Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa kampinoska

adenium

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

zapewne już ta prośba padła w tym wątku: poproszę o namiary na poleconego wykonawcę prefabrykowanych szamb w okolicach Marianowa.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

pewnie strone lub dwie wczesniej bedzie watek o szambach.

wiekszosc z nas nie brala z okolicy tylko spod Radomia. Cena z transportem i montazem wychodzila niespelna polowe tego co tutejsi sobie licza

Czy mógłbyś mógłbys powiedzieć DMK jak oceniasz jakość szamba z Radomia, bo spotkałem się na forum z opinią, że jest niewiele warte i po opadach napełnia się wodą. W przypadku szamba jednokomorowego wykonanie jest podobno fatalne (duże szpary między elementami, które monterzy uszczelniaja pianką ale to niewiele daje). :-? :-?

Czy ktoś z was jest zorientowany w temacie wynajęcia spychacza do zdjęcia warstwy humusu? Ile to kosztuje i czy w okolicy Marianowa/Powązek jest ktoś świadczący takie uslugi w rozsądnych cenach? :lol:

koparka : +48606264338 z Marianowa

co do szamba to ja jestem zadowolony, mam dwuczesciowe i jest ok

Czy ktoś z was jest zorientowany w temacie wynajęcia spychacza do zdjęcia warstwy humusu? Ile to kosztuje i czy w okolicy Marianowa/Powązek jest ktoś świadczący takie uslugi w rozsądnych cenach? :lol:

Jest jeszcze z Wiejcy +48604193108, ma dwie koparki (małą i taką trochę większą, cena za dużą to ok.100zł), handluje też piaskiem.

Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć czy wybudowanie domu w stanie surowym otwartym o powierzcni użytkowej ok. 200 m2 za 70 tys. jest OK

Jak oceniacie tą cenę.

Zastanawiam się nad zrobieniem całości korzystając z kilku ekip, tj. mury jedna, więźba druga i pokrycie trzecia ekipa, bo to chyba wyjdzie taniej.

Może ktoś z was orientuje się ile biorą fachowcy za ustawienie więźby dachowej oraz za położenie dachówki.

Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć czy wybudowanie domu w stanie surowym otwartym o powierzcni użytkowej ok. 200 m2 za 70 tys. jest OK

Jak oceniacie tą cenę.

Zastanawiam się nad zrobieniem całości korzystając z kilku ekip, tj. mury jedna, więźba druga i pokrycie trzecia ekipa, bo to chyba wyjdzie taniej.

Może ktoś z was orientuje się ile biorą fachowcy za ustawienie więźby dachowej oraz za położenie dachówki.

moim zdaniem bez szans... sama robocizna to pewnie teraz minimum 30 tyś - ja za samo pokrycie z oknami dachowymi (10) zapłaciłem ponad 50 tyś...

Jak oceniacie tą cenę.

moim zdaniem bez szans... sama robocizna to pewnie teraz minimum 30 tyś - ja za samo pokrycie z oknami dachowymi (10) zapłaciłem ponad 50 tyś...

ja zrozumialem pytanie jako 70tys za robocizne i to jest moim zdaniem zawyzone.

Niestety to cena za samą robociznę bez materiałów. :roll:

Dostałem też wycene stanu surowego od ław fundamentowych wszystkie mury aż po dach ale bez więźby za ok 40 tys.

Wydaje mi się że postawienie więźby i pokrycie dachówką (sama robocizna) wyjdzie taniej niż 30 tys. Jak myślicie? :roll: :-?

Sprawdz koszty robocizny w dachluxie

pozdrawiam