa została zwrócona do poprawy. Czekam na nią od 3 września - więc nic nie jest szybciej. Aż się boję korzystać z jego usług przy wytyczaniu domu - bo jeszcze o czymś zapomni albo cóś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DMK 21.10.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witam wszystkich Czy ktoś z was może mi podać namiar na geodetę. Będzie mi potrzebny do wytyczenia domu. Do zrobienia mapek do celów projektowych wzięłam geodetę z gminy, gdyż uważałam, że będzie szybciej bo w starostwie będzie mógł jakoś przyspieszyć. No ale się okazało, że pan geodeta zapomniał, że prawie w granicy mojej działeczki idzie gazociąg i go nie umieścił. Mapka ze starostwa została zwrócona do poprawy. Czekam na nią od 3 września - więc nic nie jest szybciej. Aż się boję korzystać z jego usług przy wytyczaniu domu - bo jeszcze o czymś zapomni albo cóś. Kazimierz Zalewski (AZYMUT) 22 752 9437 (Biuro w Bloniu) 22 7319570 (Zona - Biuro w S. Babicach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 21.10.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 DMK bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 22.10.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Jest duże prawdopodobieństwo że z moimi kominami jest coś nie w porządku. Wykonawca zrobił inne niż w projekcie. PILNIE POSZUKUJĘ ŚWIETNEGO KOMINIARZA DO ODBIORU KOMINÓW. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 23.10.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Czy możecie poleci kogoś "zdolnego" do wykonania instalacji c.o., m.in. ogrzewanie podłogowe i połączenie tego wszystkiego w sprawnie działający system razem z piecem. Z góry dziękuję. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepil 25.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Czy ktoś z was może mi podać namiar na geodetę. Będzie mi potrzebny do wytyczenia domu......................... Obserwuje wasz proces decyzyjny na kilku forach muratora dotyczący Domu na Rozdrożu. Z pytań o geodetę widzę, że się zdecydowaliście na ten projekt. My właśnie powiesiliśmy wiechę na naszym domku wg tego projektu. Stawiamy go w Wyględach przy ulicy Gościniec (jeszcze jeJ nie ma), jest to równoległa do ulicy Leśnej od strony KPN. Co do geodety to korzystaliśmy z sugestii DMK i usług Pana ZALEWSKIEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figga1 25.10.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Witaj Jepil mój dom miał stać na ul. Gościniec w Wyględach ale potem okazało się, że jednak będzie to dalej Leśna. Polecam Grupę Wyględy - ul. Leśna ale to też chodzi ogólnie o ten rejon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 26.10.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Czy ktoś z was może mi podać namiar na geodetę. Będzie mi potrzebny do wytyczenia domu......................... Obserwuje wasz proces decyzyjny na kilku forach muratora dotyczący Domu na Rozdrożu. Z pytań o geodetę widzę, że się zdecydowaliście na ten projekt. My właśnie powiesiliśmy wiechę na naszym domku wg tego projektu. Stawiamy go w Wyględach przy ulicy Gościniec (jeszcze jeJ nie ma), jest to równoległa do ulicy Leśnej od strony KPN. Co do geodety to korzystaliśmy z sugestii DMK i usług Pana ZALEWSKIEGO. Gratuluję zaawansowanej budowy. My dopiero dzisiaj odebraliśmy mapki do celów projektowych. Czekałam na nie prawie dwa miesiące. Chyba zwariowałam myśląc, że jak wezmę geodetę z gminy to będzie szybciej. Gdyby mąż nie postawił sprawy na ostrzu noża to nie wiem kiedy byśmy je dostali. Teraz jeszcze wrysowanie domu na mapkę i projekt przyłącza wodociągu i można będzie złożyć wniosek o PnB. Od momentu kiedy natknęłam się na ten projekt, wiedziałam że ten i żaden inny. Ta przestrzeń i te duże pokoje na górze (szczególnie w porównaniu do innych projektów). Jednak po rozmowie z panem architektem okazało się, że taniej będzie zrobić projekt indywidualny niż wprowadzać zmiany w gotowym. Szczególnie gdyż powięszone zostały wszystkie okna i lukarny. Dlatego zdecydowałam się na indywidualny oparty na bazie gotowego (w środku zmian niewiele). Budowę zamierzamy rozpocząć w marcu przysłego roku. Ekipa już zamówiona. Jestem pełna obaw, ale cóż, raz kozie śmierć. Któregoś dnia pod koniec wakacji (wracając z naszej działeczki) przypomniało mi się, że na forum jest osoba budująca w Wyględach, gdzieś w okolicy ul. Leśnej. Kojarzyło mi się, że nie likwidowałeś łazienki i garderoby przy pokoju na dole, a ja strasznie chciałam się dowiedzieć jak to wygląda. Muszę się przyznać, że przejechaliśmy tę ulicę usiłując znaleźć waszą budowę, ale niestety nie udało się to nam. Z usług nowego geodety napewno skorzystam przy wytyczaniu domu. Mam nadzieję, że PnB dostanę w rozsądnym terminie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 26.10.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Maruś i Asia, powodzenia. My na naszą mapkę też czekaliśmy niemal 2 miesiące Macie do marca jeszcze kupę czasu, na pewno zdążycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia Darek 30.10.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Czy możecie polecic ekipę do posadzek - miksokretem - i czy ktoś się orientuje jakie są teraz ceny? Sprawa pilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 31.10.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Witam wszystkichOd niedawna jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami działki budowlanej w okolicach Leszna. Obenie kompletujemy dokumenty aby uzyskać pozwolenie na budowę. Pracę budowlane chcielibyśmy rozpocząć wiosną 2008 roku i w związku z tym poszukuję solidnej ekipy, która postawi stan surowy otwarty (na razie) oczywiście za rozsądne pieniądze.Bedę wdzięczny za namiary na godnych polecenia wykonawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 31.10.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Czy ktoś z was się orientuje czy w przypadku braku kanalizacji i konieczności budowy indywidualnego szamba konieczny jest zakup projektu szamba, które będzie naniesiaone na plan zagospodarowania dzaiłki. Czy też na planie zagospodarowania działki wystarczy naniesienie miejsca budowy szamba a inwestor sam decyduje jaki typ szmba zastosuje byleby było to szczelne szambo?Chodzi o to czy konieczne jest ponoszenie dodatkowych kosztów związanych z zakupem projektu szamba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 01.11.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Kret001, napisałabym Ci, że jak będę zadowolona z moich to Ci polecę ale prawda jest taka, że oni już przyszły rok zdaje się mają obstawiony co najmniej do lipca... Jeśli chodzi o szambo to musisz mieć jakikolwiek projekt, nas kosztował chyba 200zł. Potem sobie zrobisz taki zbiornik, jaki będziesz chciał. Nas po ten projekt cofali ze Starostwa, mimo tego, że mieliśmy już standardowy projekt w projekcie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kret001 01.11.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2007 Wielkie dzięki Aniu za informacje dotyczące projektu szamba.Jeżeli chodzi o ekipę budowlaną to polecam się uwadze, gdyż pisząc o rozpoczęciu budowy wiosną 2008 nie doprecyzowałem tego. Patrząc realnie myślałem o rozpoczęciu w okolicach czerwca 2008, tak więc byłbym zainteresowany namiarami na Twoją ekipę (oczywiście o ile bedziesz zadowolona z ich pracy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 02.11.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam serdecznie Czy udało Wam się złożyć dokumenty potrzebne do pozwolenia na budowę za pierwszym razem.Jak długo czekaliście na pozwolenie, czy wyznaczone 65 dni, czy może krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 02.11.2007 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Oj czeka się, czeka... Ale może teraz, taką późną jesienią, jest szybciej? Tak czy siak po 2-3 tygodniach śmiało dzwońcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ANIA 05.11.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ale tu pusto Co Wy ludzie, wszyscy na budowach? A tu 1 (JEDEN!) stopień mi w samochodzie wyświetla Macie sprawdzonych tynkarzy cementowo-wapiennych? Jeśli komuś już w środku tynkowali i jest zadowolony to baaaardzo poproszę o namiary. Może być na priva. A u nas ścianki idą do góry, jeszcze 2 dni i zaczną pod strop przygotowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts